Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Boonen wil/gaat nog een jaartje door

Gepost door merijntje mortirolo 
merijntje mortirolo 21 april 2016 08:08
[sporza.be]

(Knippieplakkie: )

Tom Boonen is nog niet van plan om het wielrennen vaarwel te zeggen. "De goesting het moreel zijn er nog", geeft Boonen toe in Extra Time Koers. Van Avermaet als opvolger van mij bij Quick Step? Dat zou ideaal zijn."
De fans van "Tornado Tom" mogen zich in de handen wrijven, want als het van de 35-jarige Boonen afhangt, is hij ook volgend jaar nog te bewonderen in de voorjaarsklassiekers.


"Ik zou er graag nog een voorjaar bijdoen", onthulde Boonen in Extra Time Koers. "Als ik Parijs-Roubaix gewonnen had, zou ik niet onmiddellijk gestopt zijn met koersen. Daarvoor zijn de goesting en het moreel nog te groot."

Voor welk team hij nog eens de Ronde en Roubaix zal rijden, is nog niet duidelijk. "Mijn contract bij Etixx-Quick Step loopt op het einde van het seizoen af. Alles is dus mogelijk. Ik kijk wat er op me afkomt en wat de ploeg met me van plan is."

Als Boonen in één van de komende jaren definitief afscheid neemt van het wielrennen, moet Etixx-Quick Step een groot gat opvullen. "Van Avermaet als mijn opvolger bij Quick Step? Dat zou ideaal zijn."

Van Avermaet houdt de boot wat af: "Mijn voorkeur gaat nog altijd uit naar BMC . Maar Boonen mag altijd naar BMC komen om me over de Oude Kwaremont te trekken", grapt Van Avermaet.

Boonen: "Quick Step heeft alle plannen kunnen uitvoeren, enkel geluk ontbrak"
Met nog één klassieker voor de boeg evalueerde Boonen ook nog het voorjaar van Etixx-Quick Step. "We kunnen onszelf weinig verwijten", vindt Boonen.

"In elke koers hebben we onze plannen kunnen uitvoeren, maar de uitslagen waren niet navenant."

"Een ploeg als Etixx-Quick Step rijdt om klassiekers te winnen. We waren in alle wedstrijden goed, maar telkens ontbrak dat tikkeltje te geluk om de hoofdprijs te winnen."

Of dat tot frustraties leidde bij Patrick Lefevere? "Neen, helemaal niet. Iedereen in de ploeg bleef ontspannen, omdat we er allemaal alles voor gedaan hebben."
Biti 21 april 2016 09:48
Goed nieuws. Uit P-R blijkt dat hij nog steeds in elk geval mee kan doen. Daarnaast natuurlijk een spraakmakende coureur, dat is goed voor de media-aandacht.
Sub Culture 21 april 2016 09:51
Tja, zal wel opnieuw mogen inleveren.
Reed er op P-R na toch maar een beetje voor spek en euh.. bonen bij.
Olano 21 april 2016 10:21
Contract geven tot 01 mei 2017, twee doelstellingen meegeven: RVV en P-R minimaal podium. Tot die tijd vrije rol in het voorjaar 2017 en vrijheid om naar deze twee klassiekers toe te werken.

Maar zo simpel zal het vast niet zijn smiling smiley
Sub Culture 21 april 2016 10:24
Het is wel opvallend dat Vanmarcke hier in Vlaanderen best wel wat kritiek krijgt na een uiteindelijk prima voorjaar.
Terwijl Boonen bewierookt wordt puur op basis van zijn Parijs-Roubaix terwijl het voor de rest niet echt veel soeps was.
El Mik 21 april 2016 10:32
Is het ooit anders geweest voor Belgen in Nederlandse dienst.

Zelfs Luc Nilis werd niet gewaardeerd in België winking smiley
Sub Culture 21 april 2016 10:47
Denk dat het feit dat Vanmarcke bij Lotto NL rijdt daar weinig mee te maken heeft.

Nilis is wel een held, maar dat zeg ik als Anderlechtsupporter.
Het is jammer dat hij destijds voor de verkeerde ploeg in Nederland koos.
Luijt 21 april 2016 11:13
Vanmarcke en Boonen vergelijken is appels met peren. Dit zijn de jaren waarin Vanmarcke zou kunnen (en volgens velen ook zou moeten) winnen, alleen het wil maar niet lukken ondankseen paar goede klasseringen. Boonen heeft alles gewonnen wat er voor hem te winnen valt. Iedere goede klassering voor hem nu is een bonus en wordt als zodanig gewaardeerd door pers en publiek. Door velen werd ook niet veel meer van Boonen verwacht.

Overigens reed Boonen in de RVV niet voor spek en bonen mee. Volgens mij zat ie in die groep met Van Baarle op een minuutje van Sagan.
GillesEmanuel 21 april 2016 11:30
Reed Boonen zoon helden P-R dan? Door een valpartij en beulswerk van Tony Martin een aardige voorgift gekregen samen met Vanmarcke, Stannard en Boassen Hagen. Later, door een val van Cancellara, was het peloton uitgespeeld en moesten de kopmannen zelf de minuut gaan dichten. Moet op Carrefour lossen bij Vanmarcke, krijgt het gat dicht met behulp van Stannard en Hagen. Waarna hij zich nog laat aftroeven door een renner nota benen uit de oorspronkelijke vroege vlucht, die al 2 keer gelost was.

Knap dat ze door durfden te rijden na die valpartij (ik dacht dat het veels te vroeg was, maar Martin bewees een heldendienst), maar in een ander scenario had ik Boonen niet zo ver zien komen...
Shinzawai 21 april 2016 12:01
Bizar inderdaad, met name omdat Vanmarcke in Roubaix sterker was dan Boonen.
Prikdude 21 april 2016 12:21
Zorro 21 april 2016 15:16
merijntje mortirolo Schreef:
-------------------------------------------------------
[sporza.be]

(Knippieplakkie: )
---------------------------------------------------------------------------------------

Knippen-plakken-goed thumbs up

Daar kan Sehnsucht nog wat van leren smiling smiley
merijntje mortirolo 21 april 2016 15:29
smiling smiley

Mis jijjum ook zo?
Goozzer 21 april 2016 15:33
Zo vreemd is dat toch niet? Boonen hoeft niets meer te bewijzen, en heeft zijn status daarmee terecht veel krediet reeds bereikt. Alles wat hij nog doet is min of meer meegenomen. Zeker ook rekening houdend met de tegenslag die hij vorig jaar te verwerken kreeg. Totaal onvergelijkbaar met Vanmarcke...
Andere Peter 21 april 2016 18:54
Precies. Het heeft alles met verwachtingspatronen te maken. Bij Boonen is alles dat hij nog wint een onverwachte bonus. Bij Vanmarcke is het: wel of niet een monument winnen. Het werd dus niet.
sijbriskie 22 april 2016 10:33
Snorfietser 22 april 2016 13:09
Lefevre zal zeker proberen om zijn contract opnieuw te verlagen, zo zit Lefevre nu eenmaal in elkaar. Betreft de resultaten van Boonen, vergeet niet dat hij van ver kwam na die valpartij in de zandbak. Ik geloof de woorden van Boonen dat hij iedere koers tot Roubaix nodig heeft gehad om dit niveau te halen. Draait hij een goede winter, dan verwacht ik hem volgend jaar ook gewoon weer vooraan in de andere voorjaarskoersen.
cyclingfreakske 22 april 2016 14:33
Boonen heeft zich anders geen meter gespaard, in tegenstelling tot andere jaren.
en als je weet dat hij 6 maanden terug bijna dood lag met een schedelbreuk e, 2 a 2.5 maanden niet op de fiets zat...dat legt een stevige hypotheek op je voorjaar en je ultieme doel.
Wat was zijn zwakste punt dit jaar ? de kasseienen notabene...... het gedeelte waar hij anders alles en iedereen overvleugeld. De oorzaak lees je.
Boonen gaf zelf aan "maar" 90% te zijn en dan nog kans zag te kunnen winnen door ervaring en specialisatie, niet zozeer door het vormpeil.
een eerlijke analyse over zichzelf.

je kan het ook zo stellen : zonder die val en 2 maanden out, in bloedvorm... had hij misschien de tegenstand weggereden in de finale en een stevige solo opgezet.
mocht hij dat toch niet winnen, dan was de media niet zo meegaand als nu het geval was, en minder kritisch op Vanmarcke.
Miquel1983 24 april 2016 09:14
Ik denk dat Boonen zich specifiek op Parijs-Roubaix moet blijven richten (en daarnaast kleinere koersen). Op de korte steile Vlaamse hellingen lijkt hij de explosiviteit te missen om mee te kunnen met mannen als Sagan en Van Avermaet. Al was Boonen in 2015 in de Omloop het Nieuwsblad wel nog erg goed (al waren Stannard, Van Marcke en Terpstra toen beter). Maar de RVV gaat Boonen echt niet meer winnen, Parijs-Roubaix misschien, wanneer alles mee zit.

Dit jaar Parijs-Roubaix zal alles voor Boonen mee, maar hij maakt een tactische fout in de sprint door zich aan de binnenkant in te laten sluiten. Toch was ik wel onder de indruk dat hij aan het einde van de race nog meer energie over had dan Van Marcke, Stannard en Hagen. En dat terwijl hij gretig reed en veel kopwerk had gedaan.

Volgend jaar doet echter weer Degenkolb mee in Roubaix. Die rijdt je er niet af op een kasseistrook en die sprint je er ook niet af op de wielerbaan. Enige manier om Degenkolb in Roubaix te kloppen is door ploegentactiek (2014) of pech voor de Duitser (2016). Ik zie in Degenkolb een veelwinner van Parijs Roubaix die het record van Boonen en de Vlaeminck op lange termijn nog wel kan gaan kloppen. Wanneer Ettix-Quick Step Degenkolb zou contracteren, dan denk ik dat Parijs Roubaix niet echt spannend meer zal worden.
cyclingfreakske 24 april 2016 17:52
hoe Degenkolb zal presteren is nog een groot vraagteken. Als het ongeluk van in Spanje mentaal parten gaat spelen, zal hij voor de zege niet meespelen.
Boonen zal 2 doelen kennen : RVV en P-R. Misschien nog eens San Remo of de E3.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen