Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

103e Tour de France 13e etappe Individuele Tijdrit van Bourg-Saint-Andéol naar Le Caverne-du- Pont d' Arc over 37,5 km

Gepost door Cecchini 
Cecchini 14 juli 2016 22:55




Vertrek laatste renner om 16.39 verwachte aankomsttijd laatste renner 17.29

Algemeen Klassement na 12 etappes

1. FROOME Christopher 1 TEAM SKY 57h 11' 33''
2. YATES Adam 209 ORICA-BIKEEXCHANGE 57h 12' 20'' + 00' 47''
3. QUINTANA Nairo 11 MOVISTAR TEAM 57h 12' 27'' + 00' 54''
4. MOLLEMA Bauke 61 TREK - SEGAFREDO 57h 12' 29'' + 00' 56''
5. BARDET Romain 41 AG2R LA MONDIALE 57h 12' 48'' + 01' 15''
6. VALVERDE Alejandro 12 MOVISTAR TEAM 57h 13' 05'' + 01' 32''
7. VAN GARDEREN Tejay 99 BMC RACING TEAM 57h 13' 05'' + 01' 32''
8. ARU Fabio 21 ASTANA PRO TEAM 57h 13' 27'' + 01' 54''
9. MARTIN Daniel 184 ETIXX-QUICK STEP 57h 13' 29'' + 01' 56''
10. RODRIGUEZ OLIVER Joaquin 141 TEAM KATUSHA 57h 13' 44'' + 02' 11''


Froome doet een Gerard Vianen





2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/07/2016 23:44 door Cecchini.
Shinzawai 14 juli 2016 22:56
Mooie test voor Rio.
JvR 14 juli 2016 23:15
Hoeveel minuten start Bauke achter Nairo (en Adam)?
Cecchini 14 juli 2016 23:23
Bert Oosterbosch winnaar van 3 touretappes



Op de dag van de grote tijdrit in de Tour kon Cecchini niets anders dan Bertje Oosterbosch te gedenken. In mijn opinie één van de meest talentvolle wielrenners die Nederland ooit gekend heeft, en daarnaast ook één van de stijlvolste renners van het peloton. Wat zat deze jongen prachtig op de fiets.
In 1983 won hij 2 etappes in de Tour waarvan één in een de lange tijdrit over een afstand van 58 km van Chateaubriant naar Nantes. Hij had 45 sec. voorsprong op Daniel Willems (zo'n ander groot talent) en 1 minuut op Julian Gorospe (als je op zoek gaat naat uitslagen in het verleden komen er toch de mooiste namen uit de wielergeschiedenis op je pad).

Bertje had wel een groot talent, maar fysiek en mentaal had hij moeite met de wetten van de topsport. Zijn palmares bleef daarom uiteindelijk toch enigszins beperkt. Alhoewel winst in de Vierdaagse van Duinkerken, de Ster van Besseges, de Ronde van Amerika, de E3 prijs en etappes in de Ronde van Zwitserland en Spanje niet voor velen is weggelegd. Bijna zou ik nog zijn wereldtitel achtervolging op de baan vergeten, waarin hij in de finale de grote Francesco Moser versloeg (3e werd overigens nog zo'n historische naam uit het Nederlandse wielrennen Herman Ponsteen). Als amateur werd Oosterbosch ook nog eens wereldkampioen in de ploegentijdrit over 100 km samen met Guus Biering, Jan van Houwelingen en Bart van Est).




Op mijn speurtocht naar mooie verhalen over Bert Oosterbosch kwam ik een mooi artikel van Bat Jungmann en Marcel van Lieshout tegen, dat een goed beeld schetst van het wielerleven van Oosterbosch die al op vroege leeftijd is overleden.

Een tobber die het peloton liet lijden


Als het alleen aan zijn benen had gelegen, dan was Bert Oosterbosch een groot coureur geworden. Maar zijn hoofd werkte niet mee....
BART JUNGMANN; MARCEL VAN LIESHOUT 22 maart 1997

Bert Oosterbosch leeft voort in de bejaardenwoning van z'n oma, in de eensgezinswoning van z'n oom en in de portemonnee van oud-collega Leo van Vliet. Foto van hem in een regenboogtrui, foto van zijn graf en een bidprentje.Veertig jaar geleden werd Bert Oosterbosch in Eindhoven geboren om uit te groeien tot een begenadigd wielrenner. Oud-ploegleider en vertrouwensman Jan Gisbers: 'Ik heb daarna nooit meer een renner gezien die zo hard kon rijden.'Oud-collega Leo van Vliet: 'Hij had superklasse. Maar de wil om er alles voor te doen, was er niet altijd. Dat is verleidelijk als je zo enorm goed bent. Ik denk dat hij er nog geen 20 procent uit heeft gehaald van wat er in zat.'Acht jaar geleden stierf Bert Oosterbosch om in de herinnering voort te leven als een slachtoffer van doping. Nu ook weer, in de discussie over het gebruik van EPO, duikt zijn naam steevast op.'Laatst hoorde ik zijn naam weer eens door het slijk halen op RTL 4', zegt zijn weduwe Marian Bik. 'Ik denk wel eens: ik zou er iets aan moeten doen. Maar daar zit zoveel geld achter, daar kan ik toch niet tegenop. Ze bekijken het maar. Ze zijn kennelijk niet wijzer.' Bert was een zuinige renner, zegt ze. 'Zuinig op z'n lichaam.''In die tijd van Bert was er niet eens EPO', zegt Jan Gisbers. Het is een pijnlijk onderwerp voor hem. Zijn naam is sinds de intralipid-affaire bij PDM bezoedeld. 'Zelfs de dood van Oosterbosch wordt op mijn naam geschreven, terwijl hij twee jaar bij mij in de ploeg is geweest.''Bert was een manneke met zoveel klasse in huis, die had helemaal niets nodig', zegt zijn oom Geert Oosterbosch. Een collega heeft er wel eens een insinuerende opmerking over gemaakt. 'M'n baas moest tussenbeide komen, anders was ik hem aangevlogen.

'Geert Oosterbosch was zelf ook een wielrenner, eentje waar neef Bert vol ontzag naar hem opkeek. Oma: 'Z'n ome Geert, daar was-ie alles mee.'Bert Oosterbosch was acht toen hij begon te fietsen. Maar Eindhoven en omstreken keken er niet van op. Hij was een dikkerdje en allesbehalve een talent. Toch dreigde hi op tienjarige leeftijd al zijn eerste koers te winnen. Dat was in Valkenswaard, waar hij als door een toeval was ontsnapt. Geert: 'Hij moest nog vijftig meter naar de finish toen hij huilend afstapte. Hij dorstte niet verder te gaan.'Bert Oosterbosch was geen jongen die op de voorgrond trad. De wereld hield haar geheimen lang verborgen voor hem. Oma: 'Hij kwam met zijn fiets eens in de hoerenbuurt terecht. Die prostituees hielden hem aan, maar hij wist er niks van. Ga maar naar huis, zeiden ze, je bent nog een moederskindje.

'Oosterbosch' talent als wielrenner kwam pas bij de junioren aan de oppervlakte. Zijn gewicht liep terug. Hij ging serieus voor het wielrennen leven.Toen ze nog samen bij de amateurs reden (neef en oom scheelden maar een paar jaar in leeftijd), had Geert veel profijt van Berts aanwezigheid. 'Als er een groepje weg was, reed hij me er als een bromfiets naar toe.'Het ontzag ging over van neef op oom. 'Ik had tegen hem gezegd: als gij de eerste keer voor me eindigt in een koers, stop ik ermee. Maar dat gebeurde al zo snel dat ik me daar maar niet aan gehouden heb. Ik heb niemand gekend die zo ontiegelijk hard kon rijden als Bert.'Vooral als temporijder kende Bert Oosterbosch zijn gelijke niet. Hij ging als amateur voor de befaamde ploeg Jan van Erp rijden. Jan Gisbers was er ploegleider. 'Gloeiend hard op kop rijden, dat vond-ie prachtig. Anderen laten voelen hoeveel macht hij wel niet had.'Oosterbosch besteeddde veel zorg aan het materiaal. Gisbers: 'Bert was echt verliefd op de fiets. Dat zag je in zijn ogen. Als hij op zijn fiets zat, was hij gelukkig.'Samen met Guus Bierings, Jan van Houwelingen en Bart van Est werd Oosterbosch in 1978 wereldkampioen ploegentijdrit. Gisbers: 'Dat was werkelijk een van de mooiste dingen die ik ooit heb meegemaakt. Die ploeg klopte alle Oostbloklanden'




Het professionele wielrennen lonkte en Bert Oosterbosch bezweek voor de eerste de beste aanbieding. Gisbers: 'Ja, Zeepcentrale. Hele stomme zet van hem. Hebben we via een proces nog ongedaan weten te maken. Ik was bang dat hij te veel in dat circuit van Belgische kermiskoersen terecht zou komen. Da's toch een rotzooi, dealtjes en zo. Niks voor een echte renner als Bert.'De volgende die bij hem aanklopte, was Peter Post. Marian: 'Dat ging via Rini Wagtmans die toen bondscoach was. Post zei: laat hem maar een keer rijden, dan gaan wij met de auto erachter aan. Zo is dat contract er toen gekomen.'Bert en Marian hadden elkaar leren kennen tijdens het WK wielrennen in 1978 in Venezuela. Een jaar later nodigde hij haar als wereldkampioen uit op zijn receptie. 'En zo is het een beetje gaan rollen.' Ze trouwden eind 1979.Bert gaf het tegelzetten eraan om professioneel wielrenner te worden. Marian gaf het wielrennen eraan, want fietsen was niets voor vrouwen. Er kwamen twee kinderen: Nathalie in 1981 en Joyce in 1987.Peter Post raadde het pas getrouwde stel aan om in het Brabantse Oudenbosch te gaan wonen en Posts wil was toen al wet. Marian: 'Bert keek vreselijk tegen Post op.' Oudenbosch was dicht bij de Belgische grens en Leo van Vliet woonde er ook al. Konden ze mooi samen trainen.Van Vliet: 'Oei, je kon pijn lijden, hoor, als je met hem ging trainen. Reed je een viadukt op. Hij in een grote versnelling, terwijl ik veel kleiner reed. Bert bleef gewoon zitten, maar ik moest er wel bij gaan staan.


'In het eerste jaar bij Post werd Oosterbosch in het Olympisch Stadion wereldkampioen achtervolging op de baanfiets van Roy Schuiten. Die was speciaal daarvoor uit het tweewielermuseum van Raleigh in Engeland gehaald. De 22-jarige neo-prof versloeg in de finale Francesco Moser en stal definitief het hart van Post die altijd een voorliefde voor tijdrijders had.Specialist Gerrie Knetemann zag dat met lede ogen aan. Toen Oosterbosch dat jaar in een solo op weg leek naar de overwinning in de Brabantse Pijl, zou Knetemann daarvoor een stokje hebben gestoken. Oosterbosch werd achterhaald en de Belg Daniël Willems won.Marian: 'Kneet was de tijdritspecialist bij Post en opeens kwam Bert daar tussen. Daar had-ie moeite mee. Kneet heeft toen dingen gedaan die niet konden, maar Bert was een zachtgekookt ei. Die liet dat allemaal maar gebeuren. Er is betaald om Bert terug te halen. Hij heeft van Post nog een soort schadevergoeding gekregen.


'In 1980 mocht Oosterbosch voor het eerst mee naar de Tour de France. Hij bereikte Parijs als 36ste en won één etappe. Jan Raas zei tegen Het Parool: 'Ik vind het mooi voor die rooie. Van mij mocht hij ook eens op dat podium. Die vent heeft zich zo voor de ploeg ingezet. Hij is de eerste die stopt als iemand van ons lek rijdt.'Geert Oosterbosch: 'Er is veel van Bert geprofiteerd. Hij werd als locomotief gebruikt en hij was geen type dat eisen ging stellen.' Marian: 'Bert deed veel knechtenwerk en dat werd zelden beloond. Alleen Raas gunde hem wat.'Gisbers: 'Even het peloton laten lijden, dat vond Bert leuk. Riep iedereen ho en dan ging hij nog even door. Dat was nog nooit vertoond bij de profs. Bertje was een man die nooit verzuurde. Hij kon wel aan het eind van zijn krachten komen, maar hij verzuurde nooit.'Van Vliet: 'Weet je wat het met Bertje was? Hij vond het mooi om aan anderen te laten zien dat hij zo ontzettend hard kon rijden. Dat was voor hem al mooi genoeg. Hij genoot van complimenten. Bert kon je alles vragen. Daardoor was hij in de ploeg vaak de lul. Hij kon natuurlijk mooi op kop rijden. En in een ploegentijdrit ging-ie tekeer joh'Dat brak Oosterbosch ook op in die Tour. In de witte trui van beste jongere leidde hij Raleigh naar de eerste plaats in de ploegentijdrit. Van Vliet: 'Hij reed zo verschrikkelijk hard. Steeds op kop. Maar in de laatste kilometer werd hij gelost, terwijl Bert de beste man in de ploeg was. We hadden ook nog Raas en Knetemann. Die konden er ook een aardige snok aan geven. Dat gebeurde ook, aan het einde. Hup, Bertje er af. Weg witte trui.'Wel de snelste, maar niet de slimste. Gisbers: 'Dat hoorde je vaak over hem, maar het klopt niet helemaal. Hij had een heel goed wielerinstinct. Dat werd wel eens onderschat. Maar ja, Bert was dienstbaar, hè? Op kop rijden voor Raas en Knetemann. Dat was zijn taak.



'In 1981 kwam het onverwacht tot een breuk met Post. Ze kregen ruzie over een bord patat. Marian: 'Bert was een echt frietmonster. Post werd er gek van.'Leo van Vliet had die dag gewonnen en er kwam friet op tafel. Marian: 'Bert begon er meteen van te eten. Post eiste dat hij het zou laten staan.' Van Vliet: 'Bert zei: als dat van tafel gaat, ga ik gelijk naar huis.' Het ene gebeurde niet, het andere wel. Van Vliet: 'Je kon nog zo goed zijn met Post, hij bleef een keiharde man.'Bert Oosterbosch reed de rest van het seizoen als onafhankelijk renner en stapte in 1982 over naar DAF. Het begin van de neergang.Na slechts 419 kilometer in de Tour de France van dat jaar stapte hij huilend af. Oosterbosch zei dat hij ziek was, maar ploegleider Fred de Bruyne geloofde er niets van. 'Met iemand met zo'n instelling kun je in een ploeg niets doen.' Assistent José de Cauwer: 'Altijd is het wat, altijd excuses.' Tourarts Porte onderzocht Oosterbosch en zei: 'Hij is ziek in zijn hoofd.'Van Vliet: 'Ik heb veel met hem op hotelkamers gezeten en we hebben ook een hoop plezier gehad, maar er zat iets onbenaderbaars in die jongen. Bertje was een echte binnenvetter. Hij zat veel aan thuis te denken. Kijk, als je wilt winnen, moet je hoofd leeg zijn. Je moet je verstand op nul kunnen zetten. Knetemann kon dat, Zoetemelk ook, maar Bert kon dat niet.'Oosterbosch kon steeds moeilijker lang van huis zijn. Geert: 'Na twee weken was het op bij hem. Dan kreeg hij heimwee. Moest-ie naar huis. Dat zat hem geestelijk in zijn kop. Ik heb het zelf ook, dus ik weet wat het is. Ze hebben dat nooit goed begrepen.'Marian: 'Hij gooide het altijd op heimwee als het niet meer ging. Het was altijd: kom jij nog? Maar op een gegeven moment had ik het ook wel gezien. Dan ging ik naar huis en een paar dagen later was hij er ook. Dan zei ik: godverdorie, 't is wel je beroep, hoor. Achteraf denk ik: Post had hem harder aan moeten pakken. Bert dacht soms nog zo amateuristisch.



'Zijn loopbaan ging pieken en dalen vertonen. Gisbers: 'Hij kon nog steeds keihard rijden. maar alleen nog maar met zijn benen, niet meer in zijn hoofd.' De druk van het presteren werd een loden last.In dat seizoen bij De Bruyne flikkerde zijn talent nog één keertje op. In de Ronde van Nederland weerstond hij in zijn eentje alle aanvallen van het machtige Raleigh-blok. Oosterbosch eindigde als eerste, de eerste niet-Post-renner die dat lukte sinds 1975.Oosterbosch verdiende er een tweede kans bij Post mee. Hij won daarna nog een paar korte ronden en twee etappes in de Tour, maar Parijs bereikte hij nimmer meer. Geert: 'Post heeft Bert altijd als zijn zoon beschouwd, maar toen Bert geesteljk te kort schoot, is dat gaan wringen. Altijd die pieken en dalen, dat heeft Post geïrriteerd. En Bert vond dat hij te weinig aandacht kreeg.' Marian: 'Post kon toch niet alle aandacht aan Bert besteden?'Oosterbosch ging zich steeds meer afvragen of hij nog wel op de juiste plek zat bij Post. Vanderaerden en Planckaert, de nieuwe kopmannen, waren minder complimenteus dan Raas destijds. Gisbers: 'Post heeft Bert puur in eeen hokje gezet: op kop rijden en verder niks. Je hebt directeuren en arbeiders. Heel soms wordt een arbeider nog wel eens directeur, maar meestal zit de potentie van de directeur er al meteen in. Hij had er het karakter niet voor, terwijl Bert zeker niet zomaar een knechtje was.'Oosterbosch begon in die jaren ook te sukkelen met zijn rechterknie. Daar was hij als junior hard op gevallen en die blessure ging steeds meer opspelen. Het gebruik van de grote versnelling maakte het alleen maar erger.


In 1988, zijn laatste jaar bij de profs, vond hij onderdak bij TVM. In de voorbereiding ging alles goed, maar toen het seizoen echt begon, werd het weer kwakkelen. Hij belandde in de ziektewet en werd afgekeurd voor wielrennen. Oosterbosch wilde weer tegels gaan zetten, maar dat liet zijn knie niet meer toe.Samen met Marian ging hij in de zomer van 1989 naar het NK in Rheden, for sentimental reasons. Toeschouwers klampten hem enthousiast aan en het begon te kriebelen. De fiets kwam weer te voorschijn. Marian: 'Hij had toch het gevoel dat-ie gefaald had.' Enige trainingsuren volstonden voor een zege in de Acht van Bladel. Bert Oosterbosch droomde alweer van een come-back.Op de ochtend van 18 augustus 1989 ging hij met een vriend naar België voor een trainingskoers. Nadat die afgelast bleek, is hij toch maar op de fiets geklommen om nog wat kilometers in de benen te krijgen. In Eindhoven kroop hij weer bij zijn vriend in de auto. Rond middernacht waren ze weer in Lekkerkerk.Marian: 'Midden in de nacht werd ik wakker. Bert lag heel zwaar te ademen en hij liet zomaar z'n plas gaan. Ik ben als een speer naar beneden gerend om de dokter te bellen. Die heeft nog een paar tikken op z'n hart gegeven, maar het hielp niet meer. Hij is onder m'n ogen overleden.'Leo van Vliet was de volgende dag op z'n werk toen hij het nieuws hoorde op de radio. 'Nou, dan moet je wel even gaan zitten. Je gaat je dan toch wel een paar dingen afvragen. Niet in de zin van dopinggebruik hoor, maar het wielrennen is zo zwaar. En Bert was een tobber hè.'Al in de weken voor zijn dood klaagde Oosterbosch over chronische vermoeidheid. Marian had nog tegen hem gezegd: 'Dan ben je lekker bezig, ik zou maar eens wat rust nemen.' Maar verder sloeg ze er geen acht op. 'Je bent allebei jong en hij had wel eens vaker van die problemen gehad. Dat-ie niet dorst te slapen.'Het wrange is dat Oosterbosch een paar dagen voor zijn dood nog was onderzocht door een hartspecialist. Marian: 'Die man zei: je hart is abnormaal groot en normaal gesproken zou ik je afkeuren. Maar het was altijd goed gegaan, dus hij mocht zijn gang gaan als hij maar voorzichtig opbouwde.'Op zich is een groot hart voor een sportman niet verontrustend, eigenlijk is het een logisch gevolg van sportbeoefening. Maar rustig aan, dat kon Bert Oosterbosch niet, ook al had hij kort daarvoor hersenvliesontsteking gehad.Gisbers houdt het op een stoornis in het hartritme. 'Ik denk dat dat er altijd in heeft gezeten en er tenslotte is uitgekomen. Ja, dat kan gebeuren bij wielrennen. Het is immens zwaar en in een aantal opzichten slecht voor het hart.'Marian: 'Toen Bert al dood was, kregen we de rekening nog van die hartspecialist. Zijn moeder was furieus. Ik heb er nog wel over gedacht om contact met die man op te nemen, maar de huisarts zei: je krijgt hem er toch niet mee terug. Achteraf zeg ik: ik had toch wel het naadje van de kous willen weten.'Ze heeft het er tweeëneenhalf jaar heel moeilijk mee gehad en nog steeds droomt ze nog wel eens van hem. In die dromen gaan ze aan het eind altijd uit elkaar.In huis staat sinds kort de Jan van Erp-trofee. Die heeft ze van een kennis gekregen, tot groot plezier van dochter Joyce. 'Helemaal enthousiast dat haar vader die gewonnen had. Ze vraagt nog veel naar hem.

Om de haverklap komen de foto-albums op tafel.'Jan Gisbers heeft in zijn huis nog de vloeren liggen, die Oosterbosch er ooit legde. 'Bert was een hele goede tegelzetter', zegt hij. 'Een Pietje Precies.'Leo van Vliet: 'Weet je, ik vind het leuk om weer eens over Bert te praten. Het heeft me altijd dwars gezeten dat hij na zijn overlijden nooit de juiste erkenning heeft gekregen.'


Andere Peter 15 juli 2016 00:34
Ik zit te kijken naar wat er is gebeurd op de Promenade des Anglais, een van de meest beroemde wielerstraten. Er zal wel een herdenkingsmoment volgen, al is dat lastig bij een tijdrit. Vermoedelijk voor de 2e achtereenvolgende dag een andere winnaarshuldiging, vermoedelijk een versombering.

Diep tragisch en het relativeert wel ons gezever over handjes vol seconden.
Slimmerd 15 juli 2016 00:46
Sowieso geen Gerrans aan de start, sleutelbeen gebroken.
D. Marrage 15 juli 2016 00:50
Quote
AP
Er zal wel een herdenkingsmoment volgen, al is dat lastig bij een tijdrit. Vermoedelijk voor de 2e achtereenvolgende dag een andere winnaarshuldiging, vermoedelijk een versombering.
Misschien wel helemáál geen etappe?
Andere Peter 15 juli 2016 00:58
Dat verwacht ik niet. De samenleving en de politiek willen juist tonen dat het leven doorgaat.

Ik denk dat een Touretappe na zo'n aanslag alléén zal worden geschrapt wordt als er een concrete dreiging is tegen de koers. Dat gezegd hebbende, geen sport is zo kwetsbaar als het wielrennen.
cyclingfreakske 15 juli 2016 01:05
zal bij de huldiging een minuut stilte gehouden worden. en ook voor alles begint zal de organisatie in de village du tour even stilstaan bij Nice.
Carlos Danger 15 juli 2016 01:44
Weet niet of de Tour-directie hierover, in dit geval en bij zo'n tragische gebeurtenis, nog geheel zelf mag/kan beslissen.
Eazster 15 juli 2016 01:45
Morgen denk ik een minuut stilte voor de start.Weer een klap voor Frankrijk net nadat ze hun malaise door op het behalen van de EK finale even waren vergeten.
Dan zijn die gekken op die berg nog milde gekken tov wat er nu allemaal in de echte wereld gebeurd.
Het nieuws zat er weer vol mee vandaag.
lodjan 15 juli 2016 06:48
Hij start eerder (waarschijnlijk 3 en 6 minuten).
Arsimo 15 juli 2016 08:50
Michael B* 15 juli 2016 09:47
Ik vrees voor een aanslag tijdens de Tour. Een of andere IS strijder die zijn statement probeert te maken. Vooral etappe 17 met alweer een aankomst bergop. Hopen dat ze daar wel de supporters/terreurpeople op afstand kunnen houden. Verder is de beslissing om Quintana dezelfde tijd te geven absurd, maar een Quintana in deze vorm gaat in de alpen hoe dan ook nog een paar flinke klappen krijgen (lees: tijd verliezen). Benieuwd of Porte nog zijn slechte dag krijgt. Tot nu toe rijdt hij al vrolijk 2 weken voorin. Viel wel op dat toen Froome gas gaf Porte met name diegene was die kon volgen, pas toen deze 2 wat stilvielen was het Mollema die in extremise nog aansloot. Moet daar wel worden gezegd dat op het moment dat Froome gas gaf hij net niet lekker in de groep zat geplaatst. Zat net wat van achter. Voor vandaag verwacht ik de volgende top 11:

1 Tom Dumoulin
2 Froome
3 Richie Porte
4 Dennis Rohan
5 Tony Martin
6 Cancellara
7 Kiryienka
8 Bodnar
9 Izagirre Insausti
10 Mollema - verwachting dat Mollema 40 seconde op Froome gaat verliezen
11 Kelderman



3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/07/2016 09:51 door Michael B*.
rustdag 15 juli 2016 09:51
Starttijden topfavorieten voor dagzege volgens WielerFlits
11.23 uur: flag-au Rohan Dennis (BMC)
11.49 uur: flag-by Vasil Kiryienka (Sky)
12.09 uur: flag-ch Fabian Cancellara (Trek-Segafredo)
13.09 uur: flag-fr Jerome Coppel (IAM Cycling)
14.09 uur: flag-de Tony Martin (Etixx-Quick-Step)
14.47 uur: flag-nl Tom Dumoulin (Giant-Alpecin)
15.17 uur: flag-fr Thibaut Pinot (FDJ)
16.09 uur: flag-au Richie Porte (BMC)
16.21 uur: flag-us Tejay Van Garderen (BMC)
16.39 uur: flag-gb Chris Froome (Sky)

Starttijden laatste tien vertrekkers
16.15 uur: flag-ie Daniel Martin (Etixx-Quick-Step)
16.18 uur: flag-it Fabio Aru (Astana)
16.21 uur: flag-us Tejay Van Garderen (BMC)
16.24 uur: flag-es Alejandro Valverde (Movistar)
16.27 uur: flag-fr Romain Bardet (AG2R La Mondiale)
16.30 uur: flag-nl Bauke Mollema (Trek-Segafredo)
16.33 uur: flag-co Nairo Quintana (Movistar)
16.36 uur: flag-gb Adam Yates (Orica)
16.39 uur: flag-gb Chris Froome (Sky)

Volledige starttijden en volgorde

[www.cyclingpro.net]
rustdag 15 juli 2016 09:54
Tijdrit Tour de France gaat door

De wedstrijdorganisatie van de Tour de France heeft besloten om de tijdrit vandaag gewoon te laten plaatsvinden. Na de aanslag in Nice gisteravond rezen er vragen en twijfels over het lot van de dertiende etappe.


De organisator heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van de slachtoffers en draagt de etappe op aan de slachtoffers van het drama.

De reclamekaravaan zal vandaag uit respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden zonder muziek en minder uitbundig passeren
Michael B* 15 juli 2016 10:02
Jammer van de 3 minuten wachttijd tussen de toppers, bij 1 minuut had Mollema een grote kans gehad om Bardet in te halensmiling bouncing smiley
JvR 15 juli 2016 10:23
Miquel1983 15 juli 2016 10:25
Bodnar zou ik zelf nog aan dat lijstje favorieten toevoegen. Die start al om 10:39 uur.

Porte heeft wel een heel mooi richtpunt, met Meintjes 3 minuten voor hem. Ik weet niet of Yates een beetje kan tijdrijden; anders krijgt hij Froome achter zich aan.
Miquel1983 15 juli 2016 10:28
Pinot inderdaad afgemeld met ziekte.
Slimmerd 15 juli 2016 10:32
Pinot, toch al eens 3e in de Tour, maar toch vooral vaak ziek, zwak en misselijk in deze koers.
Slimmerd 15 juli 2016 11:11
Sam Bennett als eerste gestart en ook de eerste aan de finish in 58'55.

Onderweg zijn Gougaerd en Breen de snelste.
Slimmerd 15 juli 2016 11:12
Gougeard nu aan de finish in 54'27
MarcoV 15 juli 2016 11:15
Gougeard rijdt een minuut of 5 sneller dan alle anderen in de staart van het klassement. Natuurlijk niet allemaal de meest gemotiveerde mannen, maar wel een fors verschil.
Erik S. 15 juli 2016 11:22
Op dit moment al renners die rond of zelfs boven het uur finishen. Geeft aan dat dit geen gewone tijdrit is. De tegenwind en de 200 meter hoogteverschil tussen start en finish hebben duidelijk grote invloed
Slimmerd 15 juli 2016 11:26
Voorlopig aan de finish:

1. Gougeard 54'27
2. Wagner 15''
3. Breen 59''
4. Sieberg 3'10
5. Stannard 3'36

13 (en laatste). Haller 6'15
El Chaba 15 juli 2016 11:26
Best knap dat Bodnar na 28 km de snelste tijd heeft maar na 17,5 km niet geklasseerd staat.
Slimmerd 15 juli 2016 11:27
Maar er klopt nog weinig van de metingen ben ik bang, Wagner bij tussenpunt drie namelijk op 3'17 van Bodnar, die we dan bij tussenspunt twee weer nergens kunnen terugvinden.
Erik S. 15 juli 2016 11:29
El Chaba Schreef:
-------------------------------------------------------
> Best knap dat Bodnar na 28 km de snelste tijd
> heeft maar na 17,5 km niet geklasseerd staat.


Er zijn sowieso 16 renners door op 17,5 km en 19 op 28 km. Geldt dus niet alleen voor Bodnar
El Chaba 15 juli 2016 11:30
Ja, zag het. Tijdwaarneming daar kennelijk buiten werking na 16 renners.
Sub Culture 15 juli 2016 11:31
Rohan Dennis gaat 'verrassen'.
Arsimo 15 juli 2016 11:39
De hele waarneming, althans de online tickers dan, doet het niet meer sinds ~11:30.
Arsimo 15 juli 2016 11:43
Ah, doet 't weer.

Snelste op de streep is BODNAR M. TNK in 52' 47''

Snelste nu op 1ste meetpunt DENNIS R. BMC in 14' 50'', 39 seconden voor op GOUGEARD en 46 op Bodnar daar,
Erik S. 15 juli 2016 11:43
Deze werkt wel

Dennis idd snel na 7 km, bovenop de eerste klim.
Slimmerd 15 juli 2016 11:46
Voorlopige eindstand: (22 renners gefinisht)

1. Bodnar 52'47
2. Gougeard 1'50
3. Breen 2'39
4. Gatto 3'18
5. Bookwalter 4'00

22. Bozic 8'10
Erik S. 15 juli 2016 11:49
Kiryienka gestart
Slimmerd 15 juli 2016 11:51
2e tussenpunt werkt ook weer, missen daar alleen wat tijden van (zoals o.a. Bodnar)
Slimmerd 15 juli 2016 11:53
Ze lijken me in ieder geval al veilig, want de winnaar gaat natuurlijk nooit 4 minuten sneller dan Bodnar koersen
Arsimo 15 juli 2016 11:56
Groenewegen heeft nog lekker doorgefietst, 10de aan eindpunt nu (van de 24).
Inigo 15 juli 2016 11:59
Zal Groenewegen de Tour nog proberen uit te rijden?
Arsimo 15 juli 2016 12:06
Bij derde tussenpunt Dennis wel snelste maar voorsprong op Bodnar is kleiner geworden, nog 34s. Is maar de vraag of hij op de streep nog sneller is.
Spaak 15 juli 2016 12:09
Kiryienka verliest volgens de ticker al 2 minuten bij het eerste meetpunt.
Abraham Olano 15 juli 2016 12:12
Cummings en Albasini wel kort bij het 1e punt op respectievelijk 22s en 26s.
Cancellara vertrokken.
El Chaba 15 juli 2016 12:14
Dat denk ik wel gezien het klimmetje op het eind.
Arsimo 15 juli 2016 12:17
Idd.

1.DENNIS R. BMC in 51' 56''
2.BODNAR M. TNK in 52' 47'' at 0' 51''
Slimmerd 15 juli 2016 12:21
Albasini al op 1'25 bij tussenpunt 2
Arsimo 15 juli 2016 12:21
Moet de flauwe inkopper even gemaakt worden? Ja, doe het toch maar:

Dumoulin op 1.45 bij eerste tussenpunt.
El Chaba 15 juli 2016 12:21
1.DENNIS R. BMC in 51' 56''
2.BODNAR M. TNK in 52' 47'' at 0' 51''
3.GOUGEARD A. ALM in 54' 37'' at 2' 41''
4.BREEN V. FVC in 55' 26'' at 3' 30''
5.GATTO O. TNK in 56' 05'' at 4' 09''
Slimmerd 15 juli 2016 12:24
Cummings nu met de snelste tijd op het 2e meetpunt, 23'' sneller dan Dennis. Hij lag 10 kilometer eerder nog 22'' achter.
Curzio 15 juli 2016 12:27
Volgens mij kent hij tot nog toe weinig problemen, ook niet in de bergetappes. Dus lijkt me dat hij er gewoon voor moet gaan.
AK 15 juli 2016 12:30
Dit lijkt echt een tijdrit van krachten doseren.
Abraham Olano 15 juli 2016 12:31
Cancellara 3e op het 1e punt op 26s.
rustdag 15 juli 2016 12:46
Ja, Cummings stort helemaal in Dennis heeft goed in gedeeld
Slimmerd 15 juli 2016 12:46
- 1e tussenpunt is nu Oliveira voor Dennis (24'') en Cummings (46'')
- 2e tussenpunt is nu Cummings voor Dennis (23'') en Cancellara (53'')
- 3e tussenpunt is nu Dennis voor Cummings (29'') en Bodnar (34'')

Aan de streep (51 gefinisht)

1. Dennis 51'56
2. Bodnar 51''
3. Gougeard 2'41
4. Breen 3'30
5. Albasini 3'46

51. Fonseca 9'20
Slimmerd 15 juli 2016 12:49
Cummings verliest aan de finish 43'' op Dennis, terwijl Oliveira bij het 2e tussenpunt op 9'' zit van Cummings.
Slimmerd 15 juli 2016 13:11
Volgens mij een erg knap parkoers uitgetekend door de organisatie, we zien in dit gedeelte van het deelnemersveld al dat verschillende type coureurs op verschillende gebieden hun winst kunnen boeken. Constant wisselende kansen, achterstand bij tussenpunt 1 is geen leidraad door de koers heen.

- 1e tussenpunt: Oliveira voor Boasson Hagen (6'') en Dennis (24'')
- 2e tussenpunt: Cummings voor Oliveira (9'') en Dennis (23'')
- 3e tussenpunt: Oliveira voor Dennis (21'') en Cummings (50'')

Finsihtijden: (na 62 renners)

1. Dennis 51'56
2. Cummings 43''
3. Bodnar 51''
4. Cancellara 1'34
5. Gougeard 2'41
Slimmerd 15 juli 2016 13:15
Oliveira nieuwe snelste tijd 51'46
JvR 15 juli 2016 13:18
Theuns valt hard en bezoekt het ziekenhuis.
Miquel1983 15 juli 2016 13:23
Kiryenka zal wel stalorders hebben gehad om zich te sparen. Sky interesseert zich in helemaal niets behalve de eindoverwinning in de Tour. Zelfs niet die Wit-Rus in zijn wereldkampioen-trui 1 keertje zijn eigen ding laten doen.
Slimmerd 15 juli 2016 13:25
Val dan waarschijnlijk in de afdaling, want hij staat nog genoteerd bij 2e tussenpunt (na 17,5km), maar is niet terug te vinden bij de tijden na 28km.
Erik S. 15 juli 2016 13:37
Wel iets raars bij Le Tour race center. Als de renners klaar staan krijgen ze een startijd op 3 min na de vorige, als ze zijn vertrokken is dat op 2 min na de vorige. Ik weet niet of dit de hele tijd al zo is maar voor mij wel een reden tin de gaten te houden of er nu ineens renners in de eerst 7 km relatief snel zijn.
Arsimo 15 juli 2016 13:42
Misschien iets te maken met de minuut stilte die voor het vertrek van de eerste renner gehouden is? Dan schuift alles door?
Erik S. 15 juli 2016 13:48
Arsimo Schreef:
-------------------------------------------------------
> Misschien iets te maken met de minuut stilte die
> voor het vertrek van de eerste renner gehouden is?
> Dan schuift alles door?

Zou zo maar eens kunnen
JvR 15 juli 2016 14:03
Coppel strandt op vier seconden van Oliveira.
Frederik D. 15 juli 2016 14:07
Komt nog onder de 50.
rustdag 15 juli 2016 14:17
Mollema staat weer 3de op 56s quin op 1.01 (zag ik net op tv) niet op de site
Abraham Olano 15 juli 2016 14:26
Tony Martin 6e bij punt 1 op 34s



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/07/2016 14:27 door Abraham Olano.
Michael B* 15 juli 2016 14:34
Hele jaar rijdt Tony Martin al een pak minder, lijkt erop dat de magie van het verborgen motortje, +/- 60 watt voordeel in het achterwiel nu echt ten einde isgrinning smiley
Abraham Olano 15 juli 2016 14:36
Ion Izaguirre 4e aan de finish op 31s

Op het tweede punt nu T. Martin op 41' achterstand op Sicard.

Sicard, die plots van een 19e naar een 1e plek zou zijn gegaan in 10'41 over deel 2.
En Sicard staat als 13e aan de finish op 2'17 smiling smiley

Deel 2:

Sicard 10:41
Cummings 11:05
Oliveira 12:00
Coppel 11:58
Dennis 11:50
T. Martin 11:56
I. Izaguirre 12:15
Boasson Hagen 12:28

Kortom erg realistich lijkt het niet van Sicard.
En ook Cummings lijkt erg snel.

Weet niet hoe serieus deze tweede tijdmeting moet worden genomen.. vanochtend natuurlijk al een aantal die uberhaupt niet werden geregistreerd.

Intussen T. Martin 4e op punt 3 op 27s

En belangrijker: Tom Dumoulin is van start!



6 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/07/2016 14:51 door Abraham Olano.
Michael B* 15 juli 2016 14:51
Dumoulin met extreem hoge sokken, zelf ooit ook met zulke sokken gereden, maar zat voor geen meter, is net wat je lekker vindt.
rustdag 15 juli 2016 15:02
Tom moet toch langs zijn gekomen?
Michael B* 15 juli 2016 15:03
Eerste tussenmeting is Dumoulin 10 seconde sneller dan de huidige nummer 2. Dumoulin ligt op schemagrinning smiley
Abraham Olano 15 juli 2016 15:04
T. Martin 5e aan de finish op 33s

Tom Dumoulin 1e in 14:16 bij punt 1

10 sec voor op Oliveira
rustdag 15 juli 2016 15:04
Tom op 1 met 10 sec



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/07/2016 15:04 door rustdag.
Erik S. 15 juli 2016 15:07
Tussenpunt twee is nu verdwenen uit Race center...
Cecchini 15 juli 2016 15:18
Dumoulin 30 sec sneller dan Oliveira
rustdag 15 juli 2016 15:21
hij zit vlak achter SANCHEZ GIL Luis-Leon (ticker)
rustdag 15 juli 2016 15:22
PREIDLER Georg lijkt ook in te houden
Arsimo 15 juli 2016 15:22
En er langs. Soef. LLS heeft een verkoudheid nu.
rustdag 15 juli 2016 15:25
Ten dam zit er ook nog voor, maar dat zal denk te gek worden. dan moet hij tussen door even BBQ aan steken
Abraham Olano 15 juli 2016 15:25
Op punt 3 maar liefst 54' sneller dan de rest.
Gaat lekker met Tom.
Eddy Veen 15 juli 2016 15:26
Daar komt niemand meer aan.
Stümpert 15 juli 2016 15:29
Tenzij de wind gaat liggen....Dan kunnen er nog wel wat onder komen.
rustdag 15 juli 2016 15:30
Preidler wat ben je aan het doen, stoppen Kut
Michael B* 15 juli 2016 15:33
Ten Dam op 6,5 minuut gefinisht van Oliviera.. pffff wel of niet voluit, hij had het slijm op zijn bakkes.
Erik S. 15 juli 2016 15:33
Wat doet Preidler?
Michael B* 15 juli 2016 15:34
Poels in de tijdrit voor de spelen wordt ook niks, is al ingehaald door Nibali.
predator 15 juli 2016 15:37
Michael B* Schreef:
-------------------------------------------------------
> Poels in de tijdrit voor de spelen wordt ook niks,
> is al ingehaald door Nibali.

Ja, is hij er ook heel erg mee bezig nu....



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/07/2016 15:45 door predator.
Andere Peter 15 juli 2016 15:37
Misschien kan een van je beide hersencellen even stilstaan bij wat het doel is voor Poels deze Tour.
Abraham Olano 15 juli 2016 15:38
Tom Dumoulin -1:31 aan de finish. (50:15)
rustdag 15 juli 2016 15:40
Mooie tijd van Tom. pakt op het einde nog veel tijd erbij #ok
rustdag 15 juli 2016 15:41
1.DUMOULIN T. TGA in 50' 15''
2.OLIVEIRA N. MOV in 51' 46'' at 1' 31''
3.COPPEL J. IAM in 51' 50'' at 1' 35''
4.DENNIS R. BMC in 51' 56'' at 1' 41''
5.IZAGUIRRE I. MOV in 52' 17'' at 2' 02''
Michael B* 15 juli 2016 15:41
Dumoulin verpulverd IEDEREEN

Dat wordt etappe no.2 die hij binnenhaald





1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/07/2016 15:42 door Michael B*.
Frederik D. 15 juli 2016 15:43
Niet onder de 50 min. Misschien lukt het Froome wel. Maar anderzijds, Froome ging gisteren volle bak, Dumoulin niet echt.
Frederik D. 15 juli 2016 15:44
Clement, derde tussentijd.
El Chaba 15 juli 2016 15:45
Stuitend die domheid van jou.
Inigo 15 juli 2016 15:47
Ben benieuwd of Froome nog last heeft van dat hardlopen...
Erik S. 15 juli 2016 15:51
Dat zal wel meevallen, was maar een meter of 50. Hij zal eerder last hebben van de smakker zelf en het feit dat Mollema bovenop hem landde, denk ik.
Hangmat 15 juli 2016 15:52
De wind verminderd, Dumoulin mogelijk een beetje in het nadeel.
Michael B* 15 juli 2016 15:58
Het leek er gisteren op dat Froome aan de klap wat rugklachten heeft overgehouden, mocht dat echt een beperking zijn dan zal zijn tijd vandaag niet superieur zijn.
rustdag 15 juli 2016 16:04
De regio is trouwens geweldig met de Ardèche,, was een van de mooiste en leukste vakantie met me ouders. Dat jullie dat even weten winking smiley
predator 15 juli 2016 16:06
rustdag Schreef:
-------------------------------------------------------
> De regio is trouwens geweldig met de Ardèche,,
> was een van de mooiste en leukste vakantie met me
> ouders. Dat jullie dat even weten winking smiley

Toffe locatie inderdaad.
Cecchini 15 juli 2016 16:07
Nou Kelderman waait anders bijna de fiets af.
rustdag 15 juli 2016 16:09
Het gaat beginnen, met Porte
Frederik D. 15 juli 2016 16:12
De Gorges de Verdon zijn mooier. smiling smiley Ik heb daar ook een mooie vakantie gehad. En daar gefietst. Ik voelde me zeer klein in de grootse natuur. Maar de Ardeche is even mooi, hoor. smiling smiley
rustdag 15 juli 2016 16:17
Even op gezocht , ziet er ook mooi uit, is wel weer een stukkie verder.
Abraham Olano 15 juli 2016 16:24
Richie Porte voorlopig 2e op punt 1 op 9s van T. Dumoulin.
Inigo 15 juli 2016 16:39
Punt 1 Porte 10s achter Dumoulin, maar al op 1 minuut op punt 2 (aldus Herbert/Ducrot)
Heisenberg 15 juli 2016 16:43
Wat een held. Volg wielrennen nu een jaar of twintig en heb nooit zo'n overtuigende Nederlander als Dumoulin gezien.

Kan me eigenlijk niet voorstellen dat Froome onder deze omstandigheden Dumoulin kan gaan.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/07/2016 16:43 door Heisenberg.
Kuiperberg 15 juli 2016 16:45
Heel benieuwd naar Mollema. Dumoulin van uitzonderlijke klasse. Geeft veel moed voor Rio. Compliment voor zijn interview na afloop. Wijze jongen. Kletst geen onzin. Kortom. een topper. De
rustdag 15 juli 2016 16:47
mollema moet allang voorbij zijn????????????


gelukkig mollema op 31sec



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/07/2016 16:47 door rustdag.
rustdag 15 juli 2016 16:51
Quin op 50 sec
Abraham Olano 15 juli 2016 16:55
De top 11 op punt 1

Froome 14:33
A. Yates 14:48
Quintana 15:06
Mollema 14:47
Bardet 15:19
Valverde 14:48
Van Garderen 14:53
Aru 15:14
D. Martin 15:06
Rodriguez 15:12
Porte 14:26
rustdag 15 juli 2016 16:55
froome is ook allang voorbij, waar blijft de tijd
Inigo 15 juli 2016 16:56
17s achter Dumoulin
rustdag 15 juli 2016 16:56
Froome op 17sec
Heisenberg 15 juli 2016 16:58
Aru gevallen of pech? Of gewoon heel slecht?
Inigo 15 juli 2016 16:58
Aru op 6 minuten van Dumoulin?! En moet nog 8km...
rustdag 15 juli 2016 16:59
heeft iemand een ticker met 2de punt
Inigo 15 juli 2016 16:59
Gecorrigeerd. 29e tussentijd
Abraham Olano 15 juli 2016 17:03
De top 11 op punt 3

Froome 37:33
A. Yates 39:01
Quintana 39:15
Mollema 38:13
Bardet 39:34
Valverde 38:31
Van Garderen 38:22
Aru 39:47
D. Martin 39:48
Rodriguez 39:56
Porte 38:48



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/07/2016 17:19 door Abraham Olano.
Inigo 15 juli 2016 17:04
Bardet wordt alle kanten op geblazen, rijdt a la Rasmussen...
Inigo 15 juli 2016 17:05
Op het tweede punt pakt Mollema 51 sec op Quintana.
Super Grover 15 juli 2016 17:07
Die van letour geeft het tweede punt niet weer op mijn telefoon, maar wel op mijn laptop.
Inigo 15 juli 2016 17:08
Hier gaan Grote verschillen gemaakt worden. Prachtige tijdrit: klimmen, afdalingen, vlakke stukken, wind, mooie natuur. Chapeau parcoursbouwer.
rustdag 15 juli 2016 17:09
Ja hele grote verschillen. Mollema tot nu toe de snelste, van de klasm renners
Arsimo 15 juli 2016 17:10
Je vergeet in je enthousiasme (die ik deel) wel Froome dan.
rustdag 15 juli 2016 17:11
Oke, ff zoeken
rustdag 15 juli 2016 17:12
ja bij het 3de tussen punt had ik moeten toevoegen winking smiley
rustdag 15 juli 2016 17:16
V Garderen prima tijd, verliest vrij weinig laatste stuk.
rustdag 15 juli 2016 17:16
Mollema zit vlak achter bardet
Michael B* 15 juli 2016 17:19
Dumoulin o o o o o blaast iedereen weg!

Michael B* 15 juli 2016 17:21
Aangezien Froome in zo'n beetje iedere ronde wel een klapper tegen het asfalt maakt, kunnen we nu wel zeggen dat Mollema de grootste uitdager wordt voor Froome. Wellicht dat Froome nog een paar mindere dagen gaat krijgen in de alpen zal het eindelijk sinds jaaaaren zijn dat er een nederlander de gele trui gaat pakken. Quintana heeft niet meer het motortje zoals die vorig jaar hadtongue sticking out smiley



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/07/2016 17:24 door Michael B*.
rustdag 15 juli 2016 17:23
Knap hoor van Mollema, heel knap
rustdag 15 juli 2016 17:25
Froome gaat wel hard nu.
Inigo 15 juli 2016 17:25
Laat het maar lekker waaien in Zwitserland (kan dat ?tongue sticking out smiley), dan rijdt Fabian wel ff met Bauke 2 minuutjes weg van het peloton.
Inigo 15 juli 2016 17:31
Tom wint! Froome 2e op 1m03



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/07/2016 17:31 door Inigo.
Michael B* 15 juli 2016 17:32
Froome pakt bijna 3 minuten op Quintana....
rustdag 15 juli 2016 17:34
Jammer dat Tom niet blij mag zijn, wel mooi van hem
Abraham Olano 15 juli 2016 17:35
Quintana verliest 3 minuten op Dumoulin.
Valt nog mee eigenlijk.

Dus 2 minuten op Froome.

Mollema pakt een minuutje op Yates, Valverde, Van Garderen, Porte en Quintana.

Bardet weer een minuutje verder
rustdag 15 juli 2016 17:40
Nieuwe stand

1. FROOME Christopher 1 TEAM SKY 58h 02' 51''
2.MOLLEMA Bauke 61 TREK - SEGAFREDO 58h 04' 38'' + 01' 47''
3.(-1)YATES Adam 209 ORICA-BIKEEXCHANGE 58h 05' 36'' + 02' 45''
4.(-1) QUINTANA Nairo 11 MOVISTAR TEAM 58h 05' 50'' + 02' 59''
5.(+1) VALVERDE Alejandro 12 MOVISTAR TEAM 58h 06' 08'' + 03' 17''
6.(+1) VAN GARDEREN Tejay 99 BMC RACING TEAM 58h 06' 10'' + 03' 19''
7.(-2) BARDET Romain 41 AG2R LA MONDIALE 58h 06' 55'' + 04' 04''
8.(+3) PORTE Richie 91 BMC RACING TEAM 58h 07' 18'' + 04' 27''
9. MARTIN Daniel 184 ETIXX-QUICK STEP 58h 07' 54'' + 05' 03''
10.(-2) ARU Fabio 21 ASTANA PRO TEAM 58h 08' 07'' + 05' 16''
11.(+3) KREUZIGER Roman 36 TINKOFF 58h 08' 15'' + 05' 24''
12. MEINTJES Louis 157 LAMPRE - MERIDA 58h 08' 39'' + 05' 48''
13.(-3) RIGUEZ OLIVER Joaquin 141 TEAM KATUSHA 58h 08' 45'' + 05' 54''
14.(-1) HENAO Sergio Luis 2 TEAM SKY 58h 09' 16'' + 06' 25''
15.(+1) THOMAS Geraint 9 TEAM SKY 58h 09' 39'' + 06' 48''
16.(-1) BARGUIL WARREN 111 TEAM GIANT-ALPECIN 58h 11' 14'' + 08' 23''



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/07/2016 17:44 door rustdag.
Ron de Renner 15 juli 2016 17:42
Porte valt eigenlijk het meeste tegen hier, eindigt nog achter Yates en Quintana zelfs. Waarschijnlijk te snel gestart, gezien zijn snelle eerste tussentijd.
Arsimo 15 juli 2016 17:44
(laat maar, ik kakelde onzin)



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/07/2016 17:45 door Arsimo.
utrecht 15 juli 2016 17:45
Porte val tegen en Bauke en Yates vallen mee. Verder wel redelijk zoals verwacht. Tour lijkt beslist.
Andere Peter 15 juli 2016 17:52
De aangepaste ceremonie was een goede poging. Goed bedoeld en niet slecht uitgevoerd. Maar het ging op twee fronten mis.

1) Te kort stil. Bij lange na geen minuut. Maar wel iets langer dan de 11 seconden aanfluiting die Blatter ooit aan Mandela schonk.
2) Wtf fotografen? Waarom gedurende de minuut stilte doorgaan met het oorverdovende fotootjes schieten? Hoeveel keer wil je een plaat van de stilstaande De Gendt hebben? En waarom zijn jullie met fucking zovelen? Echt, 75% van die fotgrafen moeten (zie gisteren) uit koers. Wat een zelfingenomen poppenkast zeg.
Carlos Danger 15 juli 2016 18:25
68 80 16
Janssen. Zoetemelk. Mollema.
Inigo 15 juli 2016 18:30
Precies. Alleen durft niemand het te zeggen. Zonneveld twijfelde er gisteren over.
Frederik D. 15 juli 2016 18:32
Zei je ook niet zoiets over Kruijswijk? Wacht maar af. Parijs is nog ver. Net als onlangs Rome en Madrid.
Arsimo 15 juli 2016 18:35
Kom, kom, wees reeel. Mollema doet het fantastisch en maakt een reeele kans op podium en het zou fantastisch zijn als hij dat daadwerkelijk bereikt. Maar winst is echt niet in beeld, dan moet er wel iets heel extreems gaan gebeuren in de slotweek.

Nederlander op podium is al sinds 1990, zowel in de Tour als grote ronde in het algemeen. Laten we hopen dat "we" dat na de mislopers op het einde in de afgelopen twee grote ronden deze keer wel kunnen vasthouden.
Von Kármán 15 juli 2016 18:42
Rome was zelfs bij de finish nog ver.
Andere Peter 15 juli 2016 18:45
Ik ben hier in 1992 met Breukink (twaalfjarige cyclus riepen sommigen heus) nat op gedaan en ik trap er niet nog eens in.
Andere Peter 15 juli 2016 18:46
confused smiley



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/07/2016 18:46 door Andere Peter.
Arsimo 15 juli 2016 18:49
De Giro finishte niet in Rome maar in Turijn.
merijntje mortirolo 15 juli 2016 19:02
JW 15 juli 2016 19:38
Och, een paar dagen geleden werd Quintana nog de hemel in geprezen als stille kracht die in de bergen Froome weg zou blazen.
En Mollema afgeschreven als afzichtelijke super-aanklamper, die misschien wel weer naar een onzichtbare plaats onderin de toptien zou stayeren...

Dagkoersen.... grillig als de beurs...

Parijs is nog ver...
.
El Chaba 15 juli 2016 20:36
Wat betret de fotografen, eens natuurlijk. Probleem hierbij is natuurlijk dat de ASO een commercieel bedrijf is en dus belang heeft bij een zo groot mogelijke exposure van de Tour. Veel fotografen in de Tour draagt daar aan bij.
El Chaba 15 juli 2016 20:45
.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/07/2016 20:45 door El Chaba.
El Chaba 15 juli 2016 20:45
Mollema lijkt dit jaar een stap(je) gezet te hebben en is duidelijk beter dan ooit in de Tour.
Hij heeft tot nu toe alleen niet bepaald een goed track record als het gaat om goed zijn in de derde week van de Tour.
Maar wie weet is ook dat nu beter geworden en gek genoeg heb ik daar best wel vertrouwen in.

Overigens, stel dat hij er inderdaad in slaagt om tweede te worden, dan kan dat nog lachen worden volgend jaar bij Trek met Contador erbij. Mollema tenslotte pas 29 jaar en dus nog steeds kans om (nog iets) beter te worden, terwijl Contador al 34 jaar is en zeker niet beter lijkt te worden.
PVW 15 juli 2016 20:51
Kunnen ze net als BMC dit jaar of Movistar vorig jaar met 2 kopmannen starten.

Al 2 grote rondes op rij teleurgesteld omdat het een tijd zou duren voor er weer een nederlander in zo'n goede positie voor podium zou komen. Om direct de volgende ronde alweer verrast te worden. Ik kan hier wel aan wennen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/07/2016 20:51 door PVW.
Kuiperberg 15 juli 2016 21:04
Andere Peter Schreef:
-------------------------------------------------------
> De aangepaste ceremonie was een goede poging. Goed
> bedoeld en niet slecht uitgevoerd. Maar het ging
> op twee fronten mis.
>
> 1) Te kort stil. Bij lange na geen minuut. Maar
> wel iets langer dan de 11 seconden aanfluiting die
> Blatter ooit aan Mandela schonk.
> 2) Wtf fotografen? Waarom gedurende de minuut
> stilte doorgaan met het oorverdovende fotootjes
> schieten? Hoeveel keer wil je een plaat van de
> stilstaande De Gendt hebben? En waarom zijn jullie
> met fucking zovelen? Echt, 75% van die fotgrafen
> moeten (zie gisteren) uit koers. Wat een
> zelfingenomen poppenkast zeg.

Ik ben het helemaal met je eens. Schandalig op welke wijze de fotografen zich gedroegen. Alles voor de plaatjes- hufters.
Sjorsoll 15 juli 2016 21:10
El Chaba 15 juli 2016 21:27
Movistar is niet met twee kopmannen gestart en BMC inderdaad wel maar beiden niet met de potentie om ook te kunnen winnen. Contador zal dat wel doen - al dan niet terecht - en als Mollema dit jaar tweede zou worden normaal gesproken ook. dat is toch effe wat anders..
Bromertà 15 juli 2016 21:33
Andere Peter 15 juli 2016 21:34
Dat snap ik. Maar dat is een te beperkte visie. Het is heel goed mogelijk om fotografen te laten rouleren. Of daarbij zelfs de schaarse plaatsen per opbod te verkopen. Of een x-aantal neutrale fotografen toe te laten. Zij bieden de geschoten foto's te koop aan. Door de schaarste zou de prijs wel eens kunnen toenemen. Less is more. Het is zo verzadigd als maar kan. Honderd fotgrafen die allemaal dezelfde plaat willen maken en die dagelijks 100.000 platen schieten die ze weggooien, dat kan niet de optimale manier zijn.

Overigens kunnen fotografen wat mij betreft naar believen langs de weg gaan staan en een plaatje schieten. Maak daar eens wat moois van, in plaats van de 100.000ste close up van Froome of de rondemiss.
Frederik D. 15 juli 2016 21:37
Ik zie in Dumoulin meer een renner voor klassiekers dan voor rondes.
Andere Peter 15 juli 2016 21:37
Is bekend, zoals-ie meen ik meestal in Milaan finisht. Ik zag het als commentaar op Kruijswijks val en dacht dat Von Karman zich vergiste.
Tinuz 15 juli 2016 21:51
Dat is frappant.
Andere Peter 15 juli 2016 22:05
Ik ook. Het is maar waar hij zich op toelegt, Maar ik zie hem nog eerder LBL winnen dan de Tour. Vuelta en Giro liggen eerder binnen bereik, daar winnen toch wat vaker andere types.
PVW 15 juli 2016 22:08
Movistar vorig jaar he. Dit jaar gaf Valverde aan dat ie zou knechten voor Nairo maar vorig jaar toch niet?

Wat een klasbak trouwens die Valverde. Rijdt toch gewoon weer voor een plaats op of tegen het podium na al de giro podium te hebben gereden.
El Chaba 15 juli 2016 22:17
Andere Peter Schreef:
-------------------------------------------------------
> Dat snap ik. Maar dat is een te beperkte visie.
> Het is heel goed mogelijk om fotografen te laten
> rouleren. Of daarbij zelfs de schaarse plaatsen
> per opbod te verkopen. Of een x-aantal neutrale
> fotografen toe te laten. Zij bieden de geschoten
> foto's te koop aan. Door de schaarste zou de prijs
> wel eens kunnen toenemen. Less is more. Het is zo
> verzadigd als maar kan. Honderd fotgrafen die
> allemaal dezelfde plaat willen maken en die
> dagelijks 100.000 platen schieten die ze
> weggooien, dat kan niet de optimale manier zijn.
>
> Overigens kunnen fotografen wat mij betreft naar
> believen langs de weg gaan staan en een plaatje
> schieten. Maak daar eens wat moois van, in plaats
> van de 100.000ste close up van Froome of de
> rondemiss.

Dat is natuurlijk leuk out of the box gedacht maar je dacht toch niet dat de media (extra) willen gaan betalen voor foto's bij/van een megasportevenement dat in de open lucht wordt gehouden? En ik ga er daarbij vanuit dat er bij de ASO genoeg knappe marketingdeskundigen zijn die een dergelijke idee al op zijn merites hebben beoordeeld (en aldus afgekeurd). Wat dat betreft wel eens met je laatste opmerking, dat zou moeten kunnen.

Overigens werden de problemen van gisteren niet zozeer veroorzaakt door de fotografen op de motoren maar door het publiek. Daar zou echt eens paal en perk aan moeten worden gesteld, te beginnen met een bewustwordingsactie bij het publiek, geïnitieerd door de ASO, de UCI en vooral de renners zelf die een oproep doen aan het publiek dat de grens nu echt bereikt is en dat men zich beter zal moeten gedragen te beginnen met het feit dat het absoluut not done is om met de renners mee te lopen. Gevolg zal zijn dat er een deel van dat zich misdragende publiek al tot inkeer komt en het deel dat toch doorgaat makkelijker tot de orde kan worden geroepen door omstanders (omdat zij zich dan gesterkt voelen door die oproep).
Andere Peter 15 juli 2016 22:21
Zeker out of the box. Ik zit zelden in de box. Natuurlijk is het een strijd. Op de openbare weg kun je hen inderdaasd niets verbieden. Maar binnen het evenement wel. Dus op de motor in de koers, voor het podium. Dat kan in waarde toenemen door de exclusiviteit te waarborgen. Precies zoals je de tv-rechten exclusief verkoopt aan één bieder. Zo kan het ook met beeldrechten.
Andere Peter 15 juli 2016 22:23
Ik denk er een fractie anders over wat het probleem veroorzaakte. Volgens mij (na Mollema's ooggetuigeverslag te hebben gehoord) was het de combinatie van de publieksfuik, waar tientallen motoren in reden, die op hun beurt weer een fuik voor de renners vormden. Dikke kans dat zonder de motoren de renners er schadevrij door waren gekomen.
Frederik D. 15 juli 2016 23:20
Dumoulin heeft wel iets van Cancellara, vind ik.

Cancellara:
Milaan-San Remo 1e (2008)
Ronde van Vlaanderen 1e (2010, 2013, 2014)
Parijs-Roubaix 1e (2006, 2010, 2013)

Dijkstra had het erover dat Dumoulin moest afvallen om ronderenner te worden. Maar misschien moet Dumoulin zijn huidig gewicht behouden.
Tinuz 15 juli 2016 23:26
In klassiekers doet Dumoulin vooralsnog niet mee om de prijzen. Volgens mij is dat nerveuze werk geen spek voor zijn bek.
Ik zou ook eerder aan de heuvelklassiekers denken dan aan de Vlaamse klassiekers.
Dumoulin lijkt me echter veel meer een renner voor rondes, grote en kleinere.
Walnoot 16 juli 2016 00:16
Hij was vorig jaar wel prima op het WK. En het jaar daarvoor kwam hij opeens tevoorschijn in de sprint in die Canadese wedstrijden. Als hij die wedstrijden aankan, moet de Gold Race op zich ook wel lukken, meer klimmen maar dat lijkt me het probleem niet. Maar volgens mij is hij de afgelopen jaren niet in topvorm geweest in april.
Tinuz 16 juli 2016 00:28
Inderdaad, ik was die Canadese koersen vergeten. En ik herinner me dat hij toen in Lombardije ook goed reed maar in de finale op een slecht moment lek reed.
Op papier zou hij met name de heuvel klassiekers zeker aan moeten kunnen.
Cecchini 16 juli 2016 01:04
Een man die 6e werd in de Vuelta (1 dag voor het eind in de leiderstrui), 3e werd in de Ronde van Zwitserland, een week in het Roze reed, 2 etappes in de Tour (de koninginne-etappe in de Pyreneeen, alsmede de lange tijdrit). Ik zou zo maar denken dat Dumoulin een ronderenner is.
cyclingfreakske 16 juli 2016 14:19
De Cauwer voorspelde dat jaren terug al
El Mik 16 juli 2016 14:21
Dumoulin kan het gewoon gaan combineren, net als pakweg Evans dat kon en Nibali het kan.
cyclingfreakske 16 juli 2016 14:31
het is best wel grappig hoe voor de Tour Dumoulin al door diversen hier werd neergehaald, en nu door diezelfden de hemel word ingeprezen. knap staaltje van echte supporters grinning smiley



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/07/2016 14:35 door cyclingfreakske.
Andere Peter 16 juli 2016 17:11
Op wie doel je? Ik zie dat effect niet.
Cyclad 16 juli 2016 18:52
Het is vooral grappig dat jij dingen ophaalt die nooit beweerd, gezegd of verondersteld zijn.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen