Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

De Belegen Biecht

Gepost door Prikdude 
Prikdude 27 april 2018 20:38
De Belegen Biecht

Door S.C. van Hanulleke

Nadat de Nederlandstalige wielerfan de laatste weken in het aardig Vlaamse wielerprogramma De Kleedkamer Boogerd (naast geheelonthouders voor het leven, Van Petegem en Dekker), Winnen en Rooks op biechtherhaling zag gaan was er van de week weer eens een nieuw geval. Een 'biecht'. Uit Nederland. Karsten Kroon werd door zijn bijna-collega's van het AD opgeknoopt aan een bonsaiboompje van publieke verontwaardiging. In Tytsjerksteradiel zou naar verluidt een Maltezer leeuwtje hebben geblaft toen het gezicht van Kroon op Studio Sport verscheen. In woonzorgcomplex De Vlinderhof te Culemborg riep de bijkans totaal seniele Gregor van Henegouwen: "Oh ja, joh?" Al was er discussie onder het personeel of dat over ging over Kroon of een reactie op dat hij zijn bed weer eens vol had gekakt.



Het was evenwel een meevaller dat niet Herman Ram maar Olivier de Hon namens de De Dopingautoriteit aan het woord kwam. De vereniging voor afgewezen scheidsrechters, die bekend staat om wollige meningen over doping, een samenwerkingsverband met Sunweb en de baard van Herman Ram, kwam met een zeer verrassende invalshoek: ze waren niet verrast. Dit was voldoende voor een extra artikel op vele sites. Andere media besteedden dan weer een apart artikel aan de zinsnede van De Hon dat het 'nog wel een zaak zou kunnen worden'. Kroon deed ondertussen -na er een kort openingswoord aan gewijd te hebben- gewoon verslag van de proloog van de Ronde van Romandië op Eurosport: enthousiast, geïnteresseerd en scherp.



De enig ontstane ophef was de wijze waarop deze volledig onvoorziene, gruwelijke daden tegen de sportende en sport kijkende mens aan het licht waren gekomen. De onverschrokken journalist die de wielerwereld weer een stukje verder op weg had geholpen naar twee decennia volledig geschrapte uitslagenlijsten? Thijs Zonneveld. Wederom was niemand verbaasd. Wel over de manier waarop deze notoir platformbieder van dopingzondaars tot zijn ontdekking was gekomen.


Edit: een voorbeeld met willekeurige strepen

Bij het Algemeen Dagblad had men een analist gezocht voor filmpjes tijdens de Giro van 2017. Zonneveld had "aanwijzingen dat Kroon doping gebruikte gedurende een deel van zijn carrière" want hij had "in de periode vóór de Giro bronnen (Thomas Dekker, red) gehoord, die belastende dingen over hem vertelden". Kroon was derhalve de aangewezen kandidaat (Edit2: Knaven en Dekker waren niet beschikbaar). Het sollicitatiegesprek voltrok zich over de telefoon. Niet door iemand “die Kroon zou gaan betalen” maar wel iemand die in een ons-kent-ons sfeertje even de oh zo belangrijke voorwaarde van een opgebiecht dopinggebruik te berde kon brengen: Zonneveld.



Kroon is de moeilijkste niet en bekende nog tijdens het telefoontje, Zonneveld is wel de moeilijkste en vond dat deze puur voor de baan gecreëerde voorwaarde, die er inmiddels niet meer toe deed omdat Kroon wegens (kennelijk gepast) persoonlijke redenen zijn analyses tijdens de Giro moest laten schieten, publiekelijk gemaakt diende te worden. Anders zou Zonneveld bijdragen aan de zwijgcultuur. Terwijl het er toch alle schijn van heeft dat Zonneveld met al zijn zetten in deze kwestie eerder heeft bijgedragen aan een afbraakcultuur.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/04/2018 21:34 door Prikdude.
merijntje mortirolo 27 april 2018 20:42
-
Wat ben je toch een lekker ventje.

Waarom is Vanendert in 2012 doorgehaald en in 2014 niet?
El Chaba 27 april 2018 20:54
Hup Prikdude..!
El Chaba 27 april 2018 20:54
Beter de vraag: waarom is Vanendert überhaupt een keer doorgestreept?

Gilbert trouwens ook twee keer doorgestreept en één keer niet..



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/04/2018 20:56 door El Chaba.
valse trage 27 april 2018 21:04
JW 27 april 2018 22:42
Dat voorbeeld met willekeurige strepen vind ik ijzersterk !
Nelis! 28 april 2018 00:15
Fijn dat je weer eens te veel tijd had :-)
Horsie is back 28 april 2018 02:40
De vereniging van afgewezen scheidsrechters? Is er ook niet een vereniging van afgewezen grensrechters of dopingrechters.
Zoals degene, die aan Prikdude vroeg, hoe laat het was? Prikdude zei netjes 5 to 10, heer RAM. Precies, zo lang zul je worden geschorst, Prikdude! grinning smiley
Luijt 28 april 2018 09:11
Ja die Zonneveld toch.
Sjorsoll 28 april 2018 10:17
Over scheidsrechters gesproken: Prikdude heeft jou ooit al een rode kaart getoond. Kijk dus uit wat je tegen hem zegt.
Leon 28 april 2018 10:30
In 2012 toch betrapt op Marsmellows?
Orakel 28 april 2018 12:39
En vandaag een nieuwe ‘belegen’ biecht.
Horsie is back 28 april 2018 14:20
Sjorsoll Schreef:
-------------------------------------------------------
> Over scheidsrechters gesproken: Prikdude heeft jou
> ooit al een rode kaart getoond. Kijk dus uit wat
> je tegen hem zegt.

Prikdude heeft een geheugen dat niet verder komt dan 3599 seconden.
El Chaba 28 april 2018 15:28
Wat mij betreft komt er nu ook eens een Belgenbiecht..
Sub Culture 28 april 2018 18:10
Waarom is Gesink niet doorstreept?
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen