Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Van der Poel uit de Tour?

Gepost door nachtwacht 
nachtwacht 08 juli 2022 12:00
Wat vinden de mensen hier op het prikbord? Moet hij naar huis of toch proberen Parijs te halen?

Naar mijn mening moet hij het voor gezien houden. Van der Poel heeft dit jaar voor het eerst een grote ronde uitgereden. Afgaande op zijn interviews ging hij de Giro in om eindelijk een grote ronde in zijn benen te krijgen en zodoende sterker te worden. Dit was te zien in zijn manier van koersen: erg agressief, de volle drie weken.

Dat is prima, maar om dan ook nog de Tour te rijden is een gok. De gok is genomen, ook prima, maar nu blijkt dat het te veel van het goede is, lijkt het mij dat het experiment niet gelukt is en hij er beter aan doet naar huis te gaan. Goed uitrusten en focussen op het najaar (met het WK).
Horsie is back 08 juli 2022 12:46
"Het hinkende paard komt achteraan". Is dat het schrikbeeld voor Mathieu van der Poel, nu de postbode die toch altijd twee keer aanbelt de door Mathieu bestelde topvorm nog steeds niet heeft afgeleverd? "Je kunt topvorm wel bestellen, maar je weet nooit helemaal zeker wanneer het wordt bezorgd", is intussen een gevleugelde uitdrukking geworden. Dan wist de Zweedse van der Poel het beter, gelaste of een extra rustdag in of rustte in het weekend 2 + 1 dagen. Just saying!

Als Mathieu van der Poel niet aantoonbaar ziek of geblesseerd is, moet hij gewoon doorrijden. Maar laten we er geen doekjes omwinden: de TDF is op topniveau de ultieme uitputtingsslag voor menselijk lichaam en psyche. Dus het wordt altijd beslist op het vlak van de energiehuishouding (stofwisseling), nergens anders. Het is ook nooit een kwestie van beter worden. Degene, die uiteindelijk het minst slechtst wordt en dan binnen de eigen mogelijkheden wint doorgaans. Als het beste niveau van ene renner geljjke tred houdt met het slechtste niveau van een ander, dan wint laatstgenoemde nog altijd.
Ron de Renner 08 juli 2022 16:16
Voor wat het waard is: vandaag is hij vaker in de eerste helft van het peloton te vinden.

Ik zou het in ieder geval nog even aankijken. Het loopt totaal niet maar het is voorlopig ook niet zo dat hij roofbouw op zijn lichaam pleegt. Vroegâh was het overigens vrij normaal dat je na een volle Giro een belabberde eerste Tourweek had.
Ron de Renner 08 juli 2022 17:32
77e vandaag. Op papier best een aardige verbetering, benieuwd naar zijn verhaal.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen