Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Van der Poel: "Zou leuk zijn om in vertrouwde omgeving de overstap naar de weg te maken"

Gepost door Luijt 
Luijt 06 februari 2017 18:12
Van Wielerflits.nl:

Mathieu van der Poel staat open voor een langer verblijf bij Beobank-Corendon, vertelt hij aan WielerFlits. Van der Poel heeft bij zijn huidige team nog een contract tot en met 2018. Daarna zoekt onze landgenoot mogelijk een wegcarrière op. De gebroeders Roodhooft en sponsor Corendon willen de crosser de mogelijkheid bieden om binnen zijn huidige ploeg zijn wegambities waar te maken.

Extra budget Corendon
Volgens het Algemeen Dagblad is Corendon-eigenaar Atilay Uslu bereid om het huidige sponsorbudget van ongeveer een miljoen euro te verdubbelen. Tegenover WielerFlits spreekt Uslu die informatie deels tegen. “Bedragen zijn er niet genoemd. Ons huidige contract loopt tot en met 2018. Vanuit de ploeg is er gezegd dat het ons daarna meer gaat kosten dan onze huidige sponsorovereenkomst. Corendon is bereid om daarover te praten. Wij willen graag na die periode blijven, mits we Mathieu maar in huis houden of er een andere topper bij onze ploeg rijdt. Als we niet in de top van het veldrijden mee kunnen doen, dan gaan we na 2018 niet verder.”
Door het sponsorbudget op te krikken, wil Corendon eraan bijdragen dat de huidige Nederlands kampioen veldrijden behouden blijft voor de ploeg van teammanagers Philip en Christoph Roodhooft. Vanuit de WorldTour is al diverse keren aan de jongste Van der Poel getrokken, maar hij liet eerder al meermaals weten zijn huidige contract bij Beobank-Corendon te respecteren. Deze loopt nog tot het einde van 2018, waardoor het supertalent zijn focus waarschijnlijk de komende twee winters nog op het veldrijden legt. Eerder werd al bekend dat Van der Poel in 2017 en 2018 een zomers mountainbike-programma overweegt.

Beobank-Corendon mikt op ProContinentale status
Philip Roodhooft bevestigt aan WielerFlits dat er inderdaad met Corendon over de toekomst is gesproken. “Mathieu moet eerst uitspreken wat zijn ambities zijn. Maar Corendon begrijpt ook dat als Mathieu een combinatie wil maken tussen de weg en het veld, dat het budget dan omhoog moet.” Na het huidige veldritseizoen gaat de ploegleiding van Beobank-Corendon om de tafel met de Nederlands kampioen veldrijden. “Dat is stap één, maar we kunnen ons wel een beetje voorstellen hoe dat gesprek gaat lopen. Het is makkelijker praten als je weet dat Corendon mee wil gaan in dit verhaal. Het is eigenlijk een puzzel met een aantal stukjes en de meeste stukjes zijn al voorhanden. Als ze er allemaal zijn, dan is het relatief snel geregeld.” Informeel is er namelijk al een aantal keer met Van der Poel gesproken over zijn toekomst.

Mathieu van der PoelDe toekomst voor Beobank-Corendon en Van der Poel ziet er zonnig uit – foto: Marcel Koch
Zoals het plan nu op tafel ligt, vraagt Roodhooft voor 2019 een ProContinental-status aan. De teammanager geeft aan dat deze keuze niet alleen afhangt van de beslissing van de jongste Van der Poel. Ook wanneer de wegen van de crosser en het team na 2018 scheiden, mikt Roodhooft op een ProContinentale status. “Het betekent niet dat we niet langer in het veldrijden actief gaan zijn. Mathieu heeft ook zijn gevoelens bij waar het in de toekomst naartoe moet. Dan kom je inderdaad op ProContinental-niveau terecht. Dan kan hij blijven doen wat hij wil in het veldrijden, met een aantal veldrijders. Zodat de impact daar ook niet verloren gaat. En daarnaast kan hij op de weg een programma rijden dat meer aansluit op wat Mathieu op dat moment wil. En wellicht ook aankan.”

“Niet dat we dat verwachten, maar stel dat Mathieu zegt: ‘Ik ga weg en ik ga naar LottoNL-Jumbo’, of weet ik veel waar. Ik noem maar iets”, gaat Roodhooft verder. “Dat wil niet zeggen dat wij dan zeggen: ‘Oké, dan verdwijnen wij maar uit het wielrennen’. Dat kan natuurlijk ook niet; het is niet zo dat wij dan stoppen met ambitieus zijn. Maar dat neemt niet weg dat de puzzel die er nu natuurlijk ligt, degene is die Mathieu van der Poel op een hoger niveau naar de weg brengt in combinatie met veldrijden. En Corendon die dat inziet en op die manier België en Nederland weet te betrekken. Wij als ploeg hebben ook de ambitie om door te groeien. Soms is er een samenloop van omstandigheden die ideaal is. En dan hoeft het ook niet moeilijker te zijn dan dat.”

Van der Poel: “Klassieker als Parijs-Roubaix is niet vanzelfsprekend”
De kans op een langer verblijf van de 22-jarige crosser bij zijn Belgische team, is vrij groot. De hoofdrolspeler in kwestie staat namelijk open voor het plan van zijn ploeg en geldschieter Corendon. “Het zou heel mooi zijn”, vertelt Van der Poel aan WielerFlits. “Het zou heel leuk zijn om in een vertrouwde omgeving de overstap naar de weg te kunnen maken. Ik denk dat als ik mijn zinnen erop zet, dat ik in de ‘kleinere’ koersen (denk bijvoorbeeld aan de Ronde van België, red.) mee kan doen om de winst. Ik zou ook wel klassiekers willen rijden. Maar een koers zoals Parijs-Roubaix van 260 kilometer is niet vanzelfsprekend. De meeste mensen onderschatten dat. Dit plan (bij Beobank-Corendon vanaf 2019, red.) zou een logische eerste stap in mijn wegcarrière kunnen zijn.”

Als gezegd gaat Roodhooft na het veldritseizoen met MvdP praten. Pas daarna maakt de ploeg een plan voor 2019, maar het wil Van der Poel niet tegen elke prijs behouden. “Je moet een situatie hebben waarin wij heel blij zijn met hem en hij toch ook wel blij is bij ons. Dat Mathieu het gevoel heeft dat hij op alle vlakken krijgt waar hij recht op heeft. Dat gaat over het sportieve, over het financiële, over de omkadering, over het materiaal, over het totaalplaatje eigenlijk. Maar iemand koste wat kost behouden, dat kan niet. Dat kan nergens. Het is ten eerste niet gezond en je moet het ten tweede ook gewoon niet willen. Dat moet ik bij mijn vriendin ook niet doen”, schetst Roodhooft een grappig voorbeeld. “Dan houdt het op, hè. Anders komt er ook alleen maar ellende van. Maar ik kan wel bevestigen: wij hebben niet het gevoel dat Mathieu bij ons wil vertrekken.”
Luijt 06 februari 2017 18:16
Uitstekend plan. Hoog tijd dat Van der Poel zich doorontwikkelt tot veelwinnaar op de weg.

En dan nog de naam van de bruurkes: De gebroeders Roodhooft. waarschijnlijk goed bevriend met Lambiek en Theofiel.
JW 06 februari 2017 19:50
Diplomatiek van Mathieu,
Want met Corendon de stap naar de weg maken zou het inslaan van een doodlopende straat zijn.
Als hij op de weg wat wil bereiken kan hij beter meteen een WT-team kiezen.
Sub Culture 06 februari 2017 20:07
Ik vind het allemaal tijdverlies dat rijden in weides in de winter.
Geef die sport nu eens gewoon de doodsteek en stap samen met Van Aert over naar de weg ofzo.
Eddy Veen 06 februari 2017 21:21
Ik ben het eens met JW, Mathieu moet op zoek naar een Worldtourploeg. Ze zullen voor hem in de rij staan. De weg en het mountainbiken combineren zal overigens een hele uitdaging worden.
cyclingfreakske 06 februari 2017 21:43
mooi, maar als M VDP de aanbieding krijgt van een WT team en daar mooie voorwaarden krijgt op het gehele plaatje waar ook opleiding en groei voorop staan, moet hij niet lokaal gaan klooien.
het zou enkel maar de kansen verkleinen, en van je 22e is de speeltijd wel gedaan en moet je je richten op het echte werk als die kans zich aanbied.
en hij heeft de fysieke capaciteiten daarvoor. Voor Corendon kiezen zou vergooien van talent zijn.
Hopelijk zien we hem links en rechts op de weg schitteren en zijn kansen doet groeien op een mooi WT contract.
Van Aert slaat die weg nu al in en heeft ambities op de weg (optie 1j pro continentaal), een bod van een WT team (Belgisch) is ook in de maak. en zal wellicht dit seizoen volgen......uiterst in de RV Belgie.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/02/2017 21:44 door cyclingfreakske.
Wim De Craene 07 februari 2017 06:33
Een overstap naar de weg voor de meer dan halve fransman Mathieu draait met zekerheid uit op een mislukking. De enige reden waarom Mathieu een dominante rol speelt in het veld is zijn technische superioriteit. Maar daar heb je op de weg niet zo veel aan want daar geen balken bijvoorbeeld. Wanneer Mathieu net zo handig was met een fiets als Wout van Aert zou hij in het veld rondrijden op het niveau van Corné van Kessel. En zeg nou zelf, als Corné van Kessel zou aankondigen voor de weg te kiezen om er te scoren in de klassiekers dan lig je toch in een deuk?
Aerts 07 februari 2017 08:23
Eddy Veen 07 februari 2017 09:46
Dan vind ik dit toch knap van Mathieu: [www.youtube.com]
Luijt 07 februari 2017 14:13
U heeft er echt kijk op, ondanks de wat ongelukkig gekozen nickname.

Ik zelf had de indruk dat Van der Poel op de minder technische parcoursen ook wel aardig uit de voeten kon, sterker nog, bijna altijd wint, als ie niks tegen komt. Maar ik geef mijn mening graag voor een betere.
Arsimo 07 februari 2017 16:49
Jaja, onze eigen Belgknuffelaer weer in de bocht. Kijk echter eens bijvoorbeeld hier naar:

[www.procyclingstats.com]

Let op wie 6de eindigde en wie 23ste.

In 2016 was het helaas wat slecht vergelijken omdat van Aerts leuke dingen op de weg deed en Mathieu aan het MTB-en was. Dit jaar zal het wel weer te vergelijken zijn.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07/02/2017 16:49 door Arsimo.
valse trage 07 februari 2017 23:40
thumbs up Laat de overige veldrijders maar gaan MTB'en.
Hadschieff 08 februari 2017 00:34
Het verhaal achter de cijfers is natuurlijk ook dat Wout van Aert door een flinke valpartij werd teruggeslagen. Tot die val zaten beiden in de voorste groep van zo'n 15-20 man.
Arsimo 08 februari 2017 10:53
De achterstand in tijd is idd wat geflatteerd, maar van der Poel was sneller in de korte tijdrit en ook in de andere ritten sneller of gelijk.

Feit is dat tot vorig seizoen Mathieu vd Poel meer en indrukwekkender wegprestaties had dan van Aert. Ik wil niet zeggen dat dit automatisch wijst dat Mathieu meer uitzicht heeft op een topwegcarriere dan van Aert als ze er beiden voor zouden kiezen maar er is geen enkele reden om maar aan te nemen of te beargumenteren dat dit minder zou zijn.
Remko 08 februari 2017 11:49
Is voor beiden al bekend welke wedstrijden ze dit jaar op de weg gaan rijden?

Zou mooi zijn om ze eens met de echte grote jongens in competitie te zien. Wat mij betreft voor zowel VDP als VAert nog geen zekerheid dat ze het niveau van bijvoorbeeld Stybar gaan halen. Laat staan dat van Adrie
El Chaba 08 februari 2017 12:02
Er is ook geen enkele reden om serieus in te gaan op de bijdrages van een erkende troll.
JW 08 februari 2017 13:22
Arsimo 08 februari 2017 13:56
Meestal negeer ik Socialist/De Creane/etc maar heel soms - als het in een paar zinnen kan - kan ik me niet inhouden.
cyclingfreakske 08 februari 2017 16:31
..... waar is de oogarts ???

M. VDP wint niet zomaar wegens zijn technisch kunnen alleen... op dit niveau in het veldrijden, lukt dat nooit.
in de mtb met sterk tot extreem technisch parcours en steengoede conditie - en weinig talent - lukt dat wel.
Daarnaast onderschat je de technische vaardigheden opgedaan in het veld, die op de weg absoluut van doorslaggevende rol kunnen zijn.
Het is geen toeval dat SAGAN op erg technische afdalingen niet te volgen is, op het laatste moment vaak valpartijen kan ontwijken terwijl de rest gewoon tegen de grond gaat...(we zien dat bij meerdere renners die het veldwerk niet schuwen in de winter)
Mocht Sagan die technische vaardigheden niet hebben opgedaan in het veld, was hij meer een renner die goed was en af en toe wat meegraaide, zoals een Stannard en Oss. Geen absolute topper.

maw :
je hebt geen kijk op de impact van techniisch kunnen dat men opbouwde in het veld en welke impact dat heeft op de renner zijn stuurkunsten op de weg.M. VDP liet op een sterk bezet WK voor beloften zien dat hij geen gewone is...
de manier waarop hij de rest inpakte en met de titel ging lopen, deed menige Belgen denken aan de kunstjes van wijlen F. VDB op jonge leeftijd bij de profs.
Ook op internationale wedstrijden bij die categorie, deed hij vaker iedereen verbazen.
Hij heeft zeker de mogelijkheden voor een grote toekomst op de weg, net als Van Aert.
en ik verwacht zelfs dat ze ook daar elkaar vaker gaan tegenkomen........
cyclingfreakske 08 februari 2017 16:39
neen, voorlopig niet.
M. VDP denkt er stilletjes aan op nog eens in Cyprus te starten al past dat niet in zijn kalender, zo kort na een zwaar veldritseizoen.
maar verder dan dat gaat het voorlopig niet, wellicht wel wat ideeen maar he tzal vooral eerst recupereren zijn.
Idem voor Van Aert... er word gepraat van enkele (semi)voorjaarsklassiekers (de Omloop) maar niks ligt vast...eerst herstellen en dan verder kijken.

(Cyprus Sunshine Cup MTB.... bij de mannen op een enkele mtb specialist, een matig startveld. Weinig cross country specialisten starten hier al. (oa Kulhavy - een cross country topper en marathon specialist)
de vrouwen kennen dit jaar al zeker een sterk startersveld, ook Van Der Breggen gaat van start)



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/02/2017 16:52 door cyclingfreakske.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen