Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Gaat Evenepoel volgend jaar of ooit de Tour winnen?

Gepost door El Chaba2 
El Chaba2 02 november 2023 14:17
Peiling
Gaat Evenepoel volgend jaar of ooit de Tour winnen? Of nooit?
Alleen geregistreerde gebruikers mogen deelnemen aan deze peiling.
Er zijn 43 stemmen ontvangen.
Volgend jaar kan hij de Tour waarschijnlijk al winnen 2
 
5%
Volgend jaar nog niet, maar in de toekomst waarschijnlijk wel 12
 
28%
Waarschijnlijk zal hij nooit de Tour winnen 29
 
67%
In deze discussie zijn 9 berichten gepost. Deze berichten kunnen alleen worden gelezen na deelname aan de peiling.[www.wielerflits.nl]

Patrick Lefevere twijfelt nog over winstkansen van Remco Evenepoel in de Tour

Remco Evenepoel zal volgend jaar voor het eerst in zijn carrière aan de start verschijnen van de Tour de France. De grote vraag is natuurlijk of de Belg in 2024 in staat is om met Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar te wedijveren om de eindzege. Patrick Lefevere, de teambaas van Soudal Quick-Step, heeft zo zijn twijfels.

Remco Evenepoel won een jaar geleden met de Vuelta a España al zijn eerste grote ronde, maar maakt hem dit ook tot een kandidaat-winnaar van de Tour de France? De Waalse krant La Dernière Heure vroeg het aan Lefevere. In de voorbije Vuelta a España kon Evenepoel zich een eerste keer meten met de regerende Tourwinnaar Vingegaard, maar verloor hij door een off-day liefst 27 minuten in de rit naar de Col du Tourmalet.

“Daardoor hebben we nog steeds twijfels over het exacte niveau dat hij straks kan bereiken in de Tour de France, tegen jongens als Vingegaard en Pogacar”, aldus Lefevere. “We hadden liever gezien dat hij zich in de voorbije Giro d’Italia drie weken lang kon uitleven, alvorens de Tour te ontdekken. Maar door al die tegenslagen dit jaar moet hij dat meteen doen in de Tour.”

Evenepoel liet na de presentatie van het Tourparcours nog weten dat hij overweegt om in 2024 aan zowel de Giro d’Italia als de Tour de France deel te nemen. Lefevere raadt het echter af en houdt er ook geen rekening meer mee. “Er is nooit concreet over gesproken en ik weet dat zijn trainer Koen Pelgrim en zijn sportdirecteur Klaas Lodewyck het ook geen goed idee vinden.”

Johan Bruyneel: Remco Evenepoel is geen favoriet voor het Tourpodium

Johan Bruyneel gelooft niet meteen in de kansen van Evenepoel voor de komende Tour, zo liet hij al eerder weten in de podcast THEMOVE. “De Tour de France is een ander spelletje dan de Vuelta a España. Ik denk niet dat men kan verwachten dat hij zal meestrijden voor het podium. Hij moet de kneepjes van de Tour nog leren. Zeker als Vingegaard, Pogacar en Roglic fit blijven en er niets gebeurt met hen, zal Evenepoel hen niet kunnen bedreigen”, aldus Bruyneel.
_____________________________________________________________________________

Waarbij aangetekend dat uit het artikel blijkt, dat Lefevere het specifiek over de komende Tour in 2024 heeft en dus zeker niet dat hij twijfelt over diens winstkansen in de Tour voor altijd. Bruyneel idem dito.

Persoonlijk acht ik de kans - zoals hier inmiddels wel bekend - echt heel klein dat hij de Tour ooit gaat winnen (ongeveer 5%), maar over komend jaar ben ik eigenlijk wel 99,99% zeker van niet.

Wat jullie? Wat betreft komend jaar, maar ook of hij de Tour überhaupt ooit nog gaat winnen? En waarom?
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen