Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

MENNO HUISING EN JELLE BOONSTRA NAAR JUMBO-VISMA DEVELOPMENT

Gepost door Luijt 
Luijt 24 juni 2022 09:47
Van Wielerflits.nl

MENNO HUISING EN JELLE BOONSTRA NAAR JUMBO-VISMA DEVELOPMENT

Jumbo-Visma Development heeft de eerste twee aanwinsten voor 2022 binnen. De opleidingsploeg van het Nederlandse WorldTeam verwelkomt vanaf 1 januari de Nederlandse junioren Menno Huising en Jelle Boonstra, weet WielerFlits. Beide 18-jarige renners komen voort uit het vorig jaar opgezette CyclingClassNL.

Huising komt over van de Brabantse wielervereniging Willebrord Wil Vooruit. Hij was dit jaar onder meer tweede in de Ronde van Vlaanderen voor junioren en derde in de Zwitserse Pays des Vaud. Hij geldt als een talent die goed is over licht geaccidenteerd terrein en bovendien rap aankomen.

Boonstra komt dan weer over van de juniorenploeg van Wielerploeg Groot-Amsterdam. Hij kwam dit jaar nog niet veel in actie, maar als eerstejaars junior liet hij in lastige rittenkoersen als Aubel-Stavelot (achtste), Ronde des Vallées (zesde) en op het NK tijdrijden voor junioren (zesde) al zien hard te kunnen fietsen.

Daarnaast is er door de ploeg ook gesproken met Max van der Meulen (18), die eveneens rijdt bij Willebrord Wil Vooruit en voortkomt uit CyclingClassNL. Hij won eerder deze maand na een straffe solo van vijftig kilometer de loodzware juniorenklassieker Classique des Alpes. Of het ook daadwerkelijk tot een samenwerking komt, valt nog te bezien.

Update
Menno Huising en Jelle Boonstra maken per 1 januari 2023 deel uit van Jumbo-Visma Development Team, zo heeft de ploeg vandaag laten weten in een perscommuniqué. “Ik zie Jumbo-Visma Development Team als een erg professionele opleidingsploeg met een goede sfeer. Ik ben al een aantal keer aanwezig geweest bij een trainingskamp en daar heb ik een echte topsportmentaliteit aangetroffen”, is Huising maar wat blij met zijn transfer.

“Samen met de goede omkadering en de fijne omgang met renners en staf maakt dit voor mij een droomteam. Leren en ontwikkelen staan de komende jaren voor mij op nummer een. Ik kijk uit erg naar die periode.” Ook Boonstra is zeer gelukkig, nu alles in kannen en kruiken is. “Menno en ik zijn vanaf de eerste minuut goed opgevangen, terwijl we eigenlijk nog geen onderdeel waren van de ploeg. We voelden ons tijdens die eerste trainingsmomenten erg welkom en dat was prettig.”

Jumbo-Visma Development Team versterkt zich met Huising en Boonstra

“De begeleiding en het gevarieerde wedstrijdprogramma gaan mijn ontwikkeling een nieuwe impuls geven. Daar ben ik van overtuigd. Kijk maar naar de ontwikkelcurve van jongens die nu bij de opleidingsploeg rijden en het aantal renners dat is overgestapt naar de profs.” Head of Development Robbert de Groot ziet de komst van de twee Nederlanders met veel plezier tegemoet. “Jelle en Menno zijn jongens met een groot potentieel. Ze hebben uiteenlopende kwaliteiten. Samen gaan we proberen die potentie optimaal te benutten en we kijken dan ook erg uit naar de samenwerking.”



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/06/2022 09:47 door Luijt.
Luijt 24 juni 2022 09:49
Zeer terecht. Veel plezier en succes jongens!
Eqquipo 24 juni 2022 10:45
OKÉ DE MEDEDELING IS OVERGEKOMEN
ton duk 24 juni 2022 11:52
ton duk 24 juni 2022 11:53
Ja, Menno Huising lijkt me echt een afmaker en dus winnaar type
Gr
Tinuz 24 juni 2022 12:42
Er zit mijns inziens echt wel wat talent in de huidige juniorenlichting. Dat is jaren wel anders geweest.
Cyclad58 24 juni 2022 14:19
Zekee, Huising en Van der Meulen doen in hun specialismes mee met de wereldtop.
Luijt 24 juni 2022 15:06
Als je op het nogal schreeuwerige gebruik van hoofdletters doelt, dan, point taken. Gevolg van weinig tijd en teveel knippen en plakken; iets waarop ik mijn eigen collega's dagelijks aanspreek....
Frederik D. 24 juni 2022 18:51
Cancellen die collega's, weg ermede. Omgekeerd de prullenbak in. Vast vuile vieze racisten, met rotouders, die blanke vla slurpen en moorkoppen vreten. Gatsie. Ik zal de quasiwoord- en stasi(?)moordkunstenaar Akwasi op hen afsturen, tezamen met die Arie Boomsma. Opknopen. Strange fruit. All the tired horses in the sun. Mijn identiteit is weer behoorlijk gekwetst. Ook al onderdruk ik op bevel van Tommy Wieringa de Johan Derksen in me.
Cecchini 24 juni 2022 23:34
Het houdt maar niet op. Het begint ziekelijke vormen aan te nemen.
Eindhovuh 26 juni 2022 13:56
Krankzinnige post inderdaad.
Luijt 27 juni 2022 09:13
Maradona 28 juni 2022 23:14
Te weinig tijd lijkt mij echt onzin. Geen zin om je fout te verbeteren bedoel je natuurlijk. Je hebt toch ook genoeg tijd om hier te reageren dus wat lul je nou????
Wind mee 30 juni 2022 17:54
Er zijn vast wel urgentere zaken om je druk om te maken, relax bro!
Maradona 04 juli 2022 22:33
Je heb gelijk. was ook een beetje dom van mij om dat te schrijven
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen