Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Vuelta in 2017 mogelijk naar Canarische Eilanden

Gepost door JW 
JW 01 december 2015 12:16
Vuelta in 2017 mogelijk naar Canarische Eilanden

Geplaatst op dinsdag 1 december 2015 om 11:15

De Ronde van Spanje brengt mogelijk in 2017 na lange tijd weer eens een bezoek aan de Canarische Eilanden. Organisator Unipublic heeft plannen over in totaal vier etappes op Gran Canaria en Tenerife, meldt de lokale krant La Provincia/Diario de las Palmas.


In 2012 overwoog de Vuelta al om naar de Canarische Eilanden te trekken, maar om logistieke en financiële redenen ging dat toen niet door. Vuelta-directeur Javier Guillén zou met de lokale overheid in gesprek zijn om te kijken of de plannen deze keer wel kans van slagen hebben.

Ontknoping op Pico de las Nieves en vulkaan El Teide?
De organisatie zou twee etappes willen laten plaatsvinden op Gran Canaria (met daarbij de klim naar Pico de las Nieves) en twee op Tenerife (inclusief een aankomst bovenop de vulkaan El Teide). Het zou moeten gaan om de laatste vier etappes van de Vuelta, waardoor Madrid net als in 1993 en 2014 als finishplaats wordt overgeslagen.

Pas één keer eerder deed de Vuelta de Canarische Eilanden aan. In de door Sean Kelly gewonnen ronde van 1988 vonden de eerste twee etappes plaats op Tenerife en de derde op Gran Canaria.
[wielerflits]
JW 01 december 2015 12:27
Al jaren wordt hier regelmatig over gesproken, maar elke keer stuiten de plannen vooral op geldgebrek.
Vroeg of laat zal het er beslist wel een keer van komen.
Het vaste land van Spanje heeft bergen genoeg om elk jaar weer een heel ander parkoers uit te zetten. Maar de eilanden zouden m.i. toch van toegevoegde waarde zijn. Prima wegen, prachtige natuur en een heerlijk klimaat.
Slimmerd 01 december 2015 12:43
Lijkt me zeer geschikt inderdaad, maar dan wel zo als nu de plannen zijn als einde van een ronde. Zou ook als start kunnen, echter met dan twee van zulke etappes ligt alles misschien snel in een plooi!
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen