Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Bevestigde renners per ploeg voor de Tour de France 2022

Gepost door Clavan 
Clavan 21 juni 2022 11:22
Team Jumbo Visma:

Primoz Roglic
Jonas Vingegaard
Christophe Laporte
Sepp Kuss
Wout van Aert
Steven Kruijswijk
Tiesj Benoot
Nathan Van Hooydonck

(Sticky maken beheerders?)1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/06/2022 11:27 door Clavan.
Eindhovuh 21 juni 2022 11:33
Ooit een Nederlandse ploeg. Ik vind het zonde.
Slimmerd 21 juni 2022 11:40
Als je de Tour wilt winnen, schuift nationalisme gelukkig naar de achtergrond.

Meest opvallende is natuurlijk dat Dennis blijkbaar niet fit genoeg geraakt. Nathan van Hooydonck zal de Tony Martin van dienst worden, bergop genoeg steun en Van Aert kan met Laporte ook wat beter worden afgezet voor zijn sprints (en die groene trui)1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/06/2022 11:40 door Slimmerd.
Clavan 21 juni 2022 11:45
Tsja. Ajax begon ook pas leuk mee te doen in Europa nadat de het salarisplafond werd verhoogd en de portemonnee werd getrokken om (buitenlandse) toppers te halen.
Eindhovuh 21 juni 2022 11:55
Ik volg wielrennen niet puur als ploegensport. En ik vind het leuker om naar Nederlandse renners te kijken dan naar Slovenen oid. Ookal heb ik ook buitelandse favorieten als van Aert en Pinot.
Ik snap dat dat hier op dit kosmopolitische prikbord wordt gezien als iets heel kleingeestigs.
Slimmerd 21 juni 2022 12:04
Dus de Giro, het kleine zusje van de grootste wedstrijd van het jaar, was prima voor je en straks met Kooij o.a. naar de Vuelta kan je weer genieten.

Vergeet niet dat je deze Tour dan Jakobsen en MvdP hebt
Aerts 21 juni 2022 12:07
Ik zie jumbo net als een voetbalclub. Ik heb het liefst sympathieke Nederlanders in het team. Maar als die niet goed genoeg zijn dan is het prima als deze vervangen worden door sympathieke buitenlanders.

Terechte samenstelling. Deze renners laten dit seizoen, tot dusver, het meeste zien. Voor de ploeg is het jammer dat Dennis kwakkel. Gesink heeft ook helaas een te groot uitval percentage in de tour.
Sub Culture 21 juni 2022 12:09
Goeie selectie.
Clavan 21 juni 2022 12:20
Toen Tom D. de Giro won had hij in een team van 9 ook maar 3 landgenoten mee. Sindre Lunke? Iemand?
betuweracer 21 juni 2022 12:31
4/9 vs 1/8 is nog wel een verschil? Had Kruijswijk trouwens ook thuis gelaten, een knechtenzwaluw (noodzakelijk om de selectie af te dwingen) ten spijt. Gewoon Dennis of desnoods Harper, om de klompendansers nog wat meer op te jutten.
Carlos Danger 21 juni 2022 12:33
Clavan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Tsja. Ajax begon ook pas leuk mee te doen in
> Europa nadat de het salarisplafond werd verhoogd
> en de portemonnee werd getrokken om (buitenlandse)
> toppers te halen.

De enige, echte Godenzonen hadden slechts ondersteuning nodig van drie buitenlanders,
Inge Danielson, Velibor Vasovic en Horst Blankenburg.
betuweracer 21 juni 2022 12:37
Accent waarschijnlijk terecht wat meer op het vlakke dan de bergjes. Nog wel zeer flauwtjes benieuwd of covid nog iets te maken had met de afvallers (die alledrie in Suisse waren).

En: waar is Lennard Hofstede?
betuweracer 21 juni 2022 12:48
De Albatros van Poeldijk. Als je op google Lennard in mept krijg je eerst die rittenroller van een Kämna om je oren. En nog een of andere voetballer die een snor als kapsel heeft. En dan pas Hofstede. Drie grote ronden gewonnen!

En vaccinatieweigeraar lees ik nu. Plus enkel in gruzelementen in Denain. Dat verklaart een hoop.
Horsie is back 21 juni 2022 12:56
De Fin heeft al weer een link geplaatst naar het TDF Road Book.
Ook gaf hij een inkijkje in de voorbereidingen van Mathieu van der Poel, die kennelijk nog steeds in voorbereiding is van de OS 2021. So far so good.
ton duk 21 juni 2022 13:28
Slimmerd Schreef:
-------------------------------------------------------
>
> Vergeet niet dat je deze Tour dan Jakobsen en MvdP
> hebt

Voor de massasprint zou ik Jakobsen/Groenewegen noemen...
Gr
Luijt 21 juni 2022 13:59
Ik deel de mening van Eindhovuh. Kruijswijk als enige Nederlander opstellen in een Nederlandse ploeg is te mager.
Kruijswijk gaat bovendien knechten. Sleuren tot een kilometer of 5 onder de top, waarna Kuss overneemt en de Sloveen en de Noor het mogen zien af te maken.
Laporte, Benoot en Van Hooydonck (ook waterdragers overigens) hadden ook vervangen kunnen worden door Nederlandse renners. Sowieso had een aantal van Giro boys de Tour moeten rijden in plaats van de Giro.

Anders dan in een echt wielerland als België is voor de meeste Nederlanders (het kijkpubliek dus) de Tour de France de enige wedstrijd waar men voor warm loopt (met dank aan The Koomen, Jean Nelissen en Mart Smeets). LJ moet daarom lleen al uit commerciële overwegingen ervoor zorgen dat men in de Tour een aantal Nederlanders aan de start laat verschijnen die ook iets kunnen winnen. En als het al zo zou zijn dat in de huidige ploeg voor de genoemde Belgen geen volwaardige vervangers zouden zijn (wat dus wel zo is), dan had LJ ervoor moeten zorgen dat men meer goede Nederlanders in de gelederen heeft.
En waarom heeft LJ er niet voor gezorgd dat renners als Arensman, Van Baarle, Jakobsen, en ja ook Van der Poel bij LJ rijden?
Ze kopiëren ten onrechte het voetbalmodel.
En 't hoeven echt niet allemaal kaaskoppies te zijn. Maar de verhoudingen zijn nu echt zoek.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/06/2022 14:00 door Luijt.
ton duk 21 juni 2022 14:12
Luijt Schreef:
-------------------------------------------------------
> LJ moet daarom lleen al uit
> commerciële overwegingen....


> En waarom heeft LJ er niet voor gezorgd dat
> renners als Arensman, Van Baarle, Jakobsen, en ja
> ook Van der Poel bij LJ rijden?


1 Daarvoor heeft Jumbo de MAX en is België de groeimarkt met vAert

2 "Mislukte" poging gedaan met Dumoulin/Oomen en bij de door uwes geopperde namen hoort wel een Geprobeerd maar niet Getekend. vBaarle nu dan wel
Gr
Eqquipo 21 juni 2022 14:38
Uiteraard een waanzinnig sterke selectie, op alle terreinen.
Dat Van Aert nu voor groen mag gaan en minder hoeft te knechten dan vorige edities; hoe wordt daar tegenaan gekeken? In eerste instantie natuurlijk als overweging voor de nummers 2 van de Tour van de voorbije twee jaren. Het is geen verrassing voor ze en tegelijk staan ze onder contract bij één van de ploegen waar expliciet het hoogst haalbare; winst in de Tour nagestreefd wordt. Daar zullen ze bewust voor hebben gekozen en dan groeit de voorbije 1,5 jaar 'het plan Van Aert' daar tussendoor. Natuurlijk is Roglic altijd netjes naar buiten toe, maar dat Van Aert niet meer, of een stuk minder voor hem en Jonas gaat knechten is een verzwakking. Alsook dat Van Aert 1 a 2 man meekrijgt die (deels) voor hem rijden.

Van Aert thuislaten zal niet passen in het contract dat hij heeft. En ook de sponsor wil hem mee, alsook de wielerliefhebber. En zeker zijn er sterke mannen op het vlakke, de kasseien en bij waaier ritten nodig. Maar enkele renners in de ploeg die (deels) een ander doel nastreven; Roglic en Vingegaard hebben er maar mee te dealen en ik vind dat deze belangrijke uitdagers van Pogacar beter verdienen dan de halfslachtige keuze die Jumbo nu maakt. UAE en Ineos zullen in hun nopjes zijn met de groene droom van Wout.

Voor mij als kijker / liefhebber ben ik blij dat de ploeg op meerdere paarden inzet, durft in te zetten. Voor de 'gele-Jumbo-droom', waar ik zelf niet veel mee op heb, vind ik het een halfslachtige keuze, deze selectie. Of beter; de ruimte die Van Aert en enkelen krijgen in deze selectie om voor de groene trui te gaan.

Zoals Zeeman zegt "Daarnaast verdient Wout voldoende steun in zijn jacht op ritzeges en de groene trui. We denken dat deze ploeg in staat moet zijn om onze ambities zo goed mogelijk waar te maken."
Luijt 21 juni 2022 14:47
Ad 1: Leuk (nou ja, leuk) dat ze MAX hebben, maar ze hebben ook een wielerploeg.

Ad 2: aan proberen hebben we niks.
Eindhovuh 21 juni 2022 15:03
Ja toen won dus Tom D ipv 1 knecht.
Eindhovuh 21 juni 2022 15:05
Dit bedoel ik nu precies ja, dank.
Cecchini 21 juni 2022 15:07
Je volledig inzetten op de Gele Droom is onverstandig. Zonder gekkigheden is Pogacar niet te kloppen, en dan is het zeer verstandig, dat je met van Aert een doel stelt dat wel kansrijk is. Mocht Pogacar iets overkomen, dan is de kans groot dat Roglic of Vingegaard de Tour winnen, en dan loopt het doel van v. Aert echt niet in de weg.
betuweracer 21 juni 2022 15:54
Wat een frivool getetter Luijt. Ben ik niet van je gewend. Ook wellicht handig mee te nemen dat LJ alweer bijna vier jaar JV is.

Merkwaardige insteek om de ploegleiding te verwijten dat de Nederlandse renners het laten afweten. Oplossing? Nog meer kaaskoppen voor te veel geld aantrekken!

Geil worden van een ploeg met bijv. Kruijswijk, Van Baarle, Jakobsen, Teunissen, Gesink, Oomen, Van Emden en Eenkhoorn tov de huidige selectie. Vreemde koersbeleving.

Maar Hofstede had mee gemoeten, dat ben ik met je eens.
Eindhovuh 21 juni 2022 17:18
Waarom is dat een vreemde koersbeleving?
Raar oordeel.
ton duk 21 juni 2022 17:30
Eqquipo Schreef:
-----------------------------------------------------
>
> Voor mij als kijker / liefhebber ben ik blij dat
> de ploeg op meerdere paarden inzet, durft in te
> zetten.

Wat, schat ik in, vooral zal leiden tot defensief koersen?
Gr Ton
Luijt 21 juni 2022 17:58
Voor iemand uit de Betuwe kwetter je aardig mee. Toen ik de hele tijd LJ schreef dacht ik al dat er iets fout ging.

Voor het overige handhaaf ik m'n verhaal, waarvan overigens niet de portee is dat JV met uitsluitend Nederlanders op pad zou moeten gaan, zoals jij lijkt te denken.
En zelfs als ze dat zouden doen, vraag ik me af of ik daar heel geil van zou worden. Ik verwacht van niet.

P.S. off topic, maar nog even over commentatoren bij Eurosport; laatst meldde ik nog dat ik niet zo'n fan ben van Kroon en zijn Vlaamse collega. Maar hoorde ik gisteravond, toen ik dat gekloot van Lampaert zat terug te kijken, nou fakking Hummeltje, Kenny van Hummel, met z'n onvervalst Eldens z'n plasje over de koers doen? Ik kan alleen maar hopen dat het niet zo was.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/06/2022 17:59 door Luijt.
Luijt 21 juni 2022 18:03
dat Wout voor groen mag gaan en daarvoor steun krijgt, dat vind ik wel een goede zaak. Alleen maar voor geel gaan maakt het rijden van een ploeg er meestal niet aantrekkelijker op.
Tinuz 21 juni 2022 18:06
Aanvankelijk vond ik de Jumbotrein wel een verfrissing na jarenlange Sky dominantie, maar nu merk ik dat ik die trein meer en meer begin te hekelen. Als die trein predominantly Dutch zou zijn zou ik er beter mee kunnen leven vermoed ik.
Frederik D. 21 juni 2022 18:34
Maar het moet gaan om het geel niet om de troosttruitjes.
ton duk 21 juni 2022 18:56
Luijt Schreef:
-------------------------------------------------------
>
> Maar hoorde ik gisteravond, toen ik dat gekloot
> van Lampaert zat terug te kijken, nou fakking
> Hummeltje, Kenny van Hummel, met z'n onvervalst
> Eldens z'n plasje over de koers doen? Ik kan
> alleen maar hopen dat het niet zo was.

Jip, ik vrees met vreze dat dat Kamikaze Kenny was..
Gr
Cyclad58 21 juni 2022 19:05
Uitgeschakeld door een blessure , opgelopen na een valpartij op de dag van rentree na z'n Coronabesmetting.
Cyclad58 21 juni 2022 19:08
Ik had graag Teunissen gezien in plaats van Van Hooydonck. De keuze voor Nathan mag de ploeg uitleggen, maar ik vermoed toch dat het met de Coronabesmetting van Teunissen te maken heeft. Als de ploeg werkelijk Van Hooydonck geschikter acht dan lezen we ongetwijfeld de redenatie wel ergens. De nonselectie van Gesink begrijp ik beter. Hij behoort echt niet meer tot de betere renners, hoe sneu ook.
Ach, voor volgend seizoen heb je kans dat Pascal Eenkhoorn in de Tourselectie zit. Heeft zich in de Giro erg goed laten zien.
betuweracer 21 juni 2022 19:17
Ik hoop ergens dat Koen de Kort en Kenny van Hummel een keer samen verslag mogen doen. De stemmen van die twee samen: Oxazepam Deluxe.
Cyclad58 21 juni 2022 19:22
Misschien kunnen veluweracer en betuweracer eens samen een post maken. Gegarandeerd dat iedereen dan naar de valium grijpt.
Horsie is back 21 juni 2022 20:18
De gele trui koorts waart weer door wielerprikbordland. Geen koers vandaag, alhoewel Lucinda in the dying seconds van de wedstrijd de brand toch nog meester werd.
De zwarte trui 21 juni 2022 21:03
Die Tiesj is redelijk gebrainwashed, het proces!?:
"Ik probeer niet te veel te focussen op de resultaten, maar wel op het proces. We moeten het gewoon zo goed mogelijk proberen doen. Ik hoop daarin een belangrijke rol te hebben."

Lieve Nathan denkt dat hij vanwege zijn Vuelta 2021 mee mag. Nee, omdat Dennis niet in orde is jongen.

DeDeur of Teunissen, als sprinthulpje is hopelijk voor Mike ook beslist door zijn gezondheid. Anders zou ik gaan verkassen als ik hem was.

Op zich is dit een logische selectie. Dat domme op kop rijden van 2020 heeft niks gebracht. Laat Primoz maar in het wiel van Pogi gaan zitten en Jonas af en toe eens een gekke aanval laten doen. Hopelijk brengt het wat verrassing teweeg. Groen interesseert mij geen hol, tenzij het MvdP is. Zo'n Zabel of Sagan die dat 10x wonnen, knap hoor. Geel en ritten daar gaat het om.
Clavan 22 juni 2022 10:31
Lotto Soudal:

Caleb Ewan
Reinardt Janse van Rensburg,
Frederik Frison,
Florian Vermeersch
Brent Van Moer
Philippe Gilbert
Andreas Kron
Tim Wellens
Sub Culture 22 juni 2022 10:59
Matig ploegje.

Brent Van Moer zijn Tourselectie ook moeilijk te rechtvaardigen werd vorig jaar wel erg gehypet, dit seizoen blinkt hij vooral uit in totale matigheid.
lodjan 22 juni 2022 11:22
Ewan zonder vaste trein. De Buyst niet fit genoeg en de Duitsers ook niet van de partij. Hij moet het met huurling Janse van Rensburg doen (die het wel goed deed met De Lie).
Carlos Danger 22 juni 2022 13:45
Rittenkapers!

Van Moer heeft nogal wat tegenslag gekend in zijn revalidatie na een meervoudige heupbreuk vorig jaar,
maar die komt zo langzamerhand weer op zijn niveau.
Cecchini 22 juni 2022 15:10
GROUPAMA-FDJ voor Tour de France - 2022

Michael STORER
Kévin GENIETS
David GAUDU
Thibaut PINOT
Valentin MADOUAS
Stefan KÜNG
Olivier LE GAC
Antoine DUCHESNE
lodjan 22 juni 2022 15:31
ISRAEL-PREMIER TECH voor Tour de France - 2022

Michael WOODS
Jakob FUGLSANG
Chris FROOME
Omer GOLDSTEIN
Hugo HOULE
Simon CLARKE
Daryl IMPEY
Krists NEILANDS
De zwarte trui 22 juni 2022 15:32
Als er (bijna) geen NLers in je team rijden dan moet je wat anders verzinnen. Zie hier het tour shirt geïnspireerd op 'NL meesters'
Sven Ake Nilsson 22 juni 2022 15:39
Ook weer een mooi vreemdelingen legioen,…
Luijt 22 juni 2022 15:42
MERIJN ZEEMAN OVER TOURSELECTIE: “NIEMAND KRIJGT EEN STREEPJE VOOR DOOR ZIJN PASPOORT”

Merijn Zeeman heeft in Het Nieuwsblad gereageerd op de Tourselectie van Jumbo-Visma. De sportief directeur heeft het onder meer over de weinige Nederlanders in zijn Tourploeg. “Ik heb de best mogelijke ploeg opgesteld. Niemand krijgt een streepje voor door zijn paspoort. In het voetbal krijgen mensen die hetzelfde werk doen als ik hetzelfde commentaar”, aldus Zeeman.

Wel snapt hij de teleurstelling. “De doorsnee-Nederlander vindt het heel jammer. Ze zouden graag zien dat de beste Nederlandse ploeg ook veel Nederlanders meeneemt. Maar daar hebben we nog een paar jaar voor nodig. Er hebben wel best veel Nederlanders de Giro gereden.”

Dat Zeeman ervoor kiest om Van Hooydonck en Laporte mee te nemen, heeft vooral te maken met de verraderlijke eerste week. “Die is heel belangrijk en Van Hooydonck en Laporte zijn specialisten. Zij komen goed tot hun recht in vlakke, hectische dagen. Benoot kan dat ook, maar hij gaat als allrounder mee omdat hij ook goed bergop kan rijden. Maar er zijn nog meer redenen waarom we tot deze acht zijn gekomen. Iedereen weet hoe de Ronde van Zwitserland is verlopen.”

Wout van Aert
Tot slot heeft Zeeman het nog even over Wout van Aert: “Groen is het hoofddoel van Wout. Daar gaan we ons als ploeg voor inspannen. Maar hoe? Dat wijst de koers wel uit. Natuurlijk moet hij ook Primoz en Jonas ook ondersteunen, maar andersom gaat dat evengoed het geval zijn.
Luijt 22 juni 2022 15:45
En dat vind ik dus alleen al in commercieel opzicht zeer onverstandig. De doorsnee Nederlander kijkt niet naar de Giro (hoe stom dat ook is).
En dat van dat paspoort. Mwoah. Zijn alle helpers van Van Aert toevallig Belg? Zie verder mijn vorige bijdragen over dit onderwerp.
Cecchini 22 juni 2022 16:07
ton duk 22 juni 2022 16:36
Heerlijk hypocriet
Gr
Clavan 22 juni 2022 16:54
Shirt was toch al 2 maanden geleden naar buiten gebracht? Wisten ze toen al meer? Worden we allemaal door het WEF in de maling genomen? Stikstof is een griepje! angry smiley
Clavan 22 juni 2022 16:56
Theodor Herzl zal teleurgesteld zijn.
ton duk 22 juni 2022 17:00
Ach, de familie Shtisel kijkt toch niet
Gr
Carlos Danger 22 juni 2022 17:16
Hoe minder ´doorsnee´ Nederlanders de Tour volgen, hoe beter.
Luijt 22 juni 2022 17:29
Ja, daar heb je wel een punt.
De zwarte trui 22 juni 2022 19:02
Iig geen SKA bij DSM. Hij gaat volgend jaar naar Alpecin en mag voor straf geen Tour rijden. (Zou UAE dat ook dan als Pogi het jaar erop weggaat?)

"We kijken ernaar uit om het jaar en onze tijd samen goed af te sluiten" confused smiley
Eqquipo 22 juni 2022 19:22
"We kijken ernaar uit om het jaar en onze tijd samen goed af te sluiten"

Hahaha, ja daar blinkt DSM in uit. De periode samen goed af te sluiten. smiling bouncing smiley
Cecchini 22 juni 2022 19:30
Ha een kenner. Wat een heerlijke serie was dat zeg. Aanrader.
Eindhovuh 22 juni 2022 20:08
Ja want als je meer de Nederlanders supportert ben je gelijk aan een complot wappie.
Wind mee 22 juni 2022 20:21
Juist niet, het standpunt van Theodor Herzl in zijn boek De Jodenstaat was "men moet de plaatselijke bevolking geen werk geven". Toegegeven: hij doelde daarmee op de Arabieren, maar als je het naar heden te dage doortrekt geldt het natuurlijk ook voor de "huidige" plaatselijke bevolking.
Maradona 22 juni 2022 21:41
Welnee hup Nederland. Helaas zijn er bij Jumbo momenteel helaas geen beteren. Komt vast wel weer. Over een jaar of 10 grinning smiley
Cecchini 22 juni 2022 21:46
Als enkele van die Nederlandse giroboys in de Tour hadden gereden ipv de Giro dan waren ze niet opgevallen en zouden Eenkhoorn, Bouman en Leemreize hoogstens leuke knechten geweest, die nimmer in een finale van een etappe te zien waren geweest, of alleen als van Aert, Roglic en Vingegaard alle 3 voortijdig zouden zijn uitgevallen.
Eqquipo 23 juni 2022 09:15
'Niemand krijg een streepje voor door zijn paspoort' is ongeloofwaardig.

Met Jumbo als sponsor zal géen Nederlander en/of géen Belg meenemen (last minute coronabesmettingen of blessures daargelaten) nooit een optie zijn geweest.
ton duk 23 juni 2022 10:46
Groot fan hier!!
Gr
Clavan 23 juni 2022 11:09
Team DSM:

Romain BARDET
John DEGENKOLB
Nils EEKHOFF
Alberto DAINESE
Christopher HAMILTON
Andreas LEKNESSUND
Martijn TUSVELD
Kevin VERMAERKE
Clavan 23 juni 2022 11:16
[Tussendoortje] Wout van Aert zal zondag zijn Belgische titel op de weg niet verdedigen. Jumbo-Visma meldt dat hij zijn knie bezeerde op training. “Dit is de meest wijze beslissing”, aldus Van Aert. “Ik wil mijn Tour de France niet in gevaar brengen.” Het BK tijdrijden van vandaag stond sowieso niet op het programma van Van Aert.

Heel slim van Van Aert. De verplichte deelname aan het BK skippen met een 'blessure' om een eventuele corona besmetting te voorkomen.
Slimmerd 23 juni 2022 12:08
Nietszeggende selectie
Slimmerd 23 juni 2022 12:10
AG2R

O'Connor
Jungels
O. Naesen
Dewulf
Bouchard
Cosnefroy
Cherel
A. Paret-Peintre
Slimmerd 23 juni 2022 12:11
Greg mag dus genieten van de Tour vanuit de zetel
Cecchini 23 juni 2022 12:24
Veel beter hebben ze ook niet.
Eqquipo 23 juni 2022 12:25
Bollen-Bardet?
Slimmerd 23 juni 2022 13:18
Is misschien wel waar ja, erg spijtig wel
Nelis! 23 juni 2022 13:18
De zwarte trui Schreef:
-------------------------------------------------------
> Iig geen SKA bij DSM. Hij gaat volgend jaar naar
> Alpecin en mag voor straf geen Tour rijden. (Zou
> UAE dat ook dan als Pogi het jaar erop weggaat?)
>
> "We kijken ernaar uit om het jaar en onze tijd
> samen goed af te sluiten" confused smiley

Als je de sponsor bent van die ploeg, dan grijp je toch in? Hier kan je toch niet achter staan? Continu negatieve publiciteit, steeds weer veroorzaakt door discutabele beslissingen van de ploegleiding. Bah, om te kotsen.
Slimmerd 23 juni 2022 13:21
Bahrein zal het in ieder geval zonder Mäder doen, gaat door coronabesmetting niet fit zijn
Cyclad58 23 juni 2022 13:40
Soren Kragh Andersen mag niet starten omdat hij de ploeg verlaat (voor Alpecin meer dan waarschijnlijk). Snap ik niets van, als er toch 1 renner een rittenkaper is.....
Joris Nieuwenhuis was ook een zekerheidje, maar rijdt al een tijdje niets meer. Geblesseerd?

Nils Eekhoff had ik weer niet verwacht, rijdt het hele jaar bijna geen koers uit. Zijn talent is onmiskenbaar, maar is dit nou alleen pech? Zomaar een vraag, ik weet het antwoord niet.

Gelukkig heeft DSM Bardet nog, die gaat wel wat winnen. En anders Dainese wellicht voor een dichte ereplaats.
ton duk 23 juni 2022 13:57
Cyclad58 Schreef:
-------------------------------------------------------
>
> Nils Eekhoff had ik weer niet verwacht, rijdt het
> hele jaar bijna geen koers uit. Zijn talent is
> onmiskenbaar, maar is dit nou alleen pech? Zomaar
> een vraag, ik weet het antwoord niet.
>
> Gelukkig heeft DSM Bardet nog, die gaat wel wat
> winnen. En anders Dainese wellicht voor een dichte
>
Eekhoff... niet fit... dan weer val
Zijn basis lijkt mij idd te smal voor deze TdF

Nu schreef je dat in de Giro ook over Dainese maar verraste hij ons toch met een overwinning

Nieuwenhuis reed, buiten beeld, een goed klassiek voorjaar. Geen idee waar hij uithangt. Kijken of ie NK rijdt?
Gr
Bummetje 23 juni 2022 14:08
Soren Kragh Andersen, maar die vertrekt na dit seizoen dus wordt niet opgesteld.
betuweracer 23 juni 2022 17:32
Selectie is Eekhoff om persoonlijke redenen
gegund. Carcassone een mooie plek om z'n rit te pakken. Dainese stond niet bovenaan m'n lijstje van Giro-Tour dubbelaars. Verder wel aantrekkelijk ploegje. De sympatieke John Beton, Bardet altijd leuk, Leknessund kan wel zo'n typische Sunweb doorbreker worden.

Maar dan Lotto. Nondeju, wat een stel beunhazen bij elkaar. Tim Wellens, wie mag hem wel? Ewan te laconiek om van te houden. Sprinter bovendien. Frederik Frison. Klinkt als een mislukte kapper uit Suske en Wiske. Florian Vermeersch. Andreas Kron. Gilbert toch wat watts minder zonder *NSYNC-kapsel (Lance Bass, Lance Armstrong, potato, potato, but what are these chips made off?). Het sprookje van Janse van Rensburg nu al vervelend. Jammer dat Rudiger Selig niet mee gaat. Bij Katusha en Bora een lekker frisse Oost-Duitse böbe, bij Lotto ziet hij er opeens uit als een opium rokende illusionist.

Zouden Omer Goldstein en Froome roomies zijn? Die Afrikaanse bleektoet had nogal praatjes in de Dauphiné nadat hij in dat van kwaliteit vervreemde klimkoersje top 20 reed. Dat iedereen even vergat wat voor revalidatie meneer er op had zitten. Nee, dat weten wel chrisstift, alleen ben je ook royaal betaald voor dat gekunstelde spelletje valse beloften. Alaaf, een ritzege zou toch wel aandoenlijk zijn. Liefst rennend.

Veel bolletjesslikkers al bekend trouwens. Bardet, Pinot/Storer, Woods, Cosnefroy (in het begin?)/Bouchard.

NB is Kevin Vermaerke trouwens familie van Jonathan Vermaerke? De Amerikaan met Belgische pleegouders die in de jaren 70 van de vorige eeuw 6 keer wereldkampioen monopoly werd, maar later beticht van het stelen van de bank.
Carlos Danger 23 juni 2022 17:52
Slimmerd Schreef:
-------------------------------------------------------
> Nietszeggende selectie


Ik kijk al uit naar de ´flash-interviews´ .
Carlos Danger 23 juni 2022 18:12
Slimmerd Schreef:
-------------------------------------------------------
> Greg mag dus genieten van de Tour vanuit de zetel


Greg is zwaar ontgoocheld. De uitleg van de ploegleiding - ''Omdat je niet zo goed
bergop kunt rijden'' - is ook wel wat magertjes.
Eindhovuh 23 juni 2022 20:44
Nietszeggend vind ik overdreven over een selectie met Bardet.
Eindhovuh 23 juni 2022 20:44
Ook weleens sterker geweest.
De zwarte trui 23 juni 2022 22:26
Bora doet leuk mee met de nieuwe trend om speciale tour tenues te maken (waar zou Alpecin mee komen?!). Als Schachmann en Vlasov op tijd Covid vrij en fit zijn mogen ze in een witter truitje opstappen.

Slimmerd 24 juni 2022 00:41
Ik begreep dat elke ploeg dit maar eenmaal per jaar mag doen en dus heeft Alpecin zijn kansen al vergooid rondom de Giro1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/06/2022 00:42 door Slimmerd.
Clavan 24 juni 2022 09:49
BikeExchange for Tour de France (1/7-24/7) | #TDF2022

Bauer, Durbridge, Groenewegen, Grøndahl Jansen, Juul Jensen, Matthews, Mezgec, Schultz
Slimmerd 24 juni 2022 09:53
Aardige anti-klimploeg
De zwarte trui 24 juni 2022 12:38
"We hebben een ploeg met renners die kunnen winnen en die op allerlei terreinen kunnen meedoen"
Dixit M. White.
ton duk 24 juni 2022 12:49
Hij zegt daarom ook niet op alle terreinen..
Gr
De zwarte trui 24 juni 2022 15:12
En ook "meedoen". Plek 153 is ook meedoen.
betuweracer 24 juni 2022 15:43
Team Matteo Bono-Exchange.
Carlos Danger 24 juni 2022 18:14
Bahrein Victorious met:

Dylan Teuns
Damiano Caruso
Luis Leon Sanchez
Kamil Gradek
Jan Tratnik
Matej Mohoric
Fred Wright
Jack Haig
De zwarte trui 24 juni 2022 18:20
Goede ploeg. Hopelijk zijn ze slim en mogen Mohoric, Teuns, Tratnik en Fredje Wright gewoon koers maken en vol voor ritwinst rijden. Haig en Caruso zoeken het zelf wel uit. Gradek en LLS halen de bidonnen.
Pyama 24 juni 2022 19:44
Check anders even wat Bora in eerdere jaren deed.
Slimmerd 25 juni 2022 11:04
.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/06/2022 11:06 door Slimmerd.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen