Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

77thLa Vuelta ciclista a España(2.UWT) Stage 15»Martos›Sierra Nevada(152.6km)

Gepost door Cecchini 
Cecchini 03 september 2022 22:40




Vertrek 13.05 /Verwachte aankomst 17.30





Algemeen Klassement
1 REMCO EVENEPOEL QUICK-STEP ALPHA VINYL TEAM 52H 21' 33''
2 PRIMOŽ ROGLIČ JUMBO - VISMA ' + 00H 01' 49''
3 ENRIC MAS MOVISTAR TEAM + 00H 02' 43''
4 CARLOS RODRIGUEZ CANO INEOS GRENADIERS + 00H 03' 46''
5 JUAN AYUSO PESQUERA UAE TEAM EMIRATES + 00H 04' 53''
6 MIGUEL ANGEL LOPEZ ASTANA QAZAQSTAN TEAM + 00H 06' 02''
7 JOAO PEDRO GONÇALVES ALMEIDA UAE TEAM EMIRATES + 00H 06' 49''
8 WILCO KELDERMAN BORA - HANSGROHE + 00H 06' 56''
9 TAO GEOGHEGAN HART INEOS GRENADIERS + 00H 08' 49''
10 BEN O'CONNOR AG2R CITROEN TEAM + 00H 09' 12''
11 THYMEN ARENSMAN TEAM DSM + 00H 09' 14''

Cecchini 03 september 2022 22:40
Geplukt van een kunstsite. Auteur onbekend

A November to Remember - José Maria Jimenez.



1 November. Het door corona geplaagde wielerseizoen loopt langzaam op zijn einde. Er is alleen nog de late Vuelta om ons aan op te warmen.

Allerheiligen. De gedachten gaan onvermijdelijk ook naar diegenen die niet meer bij ons zijn. Dat je op deze dag nog de Angliru over moet als sprinter, wie heeft dit horrorscenario uitgedokterd? Uitgerekend op de dag ná Halloween. Terwijl het grootste deel van het peloton al voor de open haard zit met vrouw en kinderen. Klassementsrenners beslissen hier vandaag of het seizoen is geslaagd of niet. Geslaagd betekent tegenwoordig toch vooral gezond thuis zitten, of?

Angliru en Vuelta dus.

ArtNouvélo herdenkt in deze sombere maand enkele geniale coureurs die ons veel te snel hebben verlaten. Op deze 1 november met de onoverkomelijke Alto di Angliru op het menu, gaan onze gedachten naar een enigszins vergeten klimmer, die op 32-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Madrid het leven liet. Daar was hij opgenomen met een depressie. Zijn naam : José Maria Jimenez. In de wielerwereld gekend als "El Chaba".

De Spanjaard reed heel zijn carrière voor Banesto, de ploeg van Miguel Indurain. Eerst in dienst van, daarna als kopman. Hij was waarschijnlijk – samen met die andere gevleugelde klimmer Marco Pantani – de beste klimmer van zijn generatie. Zo pakte hij vier keer de bergtrui in de Vuelta en won hij negen bergetappes in dezelfde ronde. Hij werd ook Spaans kampioen en verzilverde mooie bergetappes in moeilijke, kleinere, maar zware, rittenkoersen zoals de Dauphiné en de Ronde van Catalonië. "Chaba" was overigens de schoonbroer van Carlos Sastre, die met Jimenez' zus getrouwd was. Sastre had minder talent, maar won wel een Tour de France. Was ook ontzettend regelmatig met een dozijn ofzo top-10 plaatsen in grote rondes op het palmares.

In 1992 maakte Jose Maria Jimenez zijn debuut voor Banesto – de voorloper van Movistar – waar ook tourlegendes Pedro Delgado en Miguel Indurain net de wacht (en macht) wisselden. Hij was één van de vaste luitenanten van Miguel Indurain in zijn vijf tourzeges. Eigenlijk klom hij ook een pak beter, veel vinniger, explosiever en attractiever. Soms ook heel onbezonnen. Met demarrages op de eerste helling. Eigenlijk volledig het tegengestelde van zijn berekende conservatieve kopman. Daardoor was hij ook eigenlijk veel populairder bij het publiek. Die verafgoding is vaak moeilijk te dragen. Zijn manier van koersen was ook zijn manier van leven. Hoge pieken, diepe dalen. "Big Mig" zou zijn vroegere luitenant en gedoodverfde opvolger na diens dood ook beschrijven als iemand die op de goede dagen fenomenaal goed kon zijn op de fiets, maar ook compleet door het ijs kon zakken op een slechte dag. Dat zien we wel vaker bij geniën. Misschien is het ook net datgene dat ons fascineert; iemand die heel zwart en heel wit tegelijk kan zijn, is anders dan iemand die heel de tijd gewoon grijs is. Dat was natuurlijk ook weer voor de hele "50 tinten grijs"-gekte.

Regelmatig zat Jimenez tot ‘s morgensvroeg in de Spaanse disco’s. Andere dagen bleef hij liever in bed vanwege negatieve gedachten dan een verplicht trainingsritje. Om aan dit ritme te kunnen koersen – en we zaten tenslotte in de jaren ’90 – waren stimulerende en kalmerende middelen dan ook deel van het rituelen. Figuren als Fuentes ciculeren rond en in het peloton. Er werd ons een rad voor ogen gedraaid dat niet al te fraai was. Nochtans zou het nog een decennium duren voor de beerput echt opengetrokken werd en we een beter beeld kregen van wat er allemaal gaande was in de rijdende apotheek..

Voor Banesto ploegleider Echevarri was Abraham Olano de opvolger van Miguel Indurain. Hetzelfde type. Iets zwaardere tijdrijder met veel inhoud, maar als het bergop ging, lukte het alleen om een tempo te rijden. Niet dat frivole van Jimenez, die tijdrijden haatte.


"Chaba " Jimenez op de Angliru

In 1998 staan ze beiden aan de start met andere grote namen. Ene Lance Armstrong bijvoorbeeld, zijn eerste ronde na het herstel van teelbalkanker. Maar ook Laurent Jalabert, Fernando Escartin, Alex Zulle, Richard Virenque, Oscar Camenzind. Na een aantal vlakke etappes met overwinningen voor onder andere Jeroen Blijlevens, pakt El Chaba de rode leiderstrui na de eerste bergetappe. In de tijdrit pakt Olano echter zwaar uit. Jimenez stond opnieuw op meer dan een minuut. In de volgende bergritten zien we een ongelofelijke Jimenez, die telkens seconden terugneemt op zijn ploegmaat, tot diens ongenoegen eigenlijk. Jimenez won nog eens drie bergritten tijdens die Vuelta. Olano zal uiteindelijk die Vuelta winnen, na alweer een buitenaardse tijdrit, maar dit was volgens de kenners nooit gelukt als Jimenez telkens meewipte als waakhond wanneer Escartin en Heras in de aanval gingen. Een jaar later won Jimenez opnieuw de koniningenrit van de Vuelta op de Angliru. In het klassement maakte hij toen al echter geen kans meer. Deze overwinning zet Jimenez in de geschiedenisboeken, omdat het de eerste keer is dat het "beest van de Asturias" beklommen wordt. Tegenwoordig wordt er gegoocheld met steigingspercentages van meer dan 20%, maar destijds was het 'not done'. Het materiaal was anders, de verzetten groter dan tegenwoordig. Een paar jaar later zal een zekere David Millar nog rechtsomkeer maken op een 10tal meter van de top en opgeven als protest tegen deze onmenselijke klim.

In 2001 won El Chaba nog eens het puntenklassement en de bergtrui in de Vuelta. Een combinatie die je niet meer ziet dezer dagen. Een echte klimmer met een ongelofelijke versnelling en explosiviteit. Als je ziet dat in die tijd vele renners hun beste resultaten halen zodra ze de dertig hebben gepasseerd, is de carrière van Jimenez veel te vroeg uitgedoofd, omwille van psychologische problemen. Wat zou er toch allemaal hebben gespeeld in het hoofd van dit genie? Hoe kan zo’n talent op zijn 32e in een psychiatrisch ziekenhuis belanden? De tol van de roem, van roesmiddelen, van teveel nullen op een bankrekening, van teveel druk op onvolwassen schouders?

Voor ons blijft het een jeugdheld op de koersfiets. Iemand die bij momenten massa's deed dromen in epische veldslagen en solo's bergop, maar zelf na jarenlange nachtmerries het onderspit moest delven tegen de eigen innerlijke demonen.

Overigens, zijn broer is kunstenaar geworden, en heeft El Chaba een paar maal op schiterende wijze vereeuwigd. Kunstenaars en wielrenners. Broeders voor het leven.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/09/2022 23:05 door Cecchini.
Wind mee 03 september 2022 23:22
De auteur is ene Bruno van Nobergen, een Brusselaar die schilderkunst en koers mengt (om in verftermen te blijven). Leuke site, kan niet anders zeggen!
Carlos Danger 04 september 2022 01:22
Wordt Remco al gepureerd op Alto del Purche of slikt hij zijn bittere pil in Monachil?
Clavan 04 september 2022 11:30
Route change.

The race is not passing Collado Las Sabinas but they take te main road. This means the climb is less steep and 3 kilometers longer

Via PCS.
Clavan 04 september 2022 11:30
Remco wint zo hier de Vuelta.
Clavan 04 september 2022 11:33
Middenstuk gaat van ca. gemiddeld 7,5% naar ca. 4,5%
Clavan 04 september 2022 11:37
Slimmerd 04 september 2022 13:24
Kopgroep ontstaat met Dennis, Carthy, Hagen, Repa, Maté en Nibali.

Ondertussen val in het peloton: Kelderman
Carlos Danger 04 september 2022 13:28
Laten we er maar over zwijgen.
Slimmerd 04 september 2022 13:29
Slimmerd 04 september 2022 13:36
Kopgroep nog altijd maar 20", peloton valt alles behalve stil. Kelderman ploetert op 2'00 met o.a. Fabbro
Slimmerd 04 september 2022 13:36
Repa, Maté en Hagen worden al gelost door het tempo van Dennis, Nibali en Carthy
Carlos Danger 04 september 2022 13:45
Nieuwtje tussendoor; Wout Poels verlengt voor twee jaar bij Bahrein.
Slimmerd 04 september 2022 13:48
Renner of 25 die op weg gaan naar de kopgroep, peloton lijkt het goed te vinden.

O.a. Arensman, Carapaz, Vine, Mäder in de achtervolging
Slimmerd 04 september 2022 13:53
Kopgroep - 29 man

Dennis en Oomen
Nibali en De la Cruz
Masnada en Vervaecke
Mäder en Wright
Pedersen en Tiberi
McNulty en Soler
Vine en Meurisse
Carthy en Uran
Reichenbach en Molard
Arensman
Azparren
Gesbert
N. Oliveira
Carapaz
Hindley
Meintjes
Prodhomme
Goldstein
Craddock
Fernandez



5 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/09/2022 13:59 door Slimmerd.
Carlos Danger 04 september 2022 13:57
De winnaar zit vooraan.
Slimmerd 04 september 2022 13:57
Slimmerd 04 september 2022 14:05
Burgos-BH, Equipo KernPharma en Lotto-Soudal zijn de ploegen zonder renner in de kopgroep.

120km, 4'15. Kelderman terug on peloton
Maradona 04 september 2022 14:39
Meer dan 5 minuten al. Arensmman gaat hier hoe dan ook een goede zaak doen!
ton duk 04 september 2022 14:47
De Sierra Nevada is nog ver (en hoog)maar het oogt gunstig
Gr
De zwarte trui 04 september 2022 14:51
Hoe is jullie dag? Die van Wilco is alvast goed. Even een kaasschaaf over het lichaam gehaald en straks lekker stukje klimmen bij 30+ graden. Hij wenst iedereen een fijne zondag.

De Tank smiling smiley
Slimmerd 04 september 2022 15:21
61km

Craddock
Achtervolging 1'15
Peloton 6'12

AG2R is al begonnen met plekje verdedigen en rijdtop kop van peloton
Maradona 04 september 2022 15:24
Andere Peter 04 september 2022 15:38
Ze hoeven het toch niet kado te doen? Niet alleen Arensman, maar een handvol renners dreigt O'Connor te passeren.
Slimmerd 04 september 2022 15:45
We beginnen met het klimwerk, AG2R, Astana en Jumbo-Visma met een renner voorop bij de favorieten.


Nog 48.5km
El Chaba 04 september 2022 15:58
Precies op tijd thuis voor de finale! smiling smiley

Ze zullen Evenepoel uit het wiel moeten rijden op de eerste 5 km van de slotklim, want daarna wordt het lastig(er), vrees ik.
Hup Roglic!
El Chaba 04 september 2022 16:05
Dat heeft Vine toch knap gedaan. Net voor de top Craddock ingehaald voor de bergpunten en nu nog lekker 20 km samen met hem naar de voet van de slotklim.
Horsie is back 04 september 2022 16:11
De Sierra Nevada is van Mont Ventoux achtige proporties, want de Fin calculeerde een tijd van rond de 59 minuten, ietsje meer dus in feite. Althans bij "5,75w/kg" en rond de 65 kg en half beschut kunnen rijden. Als het Max to the limit is, dan wordt het een echte slijtageslag. Maar wel stap voor stap of beter trap voor trap. Charly Gaul kijkt van boven toe,

Disclaimer: Gelijkenissen met een coureur en een paard berusten op toeval.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/09/2022 16:17 door Horsie is back.
ton duk 04 september 2022 16:16
Andere Peter Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ze hoeven het toch niet kado te doen?

Helemaal eens. Top 10 AK hoort verdedigd te worden
Gr
Horsie is back 04 september 2022 16:32
De yellow brigade begint eraan. Geen Coldplay dus.
Slimmerd 04 september 2022 17:03
Evenepoel is een klasse beter dan gisteren of nie.and durfde een aanval van 20km aan... nu zitten we op de loper en wordt het toch moeilijker
predator 04 september 2022 17:18
Arensman gaaaaaaaat!!!!
ton duk 04 september 2022 17:24
Ik word zenuwachtig..
Gr
Wanny 04 september 2022 17:26
Slimmerd 04 september 2022 17:31
Die verbaast mij ook enorm vandaag, dacht serieus dst die gekookt was de afgelopen dagen. Enorm sterk nummer vandaag en de boel qua bergtrui lijkt klaar
Slimmerd 04 september 2022 17:31
En compleet niks gestolen vandaag!
predator 04 september 2022 17:34
Spaak 04 september 2022 17:35
Wanny 04 september 2022 17:39
Gewoon de sterkste in koers vandaag.
ton duk 04 september 2022 17:39
Daar zit af en toe een vette overwinning insmileys with beer
Gr
Cecchini 04 september 2022 17:47
Toch raar dat Arensman in de tijdrit door het ijs zakte. Hij wint in ieder geval wel eens wat. Top 5 in deze vorm moet nog kunnen. Prachtige dag.
Eindhovuh 04 september 2022 17:49
Yes! Top gereden zeg!
ton duk 04 september 2022 17:51
Kelderman valt zich naar plek 14 maar Arensman katapulteert zich naar plek 8

MAX gereden door Arensman
Gr
Carlos Danger 04 september 2022 17:52
Die zag ik niet aankomen. Wat een beesd!

Tour de France 2024.
Slimmerd 04 september 2022 17:56
Wat is er met Geoghegan Hart, aangevallen op 26km, niet aan de finish bij de eerste 60...
ton duk 04 september 2022 18:07
en dan onder begeleiding 2 ploegmaten 66e
Gevallen ?
Gr
ton duk 04 september 2022 18:08
Volgens Luijt moet ie dan knechten...
Gr
Carlos Danger 04 september 2022 18:22
Geen woord over Arensman op de pagina´s van Sporza. Begint een irritante trend te worden.
ton duk 04 september 2022 18:29
Raar ,want hij is toch ook een oud-winnaar van de Koppenbergcross (toen ie nog jonger was )
Gr
Cyclad58 04 september 2022 19:24
In NL sneeuwt de megaprestatie van Arensman door de Maxdevotie geheel ten onrechte ook onder.
Echt een formidabele zege, leverde de laatste 8 kilometer ook niets in op de toppers.
El Chaba 04 september 2022 19:37
Het klopt dus echt wat hij voor de Vuelta zei: ik word alleen maar beter naarmate de grote ronde langer duurt. Als er iemand is, bij wie dat klopt, is hij het wel! thumbs up
Horsie is back 04 september 2022 19:42
ton duk Schreef:
-------------------------------------------------------
> Raar ,want hij is toch ook een oud-winnaar van de
> Koppenbergcross (toen ie nog jonger was )
> Gr

Oh ja, déjà-vu moment: Speelde Femke ook vals op de Koppenberg? Vraag volgens mij nooit beantwoord.
Horsie is back 04 september 2022 19:54
Zo bleef Juan Ayuso ook tientallen kilometers lang aan een superlang zijden draadje op dezelfde afstand van de GC rijders hangen. De draad van de kleine Pozzovivo knapte echter vandaag. Good-old Alejandro Valverde kan nog een jaar mee, maar dat gaat niet gebeuren en Nibbles, de nu tandeloze draak blaast nog wel zijn partijtje mee. Froomy bij de eerste honderd.
Clavan 04 september 2022 19:59
Vanaf morgen elke avond Vive Le Velo. Karl slaat gelijk toe nu R.EV 1703 nog steeds koploper is aan het begin 3e week. Ik hoop niet dat dit ‘backfired’ net zoals toen de NOS Dionne naar Spanje stuurde in 2015 toen Tom Dumoulin op 3 dagen van het einde in het Rojo reedt.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/09/2022 20:09 door Clavan.
ton duk 04 september 2022 20:05
Horsie is back Schreef
>
> Oh ja, déjà-vu moment: Speelde Femke ook vals op
> de Koppenberg?
Tja,dat was en geen 400 meter vlak en zeker zonder horden..
Gr
Clavan 04 september 2022 20:11
Ik heb ook gelezen ene Femke vals speelde met Kjeld N. Kjeld begeeft zich op glad ijs.
Carlos Danger 04 september 2022 20:15
ton duk Schreef:
-------------------------------------------------------
> Volgens Luijt moet ie dan knechten...
> Gr


Voor wie dan?
Anony 04 september 2022 20:30
Chapeau Remco voor het doorzetten en het nemen van de verantwoordelijkheid. Alles kan nog, als de naweeën van de val wegebben en de vorm dat niet helemaal doet. We duimen!

Wind mee Schreef:
-------------------------------------------------------
> Evenepoel en Ayuso staan zaterdagavond niet meer
> in de top 10

Groetjes van de zondagavond.
Wind mee 04 september 2022 20:45
Dat soort uitspraken zijn hooguit grappig om achteraf eens te bezien maar verder nietszeggend. Er is namelijk helemaal niemand die "beter wordt" in een loodzware meerweekse wielerronde in (ook nog eens) warme weersomstandigheden. Je wordt minder "slecht" dan je opponenten. Wat uiteraard ook bijzonder knap is, daar geen misverstand over.
El Chaba 04 september 2022 21:19
Op zich eens hoor, al kun je erover twisten of dat niet - min of meer - hetzelfde is. winking smiley

Maar als je naar zijn prestatie van vandaag kijkt, dan lijkt het er toch zeer op, dat hij vandaag écht beter was dan dat hij de voorgaande twee weken was, zeker als je bedenkt, dat hij de laatste acht kilometers niets inleverde op de andere klassementstoppers. Tot nu toe was het echt ronduit matig in de bergen, zelfs zijn tijdrit - normaal gezien zijn sterkste punt - was voor zijn doen zeer matig.
Wind mee 04 september 2022 21:36
Dat is al iets minder (onterecht) stellig dan je eerste "conclusie" thumbs up
El Chaba 04 september 2022 21:41
Horsie is back 04 september 2022 21:42
Het grote probleem van de reële klassementsrijders, is, dat ze zich niet kunnen permitteren te vroeg va banque te gaan, omdat de kans dat ze zich vergalopperen ijlings toeneemt. Daarom heeft zo'n uur vuurwerk, zoals we vandaag hebben gezien, wel degelijk een Effe wachte nog, effe wachte nog, pizza gehalte. Al die andere vuurvreters kunnen zich dat om uiteenlopende motieven wel permiiteren. Dit soort exercities, hoe zwaar ook aangezet, leidt heel vaak toch tot "saaiheid". In grensbereiken wordt alles vloeibaar. Hang on that bandwaggon.
Horsie is back 04 september 2022 21:50
Anony Schreef:
-------------------------------------------------------

> Groetjes van de zondagavond.

En vergeet Johan de Muynck niet, die 44 jaren en 109 dagen als laatste Belg tien dagen achtereen een trui in een grote ronde had.
Wind mee 04 september 2022 21:58
Anony Schreef:
-------------------------------------------------------
> Chapeau Remco voor het doorzetten en het nemen van
> de verantwoordelijkheid. Alles kan nog, als de
> naweeën van de val wegebben en de vorm dat niet
> helemaal doet. We duimen!
>
> Wind mee Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Evenepoel en Ayuso staan zaterdagavond niet
> meer
> > in de top 10
>
> Groetjes van de zondagavond.

Je (me, in dezen) vergissen is best leuk als er daardoor iets gebeurd dat kijkplezier oplevert.
Eindhovuh 04 september 2022 22:06
Echt een blangrijke overwinning voor Arensman. Ook qua status voor volgend jaar bij Ineos.
Heel benieuwd hoeveel stapjes hij nog kan maken, maar dat “we” de komende jaren nog een ronderenner overhouden lijkt me wel.
Luijt 04 september 2022 22:19
Arensman, man met grotere moter dan leeftijdsgenoot Evenepoel.
Moet toch nog zien dat Roglic laatstgenoemde uit het rood rijdt. Remco breekt tot nu toe niet. Bovendien, parcours in laatste week is toch wat slapjes.
Kus uit Cavareno
Cecchini 04 september 2022 22:32
Slimmerd 04 september 2022 22:33
Opmerkelijk inderdaad, nog niks van gelezen
ton duk 04 september 2022 22:35
El Chaba Schreef:
-------------------------------------------------------
> . Tot nu toe was het echt
> ronduit matig in de bergen, zelfs zijn tijdrit -
> normaal gezien zijn sterkste punt - was voor zijn
> doen zeer matig.

Tot voor de tijdrit was hij naar behoren in de bergen (hij stond 12e)...

Wat ik weet van Arensman :
1: ik kom in een Ronde altijd wat moeizaam op gang
2: ik kan niet zo tegen de hitte
3: ik verbeter naar het einde toe...
4: Die korte ,steile beklimmingen zijn mijn ding niet

Gr
Cecchini 04 september 2022 22:37
Ik mag me vergissen, maar in het flash interview na de etappe, hoorde ik Thymen niet zeggen "that my team did a very good job". Dat nam hem voor me in.
El Chaba 04 september 2022 22:40
Min of meer wat ik zei dus.. winking smiley thumbs up
Tinuz 04 september 2022 22:42
Beetje meer vertrouwen en een beetje minder onderdanig, en die Arensman is tot grootse dingen in staat.
Dit is een lekkere, een welkome en een schone overwinning.
Carlos Danger 05 september 2022 00:33
Arrogantie kan altijd nog na drie Tour-zeges.
Horsie is back 05 september 2022 00:49
Wind mee Schreef:
-------------------------------------------------------
> Anony Schreef:
> --------------------------------------------------
> > Chapeau Remco voor het doorzetten en het nemen van de verantwoordelijkheid. Alles kan nog, als de
> > naweeën van de val wegebben en de vorm dat niet helemaal doet. We duimen!
> >
> > Wind mee Schreef:

> > Evenepoel en Ayuso staan zaterdagavond niet meer in de top 10
> >
> > Groetjes van de zondagavond.
>
> Je (me, in dezen) vergissen is best leuk als er daardoor iets gebeurd dat kijkplezier oplevert.

Dacht vanavond zelfs nog, dat Anony zich vergiste: Wind mee of toch die van de Angliru?
Moest het zefs nog nakijken!

Devies van Horsie: You don't nead the weather man to know which way the wind blows.
Spaak 05 september 2022 08:32
Bij DSM heb ik sowieso altijd het idee dat ze niet winnen dankzij hun team, maar ondanks hun team.
Remko 05 september 2022 09:29
Arensman, het enige lichtpuntje in de aanstaande magere jaren voor NL.

TA en RE schelen overigens maar 1 maand in leeftijd. Zijn zij elkaar in het verleden (toen RE net begonnen was met koeren maar wel al de pannen van het dak reed) nooit tegengekomen?
Clavan 05 september 2022 10:13
ton duk 05 september 2022 12:33
Ik hoorde onlangs een DSM ploegleider zeggen dat het dan ook niet om de overwinning gaat maar om het proces daarnaar toe...
Gr
ton duk 05 september 2022 12:39
Weinig,denk ik
Misschien ergens een juniorenwedstrijd maar daarna heeft Evenepoel een volledig ander traject gevolg (prof en geen beloftenwedstrijden ,meen ik)
Zo heeft Evenepoel ook nooit de Ronde vd Toekomst gereden...
Gr
Horsie is back 05 september 2022 15:27
Thymen Aensman reed gisteren zo ongeveer de laatste 2 uur bijna 400 Watt (386 Watt precies) gemiddeld. Bron is bekend.
Zeven kilogram minder wegend (68 tegen 75, desnoods 73) dan Incredible Daniel, maar wel een slordige 30 Watt meer trappend. cool smiley
ton duk 05 september 2022 15:58
Horsie is back Schreef:
Bron is bekend.

Sterker nog..bevestigd door Arensman zelf in het flashinterview..zo ongeveer
Gr
Frederik D. 05 september 2022 18:14
Dat proces verloopt uitstekend. Volgend jaar Arensman inzetten als kopman. Vruchten plukken. En zorgen voor tophelpers.
Slimmerd 05 september 2022 18:17
Gaat DSM de kopmannen bij Ineos bepalen?
El Chaba 05 september 2022 18:51
Wat mijn (terechte) veronderstelling weer ondersteunt, dat hij gisteren echt beter reed dan eerder in de Vuelta..
Horsie is back 05 september 2022 18:58
ton duk Schreef:
-------------------------------------------------------
> Horsie is back Schreef:
> Bron is bekend.
>
> Sterker nog..bevestigd door Arensman zelf in het
> flashinterview..zo ongeveer
> Gr

Sprak hij in tongen dan? Had ik trouwens ook gehoord, maar mijn woorden wezen naar een powerfile, geduid door ene Ammattipyöräily.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen