Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Vuelta a Guatamala en Tour du Faso

Gepost door lodjan 
lodjan 03 november 2016 22:22
De Vuelta a Guatamala is gisteren geëindigd met een podiumplaats in de 9e etappe voor Jeroen Breewel. Dit maakte de ronde voor het Global Cycling team van ploegleider Kees Roks nog een beetje goed na een moeizame start:
Weer een ervaring rijker. Na een superslecht begin, onze kopman Adne 1e dag uit koers, Arne knalde 2e etappe tegen een aantal honden, deden we in etappe 3 mee voor de prijzen. Daarna ging het de hoogte in , "dak van de ronde" was 3035 mtr. Het was koersen tussen het frame. Positief einde met een 3e plaats voor Jeroen in afsluitende rit.
Costa Ricaan Roman Villalobos heeft de ronde gewonnen (mede door een tweede plaats in de tijdrit). Breewel was de hoogst geklasseerde Nederlander op de 36e plaats. Rick Nobel en Maarten Schoemaker rijden ook uit (Arne van Gils, Adne van Engelen en Sebastiaan Pot reden ook mee).

Zondag eindigt de Tour du Faso. De Eritreeërs hebben al vijf van de zeven etappes gewonnen, Arjan Hofman heeft vier keer top 10 gereden waarvan twee keer podium. Iedere avond even voor middernacht komt er een samenvatting op TV5-Monde (ook te vinden op youtube:[www.youtube.com]).
In het klassement leidt de thuisrijder Ilboudo met twee seconden voor de Fransman Graczyk. Er staan verder nog drie Eritreeërs in de top 6 en Arjan Hofman staat 12e. De 40 jarige ex-prof bij Cofidis Médéric Clain (in 2002 nog leider in het bergklassement in de Vuelta) staat 8e.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/11/2016 21:29 door lodjan.
lodjan 04 november 2016 21:09
De Algerijn Saidi weet Solomon voor te blijven en voorkomt zo een zesde Eritreesche zege. Arjan Hofmann wordt zesde en stijgt een plekje in het klassement naar 11. Ilboudo blijft leider.
lodjan 05 november 2016 20:47
Solomon weet de rollen om te draaien, verslaat Saidi en pakt alweer de zesde Eritrese zege. Arjan Hofman wordt 4e en pakt zo zijn vijfde top 10 notering. Ilboudo blijft leider, maar zijn voorsprong slinkt tot 1 seconde op Graczyk.
lodjan 06 november 2016 21:15
De laatste etappe is gewonnen door de Algerijn Azzedine Lagab. Florian Smits was mee in een kopgroepje en werd derde. Martijn Knol was vierde en Arjan Hofman scoorde zijn zesde top 10 notering (9e). Geen wijzigingen meer in het klassement: Ilboudo wint zijn thuisronde met 1 seconde op de Fransman Graczyk. Hofman wordt 11e. Nog niet genoemd, maar Niels Meereboer en Leander Schreurs (eerder al vier etappes gewonnen) rijden ook uit.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen