Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

De toekomst van Kittel

Gepost door Massimo 
Massimo 13 september 2015 23:51
Spekenbrink net bij Langs de Lijn: de speerpunten voor de ploeg zijn voor de komende jaren Degenkolb voor de klassiekers en Dumoulin en Barguil voor de klassementen. En daar mist dus een naam. Nelissen zei dat ze al min of meer afscheid hadden genomen van Kittel, iets wat toch vrij snel besloten lijkt na een slecht seizoen tegenover zoveel successen. Zijn toekomst ligt dus elders, waar? En wat is er toch loos met die topsprinter?
Slimmerd 13 september 2015 23:52
Op naar de begraafplaats der sprinters: MTN!

Ik hoorde zelfs dat deze ploeg bezig zou zijn met Cav-Renshaw-Eisel!
Tinuz 14 september 2015 00:51
De vraag is uiteraard of Kittel nog terugkomt op dat hoge niveau. Dit seizoen was echt wel een off year voor hem.
In het openbaar is niet echt duidelijk geworden wat Kittel nu precies mankeert volgens mij... Bleef steeds wat vaag allemaal.
Carlos Danger 14 september 2015 01:26
Simpel terug naar zijn oude apotheek en hij rijgt de zeges weer aaneen.
Brieske 14 september 2015 09:00
De begraafplaats der sprinters, geniaal!

Groet
Meneer 60% 14 september 2015 09:34
Kittel is ook al tijden stil op Twitter. Niets over Dumoulin of Degenkolb tijdens de Vuelta. Zegt niet alles, maar wel veel. Want hij was altijd zeer actief. Ook het feit dat hij daar uitsprak zeer blij te zijn na de etappewinst van Martin in de Tour op de kasseien (toen Giant een opgelegde kans op etappewinst miste) zei wel wat. Is gewoon niet happy sinds zijn volkomen logische niet-tour-selectie. Denk dat het meer vanuit Kittel komt dat ie weg wil, dan vanuit Giant.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/09/2015 09:34 door Meneer 60%.
El Chaba 14 september 2015 10:24
Op naar de begraafplaats der sprinters: MTN!

grinning smileysmiling smiley
Blueprint 14 september 2015 12:38
Het is kennelijk wel meer dan een minder seizoen door blessures...
cyclingfreakske 14 september 2015 13:13
het probleem zijn niet blessures...
het probleem is dat hij in de Tour Down under een parasiet heeft opgedaan, en daarna is het sukkelen aan 1 stuk door.
je kan dan wel rijden maar je bent niet meer in staat echt prestaties neer te zetten, vermoeidheid is een algemeen beeld. Froome heeft ook zo rondgelopen en het koste 2j behandelen om ervan af te geraken.
Rudy t. 14 september 2015 14:10
Giant-Alpecin gaat klimmers aantrekken om Dumoulin te steunen
Foto: ANP
Gepubliceerd: 14 september 2015 13:55
Laatste update: 14 september 2015 13:57

Giant-Alpecin gaat na het succes van Tom Dumoulin in de Ronde van Spanje bouwen aan een ploeg die in de grote rondes mee kan doen in het algemeen klassement.
Dat zei Dumoulin maandag in het radioprogramma De Nieuws BV.

De nummer zes uit de Vuelta krijgt volgend seizoen steun van klimmers. "Het is de bedoeling dat er meer support wordt aangetrokken voor mij en Warren Barguil", aldus Dumoulin.

De 24-jarige Limburger reed in Spanje op de voorlaatste dag nog in de leiderstrui. Hij raakte het rood in de afsluitende bergetappe kwijt, mede omdat hij er helemaal alleen voor stond.

Giant-Alpecin richtte zich de laatste jaren vooral op sprintsucces, met de Duitsers Marcel Kittel en John Degenkolb als boegbeelden.

"Natuurlijk blijven we ons focussen op de sprint, maar daar zullen we niet meer puur op gericht zijn", aldus Dumoulin, die zondag de competitie hervat met een optreden op het WK ploegentijdrit in het Amerikaanse Richmond en ook de individuele tijdrit en de wegwedstrijd rijdt.

Vriendengroep
De tijdritspecialist, die zich in de Vuelta ook bewees als klimmer, ziet geen enkele reden om Giant-Alpecin te verlaten voor een andere ploeg.

"Ik voel me heel fijn hier. We zijn een soort vriendengroep die gaat fietsen, we hebben samen veel lol", aldus Dumoulin. "Van hogerop wordt heel weinig druk op ons gelegd. Dat is een van de redenen waarom we zo goed presteren."

Zie ook: Contador onder de indruk van optreden Dumoulin in Vuelta
Door: ANP/NU.nl
JW 14 september 2015 19:54
Meest verheugend ( èn kenmerkend !) vind ik dat hij er niet over piekert om de ploeg waar hij het zo naar de zin heeft te verlaten.
Niet elke renner is te koop voor de teams met schier onbeperkt budget.
Het leek me al niks voor hem om zich nu of over een jaar weg te laten kopen voor veel geld, en dan robot bij Sky te worden, of loonslaaf van Tinkov of Vino.
Met veel plezier je werk doen is veel belangrijker.
balea lac 15 september 2015 01:27
@cyclingfreakske
Parasiet ja ja. ook een goede.

Die Firma Eumatron - Eigenwerbung: "Ihr Spezialist für Eigenbluttherapie" - stellt hierfür Geräte her, die auch Franke nutzte. Gegenüber Zeit Online versucht Radprofi Marcel Kittel die Behandlung bei Franke zu bagatellisieren: "Bei Franke lief das so: Über eine Spritze und einen Schlauch wird eine kleine Menge Blut, maximal 50 Milliliter, unter UV-Licht transportiert. Das ist wie eine verlängerte Vene, das Blut wird gar nicht vom Kreislauf getrennt, gar nicht entnommen. Mir wurde also kein Blut gegeben, nicht mal richtig entnommen."

Soll wohl heißen: Kann ja nicht verboten ein, wenn das Blut mal kurz über eine Außenvene läuft und ein bisschen bestrahlt wird.

Het rotzooien is voorbij of de apparatuur was niet schoon. In mijn ogen is Kittel die 2 jaar geleden een heel grote Mond had over schoon rijden gewoon aan het klooien geweest. (oud nieuws) afijn de tijd zal het leren.
cyclingfreakske 15 september 2015 01:49
in april was er een medisch rapport gecommuniceerd met de bevindingen van zijn probleem. dat was in juni nog eens overgedaan.
als ik het uit het Zeit verslag goed begrijp, spreekt men eigenlijk over OZON behandeling. 50mml bloed is echt niks.
de behandeling kan te maken hebben met het probleem dat hij opdeed in Australie.

Ozon word ook toegepast bij patienten (niet sporters en sporters) voor een beter herstel vanuit een specifiek probleem waar men niet overgeraakt.
zo kan een virus (bv E.Barr, CMV,...) en bacterieele / parasitaire bloedinfectie of schimmelafzetting in het bloed beter bestreden worden.
het stimuleert ook het beenmerg (rode bloedcelaanmaak) en bevorderd de reactie van witte bloedcellen op indringers.

je kan je dan afvragen - als er spraken is van ozon - gaat het over een herhaald procedé ter behandeling van het ziektebeeld, of is het in kleine dosissen en vaak toegedient bedoelt om het fysieke vermogen opwaarts te krijgen met het oog op sportprestaties. voor dat laatste dient men wel heel anders uit te pakken dan met 50mml.

de zogenaamde extrene aderverlenging klinkt wel als onzin in dit geval van 50mml maximaal helemaal.
het UCI protocol is duidelijk : bloed mag niet toegevoegd worden mits uitzonderlijke dringendheid en mag ook niet verrijkt worden en weer in het lichaam worden gebracht. gebeurd dat wel op medische grond, moet de atleet uit competitie blijven.
hij geniet het voordeel van de twijfel.
Leon 15 september 2015 23:04
Grapjas. Kittel en ook Degenkolb bezochten ozon-arts Franke voor het laatst in 2008, dat was 3 jaar voordat de behandeling verboden werd.
balea lac 15 september 2015 23:04
Het zal allemaal wel , je kunt nooit controleren hoeveel mml exact behandeld is. Het is als de Foto met de spuit in de Mond van GJ Theunisse'89/90 vind ik.
Ze zijn allemaal ongeloofwaardig dat is een feit. De toekomst heeft hij zelf in de Hand. Ik dacht aan quickstep. Maar het lijkt me fair om bij giant-alpecinn te blijven. die hebben hem altijd ondersteund en recht op een start in de tour had hij niet dit jaar. dat was correct.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen