Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Oomen naar Lidl-Trek

Gepost door Luijt 
Luijt 11 september 2023 13:55
Van NOS.nl

Oomen van Jumbo-Visma naar Lidl-Trek: 'Wil beste uit mezelf halen'

Sam Oomen gaat van Jumbo-Visma naar Lidl-Trek. Oomen heeft een contract voor drie jaar bij de Amerikaanse WorldTour-ploeg getekend.

De Tilburger stond in zijn beginjaren bekend als een groot talent. Na zijn 9e plaats in de Giro d'Italia van 2018, waar hij in dienst reed van Tom Dumoulin, werd gehoopt dat hij ronderenner zou kunnen worden.

De klimmer stapte in 2021 van Team Sunweb over naar Jumbo-Visma en wilde daar bijdragen aan de successen van de Nederlandse ploeg, maar mede door valpartijen en blessures was de 28-jarige Brabander de afgelopen jaren niet erg succesvol.

Bij Lidl-Trek wordt hij ploeggenoot van Bauke Mollema en hoopt Oomen weer stabieler te worden en een hoger niveau te halen. "Ik wil gewoon het beste weer uit mezelf halen. De beste jaren liggen nog voor me."
Luijt 11 september 2023 13:57
Zeker een apart topic waard.
Was het niet zo dat Oomen zich bij de avondetappe liet ontglippen dat zijn beste jaren ook zo maar al achter 'm zouden kunnen liggen?
In ieder geval is ie er nu van overtuigd dat z'n beste jaren nog moeten komen. Mooi zo.
Eindhovuh 11 september 2023 14:30
Zijn er voorbeelden van renners die na blessures en pech zo'n lange periode onder het niveau hebben gereden wat ze daarvoor hadden en later toch nog een stap zetten?
Ik zou het hem erg gunnen.
ton duk 11 september 2023 14:50
Oomen zei toen oa in de Avondetappe dat hij terug is op zijn niveau maar dat anderen (zijn -en nieuwe lichting gen) gewoon harder rijden....

Simpel gezegd werd hij toen in een bergetappe gelost als er nog 10 over zijn...nu word ie gelost als er nog 30 over zijn...

Benieuwd of er toch nog een stijgende lijn komt
Gr
Frederik D. 11 september 2023 15:03
Af en toe zal het parcours best wel eens stijgen.
Horsie is back 11 september 2023 20:35
Eindhovuh Schreef:
-------------------------------------------------------
> Zijn er voorbeelden van renners die na blessures en pech zo'n lange periode onder het niveau hebben gereden wat ze daarvoor hadden en later toch nog
> een stap zetten? Ik zou het hem erg gunnen.

U moet wel erg bijziend zijn om de grote Jumbo in de kamer niet te waarnemen. hot smiley
Bedoelde renner heeft zich daardoor bepaald niet laten afremnen, nadat hij dat eerder verzuimd had en lager gelegen "wakker werd".

Chris Froome was enkele jaren terug na het ritje met 54 tegen de muur zo fundamenteel verfomfaaid, dat daardoor zelf een benadering van zijn niveau er nooit meer inzat. Van een gelokalieerde blessure kan vrijwel elke renner of renster weer op het oude niveau terugkeren. Bij blessure's zoals vernauwingen beenslagaderen is dat in theorie ook mogelijk, maar naast het functioneren van het hart is dat van de bloedsomloop (het loodgietwerk) heel erg cruciaal. Tricky.

Duurt het oponthoud te lang of vindt plaats op een later moment in de carriƩre dan krijg je net als Jumbo in de Vuelta weddend op twee @@@@@@ en er nu een derde vooraan heeft galopperen. Die moet je eerst maar eens in te zien halen.

Chloe Dygert heeft dit seizoen ook wel een fantastische comeback gehad.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen