Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Contador naar Trek? Lampre misschien?

Gepost door Ron Meijers 
Ron Meijers 31 mei 2016 12:21
Trek-Segafredo interested in Contador

Trek-Segafredo is looking to sign Alberto Contador, according to Spanish website Biciciclismo. The team is looking to secure his services as a general classification contender but Trek is also keen to have him as a brand ambassador, with Fabian Cancellara set to retire at the end of the season.

Contador had mulled over the idea of retirement this year but has said that he could race for as many as two more seasons. With Oleg Tinkov pulling his funding after this year, Contador must look elsewhere for a ride in 2017. He has speculated that he may create his own team to do this but the multiple Grand Tour winner has also courted the interest of several WorldTour teams.

Lampre-Merida has already indicated their desire to have the Spaniard on-board and Trek-Segafredo had already been named as a potential destination for Contador. The American-registered team has been on the hunt for a new star rider for next season. They had been in talks with Vincenzo Nibali but those fell apart over the spring, with the newly crowned Giro d’Italia champion looking certain to go to the new Bahrain Cycling Team.

[www.cyclingnews.com]
Ron Meijers 31 mei 2016 12:27
Vrij vertaald:

Trek-Segafredo dingt naar de handtekening van Contador. Dat melt de Spaanse website Biciclismo. Het team wil zich verzekeren van zijn diensten als man voor het algemeen klassement, maar Trek ziet in hem ook een merkambassadeur, aangezien Fabian Cancellara aan het einde van dit seizoen ermee stopt.

Contador heeft erover nagedacht na dit jaar te stoppen, maar heeft gezegd dat het ook mogelijk is dat hij er nog twee jaar aan vastknoopt. Nu Oleg Tinkov stopt als sponsor na dit jaar, moet Contador op zoek naar een nieuwe werkgever voor 2017. Hij heeft gespeculeerd dat hij zijn eigen team zou beginnen, maar de meervoudig groterondewinnaar staat ook in de belangstelling van diverse WorldTour-teams.

Lampre-Merida heeft reeds zijn interessen in de Spanjaard kenbaar gemaakt en Trek-Segafredo is ook al genoemd als mogelijke bestemming voor Contador. Het Amerikaanse team is op jacht naar een nieuwe ster voor volgend seizoen. Ze zijn in gesprek met Vincenzo Nibali geweest, maar die liepen stuk in het voorjaar. Nibali gaat waarschijnlijk naar het nieuwe Bahrain Cycling Team.

---
Von Kármán 31 mei 2016 12:46
Dan heeft Mollema een goede trein met Contador, Schleck, Zubeldia en Hesjedal.
Pyama 31 mei 2016 20:01
Mollema, Schleck en Hesjedal liggen nog niet onder contract voor 2017.
PVW 31 mei 2016 20:06
Miquel1983 01 juni 2016 10:04
Ach ja, die klassementen van Mollema in de Tour zijn toch niet zo bijzonder. Dan kan hij mooi knechten, wat etappes winnen, misschien de bolletjestrui en als kopman in Giro of Vuelta starten. Majka heeft als 2e man bij Tinkoff meer succes gehad dan Mollema als 1e man bij Trek.

Trek lijkt me wel een goede ploeg voor Contador. Klinkt in ieder geval een stuk beter dan het Bahrein-racing-team waar Nibali heen gaat. Wel typisch, van Astana naar Bahrein...



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01/06/2016 10:06 door Miquel1983.
Pyama 01 juni 2016 10:46
Miquel1983 Schreef:
-------------------------------------------------------

> Trek lijkt me wel een goede ploeg voor Contador.
> Klinkt in ieder geval een stuk beter dan het
> Bahrein-racing-team waar Nibali heen gaat. Wel
> typisch, van Astana naar Bahrein...


Vertel....
Miquel1983 02 juni 2016 11:05
Ik heb gewoon niets met die commercie; dat een land met rijke olie-sjeiks, geen wieler-historie en geen goede profwielrenners dan een wielerteam gaat vormen. Dat komt op mij over alsof het alleen maar het geld gaat.
cyclingfreakske 02 juni 2016 21:13
... is ook zo voor een groot stuk, en de drang naar geld is eigen aan de Russiche mentaliteit in het algemeen.

Het is er wel stil rond, maar misschien kan het gaan om de het nieuwe Alonso cycling team met geld uit Bahrein.....en eindelijk uit de startblokken geraakt.
Alonso heeft destijds het project in de frigo gezet, omdat er amper goede beschikbare renners waren van het niveau dat hij wou.

We zitten in het grote transferjaar, dus er kan flink gesmeten worden met geld om van start af met een UCI Protour licensie uit te pakken.
daarvoor heb je 2 dingen nodig : heel groot budget en veel grote namen, zowel bij kopmannen als in de basis (gouden helpers zoals bv een Scarponi etc..)
Best mogelijk dat bijna de hele Italiaanse Astana tak daar naar toe verhuist. Ploegleider Shefer gaat misschien wel mee met Nibali...dat zijn dikke maatjes.

Dat Bahrein team is best toch op te volgen de komende maanden.
PVW 02 juni 2016 22:25
Als er in een niet wielerland een liefhebber van de sport met veel geld zit en bereid is dat in de sport te steken zie ik daar geen bezwaar tegen. Dat het opeens op kan houden kan ook bij een andere sponsor. Om welke reden dan ook.

Een voorbeeld als Belkin daarentegen vond ik veel erger. Profiteurs die voor een appel en ei eventjes goedkoop aandacht willen pakken en dan tegen beloften in weer afhaken.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/06/2016 22:27 door PVW.
cyclingfreakske 02 juni 2016 23:35
Tja... Belkin...en dan nog een geluk dat Rabo hun contract naleefden...een jaartje financieel verder uitdoen zonder hun reklame op het shirt.
Ook de persoonlijke drijfveer van enkelein in de leding , zorgde voor een interne split van het team tijdens het laatste seizoen.
Dat maakte ook alle verdere onderhandelingen met toekomstige sponsors erg moeilijk.

De renners leverden mooie prestaties maar werden eigenlijk door te hoge ambitie's van bepaalde individuen gefnuikt.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen