Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Poels geen grote ronde als kopman in 2017

Gepost door Sub Culture 
Sub Culture 20 december 2016 15:26
Wout Poels gaat in 2017 niet voor eigen kansen rijden in de Giro d’Italia. Dat vertelt de Limburgse klimmer van Sky aan de NOS. Het is al lange tijd Poels’ ambitie om eens voor zichzelf te rijden in een grote ronde. “Dat had ik wel gevraagd, maar helaas. Dat is ook het enige nadeel aan het rijden voor een grote ploeg als Sky”, zegt hij.


In plaats daarvan zal Poels zich houden aan het programma dat vorig jaar zo succesvol voor hem was. Na de seizoensopening in de Ronde van Valencia gaat hij naar Parijs-Nice. “Daarna de klassiekers en vervolgens de Ronde van Zwitserland”, legt Poels uit. In de zomer staat de Tour de France op zijn schema, terwijl in het najaar de Vuelta a España tot de mogelijkheden behoort.

Vorig jaar won Poels de Ronde van Valencia en Luik-Bastenaken-Luik. In de Tour loodste hij Chris Froome naar diens derde eindoverwinning. Bij Sky spraken eerder Mikel Landa en Geraint Thomas al uit dat ook zij voor het kopmanschap in de Giro willen gaan.



Tja..
Eindhovuh 20 december 2016 15:41
Poels heeft maar 1 taak en dat is helpen geel naar Parijs te brengen. De rest boeit Sky helemaal niets.
Als ze daar hem wat dingen voor moeten beloven om een jaar langer te binden dan doen ze dat.
cyclingfreakske 20 december 2016 16:13
zo te zien is Poels de enige die gelooft een grote ronde voor winst / podium aan te kunnen..... alhoewel hij echt wel wat kan, heeft hij geen potentie om een grote ronde voor de dichte plaatsen te rijden.... een top 3, is nog totaal andere koek dan plaats 5 en later.
Bovendien is hij ook niet het type renner dat met een berg druk kan presteren
Zijn specialisatie is zowieso het kleinere rondewerk, geaccidenteerde klassiekers en lastige etappes.... toch ziet hij het nog altijd niet. Zonde, want hij zou van SKY zeker daar als (mede?)kopman uitgespeeld worden als hij zijn zinnen erop zet.

Anderzijds mag hij niet teveel klagen...zijn loon staat meer dan ruim in verhouding tot wat hij kan en al laten zien heeft.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/12/2016 16:15 door cyclingfreakske.
El Chaba 20 december 2016 16:55
Jij weet wat hij verdient, begrijp ik?
ton duk 20 december 2016 16:55
cyclingfreakske Schreef:
-------------------------------------------------------
> zo te zien is Poels de enige die gelooft een grote
> ronde voor winst / podium aan te kunnen.....

en ik dan
gr
JW 20 december 2016 17:32
Als Poels kopman wil spelen in een grote ronde zal hij voor een andere ploeg moeten kiezen.
En het lijkt me vrij onwaarschijnlijk dat er veel teams zijn die hem voor die rol willen aantrekken (en betalen).
Ten slotte heeft hij nog nooit aangetoond dat hij die rol aan kan.
Eazster 20 december 2016 18:33
Tja hij heeft daar welgeteld ook maar een echte kans voor gehad ,nl in de Giro voor Quick Step waar hij een beetje een vrije rol had. Bij Vacansoleil was het sowieso allemaal vrijblijvend door het vrijbuiten principe. Als echte kopman is hij nog nooit in een grote Ronde gestart en dus moeilijk te zeggen of hij met die mindset ook zo wisselvallig zal presteren ,al is het risico daarop natuurlijk wel groot.

Maar goed Wout heeft voor deze weg gekozen en het zat erin dat ze Landa en Thomas voor het Rondewerk wat hoger inschalen.
cyclingfreakske 20 december 2016 20:14
bij die ene keer kreeg hij ook alle druk mee op de schouders, en dat lukte nu net niet zo aardig. En dat is niet vreemd..het is de meesten al overkomen die hogere ambities gingen koesteren maar eigenlijk op voorhand toch tekort kwamen.
Poels is op zijn best als hij wat achter een kopman staat die alle druk krijgt, en verder een vrije rol krijgt. Zo zijn de meeste van zijn successen gekomen.
Sommigen (algemeen) doen smalend over zijn V.S. periode, maar het is wel daar dat hij zijn mogelijkheden beter gaan ontdekken is.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/12/2016 23:32 door cyclingfreakske.
Fashionisto 20 december 2016 20:25
Lief vragen werkt niet altijd in de wielrennerij: maar goed, waarom zou je hoge eisen stellen als je toch een riant salaris krijgt?
cyclingfreakske 20 december 2016 20:29
denk je dat hij niet voldoende krijgt ? best mogelijk dat hij na vorig jaar nog een mooie aanpassing heeft gekregen.
kheb idd bedragen gehoord van imensen in die kringen en ook enkele renners (die vertellen elkaar weleens wat)
maar ik neem het nog met een korrel zout.... en doe er nog wat vanaf.
hij verdient in elk geval heel goed bij Sky.. Geen enkel ander team zal hem dat betalen op de moment.
Carlos Danger 20 december 2016 22:44
En zijn fiets heeft twee pedalen.
cyclingfreakske 20 december 2016 23:33
vragen mag, maar eisen gaan stellen, ze niet krijgen en het gaan uithangen... je zal gauw de uitgang vinden.
Hoentie 21 december 2016 07:33
Gewoon hopen dat Landa, Thomas of Froome kapot valt.
Sub Culture 21 december 2016 08:46
Poels lijkt mij een watje die net niet hard genoeg op tafel klopt.

En oh ja, cyclingfreakske, kan jij voorgoed wegblijven?
veluweracer 21 december 2016 09:07
Sky is de enige ploeg die Poels op een podium van een grote ronde kan krijgen door van alles in hem te knikkeren.
Shinzawai 21 december 2016 09:24
Volgens mij gaat het Sky er niet eens om of Poels geschikt is als rondekopman. Hij is zo belangrijk voor Froome dat hij gewoon alles op de Tour moet zetten. Ik verwacht voor Thomas hetzelfde.
Linkebal 21 december 2016 09:39
Vooral het voortdurend koketteren dat ie een insider is die zo dicht op de renners zit is dodelijk vermoeiend
bakfiets 21 december 2016 11:18
Als je LBL wint is je carriere geslaagd. Simpel zat, en als je na je carriere financieel onafhankelijk bent des te mooier.
El Mik 21 december 2016 13:39
Poels is misschien niet de renner die je als uitgesproken kopman naar een Giro of Vuelta stuurt met een volledige ploeg in zijn dienst, maar hij verdient het heus wel om eens in een vrije rol het te proberen. Zo werd een König ook 6e in de Giro in zijn eerste Sky jaar.

Hij is het slachtoffer van zijn eigen kwaliteit en onmisbaarheid als Froome-helper.
Zo'n Landa die in halve vorm in de Tour reed, daar heeft Froome niet zoveel aan gehad en Landa kan nu lekker weer voor zichzelf gaan in de Giro.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/12/2016 13:46 door El Mik.
El Mik 21 december 2016 13:43
Bedoel je nu de Giro waar hij de ballen uit zijn broek reed voor Uran? Hoezo vrije rol..

Ondanks helemaal geen vrije rol verloor hij in die Giro overigens 44 minuten in één etappe geteisterd door sneeuwstormen, een rit die eigenlijk afgelast had moeten worden (en dan had hij als pure knecht dik top 10 gereden)
Shinzawai 21 december 2016 14:52
Overigens hebben we het hier wel over een renner die precies één keer top-5 heeft gereden in een WT-rittenkoers: vierde in de Ronde van Polen in 2011.
Inigo 21 december 2016 15:25
Ik snap die publieke druk om van Poels een ronderenner-kopman te maken niet zo goed. Los van het feit dat hij nog geen enkele keer in de buurt is geweest van een podium, vraag ik mij vooral af waarom er zo laatdunkend gedaan wordt over de knechten-rol. Poels iedereen terug zien halen voor Froome is toch ook prachtig? Je kan toch ook genieten van een prachtige pass ipv het doelpunt?
Eindhovuh 21 december 2016 15:29
Voetbal is een teamsport, wielrennen maar ten dele.
Eazster 21 december 2016 15:46
Tuurlijk is het mooi wat Poels doet in een knechtenrol. Als topadjudant en redder in nood van Froome oogst hij veel lof.
Maar juist die uitschieters die hij soms zo makkelijk lijkt te hebben doen vermoeden dat er meer in zit. En hij heeft nog nooit Top gereden in een WT Ronde omdat hij ook nooit een omkadering heeft gehad zoals vele andere.Trouwens hij heeft wel een paar zeer fraaie Tirreno's gereden in zijn VC periode .
Die Giro 2014 was hij naar mijn idee wisselkopman voor Uran mocht het fout gaan. Tot die sneeuwetappe zat hij vaak met samen Uran vooraan en deed hij echt geen kopwerk. Hij stond toen zelfs meen ik ergens tussen 10-13 toen hij die volledige klap kreeg in die sneeuwetappe ,daarna reed hij inderdaad in een paar etappes de ballen eraf voor UIran (Monte Zoncolan). Je carriere is zeker geslaagd als je Luik wint ,maar niet als je nog meer van dat soort overwinningen in je hebt en er niet voor gaat. De vraag is er bij mij en meerdere mensen of dat bij poels niet het geval zou kunnen zijn. Hij heeft nog een jaartje of 2-3 om dat uit te vogelen en als hij bij SKY in deze rol blijft ,zal die vraag onbeantwoord blijven...prima als hij dat zo wil.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/12/2016 15:47 door Eazster.
El Mik 21 december 2016 16:17
Uran reed toen in het roze en Poels had de rit daarvoor nog veel werk verzet op de slotklim, daarna liet Poels lopen om nog minuten na wat renners die hij daarvoor gelost had (waaronder ook Kelderman) over de finish te komen.
Dat doet Poels wel vaak, laten lopen. Zo ook in die sneeuwetappe, slechte dag ok, maar hij had dan ook heus wel op pakweg 10 ipv 44 minuten kunnen eindigen als hij vol was doorgereden ipv rustig plaats nemen in de allerlaatste bus.

Heel goed voor een knecht, krachten sparen wanneer je nodig bent voor je kopman, maar dat kost hem denk ik wel plaatsen in de hyrarchie bij Sky. Waar renners als Henao en Thomas nadat hun werk er op zit vol door blijven rijden voor hun eigen klassementje laat Poels gewoon lopen.

Ook in die Quick Step Giro had hij al bijna 2 minuten verloren op Uran voordat de eerste berg in zicht kwam (verloren in een heuvelritje waar 30 man in dezelfde tijd binnen kwamen en Poels als 65e over de streep kwam uitbollen). En dan nog wat minuten verloren door te laten lopen na te hebben geknecht voor de roze trui.. en die sneeuwetappe erbij. Ik denk dat Poels in die Giro als hij voor zichzelf had gekoerst en nergens had laten lopen gewoon top 5 had gereden.
Misschien wel podium.
Eazster 21 december 2016 18:04
Dat is eigenlijk inderdaad ook wat ik bedoel. Hij is wisselvallig geweest,maar laat makkelijk tijd oplopen als het effe niet gaat. Als absolute kopman zou hij dat zeker niet (mogen ,kunnen) doen.
cyclingfreakske 21 december 2016 22:52
zo te lezen heb je oogkleppen op gehad.

Poels was idd die Giro een soort van wisselkopman. exact zoals Eazter weergeeft. Dat lag al enkele weken voor de Giro vast. (mits ziekte of blessure)
Hij had idd de opdracht om Uran bij te staan maar moest ook zijn klassement verzorgen,
mocht Uran door ergere dingen uitvallen of gewoon minder zijn dan Poels, moest Poels het overnemen.
Helaas kreeg Poels idd een klap om de oren door de kou (en honger) en was daar een paar dagen niet geheel van herstelt,
de leiding besloot alles op Uran te zetten in de slotfase van de Giro...en Poels reed zich idd verder leeg voor hem. Na die baaldag was het klassement toch weg.

in die befaamde "sneeuwetappe" was het voor de kopgroep slechts in de laatste km dat ze sneeuw kregen.... de "bus" heeft het wel erger gehad,
Bovendien was het rijkelijk te laat om de wedstrijd te neutraliseren, gezien de problemen zich pas stelden zeer kort voor de top en kort na de top van de Gavia.
Overigens zijn er al veel ergere etappes geweest in de Giro qua weer... daarbij vergeleken was deze "sneeuwetappe" een uitstapje bij de scouts.
Al bij al is er in de media flink overdreven qua omstanigheden. Ja het was koud, maar zeker niet de sneeuwetappe waarvoor ze werd versleten.

Aansteller van de dag was uiteraard Lefevre...en onterecht. Bovendien beschuldigde hij de verkeerde renner.. Quintana ipv Roland - die de aanval opzette)
maarja, Uran had ook een klap door de koude en honger, en Quintana was de directe concurrent die goed oplette onderweg.. Nooit leuk als ploegleider van Uran.
cyclingfreakske 21 december 2016 23:08
ook in kleinere etappe wedstrijden zie je dat vaker.... maar kiest dan wel resoluut voor een etappe in de volgende dagen, wat wel vaker lukt.

het is wel mooi dat hij die grote ambitie koestert, omdat het hem alert en gemotiveert houd.
Het idee hebben dat er wel meer inzit werkt zeer stimulerend , ook al loop je soms tegen je fysieke grenzen aan en kom je wat tekort.
Poels is absoluut een steengoed renner met een aanvallende stijl..



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/12/2016 23:10 door cyclingfreakske.
Jacco Banaan 22 december 2016 10:24
Toch jammer, intrinsiek is een Poels net zo goed of zelfs beter dan een Kruiswijk. Terwijl Kruiswijk wel als kopman wordt uitgespeeld in een grote ronde. In het geval van Poels zou ik nog een jaartje bij SKY blijven. Vervolgens lekker naar Giant of Lotto Jumbo. Kan ie mooi voordat hij zijn fiets aan de wilgen haakt een grote winnen. Kan ie ook mooi de dopingtruuks van SKY verspreiden onder een Nederlandse ploeg.
El Mik 22 december 2016 10:34
Vertel eens alwetende cyclingfreakske, als Poels de wisselkopman was binnen de ploeg in die Giro. Waarom verloor hij in de 5e etappe, een vrij simpele rit, dan al ruim anderhalve minuut en wachtten er geen ploegmaats op hem zoals Brambilla, Serry en Pauwels?

Ik zal het antwoord alvast geven, omdat het klassement van Poels zowel voor Poels zelf als voor de ploeg niet van belang was en Poels gewoon liet lopen.

Als jij al gelijk hebt dat Poels wisselkopman was en zijn klassement moest verzorgen, dan was dat al in die rit "mislukt" en niet pas zoals jij zegt toen hij "een klap om de oren kreeg door de kou (en honger)". Ook tussen de 5e etappe en die beruchte 16e etappe heeft hij al een paar laten lopen (nadat hij voor de roze Uran op kop had gereden), zoals de rit daarvoor in etappe 15. Zoek de beelden maar op. Hij stond voor de sneeuwetappe dan ook al op 6:32 van Uran, waarvan minstens de helft door een paar keer te laten lopen nadat zijn werk er op zat. Van zijn eigen klassement verzorgen was geen sprake (en toch stond hij nog in de top 10, mede door een zeer goede tijdrit).

Je verhaal over Quintana en Rolland is totaal niet relevant.



4 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/12/2016 10:39 door El Mik.
JW 22 december 2016 11:09
Game, set and match ....
cyclingfreakske 22 december 2016 22:15
als je het zo goed weet, zoek eens de verklaring van Poels zelf op wat hem op de Gavia overkwam. die staat toch at haaks op jouw weeral eenrichtingsverkeer-gedachte.
daar ging het klassement helemaal de mist in, en was er ook geen andere optie dan voor Uran alles op alles te zetten.
als het niet meer gaat, moet je het idd laten lopen.
cyclingfreakske 22 december 2016 22:18
na dat Rabo-debacle, moeten ze eindelijk weer eens up-to-date geraken over de nieuwste spullen tegen astma.
Luijt 23 december 2016 00:22
Flikker je talent maar weg. Toe maar joh!
Luijt 23 december 2016 00:24
Op de laatste zin na best ok
Snorfietser 23 december 2016 17:24
Kruijswijk had tot afgelopen Giro ook pas 1 top 5 notering in een WT etappekoers. Hoeft dus niet per se een graadmeter te zijn.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen