Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Tour de Taiwan 2015 etappe 2

Gepost door El Chaba 
El Chaba 22 maart 2015 19:58
Tour de Taiwan 2015 etappe 2
El Chaba 22 maart 2015 19:58
Etappe 2: Taoyuan - Taoyuan (119 km)

Een etappe waar de mannen met klassementsambities meteen aan de bak zullen moeten, al is het veel minder zwaar dan het profiel in eerste instantie zou doen vermoeden.

Profiel:



Startlijst, AK en andere info: [www.cyclingfever.com]




Wouter Wippert wint met overmacht de eerste etappe
Carlos Danger 23 maart 2015 02:12
Van maar liefst 52km.
Sticky Bottle 23 maart 2015 06:57
lodjan 23 maart 2015 08:35
Ten minste nog één renner die de Iraniërs weet te weerstaan. Ze worden 2,3 en 4 (Askari, MPG en Emami) voor de Parkhotelrenners Zanotti en Ockeloen, Travis Meyer, Vino4ever, Doi, De la Parte en Lapthorne. De groep vanaf Zanotti op 30 sec.
ton duk 23 maart 2015 09:19
DOI, munne oude SKILmaat thumbs up
gr Ton DUK
Massimo 23 maart 2015 15:32
Hoop dat de scouts van de WT-ploegen (Lotto-Jumbo!) op zitten te letten en Patrick Bevin een contract geven voor volgend jaar.
Prikdude 23 maart 2015 16:24
Inderdaad, kan hij net zo incognito rond dobberen als Nathan Earle.
lodjan 24 maart 2015 08:55
Gekke dag bij Parkhotel Valkenburg in Taiwan

Met het letterlijk stormachtige koersweekend in Nederland achter de rug is het tijd om de Topcompetitieploegen in de rest van de wereld weer onder de loep te nemen. Stonden de Ronde van Zeeland Seaports en de Omloop van de Houtse Linies nog vooral in het teken van open vlaktes met veel wind, in de Ronde van Taiwan was het in de tweede etappe gisteren voor het eerst klimmen geblazen. Met overigens ook flink veel wind en regen. Een dag die voor Jasper Ockeloen rood omcirkeld in de agenda stond. De dag kende helaas ook een flinke tegenslag voor Parkhotel Valkenburg.

De eerste dag van de Tour de Taiwan was vooral belangrijk voor de sprinter van Parkhotel Valkenburg, Marco Zanotti. De ploeg reed in het openingscriterium in dienst van de Italiaan en dat betaalde zich uit. Hij werd uiteindelijk 4e in de massasprint, maar had onderweg attent gereageerd op de tussensprints. Daardoor had hij genoeg punten verzameld om op de tweede dag te starten in de puntentrui. Een voorsprong die hij in de tweede etappe wist uit te bouwen. Het gaf hem kennelijk ook de nodige moraal, want met een aantal pittige beklimmingen en finish op 2600 meter hoogte werd hij toch nog 5e in de etappe. Hij finishte in dezelfde tijd als klimmer Jasper Ockeloen die zesde werd.

Jasper had de etappe van gisteren al enige tijd in het vizier. “Ik kijk daar al erg lang naar uit en wil daar graag knallen”, liet hij weten vanuit Taiwan. Op de klimmen die volgens Jasper vergelijkbaar zijn met de Ardennen kwam hij na een etappe van 137 kilometer dus als 6e over de streep. Dertig seconden achter de Australische winnaar Patrick Bevin van het Avanti Racing Team, die ook in de leiderstrui rijdt vanaf vandaag. De prestatie heeft Jasper op een 5e plek gezet in het algemeen klassement, 37 seconden achter Bevin. Achter Jasper staat Marco met een achterstand van 40 seconden. Jurgen van Diemen staat op plek 48 en Bob Schoonbroodt op plek 56. Zij hebben een achterstand op de leider van respectievelijk 4.41 minuut en 5.54 minuut.

Een forse teleurstelling voor de ploeg was het uitvallen van Peter Schulting. De renner die in de laatste Topcompetitiekoers nog de meest strijdlustige renner was moest afstappen na een flinke valpartij. Bij een wegversmalling stokte het peloton door een valpartij en Peter wachtte achter die opstopping. Daarbij werd hij van achteren aangereden. Hij schoot over een betonnen balustrade en liep daarbij een dubbele sleutelbeenbreuk op. Een echte domper op de toch prima verlopen dag, die uiteindelijk nog een vreemd einde kende door een fikse aardbeving waarbij het hotel van de ploeg er flink van langs kreeg. De renners maken het echter goed.

Topcompetitie
lodjan 24 maart 2015 09:11
Passage in de regen: [www.youtube.com]. Met op het eind de valpartij die voor Schulting fataal was?
Samenvatting: [www.youtube.com]
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen