Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

72nd Vuelta a España Etappe 12

Gepost door rustdag 
rustdag 30 augustus 2017 18:03



Motril - Antequera Los Dólmenes 160.1km









Km 101.4 - Puerto del León 17.4 km at 4.9% - Cat 1
Km 142.6 - Puerto del Torca l7.6 km at 7% - Cat 2



















Klassement:


1(1)FROOMEChristopherTeam Sky2045:18:01
2(4)NIBALIVincenzoBahrain Merida Pro Cycling Team 1:19
3(2)CHAVESJohan EstebanORICA-Scott 2:33
4(6)DE LA CRUZDavidQuick-Step Floors 2:36
5(11)KELDERMANWilcoTeam Sunweb 2:37
6(10)ZAKARINIlnurTeam Katusha - Alpecin 2:38
7(7)ARUFabioAstana Pro Team 2:57
8(8)WOODSMichaelCannondale-Drapac Pro Cycling Team 3:01
9(13)CONTADORAlbertoTrek - Segafredo 3:55
10(15)LÓPEZMiguel ÁngelAstana Pro Team 4:11




TV: Sporza wielrennen (één, 15u00)

Stream: [www.fhe.sc]



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/08/2017 08:00 door rustdag.
JW 30 augustus 2017 19:11
Het zelfde concept als de twee voorgaande dagen.
Iets omhoog vanuit de start, dan lang stuk langs de kust waarna het klimwerk begint.
Dit keer wat minder zwaar dan vandaag, en met een niet te moeilijke afdaling aan het slot.

Wie afgelopen dagen de tv-uitzendingen gevolgd heeft is het wellicht opgevallen hoe gigantisch veel mooie natuurparken etc. langs de route lagen.
Dat is ook deze etappe weer het geval.
Vanaf de kust over soms vrij kleine wegen langs het Parque Montes de Malaga, en vervolgens langs de rand van het Parque Natural de El Torcal de Antequerra.
Dat laatste park is bekend om zijn schitterende rotsformaties. Ik hoop dat daar mooie beelden van worden vertoond,
Frederik D. 30 augustus 2017 19:16
Mooie extra info, JW.
Curzio 30 augustus 2017 19:18
Dit gaat wel erg ver om de topics gevuld te krijgen. winking smiley
Eddy Veen 30 augustus 2017 19:39
Dat Kelderman niet nu al op het podium staat, is uiteraard volledig aan Warren Barguil te wijtengrinning smiley
JW 30 augustus 2017 19:57
Inderdaad.
Maar in dat laatste park heb ik vorig jaar rondgewandeld.
En dat waren wel heel erg unieke rotspartijen.
Tip om er morgen (tijdens de tweede klim) maar es goed op te letten winking smiley
tvm 30 augustus 2017 20:02
***** [Random_Quickstep_renner]
Carlos Danger 30 augustus 2017 20:41
Tinuz 30 augustus 2017 20:51
Ook de klassementsrenners zullen weer aan de bak moeten met die Torcal op 18 km van de aankomst.
Cecchini 30 augustus 2017 21:59
Het waren vandaag inderdaad prachtige landschappen.
Cecchini 30 augustus 2017 22:05
Ondertussen op de Stelvio

[twitter.com]
Tinuz 30 augustus 2017 22:16
El Torcal:
[www.google.nl]



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/08/2017 08:16 door Tinuz.
Koppi 30 augustus 2017 22:20
JW, mocht je er nog eens heen gaan (ik eind oktober, #zinin) dan kan ik je Andalusisch Logboek van Stefan Brijs aanbevelen (zie hier). Een soort Cees Nooteboom (Omweg naar Santiago) meets Hans Dorrestijn (z'n vogelboeken).



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/08/2017 22:36 door Koppi.
Ziender Ogen 30 augustus 2017 22:30
En het pittoreske Torremolinos ligt om de hoekgrinning smiley
rustdag 31 augustus 2017 10:20
Teambus Aqua Blue Sport door brand compleet verwoest




[nos.nl]
tvm 31 augustus 2017 11:09
Zat er niet genoeg Aqua blue in de bus om dat vuurtje te blussen?

Heeft iemand een mooi profiel van de laatste klim van tweede categorie? Als ik de afstand van de voet tot de top zie, en het hoogteverschil daarbij, lijkt me dat die klim gemiddeld steiler is dan de eerste.
El Mik 31 augustus 2017 11:18
De eerste klim is 17.4km á 4.9% en de tweede is 7.6km á 7%, zie Vuelta site.

Profiel, zie Google:


Ze gaan niet tot de top, maar tot dat plateau op 950 meter.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/08/2017 11:20 door El Mik.
Cecchini 31 augustus 2017 11:23
Hij is de excentrieke revelatie in de Vuelta: Sam Oomen

Uit de Volkskrant / Just Fontein



Knecht van Wilco Kelderman kan met de beste klimmers mee

Dat hij als amateur rap bergop kon fietsen wisten de kenners al, dezer dagen bewijst de 22-jarige Sam Oomen dat hij ook met de beste klimmers mee kan. Een excentrieke jongen als revelatie in de Vuelta.

De snelste tijd op de Cauberg was in 2014 een tijdje in handen van een onbekende renner met de profielnaam Sam O. In iets minder dan anderhalve minuut was O. boven. Met die tijd voerde hij het klassement aan van de wielerapp Strava, die de tijden van professionals en amateurs registreert. De profs die de Cauberg tijdens de Amstel Gold Race beklommen, kwamen niet aan zijn tijd.

Niet veel later verdween de tijd van O. weer van het lijstje. Strava vermoedde vals spel. Een onbekende renner die zo snel klom, dat kon niet. De lijst wordt nu aangevoerd door oud-wereldkampioen Michal Kwiatkowski met een tijd van 1.32 minuten. Langzamer dan de tijd van O. toen.

Sam O. is Sam Oomen, 22 en sinds vorig jaar in dienst bij Sunweb (voorheen Giant-Alpecin). Dat zijn recordtijd werd verwijderd, vond hij niet erg. Maar die tijd, tja, die klopte wel. Dankzij de hulp van wat vrienden die hem aan de voet hadden afgezet.

Aan bezwaar maken heeft Oomen niet gedacht. Hij hoeft niet zo nodig de aandacht. Hoewel dat wat lastig is, nu hij in zijn eerste grote ronde na een slopende eerste anderhalve week veertiende in het klassement staat, ruim een minuut voor Lotto-Jumbo-kopman Steven Kruijswijk en net achter de ervaren Wout Poels (Sky).

Zaterdag werd hij in de lastige etappe met aankomst op de Cumbre del Sol achtste. Hij kwam tegelijk boven met Alberto Contador en voor eerdere winnaars Vincenzo Nibali en Fabio Aru. Oomen is mee naar de Vuelta om in dienst te rijden van Wilco Kelderman, die zijn vorm begint te vinden. Kelderman deed gisteren goede zaken en staat nu vijfde.

Noem Oomen nog geen schaduwkopman of meesterknecht, daar is hij te jong en onervaren voor. Maar toch: wie is deze talentvolle Tilburger, de revelatie van deze Vuelta?

Hij won meteen het eerste wedstrijdje dat hij reed. Dat was op zijn 8ste, na blauwe maandagen judo en voetbal. Hij versloeg zijn teamgenootjes in het wedstrijdje na de training: een minikoers over vijf rondjes op het wielerbaantje van de Tilburgse Wielerclub Peijnenburg (TWC Peijnenburg). Wielrennen werd zijn sport.

Vroeger keek hij al graag naar de eendagsklassiekers. En nog steeds houdt hij van de magie van de monumenten. Als renner is hij het meest gecharmeerd van Luik-Bastenaken-Luik (vorig jaar 25ste) en de Ronde van Lombardije.

Oomen - goedlachs, guitig koppie en een ontplofte rossige kuif met moeite onder zijn helm verstopt - is een wat ongewoon figuur in het peloton. Ginger of Ginnie zijn z'n bijnamen, naar zijn haarkleur. Een beetje een excentriekeling. Hij gaf zijn studie psychologie op om als prof te gaan fietsen. In zijn vrije tijd speelt hij piano en gitaar. Gewoon, een beetje jammen. Hij luistert naar de Dylaneske muziek van de Tallest Man on Earth. De geëngageerde rapper Kendrick Lamar is een van zijn helden.


Tallest man of Earth

Grappenmaker

Jasper de Laat (23) is een trainingsmaatje van Oomen. Ze fietsen vanaf hun jeugd samen bij TWC Peijnenburg. Toen ze begonnen zaten ze nog op de basisschool. Hij roemt de humor van zijn vriend. 'Als we trainen maken we veel lol. Proberen we elkaar zoek te fietsen. We naaien elkaar altijd goed op. Vooral in de winter, als we in de bossen rond Tilburg trainen.'

'Hij was bij de jeugd altijd al een van de betere renners van Nederland', zegt De Laat. 'En dan waren dat vaak ook nog vlakke wedstrijden. De jongens die sterker waren probeerde hij er toch af te fietsen. Altijd koersen. Op zijn 15de bij de nieuwelingen, werd duidelijk dat hij echt heel goed omhoog kon. En ook nog eens hard kon tijdrijden. Hij was altijd aan het koersen. Aan het aanvallen.'

Tom Schellekens (32) was bij TWC Peijnenburg jarenlang de ploegleider van Oomen. 'Op zijn 16de heb ik al eens bij de Nederlandse wielerunie aangegeven: we hebben er een in huis. Een uniek talent. De openbaring kwam voor mij in 2013 toen hij tweede werd in de Junior Tour of Wales. Op de pont terug zei ik tegen Sam: 'Honderd procent zeker dat het gaat lukken met je profcarrière.'

Noem Sam een allemansvriend, zegt Schellekens. 'Hij is een sociale jongen. Netjes tegen iedereen. Ook na een wedstrijd, als hij er geen zin in heeft, geeft hij keurige interviews. En hij heeft een gezonde dosis relativeringsvermogen. En daarmee bedoel ik niet dat het hem allemaal niks doet hoor. Ik weet dat hij het behoorlijk spannend vond om als 21-jarige alleen naar zijn eerste trainingskamp bij Sunweb (toen nog Giant-Alpecin) te vliegen en aan te sluiten bij ervaren jongens als Koen de Kort.'

Moeilijke jongen?

Oomen had het geluk dat ploegleider Arthur van Dongen (49) in 2016 met hem mee verhuisde van het Rabobank Development Team naar Giant-Alpecin. Van Dongen is zijn coach en vertrouwenspersoon. 'We begonnen samen aan een avontuur. Dan groei je naar elkaar toe.'

Een moeilijke jongen? 'Zeker niet, maar hij laat zich niets wijs maken', zegt Van Dongen. 'Al bij Rabobank wist hij heel goed welke voeding het beste was voor zijn lichaam. Rondom en tijdens wedstrijden wil hij ook rust aan zijn kop. Sommige renners willen tijdens een tijdrit aanmoedigingen in hun oortje geschreeuwd, bij Sam moeten we alleen wat parcoursaanwijzingen geven.'

Bij Sunweb hebben ze geduld met Oomen. Niet te veel druk opleggen. Een beetje zoals dat ook bij Tom Dumoulin ging. Want een geboren leider is Oomen niet, zegt Lennard Hofstede (22), vriend en teamgenoot bij Sunweb. 'Hij kan soms iets te aardig zijn. En als kopman moet je keihard zijn.'

Hofstede herinnert zich de Tour de Alsace van 2015. 'We reden toen nog bij Rabobank. Sam was al het hele jaar de kopman, gewoonweg omdat hij beste was. Hij haalde echt een hoog niveau. De rest moest gewoon knechten. Zo werkt dat. Toen hij al tijdens de tweede etappe de leiderstrui pakte, waren we allemaal superblij. Behalve hijzelf: hij bood zijn excusus aan omdat we dan al meteen voor hem op kop moesten gaan rijden de volgende dag. Typisch Sam.'

Hofstede denkt dat het met die hardheid wel goedkomt. 'Dumoulin had dat in begin ook nog niet zo. En tijdens de laatste hoogtestage trokken Sam en Tom naar elkaar toe. Dat was goed om te zien. Want van wie kun je beter leren dan van een Giro-winnaar?'


CV Sam Oomen

Geboren: 15 augustus 1995 in Tilburg
Lengte, gewicht: 1,77 meter, 59 kilo
Ploegen: TWC Peijnenburg, Rabobank Development Team, Sunweb (voorheen Giant-Alpecin)
Favoriete berg: Eyserbosweg ('daar moet ik vlammen, die kan ik niet rustig omhoog')
Beste uitslagen: Nederlands kampioen tijdrijden bij de beloftes (2013), Winst in Tour de l'Ain (2016), derde in het Critérium International (2016)
Favoriete wedstrijden: Luik-Bastenaken-Luik, Ronde van Lombardije
Walnoot 31 augustus 2017 11:25


Ze rijden hem tot aan dat sterretje tussen km 7 en 8.
Slimmerd 31 augustus 2017 11:36
Bromertà 31 augustus 2017 11:37
Bijna alle toppers hebben zo'n beetje dezelfde geschiedenis. Ook dit is weer zo'n blauwdruk hoe een talent werd ontdekt. Toch licht ik er een zin uit:

hij bood zijn excusus aan omdat we dan al meteen voor hem op kop moesten gaan rijden de volgende dag.

Want de vraag dient zich aan hoeverre leiderschap aangeboren is of door de omgeving tot stand komt? Slaat een leider met z'n vuist op tafel en deelt hij de lakens uit, òf groeit hij in zijn rol omdat anderen in hem een leider zien en ervaart hij hierdoor de noodzakelijke bevestiging?

Hup Wilco !!
Slimmerd 31 augustus 2017 13:02
Inigo 31 augustus 2017 13:05
Ook nog leuk stukje van Filemon Wesselink met Oomen op de rustdag:
[www.wielerflits.nl]
Bromertà 31 augustus 2017 13:15
Jaha, applaus voor Sam.
Hij speelde trouwens dit nummer:

[www.youtube.com]
Ridder Kale Knikker 31 augustus 2017 13:35
De batterij van deze sympathieke Kiwi is begrijpelijkerwijs leeg. Verstandig om niet meer op te stappen en om voor herstellen te kiezen. Hup George!
Carlos Danger 31 augustus 2017 13:48
Had nooit aan de start mogen staan. Is nog niet hersteld van virus opgelopen in TdF.
Eindhovuh 31 augustus 2017 13:49
Er zullen er vandaag wel veel mee willen zijn.
Lobsen 31 augustus 2017 13:56
Na 12km nog steeds een gesloten peloton
Slimmerd 31 augustus 2017 14:10
DNF Hofstede
DNF Arcas
Lobsen 31 augustus 2017 14:11
Na 24 Km nog steeds alles sammen. Rijders van Bora, AG2R, Caja Rural en Manzana zijn het meest actief om weg te komen
ton duk 31 augustus 2017 14:15
Typisch die DNF Hofstede...gisteren nog mee in de aanval
gr
Slimmerd 31 augustus 2017 14:22
Ziek geworden naar het schijnt, daar zou het weer van gisteren misschien wel enige invloed op hebben gehad.

Vandaag koersen ze weer in een graad of 27.
JW 31 augustus 2017 14:30
ton duk 31 augustus 2017 14:30
Slimmerd Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ziek geworden naar het schijnt, daar zou het weer
> van gisteren misschien wel enige invloed op hebben
> gehad.
>
> Vandaag koersen ze weer in een graad of 27.

Gelukkig, zat net naar interview Oomen te kijken na de etappe gisteren...en bij hem leek me de kou en regen ook aardig toegeslagen te hebben...Het guitige was er (even) af ....
gr
Slimmerd 31 augustus 2017 14:31
Na 43km is er nog geen ontsnapping, wel was het peloton al even gescheurd, dus het tempo zal wel hoog zijn.
Carlos Danger 31 augustus 2017 14:35
Arcas en Hofstede konden tempo niet volgen (volgens Lavuelta.com)
Slimmerd 31 augustus 2017 14:40
Veertien man nu voorop, voorsprong pas 20''
Slimmerd 31 augustus 2017 14:41
Rojas, Polanc, Hernandez, Theuns, Fraile, Perez, S. Clarke, Schillinger, Koning, Marczynksi, Poljanski, Domont, Clement en Arroyo



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/08/2017 14:47 door Slimmerd.
ton duk 31 augustus 2017 14:43
Slimmerd Schreef:
-------------------------------------------------------
> Rojas, Polanc, Hernandez, Theuns, Fraile, Perez,
> Canty, Schillinger, Koning, Marczynksi, Poljanski,
> Domont

Mooi, weer een 1-2 voor Polen
gr
Slimmerd 31 augustus 2017 14:44
Inmiddels 1'00, de laatste twee namen moeten nog even doorkomen, maar geen gevaar voor een AK, dus de voorsprong zal wel flink mogen oplopen of iemand moet zich geroepen voelen dit te controleren.
Carlos Danger 31 augustus 2017 14:46
Slimmerd 31 augustus 2017 14:48
Dat moet dan QS zijn, die ontbraken vooraan
Slimmerd 31 augustus 2017 14:49
De liveticker een beetje degelijk bijhouden gaat ze niet best af in Spanje:

Edward Theuns (Trek-Segafredo), Diego Rosa (Team Sky), Pawel Poljanski, Andreas Schillinger (Bora-Hansgrohe), Julien Duval (AG2R-La Mondiale), Brendan Canty (Cannondale-Drapac), Michael Morkov (Katusha-Alpecin), Stef Clement (LottoNL-Jumbo), Jan Polanc (UAE Team Emirates), Tomasz Marczynski (Lotto Soudal), Omar Fraile (Dimension Data), Anthony Perez (Cofidis), David Arroyo (Caja Rural-Seguros RGA), Peter Koning (Aqua Blue Sport)

Dit zijn de veertien die nu genoemd worden, voorsprong zou al wel 2'05 zijn
JW 31 augustus 2017 14:50
Ik heb ook liever dat ze tot 15.00 uur wachten, als de uitzending begint.
Carlos Danger 31 augustus 2017 14:56
Geen Rosa, maar Rojas.
Slimmerd 31 augustus 2017 15:03
De winnaar zal in ieder geval vooraan zitten, nog 91km 6'00
Slimmerd 31 augustus 2017 15:03
Rojas Gil op bijna 28 minuten de beste man in klassement
Luijt 31 augustus 2017 15:08
Maar Sam had het gelukkig niet meer over "expres tijd verliezen" zoals eerder deze week. Hij weerde zich gisteren in een etappe voor grote mannen uitstekend.
jonglins 31 augustus 2017 15:09
Geen Quick Step zege vandaag dus!
Heisenberg 31 augustus 2017 15:22
Hup Staf! Clement lijkt me één van de beste klimmers en tijdrijders van deze groep. Kansrijk dus.

Favorieten voor mij zijn echter Fraile, Rojas en Poljanc.
Eindhovuh 31 augustus 2017 15:50
Ja ik vrees dat er een paar net wat harder omhoog gaan dan Clement. Maar als hij eigen tempo rijdt kan hij wellicht in de laatste km's terugkomen.
Maar goed het is nig ver.

Leuk dat Peter Koning ook mee is!
Orakel 31 augustus 2017 16:05
Heisenberg Schreef:
-------------------------------------------------------
> Favorieten voor mij zijn echter Fraile, Rojas en
> Poljanc.


Há, jij wil met Poljanc twee namen afdekken winking smiley
Luijt 31 augustus 2017 16:12
Gelopen koers; Stef wint.
Anony 31 augustus 2017 17:04
Hup Rojas, ik gun het jou (en Spanje).
Heisenberg 31 augustus 2017 17:06
Liever Clement, maar Rojas gun ik het ook wel.

Marczynski blijkbaar de sterkste. Die vindt op z'n 33e ineens zijn benen en wint straks twee Vuelta-etappes. Won hiervoor nog nooit een wedstrijd van betekenis (en was ook niet in de buurt).
Carlos Danger 31 augustus 2017 17:07
De Epolen doen het goed in Spanje. Ik heb het niet zo op die oerbos-kappers.
El Mik 31 augustus 2017 17:13
Kelderman lijkt minder vandaag
Heisenberg 31 augustus 2017 17:13
Jij vind dit niet betrouwbaar?

Beste prestaties afgelopen vijf seizoenen (bron PCS):
2017 (tot Vuelta): 16e Ronde van Polen
2016: 13e Ronde van Noorwegen
2015: 8e Ronde van Turkije
2014: 13e Ronde van Turkije
2013: 39e Ronde van Polen

2012 was wel heel goed, maar dat was het jaar van Vacansoleil dat Westra bijna Parijs-Nice en De Gendt bijna de Giro won.
rustdag 31 augustus 2017 17:14
Ja vreemd dat hij het wiel van oomen niet kon/wou volgen. ( hij zit er nog bij )
shake 31 augustus 2017 17:16
Contador nu trouwens in aanval. Heeft 40 sec op groep favorieten
shake 31 augustus 2017 17:17
Canty schept een vangrail.
Heisenberg 31 augustus 2017 17:20
Loopt niet verder op, maar zorgt wel voor wat leven in de brouwerij. Als ik het goed zag nog maar één BMC in de groep Froome.
El Mik 31 augustus 2017 17:20
Canty valt, Poljanski lek.

Clement nu met Fraile en Rojas op pad, maar de Pool gaat winnen. Weer geen Spaanse (of Nederlandse) ritzege,
shake 31 augustus 2017 17:22
Bertje op top. Voorsprong 15 sec
rustdag 31 augustus 2017 17:24
Froome pech (nieuwe fiets)
shake 31 augustus 2017 17:25
rustdag 31 augustus 2017 17:25
Froome pech (nieuwe fiets)

en valt daarna bergaf, weer vertrokken
El Mik 31 augustus 2017 17:26
Froome 2x gevallen.

Groep Kelderman wacht op hem, maar Contador gaat door.

edit. Chaves rijdt wel door!
En team Nibali ook



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/08/2017 17:28 door El Mik.
shake 31 augustus 2017 17:27
Ik zie niemand wachten
rustdag 31 augustus 2017 17:28
En Lopez voor Aru
Anony 31 augustus 2017 17:29
Toch nog wat suspens! En gelijk hebben ze dat ze doorrijden, vallen is anders dan mechanische pech.
Ron de Renner 31 augustus 2017 17:29
Terecht, het is vol koers. Nibali en Chavez kunnen ook niet Contador zomaar laten rijden natuurlijk.
Heisenberg 31 augustus 2017 17:30
En in de Giro van 2016 waren ze ook onverbiddelijk (terecht).
Sub Culture 31 augustus 2017 17:30
Wat dat betreft zijn we tegenpolen
Heisenberg 31 augustus 2017 17:34
1. Fraile
2. Rojas
3. Poljanski
4. Clement

Rituitslag over een maand.
El Mik 31 augustus 2017 17:37
Froome verliest maar weinig tijd op Nibali, misschien 25 seconden ofzo.
Ze hebben in die groep toch wel even getwijfeld toen Froome weg was.

edit. nog niet eens 20 seconden



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/08/2017 17:38 door El Mik.
rustdag 31 augustus 2017 17:37
.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/08/2017 17:39 door rustdag.
Sub Culture 31 augustus 2017 17:37
Heb niks gezien van de koers vandaag?
Marzzsczscszczs(wat is het toch een kuttaal)zsszzsczycnski iets verkeerd gedaan? Gedeklasseerd?
Heisenberg 31 augustus 2017 17:37
De schade voor Froome blijft beperkt.

Ze durven in de groep Nibali niet echt door te rijden, terwijl ze allemaal hetzelfde belang hebben. Ik vind het laf.
Heisenberg 31 augustus 2017 17:38
Nee hoor. Dik gewonnen. Veel sterker dan de rest.

Maar ik vertrouw het niet. Zie m'n bericht van 17:13 uur.
Anony 31 augustus 2017 17:40
Prachtige coureur, Contador. Zal gemist worden.
Heisenberg 31 augustus 2017 17:41
1. MARCZYNSKI Tomasz 145 LOTTO SOUDAL 03h 56' 45'' B : 12''
2. FRAILE MATARRANZ Omar 174 TEAM DIMENSION DATA 03h 57' 37'' B : 09'' + 00' 52''
3. ROJAS José Joaquin 58 MOVISTAR TEAM 03h 57' 37'' B : 04'' + 00' 52''
4. POLJANSKI Pawel 77 BORA - HANSGROHE 03h 57' 37'' + 00' 52''
5. CLEMENT Stef 115 TEAM LOTTO NL - JUMBO 03h 57' 37'' + 00' 52''
6. CANTY Brendan 92 CANNONDALE DRAPAC PROFESSIONAL CYCLING TEAM 03h 58' 27'' B : 01'' + 01' 42''
7. PEREZ Anthony 184 COFIDIS, SOLUTIONS CREDITS 03h 59' 35'' + 02' 50''
8. POLANC Jan 128 UAE TEAM EMIRATES 03h 59' 35'' + 02' 50''
9. SCHILLINGER Andreas 78 BORA - HANSGROHE 03h 59' 35'' + 02' 50''
10. ARROYO DURAN David 192 CAJA RURAL - SEGUROS RGA 03h 59' 45'' + 03' 00''
11. KONING Peter 208 AQUA BLUE SPORT 04h 01' 48'' + 05' 03''
Walnoot 31 augustus 2017 17:46
No hard feelings, maar lekker boeiend of jij hem vertrouwt. En daarnaast, Froome en Contador domineren deze Vuelta, en jij maakt je zorgen over dopegebruik van een naamloos Pooltje?
Heisenberg 31 augustus 2017 17:49
Lekker boeiend dat jij het lekker boeiend vindt. Sterk begin van je reactie.

Over je vraag: ik maak me er inderdaad druk om. Ik vind de strijd om de ritzege ook relevant.
JW 31 augustus 2017 17:52
Als Contador zo doorgaat als de laatste dagen wordt zijn laatste grote ronde echt een ERERONDE !
Maakt niet uit waar hij eindigt, hij is de enige die elke dag op elk moment voor de aanval durft te kiezen.
Sub Culture 31 augustus 2017 17:54
Heb het vage vermoeden dat jouw leeftijd en IQ niet zo ver uiteen liggen.
ton duk 31 augustus 2017 17:59
Heisenberg 31 augustus 2017 17:59
Eindhovuh 31 augustus 2017 18:02
En toch kan je zomaar gelijk krijgen.
Walnoot 31 augustus 2017 18:10
Het komt nogal sneu over, aangezien er geen enkele serieuze indicatie voor dopegebruik is bij Marczynksi. Bij een heleboel andere en veel grotere renners zie die er zat, dus waarom moet je nou zo'n klein rennertje viseren? Ik ga mijn hand niet voor hem in het vuur steken, maar de kans dat hij gepakt wordt is minimaal, dat weet jij net zo goed als ik. Wat wil je nou bereiken met het posten van een uitslag waar je Marczynksi uit weglaat?
Walnoot 31 augustus 2017 18:11
Als je me een PB stuurt kunnen we misschien ergens in het donker afspreken om te vechten of te zoenen. Of allebei. Wat denk je ervan, Subje?
Heisenberg 31 augustus 2017 18:19
Mijn mening geven. Over de grotere renners heb ik ook een mening en die heb ik ook vast wel een paar keer geschreven op dit prikbord.

Ik ben bijzonder sceptisch over dit soort bijzonder pieken. Zeker voor een renner die in 2012 bij Vacansoleil z'n beste jaar had en daarna 4,5 jaar helemaal niets presteerde.

Het is inderdaad ongefundeerd en ik snap goed dat je je er aan kan ergeren. Maar dat hoort wat mij betreft bij een levendig forum.
Carlos Danger 31 augustus 2017 18:22
Deze twee wonderbaarlijke etappe-zeges staan als twee verbijsterende vlaggen op een Poolse modderschuit (ofwel; zijn palmares).
Daar mag je best vraagtekens bij zetten.
diravi 31 augustus 2017 18:45
Ja leuk, maar meer dan schnabbelen is het niet.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/08/2017 18:45 door diravi.
Cecchini 31 augustus 2017 18:49
Gek, ik kende die Marczynski tot voor deze Vuelta niet of nauwelijks (dacht aan een jong Pools talent - maar is al 33 !!!!) en was zijn eerste Vuelta etappezege eigenlijk ook al weer vergeten, en vandaag zag ik hem op het podium staan, en ik had nog niet eens een seconde aan doping gedacht en ineens (als door een Goddelijke ingeving) moest ik aan Stefan Schumacher denken. Gek nogmaals.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/08/2017 19:13 door Cecchini.
Prikdude 31 augustus 2017 19:15
Dat dacht ik in eerste instantie ook vandaag (ook al vond ik het desondanks al echt leuk) doch hij lijkt me toch (ook) echt hoofdverantwoordelijke voor Froome's knullige geklooi. Meer van dat en hij wint misschien niet maar is wel beslissend, bepalend. En het minste wat hij ermee brengt is iets van sjeu en misschien zelfs wel hoop. Nog altijd beter dan het hele bataljon goed gelovigen dat incognito achter de scharlaken diëetmessias en zijn 8 zwarte decipelen aan hinnikt.
Prikdude 31 augustus 2017 19:22
Vervrijblijvend van het leegstaande kraakpand dat mijn geheugen is: was hij niet ooit al een sterke radar in de Vacansoleil machine? (Je weet wel, dat geel-dunkelblaues zooitje (medicinaal) goed gegereld waar o.a. ooit middelmatig talent Juut Poels, klinkerpuzzelaar Westra en overgeslepen nep-diamant Ruigh tot wasdom kwamen).
Curzio 31 augustus 2017 19:37
Het was toch geweldig, Contador dwingt de extra tijdswinst af, en voor hetzelfde geld wordt Froome er ook lichamelijk minder van. Jammer dat Nibali niet optimaal profiteert. Eindwinst voor Contador lijkt er nog steeds niet in te zitten, maar als je het elke dag blijft proberen dan weet je het nooit.
Curzio 31 augustus 2017 19:45
Waarom Kruijswijk nou zijn wiel als eerste over de meet moest drukken bij die groep ontgaat me. Zijn rijden deze ronde kan me niet erg bekoren. En in serieus opschuiven in het klassement geloof ik ook niet.
Prikdude 31 augustus 2017 19:46
Met betrekking op Pistolen Pipo's eigen kansen niet eens: hij maakt de koers mooi(er) maar doet het wel op veel momenten dat het niet al teveel zin heeft. Wat hysterisch. Gewoon volgen in de meeste etappes, babbelen met een BMC of Orica en een Fuente Dé (proberen te) bewerkstelligen lijkt zinvoller maar je zal mij niet horen klagen. Elke opgefleurde etappe is er een.
Cecchini 31 augustus 2017 19:54
Ik wel.

Als laatste had de ploegleider nog een compliment over voor zijn kopman, Steven Kruijswijk: “Hij zag er goed uit vandaag. Op het moment dat Contador de boel deed ontploffen, zat Steven goed mee in de achtervolgende groep. Dat hij vlak voor de finish aanzet en als eerste van die groep over de finish komt, gaat mentaal een opsteker voor hem zijn. De benen lijken terug te komen”, aldus de ploegleider.
Curzio 31 augustus 2017 20:35
Had hij voor de ritnaar Feunte De niet een achterstand van 2 minuten ofzoiets? (waarmee ik bedoel dat je niet al te ver achter kan staan om zo'n stunt uit te halen, ook in de rit met Quintana/Contador tegen Froome in 2016 wonnen ze geen 4 minuten)
Geloof op dit moment ook niet in eindwinst, maar als Froome bijvoorbeeld uitvalt ligt het nig aardig open. Alle reden dus om elke kans aan te grijpen en druk te blijven zetten.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01/09/2017 09:36 door Curzio.
Jasper 31 augustus 2017 20:35
Alberto Contador, mooiste coureur sinds jaaaren.. Die gaat nog gemist worden in de koers.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/08/2017 20:36 door Jasper.
Luijt 31 augustus 2017 20:59
Die Froome toch maar mooi wat seconden aan zn broek, ondanks het gesleur van Poels. Ik ga er toch maar weer even voor zitten.
Snorfietser 31 augustus 2017 21:24
Je wel eens een periode hebben dat alles klopt. Ik rij het ene moment ook hardere dan het andere. Daarnaast zeggen uitslagen ook niet altijd alles. Wat is de oorzaak van zijn mindere uitslagen na 2012? Constant in de knechtenrol, blessures? Er is geen enkele concrete aanwijzing tegen deze jongen, en hij doet geen onmogelijke dingen (Landis, Ricco), dus ik zie geen reden om hem minder te vertrouwen dan de rest van het peloton.
Koppi 31 augustus 2017 22:03
'...lekker boeiend of jij...' Tssk, wat is dat voor een mongolenmethode van discussiëren?
'...een naamloos Pooltje.' Juist! Dat maakt het des te opvallender. Menig (would be) rittenkaper droomt natte dromen van twee ritzeges pakken, en deze nobody doet dat zomaar. Dat mag je met alle reden verdacht vinden, zelfs als het jou niet boeit.
Eddy Veen 31 augustus 2017 22:04
Dat was Sagan tochconfused smiley
Koppi 31 augustus 2017 22:05
Klopt, zie de reactie van Heisenberg om 18.19 uur.
Tinuz 31 augustus 2017 23:26
Kruijswijk beste Nederlander vandaag.
Bromertà 31 augustus 2017 23:51
Gisteren was je nogal lyrisch over ene Nibali. Nou moe, vandaag was ie geen schim van de meedogenloze haai uit de Giro, waar ie zo heel stellig beweerde niet van plan te zijn om met Dumoulin naar Milaan te rijden en waar ie een verbond sloot met Quintana. Nee, vandaag was er alle reden om voluit Froome op achterstand te zetten. Hij staat tweede en is daarmee de eerst gegadigde om het Froome moeilijk te maken. Hij had dus vol achter Contador moeten rijden en niet laf alleen zijn ploegmaat op kop moeten zetten. Want, doet Nibali niet mee in de tegenaanval, dan ook Chaves niet, dan ook Kelderman niet (die hier al eens voor RUND is uitgemaakt ) , dan ook ... etc, etc.

Wat een gemiste kans !
Andere Peter 01 september 2017 03:18
Nee, Debusschere of Van Genechten, dat bekt internationaal lekker.
ton duk 01 september 2017 07:42
Nu "ken" ik Tomasz redelijk goed ...ga 'm zeker niet vrijpleiten en/of verdedigen (eigenlijk wel winking smiley ...maar 2 dingen:


1: Als Valls niet valt, en als Lottokopman hier top10-15 had gestaan , had Tomasz al 2 weken zijn kloten voor Valls eraf gereden en had ie naamloos rond plek 40 gestaan en NIET 2 etappes gewonnen

2: Ik ken geen enkele wielrenner in het huidige peloton die (zeker in Juni en Juli 2017) zo vaak de Sierra Nevada heeft opgereden en daardoor in de Ronde van Polen en nu in de Vuelta piekt ...Die hoogtestages doet/deed ie vaak met Costa en valls

2b: waarom deed ie dat niet eerder, dat pieken...blessures,knechtenrol en toch ook wel (buiten die stages) een extravagante levensstijl
De woensdag voor zijn 1e overwinning zat ie nog kaartjes te bestellen voor een hardcorefestival in Krakow totdat ene Ton DUK hem erop wees dat ie moest focussen op de etappe donderdag (hihihi, ja, dat pakte goed uit)

gr
ton duk 01 september 2017 07:46
Cecchini Schreef:
-------------------------------------------------------
> Dat hij vlak voor
> de finish aanzet en als eerste van die groep over
> de finish komt, gaat mentaal een opsteker voor hem
> zijn.

En dat irriteerde mij nu weer mateloos..........
Ge rijdt mee of ge rijdt niet mee in een groep...en dan niet de laatste 50 meter...
gr
ton duk 01 september 2017 07:48
Poolse kampioen weg- en tijdrit staan bij mij fier op zijn erelijst
gr
Slimmerd 01 september 2017 09:11
Elke dag? We gaan weer in de overdrijfmodus...

Nu zal hij hier de strijdlust wel cadeau krijgen, evenals een jaar terug, is maar goed dat De Gendt niet zo vaak in de kopgroep zit
ton duk 01 september 2017 11:49
Als enig overgebleven bergknecht voor Kelderman heeft Oomen zowel naar voren als naar achteren geen ruimte mee...
gr
Cyclad 01 september 2017 11:56
Ik heb gisteren ook met kromme tenen zitten kijken. Nibali laat alles over aan de vermoeide Pellizotti, Kelderman somt Sam Oomen aan tot mondjesmaat kopwerk, Chaves doet niets en Zakarin doet welgeteld 1 halfzachte kopbeurt. Ook De la Cruz was apathisch in de achtervolging.Wie wil er nu de Vuelta winnen?
Na gisteren is me dat volslagen helder: alleen Froome.
De rest neemt genoegen met maximaal zilver.

Oh ja, natuurlijk op Contador na. Geweldig dat de man deze Vuelta zoveel kleur geeft, anders was het een zouteloze bende geworden met een niet uitgedaagde Chris Froome als voorgeprogrammeerde winnaar.
JW 01 september 2017 12:05
Als bedoeld zou zijn dat Contador elke dag daadwerkelijk voor de aanval kiest (wat zelfs De Gendt niet deed) zou het inderdaad een overdrijfmodus zijn.

Wat ik bedoelde, maar niet duidelijk verwoordde, was dat Contador op elk moment in de koers voor een aanval kàn kiezen. Meer dan wie ook een renner die met een onverwachte aanval de leider tot actie kan dwingen.

Niet alleen in een ongevaarlijk lijkende heuveletappe als Fuente Dé, of op een klim of in een afdaling. Ik herinner me ook nog waaieretappes waar hij het initiatief nam. Of aan het onschuldig lijkende begin van een etappe, zoals in de 15e etappe van de Vuelta van vorig jaar.
Slimmerd 01 september 2017 12:09
Het probleem is natuurlijk dat hij geen direct gevaar is voorlopig en dus vindt Sky die speldenprikjes vast geen probleem
Prikdude 01 september 2017 16:31
Kelderman is geen laffe poetslap omdat Nibali z'n benen spaart! Redenatie frøbelen voor gevordenen zeker?
cyclingfreakske 01 september 2017 17:52
schijnbaar werd er weer flink gewacht.... de toppers hadden de kans hier een deel tijd goed te maken door mee te gaan rijden...
nope...3 man op kop, de rest in de luie zetel en krantje lezen tot Froome terug is.
stelletje wielertoeristen zijn het aan het worden...

als er iets de sport de nek zal omdoen, dan zijn het zulke slappe mentaliteitsrenners wel die op elkaar gaan wachten.
In elk geval steekt het noga lwat liefhebbers tegen, en dat ligt niet aan Froome die steeds aantrekkelijker gaan koersen is in zijn cariere als toprenner.
cyclingfreakske 01 september 2017 17:56
men zou het moeten doen zoals ze soms bij de jeugdreeksen doen : niet koersen = geen prijzen.
Buiten Condator heef tde rest zich amper geweerd tegenover Froome...... luiheid siert menig toprenner steeds meer.
lodjan 01 september 2017 20:39
ton duk 02 september 2017 22:24
Ik ken Sam vrij redelijk blijkt....

gr
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen