Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

In hoeverre is Antoine Vayer nog serieus te nemen?

Gepost door El Chaba 
El Chaba 02 oktober 2022 12:56
In navolging van onderstaand topic vind ik het nog meer bijzonder dat nog niemand heeft gereageerd op Horsie's verwijzing naar Antoine Vayer's nauwelijks verholen beschuldiging van dopinggebruik door Evenepoel in diens 'wel of niet naar de Tour' topic hier: [twitter.com]

Nou is het natuurlijk Antoine Vayer 'maar' en mijn kennis van wattages is ongeveer net zo goed als mijn kennis van 'sterren' en royals, dus sowieso kan ik dit bericht niet erg goed duiden, maar toch.

Wat verder speurend op internet vind ik niet zo heel veel terug. In de Belgische pers sowieso niet - maar dat is logisch, want dan krijg je een Lefevere-ban aan je broek - maar ook verder in de pers niets, dus het bevreemdt mij toch wel enigszins, dat er niet of nauwelijks iets over is terug te vinden (helemaal afgezien van het feit of het bericht serieus te nemen is of niet).
Echter, na iets beter zoeken, het volgende artikel van ruim al ruim een maand geleden: [www.sportsfuat.com]

Heavy doping charges against Evenepoel!
The titanic performances of Remco Evenepoel in the mountains seem suspect to some followers, to say the least…

The Tour of Spain has found a new boss. Winner of the last three editions of the Vuelta, Primoz Roglic is indeed on the ropes. The fault of an untenable Remco Evenepoel since the first ascents. On Sunday, the leader of the QuickStep thus consolidated his red leader’s jersey by distancing the Slovenian, but also Enric Mas or Juan Ayuso. Enough to allow him to approach Tuesday’s time trial with some confidence, he who is 1’12” ahead of Enric Mas and 1’53” over Primoz Roglic.

“I am really very moved. But in a good way. I’m sorry, but they only saw my ass today. I don’t know if I can say that, but it’s a fact. The others only saw that.” he said at the finish of the ninth stage, before paying tribute to his teammates: “The guys deserve a little rest, they really are the best team in the world. »

But according to some, Remco Evenepoel can also thank his doctors. This is the conviction of the specialist Antoine Voyer, slayer of doping in cycling. Because the figures displayed this weekend by the Belgian leave him speechless. « A-HU-RI-SSANT » , he wrote before detailing his readings: “Yesterday, final Evenepoel 4.45 km 8.8% in 12’09” – 480 WE 6.95 w/kg. A 12′ pass at 480 WE is already extraordinary, at the end of the ascent of a 27min pass, it’s crazy. Today, Las Praeres, 3.8km- 13.17%. RECORD 14’56”. 462 WE, 6.65 w/kg. 10″ better S.Yates in 2018.”
_________________________________________________________________

Is dit - of beter gezegd Antoine Vayer - nou serieus te nemen of niet?
De zwarte trui 02 oktober 2022 14:19
Hij hanteert de standaard dat als je sneller rijdt dan men in het verleden deed, je aan de dope zit. Weg met die man. Elk record in de atletiek of op de ijsbaan zet zijn wereldbeeld op de kop. Benieuwd naar wat hij 30 jaar geleden als 'mutant' had gedefinieerd.
Nelis! 02 oktober 2022 14:26
Ik let niet echt op dat soort cijfers en dus op dat soort types. De enige waarden die voor mij op dopinggebruik duiden, zijn lichaamswaarden (zoals bloedtesten).

Ohja, en ongelooflijke prestatiecurves. Zoals Gilbert jaren geleden, die opeens alles wint. Of zoals Riis en Landis, plotselinge en onverwachte uitzonderlijke prestaties.

Evenepoel zie ik absoluut niet als verdacht. Ik ben geen fan van deze jongen, maar hij presteert wel enigszins naar verwachting.
Horsie is back 02 oktober 2022 14:34
Even in de mirage modus dacht ik nog: Staat hier echt: In hoeverre is Horsie (is back) nog serieus te nemen?
Gelukkig, het gaat alleen maar om Oom Antoine. Iedereen in de familie heeft wel zo'n Oom.

Antoine Vayer is om te beginnen het fossiel, dat stamt uit het echte dopingtijdperk, namelijk hij was van 1995-1998 de trainer van de beruchte FESTINA wielerploeg met als boegbeeld Richard Virenque. In hoeverre hij bij de toenmalige dopingpraktijken betrokken was is me niet geheel duidelijk. Hij noemt zich ook Festinaboy.

Als je naar de tabel op twitter kijkt (door mij gepost), dan is in Vayer's kijk op het profwielrennen van hier dus de winnaars werkelijk niemand clean.
Zijn categorisering loopt immers van Suspect via Not Normal en Miraculeux naar Mutant. Dus van verdacht tot mutant (zeg maar Alien).

Aan de cijfers als zodanig, die ook door Fréderic Portoleau worden gedaan, valt weinig op af te dingen. De wetenschappelijke basis schijnt mij wel reëel.
Waar het aan schort is zijn redenatievermogen. Ten eerste gaat in zijn visie het wielrennen nooit vooruit, zijn de moderne racefietsen nog net zo gammel en "zwaar" als 40 jaar geleden en zitten de wegen nog steeds vol gaten en gieren de rolweerstandcijfers nog steeds het dak uit. Terwijl de vergelijkende warentesten, die ik in mijn leven heb gezien soms gigantische verschillen te zien geven in efficiency en effectiviteit. En sindsien heeft de tijd in de ontwikkeling van topsport in al zijn facetten bepaald niet stilgestaan. Zeer in het voordeel van de huidige karretjes dus en de berijders ervan.

Antoine Vayer goochelt vooral met op het eerste gezicht hallucinante wattcijfers, die met name bij redelijk kortdurende inspanningen worden geleverd. Die inderdaad, niet eens zo ver afstaan van het dopingtijdperk van weleer of soms zelfs gelijkwaardig zijn. De crux is, dat het aerobe aandeel voor de kortdurende inspanningen dan nog verre van maximaal is en vooral de veel comfortabele racefietsen een evident voordeel geven ten opzichte van het verleden. Zodra de aerobe component echt reëel van toepasssing wordt en de snelle benzine schaarser wordt, dan zie je het verschil met Pantani en consorten ineens sterk toenemen. Het EPO effect.

Antoine Vayer hanteert ook het zogenaamde Watts Etalon systeem, d.w.z. alles wordt herrekend naar 78 kg (70 kg renner en 8 kg voor de racefiets).
Het is zéér de vraag of deze indirecte methode (afgeleide) wel zo valide is. Zoals ook de ejectie fractie, waarmee ik al zo lang te maken heb, een afgeleide is, en daarmee per definitie niet perfect. Ook Watt is een afgeleide, want snelheid x kracht en 1x100 en 100x1 geven weliswaar dezelfde uitkomst, maar daar houdt dan ook elke vergelijking op.

Maar bovenal is Antoine Vyer niet geïnteresseerd in de "waarheid", maar is zijn verdienmodel bagatelliseren, sneren, boksen onder de gordel, of het nu bepaalde profwielrenners betreft, de Franse politiek of de Engelsen in het algemeen. Wel wordt hij sentimenteel als hij over het zeilen gaat schrijven. Sail away.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/10/2022 15:22 door Horsie is back.
Horsie is back 02 oktober 2022 14:51
De zwarte trui Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hij hanteert de standaard dat als je sneller rijdt dan men in het verleden deed, je aan de dope zit.

Dak klopt niet. Bjarne Riis trapte ooit op de Hautacam toch een slordige 50 Watt meer dan het gemiddelde Vuelta cijfer van Remco Evemepoel.
Hij zou dan ook blij mogen zijn als hij bij de eerste 20 had gezeten. M.a.w. Bjarne Riis was "tijdelijk" beter dan Marco Pantani, eens te meer een indicatie voor de stelling, dat hoe goed zij wellicht ook konden trainen ze wel hun benzinetank tot aan de nok gevuld moesten hebben. Het verhaal gaat immers, dat Mister 60% wel degelijk zijn gezondheid bij nacht en ontij in de waagschaal moest zetten om dat supra niveau te bereiken. Daarom ook die soms hallucinante schommelingen in prestatievermogen. Want hoelang was Riis eigenlijk trending?
Horsie is back 02 oktober 2022 15:20
Op het GCN platform is een video te zien, waar een 1000 Engelse Pond racefiets vergeleken wordt met een 10000 Engelse Pond racefiets alwaar twee presentatoren van GCN een "wedstrijdje aangaan" op een 4,2 km lange klim met een stijgingspercentage van 8%.
De winnaar, Ollie, is weliswaar lichter, maar reed op zijn Canyone Ultimate CFR twee minuten en drie seconden sneller (14:49 tegen 16:52) met 375 Watt, zijnde 6 Watt minder vermogen leverend dan zijn tegenstander. De 1000 Engelse Pond racefiets was zo goed mogelijk voor dat doel bij elkaar gebasteld. Zoals Grame Obree, maar die maakte het verschil met zijn houding, niet met zijn racefiets,
Brieske 02 oktober 2022 17:53
Royals zijn toch sterren?

Groet
Meneer 60% 03 oktober 2022 09:56
Deze man is totaal niet serieus te nemen. Is ie ook nooit geweest. Ten eerste is het onmogelijk om heel nauwkeurig wattages/kilo te berekenen, tenzij de renners/ploegen die gegevens prijsgeven. Maar puur op basis van tijden? Weet hij het exacte gewicht van Evenepoel op elk moment van de dag, inclusief dat van zijn fiets (dus ook hoe vol zijn bidons zaten, bijvoorbeeld)? Weet hij precies hoe de wind stond? Hoe goed het wegdek was? Hoeveel extra meters hij maakte door slecht sturen? En dan heb ik het er nog niets over dat de ene klim van 4.45 km a 8.8% heel iets anders is dan een theoretische andere klim met precies dezelfde gemiddelde cijfers.

Maar al zou hij de wattages precies kunnen berekenen... Dan zegt het nog niets. Hij maakt er gebruik van dat 'Watts per kilo' heel wetenschappelijk klinkt, en daardoor luisteren mensen naar hem. Maar in feite is W/kg niets meer dan een (mooie) objectieve maatstaf om wielerprestaties op verschillende plekken en momenten te vergelijken. Op een andere manier kan dat niet in deze sport.

De 'zwarte trui' zegt het heel terecht: zijn manier van denken is - als je het plat slaat - extreem simpel en populistisch. "Hij presteert beter dan veel anderen in het verleden, dus het is verdacht." Als een wetenschapper zou zeggen: "Bolt loopt 9,58, dat is veel sneller dan Carl Lewis vroeger, zelfs sneller dan Ben Johnson, en enkel en alleen om die reden is het verdacht", dan zou hij of zij door niemand serieus worden genomen. Dat zou als kroegpraat worden afgedaan.

Evenepoel is een supertalent. Ik steek voor niemand mijn hand in het vuur, dus ook voor hem niet. Maar, zoals hier ook gezegd: zijn prestatiecurve is niet raar. En zo extreem oppermachtig was hij toch ook niet, in een vrij matig bezette Vuelta? Ik krijg daar geen raar gevoel bij. Ik heb vreemde prestaties in grote rondes gezien, de afgelopen jaren.

En als de echte meneer 60% blijkbaar nog harder bergen op reed dat hij, met minder natuurtalent, minder goed materiaal en minder kennis van o.a. training, voeding en aerodynamica, dan vind ik dat erg positief fijn klinken.
El Chaba 03 oktober 2022 13:21
Dank Horsie en Meneer 60% voor de duiding. De uitkomst daarvan is in overeenstemming met mijn gedachten over Vayer en Evenepoel, alleen was dat niet echt op feiten gebaseerd, gezien mijn nul komma nul kennis van de wattages materie. Nu al een stuk meer dus.
Aerts 03 oktober 2022 15:06
Hebben ze ook een 2e wedstrijd gedaan met omgekeerde faciliteiten? Dat had onderzoek technisch gezien beter geweest en had de wedstrijd ook interessanter gemaakt.
Meneer 60% 03 oktober 2022 15:42
El Chaba Schreef:
-------------------------------------------------------
> Dank Horsie en Meneer 60% voor de duiding. De
> uitkomst daarvan is in overeenstemming met mijn
> gedachten over Vayer en Evenepoel, alleen was dat
> niet echt op feiten gebaseerd, gezien mijn nul
> komma nul kennis van de wattages materie. Nu al
> een stuk meer dus.

Graag gedaan, maar daar moet ik wel even bijzeggen dat Horsie veel meer kennis heeft van de wattages-materie dan ik. Ik wil me niet profileren als een deskundige op een gebied waarop ik dat niet ben. Ik koppel een klein wiskundeknobbeltje aan gezond verstand, maar ik vind het in zijn geheel niet interessant genoeg om echt in te duiken.
Horsie is back 03 oktober 2022 17:48
Meneer 60% Schreef:
-------------------------------------------------------
> El Chaba Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Dank Horsie en Meneer 60% voor de duiding. De uitkomst daarvan is in overeenstemming met mijn gedachten over Vayer en Evenepoel, alleen was
> dat niet echt op feiten gebaseerd, gezien mijn nul komma nul kennis van de wattages materie. Nu al een stuk meer dus.
>
> Graag gedaan, maar daar moet ik wel even bijzeggen dat Horsie veel meer kennis heeft van de wattages-materie dan ik. Ik wil me niet profileren
> als een deskundige op een gebied waarop ik dat niet ben. Ik koppel een klein wiskundeknobbeltje aan gezond verstand, maar ik vind het in zijn geheel niet
> interessant genoeg om echt in te duiken.

Ik had mijn openingszin al klaarstaan: Alle kermende kleerkasten, zoals Lavrey, Highlander en Bergje, de vierde im Bunde is op weg gegaan, roepen in koor: Ho nou! Zijn relativerende post naderhand heeft 60% van mijn mistrust weggenomen. grinning smiley

Stel dat topicstarter El Chaba elke ochtend op een alledaagse (doorgaans onzuivere) weegschaal gaat staan om zijn gewicht te meten en ons hiiervan in kennis stelt. Dan zegt toch ook geen zinnig mens: Ho nou, El Chaba, jij kunt je gewicht helemaal niet exact meten, al dan niet na een bezoek te hebben afgelegd aan dat kleine kamertje. Bijna alle ordinaire weegschalen zijn natuurlijk hoogst onbetrouwbaar op de gram nauwkeurig laat staan op de nano-schaal. Maar als El Chaba continu zijn gewicht blijft posten en alle waarden liggen steevast op ik noem maar een zijstraat, rond de 80 kg. Dan zal mijn nano-schaal bij hem niet ineens 85 kg aangeven.

Op elke meting zitten marges en naarmate de metingmethode of meetinstrument slechter is, worden die uiteraard groter.
Mijn uurwattage lag ooit op meer dan 600 Watt, goed nog altijd onder de 737 Watt, maar wie kan dat deren?

Als El Chaba tot in lengte van dagen deze weegschaal blijft gebruiken, er zuinig mee omgaat, zodat het functioneel blijft, niet. zoals de Wattbike van mij, die ernstige ouderdomsgebreken vertoont na jaren te lang te hebben moeten slaven, dan nog altijd kun je een zekere validiteit aan zulke waarden ontlenen. Al moet je natuurlijk niet op de high horse gaan zitten en beweren, dat je zo goed bent of dat alles klopt, want ik zie het getal toch.

Powerneters, in 1986 door Ulrich Schoberer de wielerwereld ingeschopt hebben sindsdien veel progressie gemaakt, al duurt het nog altijd even voordat de metingen kunnen beginnen, omdat er nu eenmaal referenties nodig zijn om ïberhaupt te kunnen meten. Een stilstaande start levert dan "problemen" op. In het wegwielrennen speelt dit dus absoluut geen rol.

Vooral de Fin berekent heel veel wiskundig, maar vergelijkt ook steeds weer met powermeters om de marges in de gaten te kunnen houden.
En hij geeft ook aan, wanneer er omstandigheden zijn, die de aandacht vragen ten aanzien van de theoretische waarden.

De powermeters geven het vermogen aan, ongeacht of je je sterk inspant of niet of waar je de aanval op een berg inzet en/of je ook voordelen hebt van anderen.
Atmosferische variabelen en ook hoogte kunnen hun invloed uitoefenen op de tijden van de klim. Er zijn er nog een aantal.

Antoine Vayer hamert altijd specifiek op de laatste col na een aantal serieuze klimmen vooraf, m.a.w er is al sprake van een zekere vermoeidheidsgraad.

Dus, ja, Antoine Vayer is een trol, maar dit betekent niet meteen, dat al zijn berekeningen dan ook meteen waardeloos zijn.
Daarom schreef ik ook al eerder, dat hij niet in de "waarheid" is geïnteresseerd, maar daarmee op de loop gaat.

Disclaimer: Festinaboy is dus de complotdenker van het wieleruniversum.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/10/2022 17:48 door Horsie is back.
Horsie is back 03 oktober 2022 21:46
Aerts Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hebben ze ook een 2e wedstrijd gedaan met omgekeerde faciliteiten? Dat had onderzoek technisch gezien beter geweest en had de wedstrijd ook interessanter gemaakt.

Je hebt gelijk, maar hier is dit toch van minder belang, aangezien het wattage hier als objectieve parameter niet zoveel uiteenloopt. Denk ook niet, dat beiden zoveel zin hadden om binnen korte tijd deze klim nog eens over te doen. Een klim met een budgetfiets is ook bepaald minder comfortabel.

Overigens deed een Volkskrant directeur, Robert Giebels, dit jaar ook een vergelijkend warenonderzoek, maar wel breder opgezet. Link werd geblokkeerd, dus bij interesse zelf gaan bekijken.

Cervélo S 5 en 43,4 km/h bij 300 Watt (€ 8000+)
Triban Decathlon en 37,8 km/h bij 300 Watt (€ 500)
Swap fiets en 31,8 km/h bij 300 Watt (€ 15 te huur, onverzekerd en de enige fiets die niet gestolen wordt) grinning smiley

Hoe de fiets van € 60.000 het zaterdag gaat doen moeten we nog even afwachten? Binnenkort in dit theater.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/10/2022 20:51 door Horsie is back.
Meneer 60% 04 oktober 2022 09:45
Ik trek jouw kennis niet in twijfel, Horsie, maar toch even ter verduidelijking: ik had het niet over de onnauwkeurigheid van een weegschaal of verschillen tussen weegschalen. Ik heb het over échte schommelingen in gewicht. Renners kunnen in een seizoen makkelijk een paar kilo afvallen of aankomen. Bewust of onbewust. Maar ik besef, nu ik er dieper over nadenk, dat dit op het quotiënt watt/kilo geen grote invloed heeft. Als je afvalt met een gelijk gebleven absoluut wattage (de heilige graal voor ronderenners) dan ga je sneller klimmen, maar dan stijgt ook het quotiënt watt/kilo. Dat zal op een gemiddelde klim redelijk met elkaar in lijn zijn. Dus die mag je wegstrepen.

Maar dan heb je nog wind en wegdek. Op Strava schatten ze je vermogen als je zonder powermeter rijdt. Vermoedelijk met veel hulp van big data, door te vergelijken met duizenden rijders die hetzelfde segment reden, maar dan wel met een aan Strava gekoppelde powermeter. Waar de VAM/VSM-waarde op Strava voor losse segmenten vaak voor geen meter klopt, lijken de geschatte vermogens heel erg in de goede richting te zitten. Dat doen ze dus goed. Toen ik onlangs de Mont Ventoux opreed (zonder powermeter) kon ik op Strava goed zien dat mijn vermogen stap voor stap afnam in het tweede deel. Dat was gevoelsmatig ook zo. Maar hebben de statistici de beschikking over die enorme poel aan data, zoals Strava die heeft?

Op Strava zag ik ook dat ik in deel twee op segmenten met (lichte) wind mee ineens heel wat meer Watt zou hebben getrapt dan met (lichte) wind tegen. Omdat Strava natuurlijk niet weet hoe de wind stond, is het niet meer dan logisch dat ze hier de mist in gaan. Wind heeft op een klim veel minder invloed dan op het vlakke, maar het heeft zeker wel invloed. Houden statistici daar rekening mee op een klim die één richting op gaat, laten we zeggen de Cauberg? Als ik de Cauberg met wind mee of wind tegen oprijdt, scheelt dat zeker 20 seconden.

Wegdek kun je natuurlijk wel meewegen, als je over genoeg gegevens beschikt. Ik neem aan dat goede statistici een verschil maken tussen diezelfde Cauberg en een Vlaamse kasseienklim met dezelfde cijfers. Maar hebben ze al die gegevens van elke klim in de wereld? En wat als een klim opnieuw geasfalteerd wordt? Of draaf ik door?

Over powermeters zelf heb ik verder niets gezegd. Heb er nooit mee gereden, maar het lijkt me een heel betrouwbare en mooie tool. Daar ging het mij niet om. Het ging mij puur om de statistici die met een stopwatch in de hand conclusies trekken. Ik zeg absoluut niet dat hun werk nutteloos is. Maar ik heb het gevoel dat er soms te grote conclusies worden verbonden aan onderzoek met veel marges in veel variabelen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/10/2022 10:33 door Meneer 60%.
Horsie is back 04 oktober 2022 13:17
Meneer 60% is dus een Strava rijder. Op de segmenten waar ik zelf mee vertrouwd ben, heb ik zoveel aliens gezien, dat ik toch denk, dat Orson Welles in 1939 gelijk had met zijn mededeling: the Marsians are coming. De vergelijking met de onnauwkeurige weegschaal werd door mij van stal gehaald om daarmee aan te kunnen geven, dat ook met slechtere meetmethoden statistisch bezien gewerkt kan worden. Niemand heeft toch een atoomchronograaf op zak, maar komt toch even goed op tijd. Het gaat er dan uiteraard wel om geen verkeerde conclusies te trekken. Als El Chaba op zijn gammele weegschaal ineens vijf kilogram meer weegt moet hij zich zorgen gaan maken. Tenzij hij natuurlijk twee keer achtereen een WUR à la Incredible Dan (2x3 kg gewichtsverlies) heeft gereden.

Het grote voordeel of nadeel van bergop klimmen is dat je continu momentum moet houden om uiteindelijk niet van de fiets af te vallen. De factor luchtweerstand speelt een aanmerkelijk geringere rol, alhoewel in een treintje met 25 km/h er nog steeds relatief voordeel behaald wordt. Daalt de snelheid naar 10 km/h dan wordt het echt overleven. In belangrijke wedstrijden wordt doorgaans op niet alleen de slotklim de beslissing geforceerd of in elk geval de concurrentie gedecimeerd. Dus zal zo'n laatste col doorgaans optimaal worden gereden, zodat niet het halve peloton in het zog mee kan sluipen. Dit maakt berekeningen op cols zo ideaal. Probeer hetzelfde in een vlakke etappe en je kunt er bijna niks mee.

In principe zijn baanwedstrijden onder gestandaardiseerde voorwaarden daar veel beter voor geschikt. Maar dan moet je weer niet in Aguascalientes en/of Cochabamba bivakkeren. Het eertijds beroemde LaPaz (3417m) is sinds Arnaud Tournant en (Sir) Chris Hoy danig in verval geraakt. Waarschijnlijk is BoP de laatste, die daarvandaan kwam met pijn aan zijn edele delen.

Als scorebord-journalist kun je de grafiek van de Vuelta ook als volgt bezien. Remco Evenepoel blijft met een tiende plaats en zijn 427W gemiddelde deze Vuelta nog altijd een kleine kannibaal en bij het maximaal gemiddelde voor één col staat hij "slechts" op de elfde plaats. Mind you, Prinosz Roglic toornt daar met zijn 443W gemiddelde (tweede plaats) toch nog wel torenhoog boven. Rogla van weleer uiteraard, Jan Ulrich steekt daar met 401W in 1999 (het jaar na het dempen van het dopingmoeras, helaas niet met de precisie van een Festina horloge) wel erg schril tegen af.

Nogmaals: de berekeningen van de Fransoos, de Fin en de Roemeen snijden wel degelijk hout. De Fransoos echter is en blijft (soms een misselijkmakende) trol.

Alle prestatievariablen hebben een positieve of negatieve invloed, maar de natuur (inclusief de statistiek) is geneigd het gemiddelde op te zoeken.
Daarom staan de seinen zelden allemaal op groen of op rood.

Variabele: Wist U door 17 uur lang een ketting te behandelen je er 87 meter in een uur verder mee kunt komen.
betuweracer 04 oktober 2022 18:40
En hier staat ergens in verlaten weiland een server voor te brommen? Allememaggies.
Horsie is back 05 oktober 2022 12:42
Een liefdesverklaring van de Fin aan "lapreuve par21". Hier volgt de uitgebreide Vuelta Watt-analyse van Frédéric Portoleau. Evident, dat het peil sinds 2019 weer is gestegen en niet alleen van Remco Evenepoel.
De zwarte trui 05 oktober 2022 15:36
Horsie is back Schreef:
-------------------------------------------------------
> Op elke meting zitten marges en naarmate de
> metingmethode of meetinstrument slechter is,
> worden die uiteraard groter.
> Mijn uurwattage lag ooit op meer dan 600 Watt,
> goed nog altijd onder de 737 Watt, maar wie kan
> dat deren?

Ah nu vat ik hem (denk ik), bovenstaande is een illustratie van een slecht meetinstrument, tenzij je destijds een alien+++ was natuurlijk. Voor een paard(enkracht) presteerde ja dan idd ondermaats. smiling smiley
Frederik D. 05 oktober 2022 18:26
Het vreet kostbare energie en warmt de aarde op. Vloekjes. Internet en soortgelijke pret maken meer kapot dan ons lief is. Maar eens zal de Betuwe weer eens in bloei staan. smiling smiley
Horsie is back 05 oktober 2022 19:39
De zwarte trui Schreef:
-------------------------------------------------------
> Horsie is back Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Op elke meting zitten marges en naarmate de metingmethode of meetinstrument slechter is, worden die uiteraard groter.
> > Mijn uurwattage lag ooit op meer dan 600 Watt, goed nog altijd onder de 737 Watt, maar wie kan dat deren?
>
> Ah nu vat ik hem (denk ik), bovenstaande is een illustratie van een slecht meetinstrument, tenzij je destijds een alien+++ was natuurlijk. Voor een paard(enkracht) presteerde ja dan idd ondermaats. smiling smiley

Hihi. Toch maar even in mijn archief gedoken.
Onderstaande test op een CS-1000-Cateye.
Protocol: Elke minuut 20 Watt hoger. Het derde getal is mijn hartfrequentie.

1 100 69
2 120 72
3 140 70
4 160 76
5 180 77
6 200 76
7 220 77
8 240 85
9 260 83
10 280 84
11 300 86
12 320 90
13 340 92
14 360 95
15 380 98
16 400 101
17 420 100
18 440 105
19 460 104
20 480 109
21 500 113
22 520 115
23 540 116
24 560 118
25 580 121
26 600 126
27 620 130
28 640 136
29 660 135
30 680 145
31 700 143
32 720 151
33 740 155
34 760 156
35 780 158
36 800 158
Volgens mijn herinnering was dit geen max. cool smiley

Wat hier mooi aan is, is de gestadige toename van de hartfrequentie. Ten bewijze, dat de weerstand wel degelijk "regelmatig" toenam.
De afwijking is waarschijnlijk dus wel redelijk constant. Geldt zelfs voor de toename HF per 100 Watt verhoging.

Zonder referentie van andere waarden durf ik natuurlijk geen voorspelling te doen hoeveel het apparaat nu afweek.
Zelfs bij 50% blijft er nog altijd een aardig Wattage over.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen