Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Zweedse wielrenners

Gepost door Eindhovuh 
Eindhovuh 21 mei 2017 22:40
Is er een reden te bedenken waarom er op dit moment amper een fatsoenlijke Zweedse prof is. (Ludvigsson een beetje).
Niet dat Zweden een groot wielerland is geweest, maar ze hadden altijd wel wat aardige renners.

Komt er bij de jeugd nog een nieuwe Bäckstedt, G. Larsson, Löfkvist of Axelsson aan? Laat staan een Gösta Pettersson?
Andere Peter 21 mei 2017 22:44
Geen idee. Maar dank je wel dat je me even aan Sven-Ake Nilsson deed denken.
Columbus SLX 22 mei 2017 09:20
Was me nog niet eens zo opgevallen - maar het gaat niet zo heel goed zeg.
In het CQ landenklassement staan ze net achter Rwanda en Ethiopie. grinning smiley.

Zweden in landenklassement - 47ste
Luijt 22 mei 2017 09:34
De fietsers en de schaatsers trainen samen Zweden; zo maken ze elkaar sterker.
Leon 22 mei 2017 09:43
Er wordt wel heel veel verwacht van Ludwig Bengtsson. Met name komende week.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/05/2017 09:45 door Leon.
Brieske 22 mei 2017 10:09
El Chaba 22 mei 2017 13:19
Haha, was ook de eerste naam die míj te binnen schoot.. winking smiley
El Chaba 22 mei 2017 13:19
Wim De Craene 22 mei 2017 13:33
Het linkse Zweden is een fantastisch land.


Maar goede wielrenners voortbrengen is niet hun sterkste kant. Wellicht vanwege een kleine vijver veroorzaakt doordat de Zweden liever langlaufen en ijshockey spelen. Gisteren werd Zweden nog wereldkampioen met ijshockey in Keulen.
El Chaba 22 mei 2017 13:42
Gelukkig begint het ook in Zweden eindelijk door te dringen dat massa-immigratie van mensen uit landen en culturen, die in veel opzichten niet jouw normen en waarden hebben, uiteindelijk een veel te groot probleem voor je eigen samenleving gaat vormen: [www.europa-nu.nl]
Frederik D. 22 mei 2017 13:43
Zweden, A bah.
Walnoot 22 mei 2017 14:33
Kunnen jij en Soos jullie politieke meninkjes niet samen efkens ergens anders bediscussiëren?
El Chaba 22 mei 2017 14:48
Nee, dat zie je toch?
En als randdebielen als Wim De Craene en Jacco Banaan van Spaak hier ongestoord mogen blijven trollen, mag ik af en toe vast wel off topic reageren.
sijbriskie 22 mei 2017 14:49
Bij het horen of lezen van de naam Sven-Ake Nilsson moet ik ook altijd gelijk aan Christian Seznec denken...
El Chaba 22 mei 2017 14:55
Noem dan in dezelfde adem ook Raymond Martin.. winking smiley
sijbriskie 22 mei 2017 15:10
Carlos Danger 22 mei 2017 15:47
Cecchini 22 mei 2017 16:26
Ik vreesde zelfs dat je een link naar Breitbart plaatste. Ondertussen heeft Angela Merkel het gewoon weer geschaft, zoals ze had beloofd. Paniekzaaiers genoeg in de wereld die uitblinkt in "daar moet een piemel in" schreeuwers
Ziender Ogen 22 mei 2017 16:27
Zweedse balletjes van paardenvlees...
El Chaba 22 mei 2017 16:34
Het enige dat Merkel geschafft heeft, is de oprichting van ultrarechtse partij die nog verdomd veel aanhang heeft ook. Was vijf jaar geleden ondenkbaar in Duitsland.
Ze heeft overigens zelf inmiddels toegegeven dat ze dat nooit zo had moeten zeggen.
Ook in Duitsland is nu het besef dat er grenzen zijn aan aantallen niet-westerse immigranten, vandaar allerlei nieuwe wetgeving en maatregelen op dat vlak.
tvm 22 mei 2017 16:54
El Chaba wil je aub on-topic blijven? (En als politiek-correct denkend gutmensch erger ik mij mateloos aan jouw begrensde gedachten).

Overigens is het wielrennen in buurland Finland niet veel beter. Veikkanen is de enige die me zo gauw te binnen schiet.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/05/2017 16:56 door tvm.
Carlos Danger 22 mei 2017 16:56
El Chaba? Hmm. Klinkt Mexicaans. Muurtje omheen?
Carlos Danger 22 mei 2017 16:57
El Chaba Schreef:
-------------------------------------------------------
> Het enige dat Merkel geschafft heeft, is de
> oprichting van ultrarechtse partij die nog verdomd
> veel aanhang heeft ook. Was vijf jaar geleden
> ondenkbaar in Duitsland.
> Ze heeft overigens zelf inmiddels toegegeven dat
> ze dat nooit zo had moeten zeggen.
> Ook in Duitsland is nu het besef dat er grenzen
> zijn aan aantallen niet-westerse immigranten,
> vandaar allerlei nieuwe wetgeving en maatregelen
> op dat vlak.


NPD bestaat al sinds jaren zestig.
Massimo 22 mei 2017 17:06
Precies, wederom weinig feitenkennis bij El Chaba. Er is bovendien geen land in Europa waar extreem-rechts zo goed en vaak legaal georganiseerd is als Duitsland, al jaren, niet alleen sinds Merkel. Quatsch dus. Terug naar de schoolboeken dus Chaba, zou je gezien je aanwezige kennis zeker van pas komen.
Tinuz 22 mei 2017 17:07
Zalig zijn de onnozelen van geest. "Wir schaffen dass."
Tinuz 22 mei 2017 17:10
El Chaba doelt vast op de AfD, een zeer gematigde partij.
Duitsland heeft een geschiedenis met het nationaal socialisme, waardoor de tegenreactie daar ook zo extreem is, wat uiteindelijk tot dezelfde totalitaire ellende zal leiden. Deutschland schafft sich ab. "wir schaffen dass", aldus Merkel en co.
Cecchini 22 mei 2017 17:21
Zo we hebben er weer een bruinhemd bij op deze prik.
Cecchini 22 mei 2017 20:18
Een zéér gematigde partij ??


AfD-leider doet vele nekharen overeind staan na opmerking over Holocaustmonument

Björn Höcke wil radicaal nieuwe herdenkingspolitiek

Duitsland leeft altijd de angst dat ideeën die lijken op die van de nazi's opnieuw massaal in vruchtbare aarde vallen. Is dat moment aangebroken nu AfD-leider Björn Höcke het Holocaustmonument 'een schande' heeft genoemd?

Door: Sterre Lindhout / Volkskrant 18 januari 2017, 23:24



'Een monument van schande' noemde hij het, en een bierhal vol jonge mensen liet bulderend hun instemming blijken. 'Wir sind das Volk, wir sind das Volk', scandeerden sommigen. Het gebeurde dinsdagavond in Dresden. De man op het podium was Björn Höcke, lokale grootheid bij de AfD, de partij die in september de tweede of derde kan worden bij de verkiezingen.

En het 'monument van schande' is het Holocaust Monument in Berlijn, de zwarte stenen die sinds 2005 tussen de Brandenburger Tor de Rijksdag staan, op een steenworp afstand van waar ooit de Hitlerbunker stond. Het monument dat herinnert aan zes miljoen uitgeroeide Joden.

'Wij Duitsers, dus ons volk, zijn het enige volk ter wereld dat een monument van schande in het hart van zijn hoofdstad heeft geplant,' zei Höcke.

De gevestigde politieke orde reageerde geschokt. SPD-leider Sigmar Gabriël, noemde Höcke een demagoog en was van mening dat hij 'Duitsland veracht'.

Waarschijnlijk heeft Gabriel het daar bij het rechte eind. Höcke zei, op een toon waar de minachting afdroop, dat 'dit Duitsland nog steeds de mentaliteit van een overwonnen volk heeft.' Wat hij daarmee impliceert blijkt eigenlijk pas uit de volgende zin, waarin hij het Duitse herdenken 'verwerpelijk' noemt en hij pleit voor 'draai van honderdtachtig graden in de herdenkingspolitiek'.

Patriotten

Daarmee is de 44-jarige AfD-chef van de deelstaat Thüringen de eerste politicus die zo openlijk zegt dat hij een eind wil maken aan de centrale rol die het herdenken van de Holocaust in de Duitse samenleving speelt, in elk geval de eerste politicus die geen lid is van de neonazipartij NPD.

Höcke was te gast bij een bijeenkomst van de jongerenbeweging de AfD, de Junge Alternative. De classicistische bierhal was tot de nok gevuld. Pers was niet welkom, afgezien van het extreemrechtse blad Compact en propagandamedium Russia Today.

In de rede, die 47 minuten duurde en waarin Höcke zijn publiek consequent aansprak met 'patriotten', zei hij nog wel meer waarvan in Duitsland vele haren overeind gingen staan. Zo noemde hij het bombardement op Dresden een oorlogsmisdaad die 'ons van onze collectieve identiteit wilde beroven'.

Hij sprak over Richard von Weizsäcker, de Bondspresident van weleer die in 1985 de eerste politicus was die de dag van de capitulatie, 8 mei, een 'dag van bevrijding' noemde, in plaats van 'dag van de nederlaag'. Over hem zei Höcke: 'Hij heeft zich tegen het volk gekeerd.' Waarop zijn publiek vol enthousiasme 'volksverrader, volksverrader' begon te kraaien.

Wegen

En Höcke streeft naar een 'vollständiger Sieg' van de AfD bij de verkiezingen, zei hij. Dat is onmiskenbaar nazi-jargon. En Höcke weet dat. Hij is namelijk geschiedenisleraar op een middelbare school. Tenminste dat was hij, voordat hij vanwege zijn politieke standpunten door de deelstaat Thüringen met onbepaald verlof werd gestuurd. De grote vraag is: hoe zulke uitspraken te wegen? Serieus nemen? Negeren?

Voor dat laatste spreekt dat Höcke binnen de partij al als een onstuimige rechtsbuiten geldt die door het partijbestuur vaker op zijn vingers is getikt vanwege zijn rechts-extreme en 'völkische' uitspraken.

Maar datzelfde bestuur zet hem niet uit de partij. En dus zijn de uitspraken van Höcke uitspraken van de AfD, de partij die geldt als de grote uitdager van Merkel en haar CDU bij de komende verkiezingen, die op 24 september zullen worden gehouden. De AfD kan de derde partij worden of de tweede. Dat ze de grootste worden is onwaarschijnlijk, maar niet uitgesloten.

Een tweede argument tegen het bagatelliseren van Höckes uitspraken, is het genoemde applaus. Het toont aan wat veel Duitsers vrezen en wat het partijbestuur van de AfD altijd weer ontkent, namelijk dat Höcke lang niet de enige binnen de AfD is die enthousiast raakt van toespelingen op het nationaalsocialisme. Want daarvan zaten er in Höckes verhaal ongeveer zoveel als rozijnen in een krentenbol.

En zo is een op non-actief gestelde leraar geschiedenis met staalblauwe ogen opeens de personificatie van de angst die het naoorlogse Duitsland lang in zich heeft gehouden: de angst dat 'het weer kan gebeuren,' dat ideeën die lijken op die van de nationaalsocialisten opnieuw bij een groot deel van de bevolking in vruchtbare aarde zouden kunnen vallen. Die angst is het belangrijkste fundament van het naoorlogse Duitse denken en politieke handelen. Die angst is de oorzaak van het moreel krampachtige gedrag van de intellectuele elite die tot de dag van vandaag met haar opgeheven vingertjes over krantenpagina's zwaait.

De angst leidde er ook toe dat in Duitsland lange tijd een taboe gold op alles wat ook maar naar rechts riekte.

Het hof besloot neonazipartij NPD niet te verbieden, omdat die te klein is geworden om de democratie omver te kunnen werpen

Het was juist de komst van het Holocaustmonument in 2005, een plek van pijlloze donkere diepte middenin de tot bloei komende hoofdstad, die een periode van intellectuele ontspanning inluidde. Duitsland durfde haar litteken te tonen en kreeg wat vertrouwen in zichzelf. Men raakte er voorzichtig van overtuigd dat democratie en rechtsstaat tegen een stootje konden.

De ironie wil dat het constitutionele gerechtshof juist vanuit die gedachte heeft besloten de neonazipartij NPD niet te verbieden. De partij heeft gevaarlijke ideeën, maar is te klein en onbeduidend geworden om de democratie omver te kunnen werpen, oordeelde de rechter dinsdagmorgen.

Kopje onder

Lichtzinnig, oordeelden sommigen. En ja hoor, nog voor de zon onder was gegaan was daar een lid van een veel grotere partij die openlijk met het nationaalsocialisme flirtte. En applaus oogstte.

Binnen zijn eigen partij leidden Höckes uitspraken tot verdeeldheid. Sowieso wordt de strijd tussen rechts en extreemrechts in de AfD sinds afgelopen herfst steeds meer in de openbaarheid gevoerd.

Partijchef Frauke Petry zei tegen de rechtse krant Junge Freiheit dat Höcke een belasting voor de partij geworden is. 'De AfD moet nu beslissen of ze de weg van de Republikeinen gaat', zei ze, refererend aan een kleine rechtse partij die in de jaren negentig kopje onder ging aan zijn eigen extreme standpunten, 'of die van succesvolle partijen als de FPÖ.'

Maar de éminence grise van de partij, Alexander Gauland, net als Höcke ooit lid van de CDU, verdedigde zijn partijgenoot. Hij vindt het logisch dat Höcke erop wijst dat 'de prestaties van de Duitse geschiedenis in het publieke discours maar al te vaak verdwijnen achter de herinnering aan deze twaalf jaar in de geschiedenis'.

'De liberale democratie is in gevaar', zei scheidend bondspresident Joachim Gauck woensdag in zijn laatste publieke optreden. En Gauck, die bij uitstek geldt als rustig en zichzelf al vaker een optimist heeft genoemd, deed een bekentenis: 'Het land heeft zich anders ontwikkeld dan ik had gehoopt.'
Eindhovuh 22 mei 2017 21:08
Heren heren kunnen jullie stoppen met mijn topic te vervuilen met wederzijds opportunistisch polariserend gelul.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/05/2017 21:30 door Eindhovuh.
Cecchini 22 mei 2017 21:19
Sorry Eindhovuh

Ik was nog zo van plan me nooit meer met politieke discussie hier op de sites te gaan bemoeien, maar toen TinuZ zijn ultra rechts gedachtengoed meende te moeten spuien, was ik toch even weer van streek.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/05/2017 21:37 door Cecchini.
Carlos Danger 22 mei 2017 21:26
Lock him up! Lock him up!
Andere Peter 23 mei 2017 01:30
Christian Levavasseur!

Vakantie. Met ouders. Frankrijk. Tour. Wielrennersplaatjes op de yoghurt.
Andere Peter 23 mei 2017 01:34
Helemaal eens. Merkel is niet perfect, maar wel een uitstekend bestuurder en een goed moreel kompas. Leader of the Free World. Al doet Justin Trudeau daar ook een aardige gooi naar, sinds de positie vacant is (20-01-2017).
Andere Peter 23 mei 2017 01:37
Je noemt het opportunistisch & polariserend & gelul, maar daarmee noem je dus geen enkel argument tegen het voortgaan van deze discussie. Niks mis met opportunisme, polarisatie, of gelul.
Eindhovuh 23 mei 2017 06:56
Dit is een wielerforum en dit topic gaat over Zweedse wielrenners.
Carlos Danger 23 mei 2017 08:41
Ach, het peloton wordt ook wel eens verkeerd gestuurd.
El Mik 23 mei 2017 10:40
Finland heeft i.t.t. Zweden ook geen geschiedenis met goede renners.

Maar naast Jussi had je een paar jaar geleden wel nog o.a. Carlstrom en oud-Rabo talent Vastaranta. En Wegelius, maar die reed niet voor Finland.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen