Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Fabian Cancellara mist WK

Gepost door Anony 
Anony 03 september 2015 17:17
Fabian Cancellara mist het WK wielrennen in Richmond. De Zwitser van Trek Factory stapte vorige week ziek uit de Vuelta.

Het WK wielrennen wordt op 27 september in het Amerikaanse Richmond gereden. Cancellara twijfelde na zijn opgave in de Vuelta of hij zou deelnemen, maar besloot dus dat niet te doen. ‘Fabian wilde een goede prestatie neerzetten op het WK, maar hij wist dat hij daarvoor een Grote Ronde in de benen nodig had. Nu resten alleen nog eendagswedstrijden zoals Parijs-Brussel (5 september) en de GP Fourmies (6 september). Hij weet dat dat niet voldoende zal zijn om 100 procent te zijn op het WK’, zei ploegleider Dirk Demol nadat Cancellara uit de Vuelta was gestapt.

Jaar vol pech

2015 was dus een pechjaar voor Cancellara. Hij viel in de E3 Harelbeke, brak twee ruggenwervels en zag zijn voorjaar om zeep. Hij vocht hard voor zijn comeback, veroverde de gele trui in de Tour de France, maar in de derde etappe, van Antwerpen naar Hoei, kwam hij opnieuw ten val en brak hij andermaal zijn ruggenwervels. In de Vuelta moest hij na enkele dagen uit de wedstrijd stappen wegens een maaginfectie.

Cancellara werd vier keer wereldkampioen tijdrijden (2006, 2007, 2009, 2010). In het WK op de weg is een vierde plaats in 2011 zijn beste resultaat totnogtoe. In 2009 (5e) en 2013 (10e) finishte hij ook in de top tien. Vorig jaar lukte dat net niet (11e).

Bron: Het Nieuwsblad
Massimo 03 september 2015 18:38
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen