Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Sagan naar Rio................. als mountainbiker

Gepost door Luijt 
Luijt 07 juni 2016 15:24
Sagan als mountainbiker naar Rio

Wereldkampioen Peter Sagan is van de partij op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Als mountainbiker welteverstaan. De Slowaakse wielerbond geeft hem het enige ticket voor de mountainbikewedstrijd.

"Na de Tour de France heeft Sagan nog vier weken om zich voor te bereiden", weet Peter Privara, voorzitter van de bond. "En hij zal niet zomaar deelnemen. Hij zal meestrijden voor de topposities."

De combinatie Sagan en mountainbiken is niet een hele vreemde. "Sagan is er in het verleden in geslaagd om de World Cup te winnen in het mountainbiken, dus zijn kansen op een goed resultaat zijn realistisch", klinkt het uit de mond van John Zilovec, hoofd van de commissie mountainbiken.

21 augustus

In 2008 werd de huidige wereldkampioen op de weg nog wereldkampioen op de mountainbike bij de beloften. In mei dit jaar nam hij deel aan enkele crossen, maar zonder succes. De olympische wedstrijd is op 21 augustus, precies vier weken na de Tour.

Sagan mijdt de wegwedstrijd in Rio, die op zondag 6 augustus wordt verreden. Het parcours is gezien het vele klimwerk niet op zijn lijf geschreven.
Luijt 07 juni 2016 15:25
Leuk toch? Echt jammer dat het Van der Poel niet gelukt is.
De zwarte trui 07 juni 2016 15:40
Luijt Schreef:
-------------------------------------------------------
> Het parcours is gezien
> het vele klimwerk niet op zijn lijf geschreven.

Dat mountainbiken is blijkbaar ook niet meer wat het geweest is.

Het is Sagan toch ook niet gelukt? Hij wordt aangewezen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07/06/2016 15:41 door De zwarte trui.
Snorfietser 07 juni 2016 22:00
Volgens mij in de wedstrijden die hij ondanks reed niet echt kunnen overtuigen dat hij om de prijzen mee kan doen. Mocht me dan ook verbazen als hij in Rio top-10 rijdt. Wellicht waren de andere 2 kandidaten nog minder kansrijk.
Luijt 08 juni 2016 00:03
Ik zeg ook niet dat het Sagan wel gelukt is. Die mag inderdaad gewoon gaan. Had Matthieu ook wel gewild lijkt me, gewoon aangewezen worden.
arki 08 juni 2016 10:51
Luijt Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik zeg ook niet dat het Sagan wel gelukt is. Die
> mag inderdaad gewoon gaan. Had Matthieu ook wel
> gewild lijkt me, gewoon aangewezen worden.

Je moet er wel een kans hebben op een top 10 plek. Dat heeft Matthieu niet laten zien. Nederland heeft twee startplaatsen voor de mountainbike. Daarvan mag er één worden overgeheveld naar de baanploeg. Dat geeft bijvoorbeeld ruimte om Matthijs Büchli de keirin te laten rijden, ook wanneer hij niet wordt geselecteerd voor de teamsprint. Dat lijkt mij een betere optie.
Luijt 08 juni 2016 11:40
Van der Poel heeft wel degelijk laten zien dat ie top tien zou kunnen rijden. Dat achteraan moeten starten is m vooral opgebroken.
cyclingfreakske 08 juni 2016 18:13
De keuze van Sagan is vrij logisch...en ook weer niet. Men gaat hier vooral voor de commercieele waarde.
Anderzijds heeft Sagan in eigen land , tegen de Tsjechische mtb toppers die soms nationaal reden(oa Novac, Cink, ...) gedomineerd. Toch ook niet niks in een land met een breed mtb top-subtop veld..

De naam Sagan is ook alles waar de mtb voor staat : volks, gewoon, enige nonchalante na de koers, sportiviteit,... bekend ? so what... we doen maar lekker gewoon. Wel zaken waar veel wegrenners van vergroeid zijn, en vaker naast hun schoenen gaan lopen.
men heeft ipv een Novak of dergelijke, vooral gekoezen voor een ambassadeur van de wielersport, en de mtb in het algemeen. Het terugkeren naar de roots is voor in die landen en de mtb in het algemeen, een teken van onnoemelijk veel respect en erkentelijkheid.
De UCI zou de selectie kunnen weigeren omdat een Novak enz wel de punten hebben, maar zullen het in het belang van de sport niet doen.
cyclingfreakske 08 juni 2016 18:30
Luijt Schreef:
-------------------------------------------------------
> Van der Poel heeft wel degelijk laten zien dat ie
> top tien zou kunnen rijden. Dat achteraan moeten
> starten is m vooral opgebroken.


eerst en vooral : bergen talent, toprenner in wording en nuchtere kijk.....
laat het wel duidelijk zijn, als je in zo'n topveld een 35e rijd, je echt vreselijk hard moet fietsen.... het is gewoon aartsmoeilijk.


Toch zie je dat verkeerd.
HIj heeft dat niet bewezen in een topveld, in een echte grote wedstrijd.... en hij op dat vlak een veel moeilijkere weg bewandelde dan ingeschat.
integendeel : Beringen en een trainings-ontspannings evenement als de Sunshine Cup waren als beginnen top..... op internationaal topcompetitie betekenen ze helemaal niets.

We hebben vooral gezien hoe een onervaren renner inzake mtb, die heel naief in een voor hem onbekende dicipline start.
Het hem totaal onbekend is hoe hij fysiek gaat kunnen indelen... tegen de muur botst omdat hij de intensiteit, de niveau van dat soort wedstrijden zwaar heeft onderrschat.
Ik zeg het niet graag, maar hij is er onbezonnen aan begonnen en gewoon ervan uitgegaan die mtb'ertjes eens even op hun kop te geven.
dat viel dik tegen.
Sven Nys heeft er ook voor gewaarschuwd...en die begon voorbereid, en het viel hem ook tegen..de aard van de parcours, de tegenstand vooral ook wat onderschat, de extreme situaties in een cross waar toch een hogere specifieke technische ervarenheid voor nodig is....
En dan mogen ze blij zijn dat de wedstrijden flink ingekort zijn...de tijden van 2.30u a 3u lang, zijn nog niet zo heel erg ver weg. Dan maak je helemaal geen schijn van kans meer tegen de specialisten.

.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen