Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Boeckmans

Gepost door Slimmerd 
Slimmerd 29 augustus 2015 22:04
Lees net op wielerupdate dat Boeckmans in een kunstmatige coma wordt gehouden na zijn crash van vanmiddag!

Naar zeggen van Van der Sande, die achter hem reed, was hij aan het drinken toen hij over een put reed en zwaar over de kop sloeg! De Gendt zag je ook duidelijk geëmotioneerd een tijd bij Boeckmans lopen/zitten.


Van hieruit veel sterkte voor Boeckmans, die aan een mooi seizoen bezig was.
cyclingfreakske 29 augustus 2015 23:56
De Gendt was helemaal van de kaart, die hoorde ook de gesprekken van de arts 9/10.......
Het feit dat hij in coma word gehouden, duid toch op een levensgevaarlijke en onstabiele situatie.
laten we hopen dat hij erdoor komt.
sterkte voor de vrienden en familie van Kris.
cyclingfreakske 30 augustus 2015 00:17
bron HLN.

Kris Boeckmans wordt na een zware valpartij in de Ronde van Spanje in een kunstmatige coma gehouden.
Hij kwam hard ten val en lag roerloos op het wegdek.
Volgens Lotto-Soudal heeft hij zware verwondingen aan zijn gezicht, drie gebroken ribben en een hersenschudding. Ook had hij een bloeding in zijn long. Boeckmans (28) zal enkele dagen in coma worden gehouden. Waarschijnlijk moeten de artsen hem opereren aan zijn gezicht, waarin hij meerdere botten gebroken heeft en waaraan hij ernstige verwondingen heeft.
Meneer 60% 30 augustus 2015 08:23
cyclingfreakske Schreef:
-------------------------------------------------------
> De Gendt was helemaal van de kaart, die hoorde ook
> de gesprekken van de arts 9/10.......
> Het feit dat hij in coma word gehouden, duid toch
> op een levensgevaarlijke en onstabiele situatie.
> laten we hopen dat hij erdoor komt.
> sterkte voor de vrienden en familie van Kris.

Kunstigmatige coma betekent niet per se dat een situatie levensbedrijgend is. Maar t klinkt niet fijn allemaal. Hoop dat we snel beter nieuws krijgen.
bobo 30 augustus 2015 10:24
Kunstmatige coma wordt ook vaak gedaan omdat de pijn anders niet te dragen is...
Heel erg dit, veel sterkte voor zijn naasten
PVW 30 augustus 2015 10:27
Daar zal het mogelijk om zijn. De pijn kost energie waardoor het herstel wordt vertraagd.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/08/2015 10:27 door PVW.
predator 30 augustus 2015 11:17
Pfff, wel heftig dit. Veel sterkte gewenst.
Ron Meijers 30 augustus 2015 11:51
Kunstmatige coma is eenvoudigweg om het lichaam optimaal te laten herstellen. Mijn oom is pas een dag in een kunstmatige coma gehouden na een triple bypass. Het wordt in veel (verschillende) situaties toegepast en zegt niet per se iets over de mate waarin iets levensbedreigend is. Het kan nodig zijn bij een hersentrauma, maar ook een longontsteking. In feite is het 'gewoon' een extreme vorm van verdoving. Het lichaam en vooral de hersenen (denk: prikkels) krijgen zo rust en herstellen sneller.
Andere Peter 30 augustus 2015 14:06
Exact. Aanvullend: het gaat meestal om het voorkomen of minimaliseren van zwellingen in de hersenen. Die zijn risicovol.
cyclingfreakske 30 augustus 2015 14:51
en ja, natuurlijk geneest het nadien ook beter als er minder prikkels zijn en de hersenactiviteit onderdrukt word.
Maar dit is wel meer dan een kapot aangezicht en een hersenschudding.... voor de familie gaat men het niet open en bloot communiceren naar buiten toe, welke risico's er nog zijn de komende dagen. Men zal enkel het noodzakelijke lossen naar de media.

je mag aannemen dat er een moment is geweest van instabiliteit en men het ergste vreest in de eerste uren tot dagen.
Gezien de verwondingen zou het lichaam zou in shock kunnen gaan bij een niet kunstmatige coma tijdens de operatie....dan word het wel bijzonder gevaarlijk.
Wanneer het gestapelde vocht in de hersenen wegtrekt, zal pas echt blijken hoe de situatie echt is, of er enige hersenschade is of gewoon een zware hersenschudding. Ook kleine interne hersenbloedingen kunnen verdoken zitten en dagen later pas zichtbaar worden bij controle.

Het zal hoe dan ook een paar weken afwachten zijn hoe het verloopt.
Bjorn Leukemans en de rest van de mensen op het thuisfront waarmij hij ging trainen gedurende het jaar, zullen ook wel wat geshokeerd zijn.
PVW 30 augustus 2015 16:26
En dit heb je uit enkele van je vele contacten aldaar in het hospitaal? Want ik merk dat je precies weet hoe dat in elkaar steekt, de communicatie vanuit de O.K.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/08/2015 16:27 door PVW.
Leon 30 augustus 2015 16:57
Je weet toch inmiddels wel dat Prof. Dr. Ir. Cyclingfreakske overal verstand van heeft en iedereen kent?
cyclingfreakske 30 augustus 2015 17:29
eikelig gedrag hoort denk ik niet in dit topic met zulke zware feiten. Ik geef jullie toch geen ongelijk ?
sommige zaken worden uit respect voor de familie niet naar buiten gecommuniceerd, enkel wat hen nodig lijkt. toch niet abnormaal ?
Het moet geen sensatie zijn, dat was het gisteren al genoeg, helaas.
Daarnaast zitter er vele wielrenners hier die elkaar vaker opzoeken op een stuk of de hele rit samen te rijden op training. Leukemans is zelfs een vriend van hem. Dat kan ik zeker weten.
verder moet je maar eens serieuze dingen opzoeken aangaanden hoofdletsels en trauma's, en breuken van de schedel en aangezicht.



3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/08/2015 17:33 door cyclingfreakske.
Sub Culture 30 augustus 2015 18:46
Shit vent, jij kan zagen.
Carlos Danger 30 augustus 2015 18:50
Misschien maar beter hier op het wielrennen te concentreren en niet teveel medische wartaal uit te slaan.

Gelukkig is er goed nieuws te melden:

[www.demorgen.be]
Andere Peter 31 augustus 2015 01:05
Geen bijkomend hersenletsel bij Boeckmans

De Belgische wielrenner Kris Boeckmans heeft geen bijkomend hersenletsel opgelopen bij zijn zware valpartij zaterdag in de achtste etappe van de Ronde van Spanje. Dat maakte de teamdirectie van zijn ploeg Lotto-Soudal zondagavond bekend na nieuw onderzoek. Boeckmans bevindt zich nog in een kunstmatige coma. De verwachting is dat hij binnen 24 tot 48 uur zal ontwaken.

De Belgische coureur liep bij zijn crash een zware hersenschudding, een klaplong, een bloeding in de long, breuken in het gezicht en drie gebroken ribben op. ,,Het nadere onderzoek heeft uitgewezen dat de ernstige letsels onder controle zijn en voorzichtig positief evolueren'', liet de teamleiding weten. ,,We bekijken de situatie van dag tot dag.'' Volgens zijn ploegmaat Tosh van der Sande was Boeckmans 'aan het drinken toen hij door een gat reed en over de kop sloeg.'

[www.ad.nl]
zumsteg 31 augustus 2015 11:00
Zeer vervelend dit, hopelijk herstelt Boeckmans volledig.

Als je over de oorzaak van de val leest zie je maar weer in wat voor klein hoekje een zeer ernstig ongeval kan zitten. Wie heeft er nooit op de racefiets gehad dat er één hand om wat voor reden dan ook van het stuur was of dat de twee handen net iets te ontspannen op het stuur zaten en vervolgens na een over het hoofd gezien gat of andere oneffenheid of obstakel gedacht 'oei, daar hield ik mijn stuur maar net'? Ik denk vrijwel iedereen.

Tevens toont dit aan dat het onmogelijk is om dit soort massale valpartijen in vlakke etappes uit te bannen, de enige optie is om net zo te gaan fietsen als bij triathlons en tijdritten, niet in pelotons.
cyclingfreakske 31 augustus 2015 21:39
Uit de krant GVA.





Kris Boeckmans heeft geen bijkomend hersenletsel overgehouden aan de zware val die hij zaterdag in de Vuelta maakte. Dat deelde zijn team Lotto Soudal zondagavond mee. Uit nader onderzoek blijkt dat de ernstige letsels onder controle zijn en voorzichtig positief evolueren.

‘Een nieuwe CT-scan heeft uitgewezen dat Kris Boeckmans geen bijkomende hersenletsels heeft naast de zware hersenschudding die hij opliep’, verklaart teamarts Servaas Bingé. ‘Wel heeft Kris naast een bloeding in de long ook een klaplong opgelopen. Zoals zaterdag al gemeld heeft hij breuken in het gezicht en drie gebroken ribben. Om het longletsel onder controle te houden is zaterdagavond een drain aangebracht. Momenteel bevindt Kris zich nog in een kunstmatige coma. De verdovingsmedicatie wordt nu voorzichtig afgebouwd, waardoor verwacht kan worden dat hij binnen 24 tot 48 uur zal ontwaken. Het is nog te vroeg om voorspellingen te doen over repatriëring of operatieve ingrepen. We bekijken de situatie dag per dag.’



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/08/2015 21:41 door cyclingfreakske.
Carlos Danger 31 augustus 2015 22:35
cyclingfreakske 01 september 2015 20:55
update van vandaag : (oa GVA)

Boeckmans zeker nog een week in coma

Een poging om wielrenner Kris Boeckmans vandaag uit een kunstmatige coma te halen is mislukt. ‘De letsels aan de longen (klaplong, scheurtje in de longen, bloeding van de long en vocht rond de longen) zorgden er echter voor dat Kris nog niet voldoende zelfstandig kon ademen, waardoor hij opnieuw in een coma gebracht is, en dit zeker voor de komende zeven dagen.’ Dat meldt zijn team Lotto-Soudal.Boeckmans ligt in coma na een bijzonder zware val in de Ronde van Spanje afgelopen zaterdag.


Toch is er ook goed nieuws voor Boeckmans. ‘Ondanks alles kan de situatie als stabiel bestempeld worden’, aldus Lotto-Soudal. ‘De vernoemde letsels zijn een gevolg van de impact op de borstkas. Het vocht rond de longen verhindert momenteel een zuurstofopname via de longblaasjes. Dat vocht zal langzaam op een natuurlijke wijze moeten verdwijnen. De bloeding in de longen wordt onder controle gehouden door een drain die al eerder aangebracht is.’



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01/09/2015 20:56 door cyclingfreakske.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen