Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Proloog Tour de Normandie

Gepost door Sehnsucht 
Sehnsucht 21 maart 2016 17:54
Vermeltfoort tweede.

Uitslag:
[www.procyclingstats.com]

Quote

(Normandië) Start Rabo Dev Team biedt perspectief

Met Martijn Tusveld (foto) en Cees Bol redelijk goed vooraan in het klassement van de proloog is het Rabo Dev Team maandag goed begonnen aan de zevendaagse Tour de Normandie. De Duitse baanrenner Lucas Liss was veruit de beste op het 6,1 kilometer lange parcours. Hij bleef voormalig Raborenner Coen Vermeltfoort (Cyclingteam Join’s De Rijke) zes seconden voor. Martijn Tusveld verloor als achtste twaalf tellen. Cees Bol (12e) gaf veertien seconden toe.
Ploegleider Grischa Niermann beoordeelde het begin van zijn ploeg als ‘een goede start’. “Dit biedt wel houvast voor de komende dagen. Natuurlijk win je hier graag, maar Liss steekt er met kop en schouders bovenuit. Martijn had misschien nog twee plaatsjes hoger kunnen eindigen en Cees Bol komt een paar tienden van een seconde tekort voor de top tien. Maar het is al met al een geslaagde middag voor ons.”
Voor sommige renners was het al de tweede proloog na de Istrian Spring Trophy in Kroatië, waar Tusveld tweede werd op zowel de openingsdag als in het klassement, maar Grischa wilde van geen vergelijking weten. “In Istrië is sprake van een sprintproloog. Dit was bijna een echte tijdrit. Dat zie je ook aan de uitslag. Hier komen andere kwaliteiten naar voren. Maar wij hebben het collectief goed gedaan. Ook de andere jongens, die geen echte specialisten voor dit werk.”
De komende dagen gaan we hen nog zien, vermoedt de ploegleider, die niet ongelukkig was dat zijn team niet direct een trui hoeft te verdedigen. Het lijkt voorlopig vooral een mooie etappekoers te worden, want de weersverwachtingen zijn niet slecht. Maandag werd de ronde geopend in fraai weer, dus er was weinig hinder van de wind waar in Normandië vaak wel sprake van is.

[www.rabodevteam.nl]
Sehnsucht 25 maart 2016 06:57
Etappe 1 t/m 3 inmiddels gewonnen door (hoe kan het ook anders) Belgen.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen