Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Belgische toppers maken keuzes in laatste rechte lijn naar Omloop Het Nieuwsblad

Gepost door Wim De Craene 
Wim De Craene 13 februari 2017 16:09
Quote

Belgische toppers maken keuzes in laatste rechte lijn naar Omloop Het Nieuwsblad

Vandaag om 11:27

Nog welgeteld twaalf dagen en het Vlaamse voorjaar barst los met de Omloop Het Nieuwsblad. De Belgische toppers kozen niet allemaal voor dezelfde aanpak in aanloop naar het eerste Vlaamse wielerfeest. Tom Boonen (36) en Greg Van Avermaet (31) zetten morgen in Oman de laatste voorbereiding in op de Omloop Het Nieuwsblad. Verwacht niet dat u hen heel vaak samen in beeld ziet. Boonen mikt op de vlakke etappes, Van Avermaet op de lastige finales. Maar er zijn naast Oman nog vier routes naar het (veelbelovende) openingsweekend met de Ronde van de Algarve, de Ruta del Sol, de Tour du Haut Var en... gewone trainingsritjes zoals Peter Sagan.Ontdek hier waar de Belgische toppers de komende week aan de slag zijn.

Tom Boonen: sprinten in Oman

Tom Boonen trekt als sprinter naar de Ronde van Oman en moet dan vooral aan de bak in de eerste en de laatste etappe.Kittel en Gaviria zijn er niet bij en Boonen is in die etappes dan ook het enige en logische speerpunt van Quick-Step Floors. Grootste uitdager in de sprint wordt meer dan waarschijnlijk Alexander Kristoff van Katusha-Alpecin.
“Na zijn trainingsweek in Spanje heeft hij zaterdag samen met de groep alweer drie uur getraind”, aldus ploegleider Wilfried Peeters. “Hij is sowieso zeer goed uit San Juan gekomen, bedoeling is om in Oman conditioneel nog een paar procenten te groeien. De temperaturen zijn voorlopig ideaal. Vandaag is het hier 29 graden.”

Voor Boonen is Oman een vaste afspraak op zijn racekalender, van de zeven voorafgaande edities nam hij zes keer deel. Alleen vorig jaar, na de schedelbreuk in Abu Dhabi, paste hij voor het Midden-Oosten. Boonen won in Oman wel maar één rit (in 2010, aankomst aan het Sultan Qaboos Stadion), wat in scherp contrast staat met zijn 22 zeges in Qatar.

Greg Van Avermaet: testen in Oman

Oman is vooral een boeiende wedstrijd omwille van de tussenetappes (Al Bustan, Quriyat, Ministry of Turism). Daar overleven doorgaans kleine pelotonnetjes van twintig, dertig renners, niet zelden een interessante mix van klimmers en klassieke renners. Het is in die ritten dat ze bij BMC hopen om Greg Van Avermaet te zien. Van Avermaet won nog nooit een rit in Oman, maar staat er wel regelmatig op het podium. Vorig jaar waren er nog ereplaatsen aan het Ministry of Turism (2de) en in Quriyat (3de). De les van Valencia was dat Van Avermaet na zijn enkelbreuk opnieuw de oude is. Met de nuance dat hij in de sprint “wel nog altijd iets voelt”.“Greg wil er als titelverdediger staan in de Omloop Het Nieuwsblad”, weet ploegleider Alan Peiper. “Ik hoor dat hij na Valencia met zijn (trainingsgroep) de Parelvissers nog stevig is gaan trainen in de Vlaamse Ardennen. Bij hem moet je echt niet afkomen met rustig opbouwen. We hebben alweer de discussies die we altijd hebben: ik die hem probeer te overhalen om wedstrijden te schrappen, Greg die aandringt om er meer te rijden. (lacht) Veel rijden is mooi, maar voor een renner van Greg zijn niveau zijn het de grote klassiekers die echt tellen.”

Oliver Naesen: Koos de voorbije jaren voor een Europese aanpak met telkens de Ster van Bessèges plus Algarve of Ruta del Sol. Na eerder Valencia, waar hij vier keer de top vijftien haalde, volgt hij in Oman opnieuw het spoor van zijn trainingsmakker Van Avermaet.

Yves Lampaert: Staat scherper dan ooit en opende met twee vierde plaatsen sterk in Valencia. Vervoegt nu de groep rond kopman Tom Boonen.

Jasper Stuyven: Start zijn seizoen in de Algarve, nadat hij de voorbije twee weken hard trainde in het Spaanse Girona. De titelverdediger van Kuurne deelt – bij afwezigheid van Degenkolb – in het openingsweekend het kopmanschap met Edward Theuns. Piekt naar Harelbeke.

Sep Vanmarcke: Liet vorig jaar het openingsweekend aan zich voorbijgaan. De winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad 2012 zal met tien koersdagen in Valencia en de Algarve dubbel zoveel wedstrijdkilometers in februari in de benen hebben als in 2014 en 2015.

Tiesj Benoot: Zal na de Ronde van de Algarve negen koersdagen in de benen hebben. Dat is eentje meer dan vorig jaar, toen hij derde werd in de Omloop Het Nieuwsblad. Jürgen Roelandts doet het met één koersdag meer.

Jens Debusschere: Zal na de Ronde van de Algarve met 1.919 km in dertien koersdagen de meeste wedstrijdkilometers in de benen hebben voor het openingsweekend. Gisteren verdienstelijk derde in Almeria, maar in de Algarve wordt hij sprintloods voor Greipel, die niet meerijdt in het openingsweekend.

Stijn Devolder: Kiest na een slechte opening in de Marseillaise en de Ster van Bessèges voor de lastige Ruta Del Sol om toe te werken naar het openingsweekend.

Stijn Vandenbergh: Moest na twee dagen met een longontsteking opgeven in Valencia. Trainde een week niet en hoopt via de tweedaagse Tour du Haut Var de opgelopen schade beperken: “In het openingsweekend zal ik nog niet top zijn.”

Philippe Gilbert: Verkoos na de 636,4 kilometer in de Ronde van Valencia door te reizen naar woonplaats Monaco, waar hij zal trainen tot enkele dagen voor de Omloop Het Nieuwsblad. Een logische keuze aangezien hij na de Vlaamse ook nog de Waalse klassiekers en de Giro rijdt.

Jens Keukeleiere: Gaf met buikgriep op in Murcia, maar reed wel uit in Almeria. Vertoeft nog tot vrijdag in het Spaanse Benidorm om te trainen en keert dan terug naar België. “Zeven koersdagen zijn voldoende.”

Bron: [www.nieuwsblad.be]

De Omloop is traditioneel de eerste koers op de kalender die niet de status van voorbereidingskoers heeft. Wie in De Omloop de zege pakt heeft een grote vis binnen. Wie zal dit jaar hoge ogen gooien in deze schitterende koers? Op basis van het bovenstaande artikel vermoed ik dat een Belg wint. Belgen zijn uiteraard erg gemotiveerd om thuis te winnen maar belangrijker de Belgen beschikken ook over erg veel kanshebbers. En dat is voor zo'n klein landje eigenlijk heel bijzonder.
Eindhovuh 13 februari 2017 16:14
Doet Sagan mee? Die gekke Slowaken winnen enorm veel wedstrijden. En dat is voor zo'n klein landje eigenlijk heel bijzonder.
En Kristoff? Die Noren zijn altijd erg gemotiveerd om te winnen. En ze beschikken dan ook altijd over kanshebbers.En dat is voor zo'n klein landje eigenlijk heel bijzonder.
Koppi 13 februari 2017 16:52
Nog bijzonderder zijn de Luxemburgers. Een nog kleiner landje met Jean-Pierre Drucker als speerpunt. Nu al een kanshebber, terwijl het stoppen van Andy Schleck in het sympathieke Groot Hertogdom amper verwerkt is.
En dan hebben we nog geluk dat er niemand uit Liechtenstein of San Marino meedoet, anders was dat natuurlijk heel erg ongelooflijk bijzonder.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/02/2017 16:52 door Koppi.
Blueprint 13 februari 2017 17:34
Schandalig dat Van Keirsbulck in dit rijtje ontbreekt.

Overigens is de Tour Down Under ook zeker meer dan een voorbereidingskoers, al zullen hardnekkige traditionalisten dat ongetwijfeld blijven ontkennen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/02/2017 17:34 door Blueprint.
El Chaba 13 februari 2017 17:34
Zou je een eenvoudig iemand als ik eens uit kunnen leggen wat iemand bezielt om jarenlang een wielerforum met altijd weer dezelfde onzinnige, gaap en geeuw stokpaardjes te bestoken? Je wordt er op gezette tijden telkens opnieuw vanaf gekickt maar als je weer terug mag komen, ga je doodleuk op dezelfde manier door.
Of is het antwoord heel eenvoudig en ben je gewoon echt zo geschift als het lijkt?
Sticky Bottle 13 februari 2017 18:31
"De Omloop is traditioneel de eerste koers op de kalender die niet de status van voorbereidingskoers heeft."

Lachwekkend elk jaar weer. Denk je nu echt dat de Spanjaarden, Italianen dat ook vinden?

Hoofdmoot bestaat uit Belgen, nederlanders en Fransen. rest zal het aan de anus oxideren wat er gebeurd in deze koers...

Maar kijk er wel naar uit hoor
Leon 13 februari 2017 18:39
Zeer waarschijnlijk doet ie het om dit soort reacties van jou uit te pavlovven...
El Chaba 13 februari 2017 18:58
Wil het serieus wel eens van hemzelf horen en die vraag is hem volgens mij nog zelden of nooit gesteld. Dat is toch wat anders dan er inhoudelijk op ingaan, dat heeft sowieso geen zin. Al weet ik wel dat er ook op deze vraag zeer waarschijnlijk geen antwoord komt.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/02/2017 19:00 door El Chaba.
Eazster 13 februari 2017 19:42
De omloop is inderdaad wel de eerste koers van het seizoen waar ik echt naar uitkijk. De Belgen hebben met Van Avermaet ,Stuyven en Vanmarcke echte kanshebbers.Benoot heeft wel weer wat te bewijzen denk ik na zijn iets mindere afgelopen jaar relatief. Naesen is een nieuw sterk talent voor dit werk.
Devolder is vergaande glorie en Debuschere is gewoon een figurant met kutnaam,eigenlijk net zo als Keukelaire dat ook wel is ,maar net wel symphatieker.
Sagan is toch wel de topfavoriet,maar kijk niet raar op als een outsider a la Boom ,Terpstra met het bot aan de wandel gaat. Woef woef hap hap.
cyclingfreakske 13 februari 2017 21:58
De Omloop is hoe dan ook altijd wel weer een beetje een open wedstrijd.
Benoot... die heeft in 2015 bij zijn profdebuut met steile opgang, zo vaak laten koersen dat hij ook door de overbezette kalender 2016 niet tot de verhoopte resultatetn kwam.
Benoot zelf ziet ondanks alles, 2016 niet volgens eigen verwacht patroon. En denkt ook teveel gekoerst te hebben.
2017 moet beter, en dat kan als men hem weer niet zo vaak laat koersen op deze jonge leeftijd.
De lotto leiding heft tegen beter weten, de erg jonge renner bijna als een citroen uitgeperst ipv hem op tijd af te remmen....



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/02/2017 22:01 door cyclingfreakske.
Luijt 13 februari 2017 23:05
Ja dat betwist ik bij gebrek aan wetenschap.
Luijt 13 februari 2017 23:07
Er staan geen toppers bij dat rijtje.
Brieske 13 februari 2017 23:10
Zou het heel erg mooi vinden als Boonen zijn erelijst hiermee compleet maakt.

Groet
Sub Culture 13 februari 2017 23:50
Het Vlaamse voorjaar wordt andermaal smullen.
Verwacht veel van de gevestigde waarden maar ook van de jongere landgenoten.
Potentieel in overvloed.

Nog een kleine 2 weken en dan kan het wielerseizoen met de Omloop eindelijk beginnen!
Sub Culture 13 februari 2017 23:56
Wat is dat nu voor bullshit?
Benoot reed een meer dan behoorlijk seizoen vorig jaar, kwam gewoon spijtig genoeg hard ten val in de Ronde waardoor hij niet op volle kracht de rest van zijn voorjaar kon afwerken.

En bij Lotto weten ze maar al te goed waar ze mee bezig zijn met Tiesj. Zie ook de bewuste keuze om hem ook in 2016 nog geen grote ronde te laten rijden.

Niet de eerste keer en helaas ook niet de laatste keer dat ik je betrap op totale bullshit.
Hou gewoon je mond als je niet op de hoogte bent en ga al zeker geen leugens verkopen.

Zag je in dat Gaviria topic eerder op de dag ook alweer een totale onzinpost plaatsen met onwaarheden.

Als je je zo graag als insider wil profileren kom dan met juiste informatie en niet met onwaarheden of van die clichépraat die we allemaal zelf al in de kranten, op het internet, sociale media of bij monde van Wuyts en consoorten hebben gehoord of gelezen.
Prikdude 14 februari 2017 03:04
Zoals Thorwald Veneberg zijn erelijst ooit compleet maakte in de Scheldeprijs?
cyclingfreakske 14 februari 2017 03:52
ik zeg gewoon, niet volgens EIGEN verwacht patroon..... dwz, hij zijn lat erg hoog legde in het na 2015 en daar dus niet naar eigen inzicht echt aan voldeed.
2015 was gewoonweg een erg lang seizoen met teveel koersen, en Lotto weet waar ze mee bezig zijn maar gingen helaas wel mee in de euforie, ipv hem tijdig te remmen. Hijzelf haalde in 2016 zelf eens aan dat hij misschien teveel gereden had in 2015 en daarom niet goed op niveau raakte - ondanks de val die er tussenkwam Ik denk niet dat Benoot anno 2017 op die weg verdergaat en meer gaat selecteren, of ergens in het seizoen toch dingen anuleert.


wat gaviria betreft..lees gewoon verder. Gaviria staat een eind achter op Sagan als je telkens de leeftijd-prestaties bekijkt. Een toptalent met mogelijkhedenmaar de vergelijking is wel misplaatst van Petacchi. Laten we ook niet vergeten dat Lefevre zelf het ballontje lucht nog flink gevuld heeft na de aanwinst van Gaviria.
hij moet het vooral nog waarmaken en is goed op weg, maar 2016 was eentje met bedenkingen op mentaal vlak.
ton duk 14 februari 2017 07:07
Sub Culture Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wat is dat nu voor bullshit?
> Benoot reed een meer dan behoorlijk seizoen vorig
> jaar, kwam gewoon spijtig genoeg hard ten val in
> de Ronde waardoor hij niet op volle kracht de rest
> van zijn voorjaar kon afwerken.
>

2x op het podium waarbij zijn beste prestatie ( op Polen na) in Januari /Februari 2016 was...
Zelfs als je de verwachtingen voor dit toptalent in 2016 wilde temperen,reed ie gewoon een hopeloos seizoen...
gr
Columbus SLX 14 februari 2017 07:49
Jurgen Roelandts niet meer in het rijtje genoemd.
Gaat hij niet starten of heeft hij echt al zijn kansen gehad?

Mooie coureur, goed stel benen en aardige kerel (lijkt me), maar een paar jaar geleden had hij geloof ik een vrije rol in Gent Wevelgem - gaat ie op 60km van het einde alleen voorop rijden. Vraag me af of hij buiten Michel Wuyts en Jose de Cauwer in Vlaanderen veel fans heeft.
Sub Culture 14 februari 2017 07:53
Roelandts kan in de semi-klassiekers wel een top 10 uitslag rijden maar voor het zwaardere en langere werk op Vlaamse wegen komt hij te kort.

Zal wel veel fans hebben.
Zelfs Kangert heeft een fanclub in Dadizele die 174 man sterk is.
Wim De Craene 14 februari 2017 08:08
Eindhovuh Schreef:
-------------------------------------------------------
> Doet Sagan mee? Die gekke Slowaken winnen enorm
> veel wedstrijden. En dat is voor zo'n klein landje
> eigenlijk heel bijzonder.
> En Kristoff? Die Noren zijn altijd erg gemotiveerd
> om te winnen. En ze beschikken dan ook altijd over
> kanshebbers.En dat is voor zo'n klein landje
> eigenlijk heel bijzonder.

Slowakije blinkt niet structureel uit in sport. Sagan is een gelukstreffer. Noorwegen daarentegen is het succesvolste land op de winterspelen en dat is met een inwonersaantal met iets meer dan 5 miljoen inderdaad bijzonder. De Noren zijn blijkbaar een sterk volk. Niet zo sterk als de Belgen maar ze komen in de buurt.
Wim De Craene 14 februari 2017 08:11
Jurgen wordt genoemd onder het kopje Benoot.
Sub Culture 14 februari 2017 08:15
Idd, België een enorm sterk gestructureerd sportland.
Echte sportnatie. Met zoveel media-aandacht voor elke sporttak, niet leunend op een occasionele toevalstreffer in één of andere sport.

Maar eigenlijk mag ik niet spreken in termen van België, ten eerste omdat dat praktisch gezien niet eens bestaat en het vooral de hardwerkende, snuggere Vlaming is die dit land op peil houdt.
Over die nep-Fransen aan het zuiden van de grens spreek ik mij liever niet meer uit.
Remko 14 februari 2017 12:10
Over België gesproken, ben benieuwd wat het Waaltje dit voorseizoen gaat doen...
diravi 14 februari 2017 15:12
Hoe heet dat team dat het Vaticaan én McDonalds als sponsor had? Dat was pas echt bijzonder.
lodjan 14 februari 2017 15:41
Blueprint 14 februari 2017 20:17
Boonen's laatste rechte lijn ging vandaag niet zo goed.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/02/2017 20:17 door Blueprint.
merijntje mortirolo 15 februari 2017 00:05
merijntje mortirolo 15 februari 2017 00:10
-



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/02/2017 00:13 door merijntje mortirolo.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen