Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Dhoore leidt Wereldbeker met nog één manche te gaan

Gepost door Anony 
Anony 23 augustus 2015 14:46
Jolien won vandaag de wedstrijd in Zweden. Ontsierde sprint waarin ze de maat nam van ploegmaat Bronzini, Brennauer en het Nederlandse duo Brand en Van der Breggen. De Belgische kampioene neemt in de Wereldbeker weer de leiding over van Armitstead en verdedigt die volgende week in de laatste proef op de wegen van Plouay.

Top seizoen voor Dhoore! Hopelijk haalt ze de eindzege.
malheur 23 augustus 2015 14:58
Ja, inderdaad, hup Jolien...
El Chaba 23 augustus 2015 15:31
Dit jaar duidelijk doorgebroken naar de wereldtop. Blijft niettemin vreemd dat een land als België tot nu toe in het vrouwenwielrennen nauwelijks iets heeft voorgesteld. Ben eigenlijk wel benieuwd wat Sehnsucht met zijn achterlijke verhaaltje over goede Belgische genen daarvan vindt.
zumsteg 23 augustus 2015 15:55
Ging het boven de 30 gemiddeld?
Cyclad 23 augustus 2015 19:00
Anna van der Breggen heeft een heel goede kans over wreeldbekerwinst. Staat slechts op een paar puntjes van d'Hoore en is een veel completer renster. In Plouay zal het heel lastig worden voor de Belgische sprintster om de koppositie te handhaven. Toegegeven: ze doet het heel goed.
cyclingfreakske 24 augustus 2015 14:28
El Chaba Schreef:
-------------------------------------------------------
> Dit jaar duidelijk doorgebroken naar de wereldtop.
> Blijft niettemin vreemd dat een land als België
> tot nu toe in het vrouwenwielrennen nauwelijks
> iets heeft voorgesteld. Ben eigenlijk wel benieuwd
> wat Sehnsucht met zijn achterlijke verhaaltje over
> goede Belgische genen daarvan vindt.


Ligt een beetje aan de structuur. Een aantal clubs op prive initiatief doe nmoeite voor opleiding, maar de wielerbond zelf bakt er niets van.
Ze zien het als een randfenomeen in het wielrennen.
Nochtans rijden er bij de vrouwen ook wel wat getalenteerden rond die met een betere opleiding en begeleiding ver gaan geraken.
In Nederland liggen de zaken qua opleiding wel anders en dat zie je ook in de breedte.
ton duk 24 augustus 2015 14:42
waarbij Cyclingfreakske breedte in de figuurlijke context gebruikt ??
gr
El Chaba 24 augustus 2015 16:15
Weet ik en bij de mannen is het precies omgekeerd. Met name de structuur bij de jeugd is zo georganiseerd dat er welhaast automatisch een niet aflatende stroom talent wordt aangevoerd.
Mijn opmerking was dus gericht aan die idioot van een Sehnsucht die beweert dat het in de genen van de Belgen zit. :-)
Walnoot 24 augustus 2015 16:51
Belgische vrouwen zijn door een combinatie van genen en chromosomen minder geschikt om te wielrennen. Ze hebben wel het mentale zen-gehalte van de mannen, maar beschikken door een chemische reactie vaker over bruin haar en minder vaak over wielerbenen. Wel is het zo dat ze uitstekend geschikt zijn om te koken en te kuisen. Evenwel, er is dus geen probleem met het doorgeven van de wielergenen aan hun zonen, en daardoor zijn Belgische vrouwen kampioen in het baren van wielermannen.
malheur 24 augustus 2015 17:22
Massimo 24 augustus 2015 17:48
cyclingfreakske 24 augustus 2015 19:54
Doorgaans hebben ze minder speklaag om de winter door te komen, de deuropening blijft gelukkig ook kleiner, het maakt minder geluid op ieder moment van de dag, een scheerbeurt minder, toch wat bescheidener dan een Nederlandse.
de kapsones, eis voor handtasjes, schoenen en kleding zijn even erg. Daarvoor moet je het niet doen tongue sticking out smiley
Anony 26 augustus 2015 22:39
Jolien D’hoore (Wiggle Honda Cycling Team) komt zaterdag niet aan de start van de slotmanche in de Wereldbeker in Plouay.

De Belgische kampioene won afgelopen weekend de wereldbekerwedstrijd in het Zweedse Vargarda en veroverde daardoor ook de leiderstrui in het klassement, maar ze zal die trui niet verdedigen.

D’hoore was sowieso niet van plan om deel te nemen in Plouay, maar omdat ze afgelopen zondag won in Zweden en zo de leiderstrui meepikte, rees er twijfel. ‘Ik heb de knoop nu doorgehakt’, zegt ze woensdag. ‘Ik start zaterdag niet. Het doel was om deze week een stevige trainingsweek in te lassen met het oog op het WK eind volgende maand. Als ik naar Plouay moet afreizen, verlies ik al snel drie dagen en bovendien vind ik daar een parkoers dat niet het mijne is. Dus ik verkies om nu nog een paar dagen stevig te trainen en volgende week dinsdag start ik in de Boels Rental Ladies Tour, een belangrijke rittenkoers, waar ik me ook wil tonen.’
Slimmerd 27 augustus 2015 10:04
Weg spanning en toch veelzeggend over de status van de wereldbeker zou je zeggen!? Als de leidster de laatste koers niet eens wilt starten
cyclingfreakske 27 augustus 2015 18:07
niet starten is bij de mannen ook al vaker voorgevallen, als ze ver op kop staan in het WB klassement.
niks bijzonders. Alleen word er nu veel tralala rond gemaakt omdat het bij de vrouwen is.
Slimmerd 27 augustus 2015 18:52
Ver voorstaan kan je dat risico nemen, D'Hoore geeft de trui nu gewoon weg want ze stat alles behalve ver voor.
cyclingfreakske 27 augustus 2015 22:26
Misschien kan ze niet goed tellen grinning smiley
Nochtans familie van een beurs-specialist.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/08/2015 22:26 door cyclingfreakske.
Slimmerd 28 augustus 2015 01:54
Je bedoelt ze telt alle een Belgische....
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen