Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Het nieuwe Euskaltel wordt groen en droomt van de Tour

Gepost door Sub Culture 
Sub Culture 15 november 2015 11:58
Twee jaar na het verdwijnen van Euskaltel heeft Baskenland weer een wielerteam dat op het hoogste niveau wil meestrijden. "In 2017 willen we debuteren in een grote ronde."
Zullen de wielergekke Basken hun "helden" straks weer kunnen aanvuren in de Ronde van Frankrijk? Die kans wordt groter en groter.

Morgen trekt ex-renner Jon Odriozola met een nieuw wielerproject naar Tour-baas Christian Prudhomme. "Euskadi Basque Country Murias wordt de ploeg van alle Basken," zegt ploegleider Odriozola.

"Volgend jaar willen we als continentaal team starten in de Ronde van het Baskenland. In 2017 mikken we op een deelname aan de Vuelta. Daarna volgt de Tour."

Het team werd dit seizoen uit de grond gestampt, maar krijgt de komende seizoenen de steun van de Baskische regering. Een belangrijke stap richting het hoofdtoneel in de wielersport.

De oranje shirts van Euskaltel hebben wel plaats moeten maken voor groen, een van de drie kleuren van de Baskische vlag.


Mooi, benieuwd of het succesverhaal wordt.
Het 'Spaanse' wielrennen kon wel een nieuwe impuls gebruiken.
PVW 15 november 2015 12:59
Mooi, ik heb EUS gemist. Net zoals Bilboa bij het voetbal ook alleen met basken in de prinera division goed voor de dag weet te komen.
El Chaba 15 november 2015 13:14
Hele goede zaak!
Pyama zal gillend klaar komen als hij dit leest.
Shinzawai 15 november 2015 13:25
Deze ploeg wordt dus ProContinental voor het komende seizoen?
Eindhovuh 15 november 2015 13:41
Goed om te zien dat ze in het bijna failliete Spanje hun prioriteiten qua aanwending van overheidsgelden verstandig weten te stellen.
Prikdude 15 november 2015 14:16
Snel even de topictitel "Het nieuwe Euskatel droomt van groen in de Tour" lezen was toch wat aardiger. Noch Barbero als Lobato zijn Baskisch? Iets anders snels wat voor groen kan gaan?
shake 15 november 2015 14:17
De oranje shirts van Euskaltel hebben wel plaats moeten maken voor groen, een van de drie kleuren van de Baskische vlag. 

Gelukkig zijn er wel 50 tinten groen, dacht de sponsor, en kleedde de ploeg in aartslelijke gifgroen.
Pyama 15 november 2015 15:20
Murias bestond natuurlijk dit jaar ook al (o.a. 2e plaats van Insausti in Frankrijk als mooi resultaat). Er waren plannen om in 2016 proconti te worden maar het blijft bij conti. De Ronde van het Baskenland en de Vuelta zullen dus ook pas in 2017 op de kalender staan. Nmm een gemiste kans omdat de Vuelta best een plaatje vrij heeft in haar wildcards voor een Spaans team.

Dit plan staat dan overigens ook al heel het jaar op bici. Qua kleur: deze tint groen zit dus niet in de Baskische vlag.
Snorfietser 15 november 2015 16:39
Moet het inderdaad allemaal nog even zien, maar zou het wel geweldig vinden als het lukt.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen