Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Crisisoverleg bij Belgische wielerbond na teleurstellend WK

Gepost door Piet de Crane 
Piet de Crane 26 september 2017 11:14
Teleurstellend WK blijft niet zonder gevolgen: crisisoverleg bij wielerbond

De tegenvallende prestaties op het WK wielrennen in het Noorse Bergen doen pijn bij de Belgische wielerbond. Vrijdag is er een evaluatievergadering om te bespreken wat er fout liep, vooral bij de jeugd.

bron:nieuwsblad.be
veluweracer 26 september 2017 11:55
Tsja. Het nieuwe wielrennen is schoner zeggen ze.
Orakel 26 september 2017 13:38
Hun voorjaar was werkelijk fantastisch. Dat dit binnen een half jaar omslaat naar 'crisis' is een beetje vreemd.

Dat België wereldtop is in de niche klassiek parcours in combinatie met een mini heuveltje/kasseien is al even bekend.
Dat er weinig gepresteerd wordt in het tijdrijden, klimmen en klassement van grote ronden is ook al even bekend.
El Chaba 26 september 2017 14:07
Het gaar hier om het presteren van de gehele Belgische afvaardiging dus niet alleen over de mannen elite.

Overigens vind ik het ook dan tamelijk overdreven om het woord 'crisis' in de mond te nemen.
cyclingfreakske 26 september 2017 19:25
crisisoverleg.... dat is idd zwaar overdreven
En Smets van de KBWB lult uit zijn nek als hij zegt dat de jeugd van wedstrijd naar wedstrijd peikt en niet naar een WK toe.
en zegge ndat er wat scheelt aan de communicatie en insprake voor wijzigingen in selecties... is onzin.
hij vergeet even dat de renners een opleiding in de teams krijgen en de KBWB zelf er geen bal mee doet qua initiatief ... ze eisen veel maar de inzet van de Bond is mager.
renners vertegenwoordigen de teams in het seizoen.... en dat bepaald vooral hun eventiuele carriere un het wielrennen.
Bovendien erg oneerbiedig naar de coaches toe, en de renners die een toch al lastig slopend seizoen kenden en mooie dingen lieten optekenen.

Smets vergeet dat de omloop in Bergen eentje was die niet op maat va nde Belge nwas en het al sterk zou zijn dat er eentje in de buurt van een podium zou komen.
De Bond moet maar eens eindelijk ontwaken uit hun droom en de werken van coach en renners naar waarde schatten aan de hand van de omloop.

en het is misschien net de pech geweest dat het zo lang samenbleef bij de profs... de wedstrijd werd niet hard genoeg gemaakt voor klassiekgerichte geselecteerde renners.
JdB 26 september 2017 19:28
cyclingfreakske Schreef:
-------------------------------------------------------

> Smets vergeet dat de omloop in Bergen eentje was
> die niet op maat va nde Belge nwas en het al sterk
> zou zijn dat er eentje in de buurt van een podium
> zou komen.

Van te voren hoorde ik toch wel wat andere geluiden. Zo van: België is de te kloppen ploeg.
cyclingfreakske 26 september 2017 19:29
... natuurlijk sabotage door de Nederlanders grinning smiley

Oranje jas nekt 3 Belgen
lodjan 26 september 2017 19:55
Wat een l@l is die Haller zeg om het publiek zo uit te kafferen. Hij zat na zijn aanval steenkapot en rijdt (na uitwijkmaneuvre voor ploeggenoot T. Martin) tegen de uitstekende pootjes van de nadar en komt ten val. Hij neemt een reeks Belgen en een jas mee in zijn val. Eigen schuld dus.

De betreffende jas is overigens grijs met een oranje binnenvoering. De eigenaar van de jas kan dus iedere nationaliteit hebben, maar was waarschijnlijk Noor.

Bekijk de beelden bij het artikel maar.
cyclingfreakske 26 september 2017 19:58
was gewoon wat sarcasme winking smiley
Eindhovuh 26 september 2017 20:21
Dit is een fake bericht toch?
Al hebben ze keihard gefaald natuurlijk hoor...spinning smiley sticking its tongue out
Carlos Danger 26 september 2017 22:53
JdB Schreef:
-------------------------------------------------------

>
> Van te voren hoorde ik toch wel wat andere
> geluiden. Zo van: België is de te kloppen ploeg.


Is geheel bewaarheid, toch?
sijbriskie 27 september 2017 00:46
Mooie beelden. En wat een sympathiek volk, die Noren.
wielergod 27 september 2017 11:01
Ze hebben het contract van de bondcoach Kevin de Weert nog met 3 jaar verlengd. Kevin De Weert mag terecht tevreden zijn over het tot hiertoe geleverde werk. Met Greg Van Avermaet won hij de wegrit op de Olympische Spelen, met Victor Campanaerts zilver op het EK tijdrijden. Het schijnt dat Kevin de Weert het zogenaamde ‘development project’ in Belgie heeft gestart waar de beste klimtalenten van dichtbij worden gevolgd met onder meer stages.

Je moet simpelweg in de koers een beetje geluk hebben. Zelfde geldt kon Gilbert, Alapilippe wel bergop volgen in de laatste ronde van het WK. Dan ben je met 2 van dezelfde ploeg en hadden Belgie naar alle waarschijnlijkheid zilver danwel goud gehad...

Dan was de stemming al heel anders geweest.
Arsimo 27 september 2017 11:23
Beetje vreemde en onzinnige als. Het wel of niet kunnen volgen bepaalt tenslotte alles in de koers. Gilbert lost niet zomaar tenslotte om dat het even zo uitkwam.

Als Jos van Emden zo goed kon klimmen als Froome dan wint hij de Tour. Als van Poppel deze hele koers in het wiel van Sagan was blijven zitten dan had hij minstens brons gehad. Tja, met als kan men alles winnen, en verliezen.

( NB: de uitdrukking is "voor hetzelfde geld" niet "zelfde geldt". Het betekent iets als voor bedrag X had je net zo goed A als B kunnen kopen, het maakt niets of nauwelijks uit. Deze opmerking niet om af te kraken maar "ter leering ende vermaek" )



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/09/2017 11:23 door Arsimo.
Proost! 27 september 2017 11:29
Bedankt wielergod. Ik was al bang dat de Belgen het wat minder goed hadden gedaan. Gelukkig hebben ze Kevin de Weert nog.
sijbriskie 27 september 2017 13:09
Op zich was de gedachte dat Gilbert en/of Van Avermaet 'iets' op de slotklim zouden kunnen forceren niet zo héél gek, lijkt me. Wat voor alternatieven had De Weert dan inderdaad de koers proberen hard te maken en dan maar te hopen/gokken op die twee in de slotronde?
Arsimo 27 september 2017 13:45
Ik vind de gedachte dat Gilbert wel even net zo goed bij Alaphilippe had kunnen blijven wat naief. De tijden dat Gilbert dat kon op een helling liggen al weer even achter ons. Ondanks zijn mooie successen dit voorjaar die hij niet dankzij zijn oude kwaliteit van hem bereikte. Ook is het niet echt van Avermaet's specialiteit trouwens.

Wegkomen in ontsnappingen op andere plaatsen met een groepje en dan hard doortrekken over langere tijd om het echte gat te maken lag veel meer in de lijn in de kracht van de Belgen. Niet makkelijk, akkoord, maar alleen Wellens heb ik dat zien proberen. En die kwam er nog het verste mee van alle Belgen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/09/2017 13:46 door Arsimo.
sijbriskie 27 september 2017 14:34
Inderdaad heeft Gilbert de laatste paar jaar niet meer die krachtige punch van voorheen laten zien. Maar zijn excellente rijden in dit voorjaar op de Vlaamse heuvels en in eindsprints, maakte het niet 'naïef' om te denken dat ie die oude explosiviteit wellicht toch weer eens boven zou kunnen halen. Bovendien scheelde het natuurlijk niet zó veel of hij was wél mee met Alaphilippe.
wielergod 28 september 2017 11:21
Het gaat te ver om te zeggen dat professionele wielrenklimaat van België compleet verpest is. In het voorjaar hebben ze genoeg gewonnen. Echter het ontbreekt aan een goede ronderenner danwel een renner voor het hoog gebergte en vooral teamwork.

Wat dat betreft mogen de Belgen blij zijn met hun historie. Bij het wielrennen zie je dat als een wielrenner uitzonderlijk goed rijdt, wereldfaam kan maken en heel veel centjes kan vergaren. Daar is niks mis mee. Als je uniek bent, dan heb je een heel hoge marktwaarde. Wil je nog unieker worden onderscheiden dan heb je 2 keuzes:

Je gaat nog harder trainen en je zorgt dat je beter wordt dan de rest (Gilbert en Avermaut).
Je zorgt voor een opvallend uiterlijk. Zorg voor een strak, liefst driekleurig kapsel, lichtgevende schoenen en een tattoo die niemand anders heeft. (Tom Boonen & Sagan) Want het draait om opvallen, gezien worden, erkend worden; net als in de rest van de wereld. Als een wielrenner opvalt, komt-ie vaker in beeld, letterlijk overal. En die exposure levert weer heel veel (extra) sponsor-inkomen op.

Echter in het wielrennen ben je zo goed als je laatst gereden wedstrijd, waar uiteraard het parkoers een grote rol in speelt. Een middelmatige sporter die om een of andere reden opvalt, zal bij het wielrennen minder opvallen terwijl dit bij het voetbal wel het geval is. Bij het wielrennen telt uiteindelijk toch de individuele uitslag. Dus zie je bij het voetbal de meest gekke kapsels, idiote tattoos, rare voetbalschoenen. Wat dat betreft kan je gerust oordelen dat zo'n voetballer die ettelijke uren per week bij de tattooshop, de persoonlijke hairstylist en zijn modegoeroe doorbrengt, is niet aan het trainen is. Hij wordt dus welopvallender, maar geen betere voetballer.

Nu even terug naar wat er gebeurt met ego-modepopjes nog iets anders: het niveau van het samenspel keldert. Als het om ego’s gaat, gaat het niet meer om het team. Gelukkig vindt dit verschijnsel in alle teams plaats. Wat dat betreft was het goed dat ze bij Giant, die Fransman naar huis stuurde tijdens de Vuelta. Wat betreft het voetbal is dit alleen nog maar gekker bij het Belgisch en jawel ook het Nederlands voetbal elftal (overal: kijk maar naar het spelniveau van het EK 2016). Maar dat valt niet zo 1-2-3 op. Een wedstrijd tussen twee even slechte teams is nog altijd een beetje vermakelijk.

Bij Belgie zie je dat de minst slechte renners een paar keer per jaar bij elkaar worden gezet om een nationaal team te vormen. Daar koersen ze ‘op een belangrijk podium’ waar ze nog meer gezien worden en dus nog meer kunnen binnenslepen. En daar is het samenspel natuurlijk helemaal zoek. Van Avermaut die anoniem 6e wordt, maar waarom deed hij niet samen met Gilbert een alles of niks poging op de laatste klim? Bij de Belgen is het egocentrisme wat hoogtij viert. En daardoor zag je op het laatste WK dat het ieder voor zich was waarbij de bondcoach (Kevin de Weert) hoopte op een stuntje van een individuele wielrenner.

Wat dat betreft had Veneberg het een stuk beter voor elkaar. Die heeft warempel Lars Boom aan de goede zijde gekregen. Kunnen we lang over discussiëren, maar er werd door de Nederlandse renners wel samen gereden in plaats van zoals de Belgen egocentrisch ieder voor zich.



10 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/09/2017 11:28 door wielergod.
Eindhovuh 28 september 2017 11:36
Je schrijft hier dat Gilbert en van Avermaet door harder trainen beter zijn dan de rest. En Boonen en Sagan opvallen door kapsels en tattoo's?
WTF.
Bromertà 28 september 2017 11:55
Lang verhaal kort. Feijenoord en 't touwtje van Jan Terlouwtje. Hoe lang heeft Viladeleila stil moeten zitten om zijn heugaveldtapijttegel te laten verwijderen? Hielptut? Voor geen meter. En dan willikkut nog effuh opnemen voor Jens, want gewoon een keihard goeie voetballer. Dan weer wordt ie er naast gezet doordat de treenurt denkt dat BassiesEnZeekloet beter is, dan weer gooit ie ArmInBad erin. Jens zwerfdt dattut un dakloze groen schijt. Vervolgens mottie 't debacle afweren als uitverkorene voor een pienantie, die helemaal zo slecht niet genomen werd. Okay, hij zit er niet in. Dan, wat er bij mijn eg niet ingaat. Hij word verdomme gewisslt. Ruukzichtloos zonder pardonregeling gewisslt.

Tuheering int kwadrant.

Mensen kan je kapot maken, daarom nog eenmaal deze als afloperd.

[68.media.tumblr.com]
Horsie is back 28 september 2017 12:17
Een oeuvre award voor deze komiekerd.
Carlos Danger 28 september 2017 15:35
wielergod Schreef:
-------------------------------------------------------
> Het gaat te ver om te zeggen dat professionele
> wielrenklimaat van België compleet verpest is. In
> het voorjaar hebben ze genoeg gewonnen. Echter het
> ontbreekt aan een goede ronderenner danwel een
> renner voor het hoog gebergte en vooral teamwork.
>
>
>

Je vergeet Maxime Monfort.
merijntje mortirolo 28 september 2017 22:43
-
10 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/09/2017 11:28 door wielergod.

eye rolling smiley
Andere Peter 29 september 2017 09:41
Maar wel in 7 minuten 10x gewijzigd. Voorwaar een goddelijke prestatie.
cyclingfreakske 29 september 2017 17:35
..was idd een van de sterkste blokken...
maar je hebt op dat parcours 2 valkuilen voor dit team : enerzijds de koers echt in handen pakken en zichzelf kansloos maken, anderzijds word de koers niet hard genoeg en zit je met teveel volk in een finale.
de fout die men kan aansmeren is dat men misschien teveel op renners rekenden met behoorlijke klimcapaciteiten.
ien te weinigin een helpende rol.
ook datzelfde zag je bij nogal andere teams.. NL heeft het ook niet zo goed gedaan, nochtans op papier een sterk blok voor deze omloop.

achteraf gezien hebben menig coaches zich mispakt op de selectie van renners naargelang de omloop.
men vreesde wat de klim, maar da tbaarde een muis en het was vooral het aanhoudend vals plat dat de koers tot een lamme boel maakte tot de slotronde.
teveel volk, te weinig echt harde koers en een te veel klimgerichte selectie voor een wat overschat parcours.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen