Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Gilbert, Bennati

Gepost door Carlos Danger 
Carlos Danger 16 augustus 2016 20:13
Sporza meldt de overgang van Gilbert naar Etixx en Bennati naar Movistar.

[www.sporza.be]
veluweracer 16 augustus 2016 21:59
Een beetje naborrelen in Belgie voor Gibert. Het zal toch niet dat hij nu weer even het drieluik binnenharkt, en weer terugkomt als vanouds. Wat heeft Lefevere hem toegezegd?
lodjan 16 augustus 2016 22:14
Hij kan in ieder geval weer samen gaan werken met Ibarguren.
Slimmerd 16 augustus 2016 22:21
Met D. Martin en Alaphilippe voor het Waalse werk had dit team natuurlijk wel een 3e kopman nodig, of zal Gilbert worden toegevoegd aan de kopmannen Boonen, Terpstra en Stybar voor het Vlaamse werk?
Shinzawai 16 augustus 2016 23:10
Ze hadden gewoon nog niemand voor de Amstel Gold Race.
cyclingfreakske 17 augustus 2016 01:21
..
de aanbieding van Lefevere is simpel : mede kopmanschap,
tot Boonen kapt na P-R of de Scheldeprijs,en dan de absolute kopman in bepaalde wedstrijden, waar op broodnodige momenten een hele ploeg storings en afstopwerk zal doen.
als het van Lefevere afhangt, start hij in de RVV naast Boonen als mede kopman, een LBL en Amstel, ,Stybar richting LBL en Amstel,. Terpstra, Boonen, Stybar in P-R Op papier krijg je een blok dat dicht tegen de Mapei periode aanleunt.
De praktijk moet dat natuurlijk nog uitwijzen, en zal ook niet te evenaren zijn, maar de winstkansen voor klassiekers liggen wel hoog..

De harde hand van Lefevere laat ook geen BMC toestanden toe, die vooral BMC een hoop zeges heeft gekost, en ook Gilbert daardoor werd benadeelt (geen cohesie in de ploeg) Bedenk dat bij Lotto, Gilbert de absolute nr1 was en als hij ervoor ging, iedereen in dienst moest rijden.
de successenlijst in die periode is ook deels het succes van de ploeg en niet zozeer van hem alleen.

De lotto en BMC periode liggen dan ook haaks tegenover elkaar : de ene was het alles voor 1, bij BMC geen 1 voor niemand anders. (tenzij Ben Hermans en Van Avermaet, de rest was knudde op teamwerk)



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/08/2016 01:23 door cyclingfreakske.
Slimmerd 17 augustus 2016 08:37
Mooi dat CF nu lande tactiek kent van Etixx voor een deel wedstrijden.
Stybar voor LBL, dat lijkt me complete nonsens, maar goed.
Miquel1983 17 augustus 2016 09:12
Ik weet niet waar CF zich op baseert maar bij BMC reden mannen als Dillier, Oss, Schar en Quinziato altijd voor hun kopman; alleen was dat afgelopen 2 jaar steeds vaker van Avermaet, omdat die Gilbert op alle fronten voorbij streefde.

Gilbert in LBL verwacht ik niet meer. Alaphilippe en D. Martin zijn in dat werk absolute wereldtop. Ik denk dat Gilbert juist meer het Vlaamse werk wilt oppakken, en natuurlijk de Amstel en Brabantse Pijl. In de laatste 2 wedstrijden zal hij kopman zijn. In het Vlaamse werk is het afwachten. Met Gilbert, Boonen, Terpstra en Stybar hebben ze een sterk blok, alleen de 2 grootste knechten (van den Bergh en T. Martin) zijn vertrokken. Ik zie Terpstra en Stybar niet zomaar in een knechtenrol stappen; bij die ploeg zijn ze gewend om kopmanschap te laten rouleren. Gilbert zal het zelf moeten afdwingen. Ik ben benieuwd wat zijn rol zal zijn.
Shinzawai 17 augustus 2016 10:20
Gilbert was bij BMC wel de onbetwiste kopman voor AGR, FW en LBL. In de Amstel Gold Race en Brabantse Pijl zullen ze vast nog wel voor hem willen rijden, maar in de Waalse klassiekers zijn Alaphilippe en Martin gewoon beter.
cyclingfreakske 17 augustus 2016 13:43
BMC reed vooral niet als geheel samen. het is slechts de laatste 2 seizoenen dat je van meer samenwerking kan spreken; daarvoor was het noppes.
het werd bij de opstart al het Barcelona van het wielrennen werd voorgestelt, maar bleek door de slechte samenwerking van al die ecgo's meer een FC Losers te zijn.
Ook al omdat de manager/ploegleider vooral een supporter was ipv een ploegleider... te soft en alles was goed. Hij vergat dat je ego's soms erg streng moet behandelen om ze op 1 lijn te krijgen. De exit van hem en de binnenkomst van Peiper veranderde veel, maar het liep niet makkelijk voor Peiper, omdat de ego's te hard hun willetje wilden volgen.....
begin 2014 sprak Peiper harde taal tegen wat renners. Dat het hielp zie je ook al aan de samenwerking van Van Avermaet en Gilbert.... dat was eerst echt ene probleem omdat ze beiden dezelfde type renner zijn en in dezelfde wedstrijden zijn gespecialiseerd. Intussen zijn het ook vrienden geworden, al blijven ze hoe dan ook concurrenten op de fiets.
de succesen en de grotere cohesie in de ploeg in de afgelopen 2j, zijn dan ook enkel de verdienste van Alan Peiper.
cyclingfreakske 17 augustus 2016 14:02
denk je dat Stybar LBL niet aankan ?
met een wat andere indeling en voorbereiding, kan hij ook dit aan.... hij heeft hier nog nooit een doel van gemaakt, en denk dat je zijn kunnen nu wel onderschat.
Het blok dat Lefevere voor 2017 bouwt, spreekt duidelijke taal naar zijn minimum ambities. alleen een blinde ziet het niet.

de bewering dat Gilbert niet meer meetelt is kompleet fout.
Bij Lefevre krijgt hij alles wat hij bij Lotto had en bij BMC miste.... Mocht Lefevre nog maar de minste gedachte hebben dat Gilbert op retour is, stak hij er geen eurocent in. Hij ziet mogelijkheden, evenals de zeer grote ambitie van Gilbert die nog enkele klassiekers wil winnen.
cyclingfreakske 17 augustus 2016 14:09
Shinzawai Schreef:
-------------------------------------------------------
> Gilbert was bij BMC wel de onbetwiste kopman voor
> AGR, FW en LBL. In de Amstel Gold Race en
> Brabantse Pijl zullen ze vast nog wel voor hem
> willen rijden, maar in de Waalse klassiekers zijn
> Alaphilippe en Martin gewoon beter.

Net daarom dat ik zeg dat Gilbert vooral in de RVV zal uitgespeeld worden. Die koers ligt hem en ziet in het "nieuwe" parcours meer winstkansen ziet dan vroeger. En hij wil hem graag op zijn palmares.
Als Gilbert dan nog in LBL word ingezet, zal het vooral met een vrije ondersteundende rol en outsider met kansen zijn, geen kopman.
Slimmerd 17 augustus 2016 14:37
Maar jij noemt Stybar voor PR, AGR en LBL, nou sorry dat gaat je in één voorjaar nooit lukken en verder blijf je vergeten dat Etixx met Alaphilippe en Martin twee renners die klasses beter zijn voor AGR (Alaphilippe) en LBL (beiden)
cyclingfreakske 17 augustus 2016 15:18
ik heb ook niet gezegd dat Stybar in alle 3 aantreed.
Het was een vb van wat zou kunnen, als hij hier ter vervanging word opgeroepen van een ander ondanks een al - veronderstelt - stevig voorjaar.

ik duid op de polyvalentie binnen het blok dat ze samenstellen voor het klassieke werk, en het geen ramp is dat er eentje uitvalt om een of andere reden.
Het feit dat kopmannen en schaduwkopmannen niet aan 1 specialiteit zijn gebonden maar op heel wat terrein erg sterk zijn.
Zo zit hij met 4 renners voor gelijk welke klassieker, in eender welke combinatie waar je rekening mee moet houden.
Dit is grote weelde.
Lefevere zal soms moeilijke keuzes moeten maken voor zijn selectie van bepaalde wedstrijden.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/08/2016 15:19 door cyclingfreakske.
Anony 17 augustus 2016 22:50
'Vrienden'. Ze respecteren elkaar voldoende, dat is nog iets anders dan vriendschap.
cyclingfreakske 18 augustus 2016 14:20
natuurlijk niet de beste vrienden, maar de relatie is een pak beter dan ze ooit was. Zeg maar vrienden-collega's.
vroeger was het eerder elkaar tolereren binnen het professioneel kader, maar er was veel wrijving.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen