Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Heeft Benjamin Declercq een punt mbt promotie/degradatie?

Gepost door Eindhovuh 
Eindhovuh 26 oktober 2022 15:02
[www.wielerflits.nl]

Wat ik niet begrijp, er zijn 10 renners wiens punten tellen. Dan zou er toch plek moeten zijn voor hem daarbuiten?
Of bedoelt hij dat hij niet goed genoeg is om veel punten te scoren maar wel meer wil verdienen dan een pure knecht?
Wanny 26 oktober 2022 15:25
Er zijn dan dus ook renners die baat hebben bij dit systeem. Er is er nu eentje die de plek van Declercq gaat innemen. Die had anders wellicht geen ploeg gehad.
Chuck 26 oktober 2022 16:35
Enerzijds zijn er altijd middelmatige profs te vinden die in de slachtofferrol kruipen wanneer hun contract niet verlengd wordt en bij de nationale media gehoor vinden. Anderzijds zie ik niet in waarom alleen de eerste 10 renners moeten tellen, dat kan best anders. Voor de ranglijst had het niets uitgemaakt en het voorkomt wel wat vreemde situaties.
Meneer 60% 26 oktober 2022 16:44
Ik zie het probleem niet zo. Als ploeg wil je, lijkt mij, altijd een stuk of 12 tot 15 renners hebben die punten kunnen scoren. Je weet nooit wat er tijdens een seizoen gebeurt. Daarnaast heb je ook altijd goede knechten nodig om ervoor te zorgen dat die andere renners punten scoren. Als je zelf weinig punten scoort en ook geen onmisbare knecht bent, dan ben je misschien gewoon net niet genoeg. Zo hard is het. Dat komt niet door het systeem.

De kritiek over de overwaardering van kleine koersen, daar zit op het eerste gezicht wat in. Als een renner als pakweg Leemreize, zoals dit jaar tweede en derde wordt in een Giro-etappe, dan is dat een topprestatie die meer waard is dan een ereplek in een onbekende eendagskoers. Maar van de andere kant: er zijn ook renners die ereplaatsen in een grote ronde opstapelen. Wout van Aert, bijvoorbeeld. Of echte specialisten in het klimmen en sprinten. Die verzamel je als zo'n soort renner makkelijker dan eendagskoersen. Als je dan de ereplekken in de Tour flink opwaardeert, dan geeft dat waarschijnlijk ook weer een scheef beeld. Dan wordt Van Aert misschien wel de renner met de meeste punten van het jaar 2022, zonder een écht grote zege te hebben geboekt.
ton duk 26 oktober 2022 17:00
Gewoon een jankverhaal van een renner die niet goed genoeg is
Gr
Luijt 26 oktober 2022 17:14
Waarmee ook meteen een antwoord is gegeven op de vraag welke nationaliteit Benjamin niet heeft.
(als ik er niet zo'n pesthekel aan zou hebben had ik er nu een smiley achter gezet).
ton duk 26 oktober 2022 17:29
Eens,als Fransman had ie misschien nog wel een contract gekregen als renner nr 24...
Gr
Clavan 26 oktober 2022 17:46
Frederik D. 26 oktober 2022 20:30
El Chaba 27 oktober 2022 00:02
En ook meteen een antwoord op welke nationaliteit hij wél heeft.. winking smiley
Dat voordeel zal zich vast nog wel uitbetalen, aangezien hij helemaal geen slechte renner is en dus vast nog wel een contract zal krijgen bij één de vele Belgische ploegen, die het peloton rijk is.
Sterker nog, daar ben ik vrij zeker van en waarschijnlijk ook nog in een rol, die hem veel beter zal liggen dan in de kansloze knechtenrol, die hij nu heeft.
Chuck 27 oktober 2022 12:03
De winnaar van de Oost Vlaamse Sluitingsprijs dit jaar!
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen