Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Wielerwereld diep bedroefd door overlijden van geliefde 'colaman' Lucien Blyau

Gepost door Bromertà 
Bromertà 17 augustus 2016 12:05
Wielerwereld diep bedroefd door overlijden van geliefde 'colaman' Lucien Blyau



Lucien Blyau is niet meer. Een naam die u niet meteen iets zegt, maar één foto zal meteen een gevoel van herkenning en een glimlach op uw gezicht toveren. In de wielerwereld was en is hij een begrip.
De kranige wielerfan stond in het peloton immers bij iedereen - Belgen en buitenlanders - bekend als de man die langs de kant van de weg cola'tjes uitdeelde aan de renners. De sympathieke Oost-Vlaming uit Brakel was door gezondheidsproblemen wel al eventjes gestopt met zijn attente optredens, hij overleed op de gezegende leeftijd van 91 jaar en was uitgerekend vandaag jarig.

Op Twitter nemen heel wat bekende figuren uit het wielermilieu dan ook afscheid van de bejaarde cultheld. De tweets van Sep Vanmarcke en Johan Museeuw dateren al van eind juni, toen bleek dat Lucien niet meer in staat was om netjes uitgedost met truitje en petje zijn geliefde wielerwedstrijden bij te wonen. Lees HIER meer over de betreurde man.

[www.hln.be]
Sub Culture 17 augustus 2016 19:08
Prachtfiguur, decennialang uit liefde voor de sport alle grote koersen ter wereld blijven bezoeken op vergevorderde leeftijd, gewoon om ze een verfrissend drankje aan te bieden.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen