Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Tour du Jour

Gepost door Luijt 
Luijt 02 juli 2017 00:27
Het kan zijn dat ik in een upper zit without knowing it, maar Tour du Jour in deze samenstelling Boogerd, Blaudzun, Breukink is uitstekend te pruimen. Genee blijft natuurlijk braken, maar die moet er natuurlijk in. Het zij zo.
Horsie is back 02 juli 2017 00:29
Heeft Blaudzun al een vermogensanalyse (Giro/TDF) gegeven, Luijt, en dan heb ik het niet over zijn platenverkoop?
Carlos Danger 02 juli 2017 01:39
Blaudzun - Braakzoen.
Frederik D. 02 juli 2017 10:01
Wat is een upper?
Ziender Ogen 02 juli 2017 11:46
Het is natuurlijk de sfeervolle ambiance van Breda die het programma maaktsmoking smiley
merijntje mortirolo 02 juli 2017 12:15
Nu zie ikkut: jij bent t Ginneken.
Ziender Ogen 02 juli 2017 12:26
Haha.... Grinniken!

Als je duur(en krap) wilt wonen en een postzegeltuintje wilt dan is het the place to be.
merijntje mortirolo 02 juli 2017 12:28
DopingKopen 02 juli 2017 22:29
Sjorsoll 02 juli 2017 23:52
Ik vind cocaïne een upper, net als pep.

Wiet is dan weer een downer. Maar het blijft persoonlijk.
veluweracer 03 juli 2017 04:58
Ik was onder de indruk van de portretten die Puck Moonen had gemaakt van Boonen en Dumoulin.
merijntje mortirolo 03 juli 2017 07:48
Andersom lijkt me kekker en lekkerder.
jonglins 03 juli 2017 10:08
Die Genee blijft een genante vertoning. Heeft nooit van Jens Keukeleire gehoord en schijnt er nog trots op te zijn ook!
Koppi 03 juli 2017 11:06
Ook Phinney zei 'm niks. Kan natuurlijk, maar vraag dan even aan je gasten of ze 'm kennen. Denk dat Boogerd wel wat had kunnen vertellen.
Herman vd Zandt had later in de Avondetappe een mooi interview met hem (Phinney dus).
Cecchini 03 juli 2017 11:11
Er werd geschiedenis gezwegen tijdens de Tour: het was drie minuten stil op tv

TV-recensie Frank Heinen



Het jaarlijkse buitenbabbelseizoen is weer begonnen. De tv-recensent luisterde. Hij hoorde 1,5 kilometer niets.

Op zondag 2 juli 2017 rond een uur of drie werd er op NPO1 geschiedenis gezwegen. Na de allerminst opwindende openingstijdrit van de Tour zaterdag, loste de spanning zondag helemaal op in het niets, tot in alle Nederlandse huiskamers de ogen waren dichtgesukkeld.

Alleen de tv-recensent was nog wakker. Hij hoorde: niets.

Tussen kilometer 74 en kilometer 72,5 van de streep deden commentatoren Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot er het zwijgen toe. Alleen het zoemen van de banden was te horen, afgewisseld met een incidentele toejuiching in het Duits. In de verte blafte een hond (ja, echt). En Herbert en Maarten maar zwijgen. Tenminste: dat dacht ik. Naarmate de tijd vorderde en de stilte bijna ondraaglijk werd, kwam de twijfel. Was er iets mis met de verbinding? Had Herbert in zijn enthousiasme een kabeltje los geschopt? Was er ruzie over een tussensprint? Gingen ze ooit nog spreken? En terwijl de stilte door de ether raasde, groeide de onzekerheid. Bestonden Maarten en Herbert wel? Had er überhaupt ooit zoiets bestaan als wielercommentaar? En wie was ik eigenlijk?


Met de Tour begint ook het jaarlijkse buitenbabbelseizoen. Zaterdag ging de Avondetappe (en ook het Belgische Vive le vélo) van start; vrijdag al was het de beurt aan RTL's Tour du Jour. Dat komt, lekker low-budget, dit jaar vanuit Breda. Presentator Wilfred Genee ontving er vrijdag Stef Clement, de voorlopig beste, niet-koersende Nederlander deze Tour.

Clement - vorige maand nog 23ste in de Giro en gister alweer aan de Avondetappe-tafel - analyseerde dat de stukken eraf vlogen. Nuchter, stoer (soms te), scherp. Hij sprak over kampioenstruien, winnen en over wantrouwen in de sport: 'Je moet nooit honderd procent vertrouwen hebben als het om iemand anders gaat.' Hij durfde zelfs de lyriek rond de Giro-zege van Tom Dumoulin te downplayen. Voor ons kijkers was het poepincident van Dumoulin dan misschien een verbijsterend moment, Clement had hem al kilometers achtereen over aandrang horen klagen. 'Ga dan poepen, dacht ik.' Die gedachtegang leidde hem tot de analyse dat 'de geschiedenis zo mooi is als-ie in beeld wordt gebracht'.

Die zin moet het motto zijn van de makers van Andere Tijden Sport. In een prachtaflevering werd gisteravond de Tour van '77 getackeld. De Tour die Hennie Kuiper had moeten winnen, maar dat gebeurde niet. Dat was, aldus alle ondervraagden, de schuld van zijn ploegleider, Peter Post, die op archiefbeelden oogde als een nachtclubartiest met Sinatra-repertoire. Post hield vooral van mooie , en dus niet van Hennie Kuiper, die nauwelijks steun kreeg.

Kuiper zag er nog net zo uit als veertig jaar geleden. Bedeesde, bedachtzame man. Hij beklom Alpe d'Huez. Auto's en vrachtwagens scheurden voorbij. Op de top waar hij veertig jaar toen de Tourzege had laten glippen, zei hij zacht: 'Het hoeft ook niet altijd winnen te zijn.'

Over dertig jaar graag een ATS over 2 juli 2017. Titelsuggestie: Het zwijgincident.
Andere Peter 03 juli 2017 11:22
Genee is presentator. Dat is een ander vak. Een nieuwslezer hoeft ook geen specialist te zijn in al het nieuws dat hij voorleest. Genee moet de anderen aan het praten krijgen. Hij hoeft niet te weten wie Keukeleire is. Het moment dat Keukeleire deze Tour nieuws maakt (voel je de ironie?), is het vroeg genoeg om zich in hem te verdiepen.
Koppi 03 juli 2017 11:56
Dat is het verschil met Dione de Graaff: die spart makkelijker met de insiders omdat ze zelf ook wielerkennis heeft (althans veel meer dan Genee).
Andere Peter 03 juli 2017 12:49
Mja, wel akkoord. TdJ is ook iets minder journalistiek, hè? Genee moet zich vooral in Puck Moonen verdiepen.
Luijt 03 juli 2017 14:20
Quod uitdrukkelijk non; ook de presentator heeft zich te verdiepen in de materie. Niet op het niveau van zijn gasten maar genoeg om goede vragen te kunnen stellen.

Dat Genee niets weet stoort ontzettend. Zet daar iemand neer die wel kennis van wielerzaken heeft (dan is tenminste dat hele stelletje van VI vervangen; kan Genee weer aan stemmingmakerij gaan doen tegen eenieder die niet gepruimd wordt door de heren van Voetbal Inside (Van Breukelen, Van Gaal, iedere trainer die zelf niet hoog gevoetbald heeft etc etc).
Koppi 03 juli 2017 15:52
Da's ook waar. Nu kan daar net zo goed Puck Moonen zitten presenteren, daar hebben we (bijna) allemaal meer aan.
Andere Peter 03 juli 2017 17:11
Wat je stoort is individueel. Collectief zeggen de kijkcijfers wel wat stoort en wat niet. Doelgroep is niet deze site, maar miljoenen kijkers. Keukeleire, dat is een noot in de kantlijn hoor.

Genees competentie is het zinnig en enerverend houden van het gesprek. Hij moet de gasten laten shinen. Dat lukt vrij aardig. De Nieuwsuur-presentator die een rapport over Global Warming presenteert en bespreekt, hoeft echt niet elke student te kennen die eraan meegewerkt heeft. Moet wel zorgen dat de presentator deugt en dat er de juiste kritische vragen gesteld worden.

Maar fijn dat sommigen Keukeleire kennen. Ik ken hem ook. Toch kan ik niet wat Genee kan. Het is zijn vak.
Cecchini 03 juli 2017 19:55
Ik ben het zowaar met je eens AP
veluweracer 06 juli 2017 02:06
Parkiel. Aldus Bookert.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen