Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

RTL Boulevard...Pieter W.

Gepost door Clavan 
Clavan 25 november 2022 11:23
Oud-wielrenner Pieter W. terecht voor mishandeling en bedreiging van ex-partner en haar broer

Oud-wielrenner Pieter W. (41) moet zich vrijdag voor de politierechter in Leeuwarden verantwoorden voor vermeende geweldpleging en ernstige bedreiging tijdens een confrontatie in de familiaire sfeer bij zijn huis.

Pieter W. moet vrijdag voor de politierechter in Leeuwarden verschijnen.
Het incident vond op 26 december 2021 in Friesland plaats. De oud-topsporter zou fysiek geweld hebben gepleegd en onder meer een mes gegrepen hebben. Hij zou daarmee zijn ex-partner en haar broer bedreigd hebben. Zelf raakte hij gewond aan het hoofd. De broer van W.’s ex-partner staat vrijdag eveneens voor de politierechter, nadat W. op zijn beurt aangifte tegen hem deed van mishandeling en vernieling. De ex-partner van W. raakte naar verluidt niet gewond bij de ruzie.


Advocaat mr. Arnout Hurenkamp staat W. in de rechtszaal bij. „We betwisten de aantijgingen. Ik zal voor vrijspraak pleiten. Mijn cliënt heeft zelf blijvend letsel opgelopen, hij brak de kaak links en rechts in het gezicht.” Wat hem betreft is het ’een schoolvoorbeeld van noodweer’. „Het was zeker heftig, rondom deze familiebijeenkomst. Mijn cliënt vroeg aanwezigen weg te gaan. Hij werd daarop echter bij eigen huis geconfronteerd, er werd zelfs een deur ingetrapt, en hij ging in de verdediging. Hij sloeg van zich af.”

Wielrenner
Dat W. voorafgaand aan de vechtpartij in december zijn (inmiddels ex-)partner langere tijd mishandeld zou hebben, klopt volgens Hurenkamp niet: „Daar is geen sprake van. Zo kennen we mijn cliënt ook niet. Het is een goede wielrenner, die mooie prestaties heeft neergezet.” Bronnen uit de wielerwereld lieten een soortgelijk geluid horen.

Volgens Hurenkamp greep W. bij de familieruzie naar het mes uit zelfverdediging.

W. was in zijn zeventien jaar als prof onder meer wielrenner van het jaar 2005, het jaar waarin hij een etappe in de Tour de France won. Ook heeft hij twee etappes in de Giro d’Italia op zijn naam staan. Hij werd in 2021 ereburger van de gemeente Achtkarspelen. De advocaat van de broer van W.’s ex-partner is om een reactie gevraagd, maar kon tot op heden niet reageren.
Horsie is back 25 november 2022 11:37
Laten we dan ook nog even de metamorfose van een crosser meenemen, die zijn blonde muze heeft vergeven zijn haar te hebben geruïneerd.
Chantal is echter in blije doen en kan niet wachten tot haar kind het Annemiek van Vleuten pad met haar driewielertje heeft bereden als opmaat naar..
Clavan 25 november 2022 11:48
Zal Philippe G. in 2011 ook zijn vriendin de schuld hebben gegeven van zijn topseizoen?
Horsie is back 25 november 2022 12:30
Clavan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Zal Philippe G. in 2011 ook zijn vriendin de
> schuld hebben gegeven van zijn topseizoen?

Laten we dan maar teruggaan naar Richard V., de eertijdse poulain van Oom Antoine.
Waarom wielrenners om de haverklap van kapsel (beter van kleur haar) verwisselen?
Denk, dat Mathieu even niet meer zo snel herkend wil worden en zo vooral zijn haar wil behouden. smiling smiley
ton duk 25 november 2022 14:41
Clavan Schreef:
-------------------------------------------------
>
> en hij ging in de verdediging. Hij sloeg van zich af

Pieter W heeft zich zwaar verzet
Gr
>
valse trage 25 november 2022 18:05
Wind mee 25 november 2022 22:31
Gemeente Achtkarspelen, Harkema in het bijzonder, is toch wel het Afghanistan van Nederland te noemen: tribale kliekjes, al dan niet familiair gebonden middels inteelt, stropen met enige regelmaat de mouwen op voor een goede matpartij over een lang vervlogen vete omtrent een bromfiets of een geknepen bil in de plaatselijke dancing. De stammentwist verdwijnt echter vlot naar de achtergrond wanneer de plaatselijke trots, Harkemase Boys, thuis speelt. Spelers en supporters van de tegenpartij, zeker die uit de naburige (en beschaafdere) provincie Groningen, worden eendrachtig de meest afschuwelijke ziektes gegund en moeten dikwijls rennen voor het dierbare leven.
Het probleemoplossend vermogen van dhr. Weening is, met andere woorden, enigszins streekgebonden ingegeven.
nachtwacht 28 november 2022 12:36
Ik ben dan weer blij dat ze de identiteit van dhr W. verborgen hebben gehouden.
Cecchini 28 november 2022 13:15
Zijn vrouw weigerde sorry tegen Pieter te zeggen
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen