Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

101st Giro d'Italia (2.UWT) 5e etappe

Gepost door Cecchini 
Cecchini 08 mei 2018 21:59
Stage 5 » Agrigento › Santa Ninfa (Valle del Belice) (153k)



Parcoursinfo Wielerflits

De tweede etappe van het driedaagse verblijf op Sicilië is één van de kortste ritten van deze Giro d’Italia. De rit telt namelijk slechts 153 kilometer. De beginfase is vlak, maar daarna wacht de renners een heuvelachtige finale. De streep is na een stevige klim getrokken in Santa Ninfa, dat nog een onbeschreven blad heeft als aankomstplaats in de Giro. WielerFlits blikt vooruit.

Parcours
De Giro d’Italia blijft nog even op Sicilië, en wel in het westen van het eiland. De vijfde etappe begint namelijk in Agrigento en eindigt na 153 kilometer in Santa Ninfa. Daarmee is deze rit na de twee tijdritten en de slotdag in Rome de kortste van deze Giro. Het startsein wordt om 13:30 gegeven in de stokoude stad Agrigento, die in de zesde eeuw voor Christus werd gesticht door de Grieken onder de naam Akragas. De Romeinen veranderden de naam naar Agrigentum, waarvan de huidige naam weer is afgeleid.

Luc Leblanc werd hier in 1994 wereldkampioen, nadat hij deel uitmaakte van een zeven renners sterke kopgroep met daarbij onder anderen titelverdediger Lance Armstrong. De Fransman reageerde op de slotklim samen met de Italiaan Massimo Ghirotto op een late uitval van de Deen Rolf Sorensen. In de laatste honderden meters reed Leblanc Ghirotto uit het wiel en besliste hij de titelstrijd in zijn voordeel.

Weer en TV
De weersverwachting is dat de etappe start onder zonnige weersomstandigheden met zo’n 21° C. Later op de dag zal de bewolking toenemen en de temperatuur enkele graden zakken, maar met 18° C wordt het niet koud. De wind komt uit noordwestelijke richting en heeft een kracht van drie op de schaal van Beaufort.

Het startsein voor de vijfde etappe wordt gegeven om 13:30. De renners worden tussen 17:03 en 17:25 verwacht in aankomstplaats Santa Ninfa. Eurosport 1 is er al vanaf 13:15 live bij. Wie na de rit er nog geen genoeg van heeft gekregen, hoeft de televisie niet uit te zetten. Aansluitend is er namelijk een verslag van de Vierdaagse van Duinkerke.

Agrigento


Santa Ninfa in 1940


Algemeen Klassement na etappe 4
1 - Dennis Rohan BMC Racing Team 20 14:23:08
2 - Dumoulin Tom Team Sunweb 0:01
3 - Yates Simon Mitchelton-Scott 0:17
4 - Wellens Tim Lotto Fix All 0:19
5 - Bilbao Pello Astana Pro Team 0:25
6 - Schachmann Maximilian Quick-Step Floors 0:28
7 - Pozzovivo Domenico Bahrain Merida Pro Cycling Team ,,
8 - Pinot Thibaut Groupama - FDJ 0:34
9 - Konrad Patrick BORA - hansgrohe 0:35
10 Betancur Carlos Movistar Team

Cecchini 08 mei 2018 21:59
De spijkers van Mussolini

Een passage uit Ons rijke wielerleven en de totalitaire regimes door Stan Bovyn



De wielersport kon eerst niet op de sympathie van de Duce kon rekenen. Mussolini was zelf, hoewel zich ‘amante del tutti gli sport’ noemend, geen fietsliefhebber. In geen enkel propagandablaadje valt hij te zien op een fiets, in tegenstelling tot talloze foto’s met motor, boot, wagen of vliegtuig. Nooit was hij op de opening of de afsluiting van de Giro - terwijl voetbalcompetities vaak door zijn aanwezigheid vereerd werden -. In zijn jeugd, toen nog als jong-socialist, had hij zelfs spijkers gestrooid als protest tegen de Giro, “dat symbool stond voor armoezaaiers en een levensstandaard van het verleden”. Slechts een enkele maal groette hij de karavaan toen die passeerde in Rome op 28 mei 1928

Was het louter zijn persoonlijke voorkeur die naar andere sporten ging, of kon er daarentegen een meer algemene betekenis aan verbonden worden ? Mogelijks het tweede. De wielrennerij was immers al goed gestructureerd voordat het fascisme er haar stempel op kon drukken. Bovendien kon het niet beschouwd worden als ‘fascistisch erg geschikt voor de doeleinden die het regime zich stelt’. Het was een volkse sport in het vuile stof, met protagonisten die geen proper Italiaans praatten, en vaak regionalisering deed bovenkomen ( Girardengo, Binda, Brunero oftewel Piemontese, Lombardische, Toskaanse streekrenner met supportersclan ). Pas in de jaren ’30, met Learco Guerra, werden de renners ‘nationaal’. Guerra had eerst het Zuiden haar held gegeven, maar ingeschakeld als man van het regime – what’s in a name – kreeg hij supporters over het hele land. Met hem kon het fascisme bijkomend wat meer voet aan grond krijgen in het Zuiden.

De mensen kwamen de straat op voor de koers, en meer dan eens werden rust en orde verstoord. Dit botste met de idealen van de fascistische modernisering. Bovendien deed de fiets politiek teveel denken aan de ‘ciclisti rossi’, potentiële tegenstanders van het fascisme. In de jaren twintig gingen stemmen op dat de wielersport zijn tijd gehad had, en snel zou verdwijnen ten voordele van gemechaniseerde sporten, zoals bijvoorbeeld de ‘Mile miglia’- autorally of aëronautische sport, met piloten die door Mussolini de ‘perfezione dell essere nel senso psico-fisico’ genoemd werden.

De renner daarentegen had niet het statuut van de mooie atleet, maar van het eerder ruwe personage. En tenslotte paste hij niet in het objectief van het regime om de jeugd tot sterke militairen te vormen. Ondermeer groepsdiscipline was in koers, in tegenstelling tot voetbal, al veel minder vereist. Door de leiding van de Scuola centrale della Farnesina’ ( de officiële eliteschool voor fascistische jongeren ) werd wielrennen bijgevolg niet beschouwd als leverancier van de “fysieke en psychische kwaliteiten die aan de krijger worden toegeschreven . Nog in 1929 verscheen in ‘Lo Sport fascista’ , het officiële sportblad van het regime, een artikel over de Giro: “De wielerronde van Italië is een evenement dat geen waardige commentaar kan vinden in ons tijdschrift, en ook , omwille van het professionalisme, ver verwijderd lijkt van de geest van de fascistische sporteducatie”.




Ook het moreel niet verantwoorde spektakelgehalte speelde, naast de niet passende atletische waarde een rol Een uitzondering die toch wat aandacht kreeg in officiële publicaties was Pietro Chiesi, winnaar van Milaan-San Remo, en bovenal zwarthemd. Voor 1934 is echter het aantal wielrenners dat een medaille voor sportverdienste kreeg zeer gering. En wanneer er 25 sportkampioenen gelauwerd werden door Mussolini voor hun atletische waarde is er daar geen renner tussen.

Voorbeelden genoeg dat wielrennen geen stokpaardje was in de fascistische sportpolitiek. Voor de nationale wielerronde, de ‘Giro d’ Italia’ werd de afkeur pragmatisch opzij geschoven etc. etc.






1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/05/2018 22:47 door Cecchini.
Carlos Danger 08 mei 2018 22:03
De oud-renner in Agrigento kan wel wat Fix-All gebruiken.
Sjorsoll 08 mei 2018 22:40
Als het warm wordt dan denk ik dat Wellens wint.
Prikdude 09 mei 2018 00:48
Vandaag weer langs eentonig groene algenzeeën van landschappen? Over een hausse aan platte tuben inducerende wegen, via nihilistische kruipruimten van afdalingen richting een schans waarop Battaglin, ongetwijfeld dankzij ploeggenoot Roglic, plots weer weet waar de mosterd te halen valt doch die door de engte van het voorgeborchte nog een handvol springers toe zal staan?

Vai Giro!
Eddy Veen 09 mei 2018 06:48
Moeten we voorzichtig gaan denken aan een duel Dumoulin-Yates voor de eindzege?
PVW 09 mei 2018 07:23
Chaves lijkt me ook prima in orde dus das een linke combi voor tom. Vooral benieuwd of Wellens nu hij zijn rit al op zak heeft niet een keer wil kijken hoe ver hij kan komen.
Eindhovuh 09 mei 2018 07:30
Er is nog geen serieuze berg geweest. Daar is dus nog helemaal niets zinnigs over te zeggen.
Sub Culture 09 mei 2018 07:43
Neen, Wellens gaat niet voor een klassement en is dat ook in de toekomst niet van plan.
Stond gisteren nog in een uitgebreid interview te lezen met hem in de Belgische media.

Hij heeft geen zin om een heel seizoen af te stellen op 1 of 2 grote rondes, hij wil liever het hele jaar door koersen.
Curzio 09 mei 2018 08:28
Eens, anderzijds kan over Froome wel worden gezegd dat hij zelden een ronde zo slecht begon. Ook in dit soort overgangsritten finisht hij meestal vooraan. We zullen er nooit achterkomen of het zonder val ook zo was gegaan.
Eindhovuh 09 mei 2018 08:30
Froome lijkt kwetsbaar. Maar er zijn zo veel bergritten te gaan dat ik ook niet wil uitsluiten dat hij er doorheen komt en iedereen er bergop straks afpuft. Lopez wil ik ook niet afschrijven.
Eindhovuh 09 mei 2018 08:31
De Belgische Gesink dus.
Sub Culture 09 mei 2018 08:38
Yep, maar dan wel met een palmares.
rustdag 09 mei 2018 08:38
Froome gaf zelf aan, dat hij op 1 km werd klem gereden. Plus hij is nog niet 100% fit, door die val. Je mag het niet zeggen,maar het moet eigenlijk nog beginnen.
Bummetje 09 mei 2018 08:44
Dat nerveuze gedrang in de finale van gisteren is volgens mij gewoon niet zo Lopez' ding. Zodra er langer geklommen moet worden, zie ik hem niet zo makkelijk meer lossen. Froome vind ik een ander verhaal. In de rondes die hij won, was hij juist in dit soort etappes opvallend alert en pakte hij regelmatig wat tijd op zijn concurrenten. Zijn uitslag van gisteren is tekenend, zoals zijn hele seizoen tot nu toe: Froome is niet top!
Orakel 09 mei 2018 08:46
Bij Froome (op een uitzondering na zelfs bij Team Sky) loopt het in 2018 heel erg moeizaam.
Je zou bijna denken dat het vergrootglas dat op ze gericht is, er voor zorgt dat ze nét wat minder marginal gains weten te behalen.
Kwiatkowski en Poels hebben nog wel wat moois laten zien dit seizoen, maar het is veel minder indrukwekkend vergeleken met 2017-2018.

Froome was en is nog steeds podiumkandidaat, maar er met kop en schouders bovenuit steken met zijn team gaan we deze drie weken niet zien (gelukkig).
Remko 09 mei 2018 09:05
Toch nog even de eerste echte berg afwachten of TD hier gaat meestrijden voor de overwinning......
Eddy Veen 09 mei 2018 09:52
Volgens mij is het lang geleden dat Tom serieus moest lossen op een berg, dus ik maak mij geen zorgen.
LD88 09 mei 2018 09:58
Volgens mij is hij voor het laatst in een koers een berg op gereden in Abu Dhabi en daar werd hij 54e op 5:38, nog achter Greipel.

edit. en in de Ronde van Zwitserland ging het ook niet goed vorig jaar, verder heeft hij geen berg beklommen sinds de Giro.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/05/2018 10:01 door LD88.
Cecchini 09 mei 2018 10:02
Heb jij die etappe gezien ? Om het maar eens heel voorzichtig te zeggen, er waren bepaalde verzachtende omstandigheden.
Eddy Veen 09 mei 2018 10:28
Je hebt een beetje gelijk, maar als het er echt om gaat, staat hij er gewoon. Voor een beetje vertrouwen helpt dit wellicht: [www.youtube.com]
Eddy Veen 09 mei 2018 11:02
Die uitzondering is Bernal en daarmee zouden ze zomaar de komende zoveel jaar kunnen heersen zoals we gewend zijn. Of de Britten daar warm van worden, betwijfel ik overigens. De broertjes Yates inlijven zou een oplossing kunnen zijn.
Sub Culture 09 mei 2018 11:05
Tja, de Britten.
Hoeveel Worldtour teams hebben eigenlijk nog kopmannen die dezelfde nationaliteit hebben als de licentie waaronder de ploeg actief is?
Movistar, SKY, Franse ploegen, Lotto.. dat is het zowat zeker?
Cecchini 09 mei 2018 11:17
Die zegetrein in ieder geval zeker niet. En Lotto Jumbo met Groenewegen en Kruijswijk vind ik in zekere zin nog wel een ploeg met Nederlandse kopmannen, ook al is Roglic de onbetwiste leider van het team.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/05/2018 11:21 door Cecchini.
Sjorsoll 09 mei 2018 11:28
En eentje die zijn beperkingen kent.
Sjorsoll 09 mei 2018 11:35
ton duk 09 mei 2018 11:41
met GROTE stip
gr
Eddy Veen 09 mei 2018 11:51
Inderdaad. Al vaak bekeken. Elke keer kippenvel. Het commentaar helpt ook.
Man zonder hamer 09 mei 2018 11:57
Krijg er nooit genoeg van. Magnifieke zege.
Was natuurlijk helemaal legendarisch geworden als hij de Vuelta dat jaar ook had gewonnen.
LD88 09 mei 2018 12:45
Dimension Data -> Meintjes
Mitchelton - Scott -> Ewan

En ploegen als Katusha, Emirates en Sunweb rijden dan wel niet op een Russische, Italiaanse en Nederlandse licentie, maar dat is slechts een administratief detail.
Eindhovuh 09 mei 2018 12:49
Roglic ontpopt zich inderdaad tot een echte wereldtopper. Ik denk echter dat voor de sponsors Groenewegen belangrijker is.
Eindhovuh 09 mei 2018 12:55
Nog even aangeklikt. Heerlijk. Thanks!
El Chaba 09 mei 2018 13:16
Schitterend inderdaad!
Heisenberg 09 mei 2018 13:41
Sub Culture Schreef:
-------------------------------------------------------
> Neen, Wellens gaat niet voor een klassement en is
> dat ook in de toekomst niet van plan.
> Stond gisteren nog in een uitgebreid interview te
> lezen met hem in de Belgische media.
>
> Hij heeft geen zin om een heel seizoen af te
> stellen op 1 of 2 grote rondes, hij wil liever het
> hele jaar door koersen.

Hij is al in de Giro, hij heeft al een ritzege, hij staat goed in het klassement. Waarom zou hij het niet proberen?

En daarnaast: ook als je je richt op een grote ronde, kan je ook in andere wedstrijden heel veel mooie resultaten neerzetten. Kijk bijvoorbeeld naar wat Nibali, Bardet en Valverde dit jaar al hebben laten zien.

Begrijp me goed: Wellens doet het fantastisch en het is iemand die veel wedstrijden leuker maakt om naar te kijken, maar met zijn talent zou het zonde zijn als hij niet probeert ook in het klassement van een grote ronde hoog te eindigen.
Horsie is back 09 mei 2018 13:42
Sjorsoll Schreef:
-------------------------------------------------------
> Deze vind ik tot
> nu toe de mooiste
smiling smiley

.. huge question marks .. nog altijd niet verdwenen.

En wat zeggen de Yankees altijd: It ain't over until the @@@ lady has sung.
Slimmerd 09 mei 2018 13:51
Op naar weer een finale met de favorieten, Zhupa, Didier, Mullen en Vendrame lijkt me geen vluchtgroep die het tot de finish trekt
Sub Culture 09 mei 2018 13:58
HUMO Ga je ooit nog voor het eindklassement in een grote ronde?
WELLENS «Sommige ploegen wilden me daarvoor aanwerven, met zes man in mijn dienst. Maar je moet er te veel voor opofferen: een heel seizoen je eten afwegen, altijd krachten sparen, jezelf verstoppen… Niet mijn stijl. Het kan twee weken goed gaan, tot je ziek wordt of een slechte dag hebt, en je klassement is om zeep. Ik mik liever op ritzeges.»


HUMO Je trainer is ook geen fan van de magerzucht bij klassementsrenners.
WELLENS «Ik eet graag en ben net als Paul tegen extreem diëten. Ooit heb ik het wel geprobeerd. Voor mijn eerste Tour, in 2015, ging ik met Tony Gallopin op stage in de Sierra Nevada. Hij at haast alleen maar salades en kroop na een zware tocht soms zonder te eten in bed. Ik kopieerde z’n aanpak voor een stuk en stond supermager aan de start van de Tour. Maar mijn kracht was weg en het werd een grote teleurstelling. Toen heb ik besloten dat ik beter wat meer kon eten om me sterk te voelen.»
Bromertà 09 mei 2018 14:06
Ik heb Wellens nooit al te slim gevonden. Dit interview bevestigt 't maar weer. Bovendien komt 't nogal laf over.

[twitter.com]

Wie niet durft te falen, zal nooit met voldoening kunnen terugkijken op z'n verleden.
Sub Culture 09 mei 2018 14:27
Hier nog een passage uit het interview met onze laffe, niet-slimme renner..

HUMO Wat vind je ervan dat Chris Froome mag starten na zijn salbutamol-plasje?
WELLENS «De UCI zou dat moeten verhinderen, maar blijkbaar laten de regels het niet toe. In zijn situatie zou ik zélf aan de kant gaan staan tot er duidelijkheid was. Ik zou niet in Froomes plaats willen zijn. In de Ruta kreeg hij elke dag dezelfde vragen. Als hij daar had gewonnen, zou niemand geapplaudisseerd hebben. Waarom rijd je dan mee? Misschien wou hij tonen dat hij niets fout heeft gedaan.»


HUMO Froome koerste al vaak met een therapeutische uitzondering, een zogenaamde TUE, die hem toeliet om medicatie te gebruiken die op de dopinglijst staat. Jij weigert dat, bij wijze van statement?
WELLENS «Ik zou het hypocriet vinden om met een TUE te koersen. Die producten zijn verboden, omdat ze slecht zijn voor je lichaam óf omdat je er sneller door rijdt. Waarom zou je ze dan in sommige gevallen wél toelaten? Als je zoiets nodig hebt, ben je ziek of geblesseerd: dan moet je niet koersen, maar rusten. Al is het een moeilijke discussie. Alex Dowsett heeft blijkbaar een aandoening aan z’n bloed die medicatie vereist, anders kan hij doodbloeden na een valpartij. Daar heb ik begrip voor. Maar als je cortisonen nodig hebt tegen kniepijn, moet je rusten.»


HUMO Twee derde van het peloton heeft inspanningsastma, ook jij hebt een lichte vorm. Waarom gebruik je geen puffer die je ademhalingscapaciteit met 8 procent zou verbeteren?
WELLENS «Ik ga er geen 8 procent sneller van rijden. Het zou misschien een fractie schelen, maar dan word je er afhankelijk van. Dat wil ik niet. Sommige renners gebruiken een puffer, terwijl ze die niet echt nodig hebben.»
Man zonder hamer 09 mei 2018 14:37
Klinkt inderdaad bijzonder laf. Durft niet eens cortisonen en astmamedicatie te gebruiken met een TUE... Stel dat het hele peloton dat deed... grinning smiley



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/05/2018 14:38 door Man zonder hamer.
rustdag 09 mei 2018 15:50
Curzio 09 mei 2018 15:59
Zal het dan nu (eindelijk) eens voor Woods zijn?
Slimmerd 09 mei 2018 16:08
Nog 63km, 3'40
PVW 09 mei 2018 16:13
Dat weten we dus niet. Ik denk dat ie best ver zou kunnen komen. Maar ik snap zn voormeur wel. Zo min mogelijk tactiek en geloer, gewoon ritjes winnen,en dat het hele jaar rond.
Walnoot 09 mei 2018 16:14


Het profieltje dat er toe doet is natuurlijk deze. De sprint zelf is min of meer vlak, het stuk ervoor waarschijnlijk niet lastig genoeg voor de sprinkhanen om genoeg afstand te nemen. Op het oog heeft het type Stybar/Sanchez hier dus meer kans dan het type Woods/Yates. Maar het is ook spek voor de bek voor de mannen die goed uit een klein groepje kunnen sprinten dus. Zeg maar Battaglin/Ulissi (maar Ulissi is zo te zien niet in hoogvorm). Dennis en Pinot kunnen dit natuurlijk ook.
rustdag 09 mei 2018 16:18
Hier de beelden,van de laatste 5km

[www.youtube.com]
LD88 09 mei 2018 17:00
Ik zeg Goncalves of Bilbao.
Fashionisto 09 mei 2018 17:24
Zou Gesink zich eens dienstig durven opstellen voor Battaglin?

Edit: volgens mij zag ik hem zojuist op kop sleuren, terwijl de regie zich richtte op Pozzovivo!



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/05/2018 17:32 door Fashionisto.
rustdag 09 mei 2018 17:32
Ik zie hem de hele Giro al knechten.
Sjorsoll 09 mei 2018 17:37
Lopez ook gevallen. Rijdt rechtdoor de berm in.
Anony 09 mei 2018 17:39
Kan die vent eigenlijk sturen? Jezus.
shake 09 mei 2018 17:45
Fashionisto Schreef:
-------------------------------------------------------
> Zou Gesink zich eens dienstig durven opstellen
> voor Battaglin?
>
> Edit: volgens mij zag ik hem zojuist op kop
> sleuren, terwijl de regie zich richtte op
> Pozzovivo!


Met effect
Anony 09 mei 2018 17:45
Battaglin wint, daarmee zijn transfer naar LottoNL nu toch wel (eindelijk) verzilverd.
Cecchini 09 mei 2018 17:48
Fashionisto 09 mei 2018 17:49
Anony Schreef:
-------------------------------------------------------
> Kan die vent eigenlijk sturen? Jezus.

Hij zou een leuk tandem vormen met Tony Martin.
Anony 09 mei 2018 17:49
Voor iemand die al vier jaar niet meer won is dat een vrij boute uitspraak.
Curzio 09 mei 2018 17:49
Zeker! Iets minder voorjaar dan in 2017, maar als je dan zo presteert in de Giro (die toen juist vrij matig was) dan is er geen reden tot klagen.
Bromertà 09 mei 2018 17:50
Gisteren vergeten?
Eindhovuh 09 mei 2018 17:55
LottoNLJumbo heeft qua resultaten wel een topseizoen tot nu toe. Mooi voor hen.
rustdag 09 mei 2018 18:07
Lopez staat nu op 1.57
Slimmerd 09 mei 2018 18:11
Hij maalt het zichzelf ook niet makkelijk hè, maar wat doen Bilbao en Kangert in groep één....
Sjorsoll 09 mei 2018 18:11
Tel daar minstens anderhalve minuut bij op voor de tijdrit en zijn achterstand is eigenlijk onoverbrugbaar ten opzichte van Dumoulin.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/05/2018 18:12 door Sjorsoll.
LD88 09 mei 2018 18:16
Bilbao voor de ritzege en Kangert als reservekopman voor het klassement.
Curzio 09 mei 2018 18:18
Poepincidenten, ploegenspel en lange raids op grote hoogte daargelaten.
Sjorsoll 09 mei 2018 18:20
Poepincidenten, ploegenspel en lange raids op grote hoogte daargelaten.
Sjorsoll 09 mei 2018 18:21
Je was me net voor!
ton duk 09 mei 2018 18:32
Ik moest ff terugdenken aan de "aanval" van Slimmerd op mij tijdens Romandie
Jij juicht liever voor een 11e plek van een Lammertink dan voor deze zege van Roglic....
Had vandaag dus een dubbel blij gevoel ...mooie overwinning Battaglin en goede 8e plek Lammertink
gr
Sjorsoll 09 mei 2018 18:44
Het kan mij nogmaals ook helemaal niks boeien wat een Sloveen of wat is het voor Lotto Jumbo doet. Ik vind het wel een hele goeie renner.
Dat geldt trouwens voor het gros, want uiteindelijk juicht 90% van Nederland van Nederland voor Mollema en Dumoulin terwijl ze voor buitenlandse teams rijden.
Slimmerd 09 mei 2018 18:48
Haha, naja dubbel geluk gun ik van harte. Ik denk dan weer Katusha doet een Vacansoleil/Roompotje, lekker met twee man sprinten in plaats van in dienst van elkaar winking smiley
ton duk 09 mei 2018 19:03
Slimmerd Schreef:
-------------------------------------------------------
> Haha, naja dubbel geluk gun ik van harte. Ik denk
> dan weer Katusha doet een Vacansoleil/Roompotje,
> lekker met twee man sprinten in plaats van in
> dienst van elkaar winking smiley

Daarvoor moet ik de laatste kilometers eigenlijk nog 's terugkijken, Slimmerd...
Het zou mij niet verbazen als Maurits juist in dienst reed...maar nogmaals...terugkijken dus
gr
Sub Culture 09 mei 2018 20:19
Gemiste kans voor Stybar, moet hij toch altijd winnen.
Cecchini 09 mei 2018 20:25
Ach die variant kenden wij prikkers nog niet. Je maakt je met de dag belachelijker.
Tinuz 09 mei 2018 20:35
Stybar wint 1 a 2 koersjes per jaar. Zijn laatste overwinning dateert van het Tsjechisch kampioenschap van vorig jaar.
Fashionisto 09 mei 2018 20:55
Wel een bijzondere jongen, die Battaglin: in elke Giro die hij heeft gereden (op z'n debuut in 2012 na), weet hij zich enkele malen met de besten te meten, maar in alle overige koersen is hij onzichtbaar. Het resultaat? Een erelijst met vier zeges, waarvan drie Giro-etappes.
Sub Culture 09 mei 2018 21:03
Ja, en de laatste zege van Battaglin dateert van 4 jaar geleden..
Sub Culture 09 mei 2018 21:05
Er is hier maar een iemand die zich andermaal belachelijk maakt en dat ben jij.
Nogmaals een warme oproep om het te houden bij openingsposts van rittentopics.
ton duk 09 mei 2018 22:00
Idd reden ze beiden apart een sprint...Die Consalves trouwens wel een hele goede
gr
Slimmerd 09 mei 2018 22:06
Vrij apart inderdaad, ik snap dat soort dingen nooit, maar misschien is de ploegleiding blij met dit resultaat
Eindhovuh 09 mei 2018 22:14
Dat was Bennett
Bromertà 09 mei 2018 22:28
De grote vraag was: "Waar was Wellens?" Al dat werk van zijn ploegmaten voor een uitermate magere zesde plek en alle roze ambities in een klap in rook opgegaan, waarmee eens temeer duidelijk is geworden dat Wellens over te weinig herstelvermogen beschikt. Het kan ook bezwijken voor de mentale druk zijn, daar wil geen punt van maken. Niet zo lang geleden liet Wuyts weten dat Wellens in de winter fantastische vermogensuitslagen had laten zien: tien minuten testen van over de 500 watt.

Als we dan naar de harde werkelijkheid van vandaag kijken, steekt dat toch schraal af.

Laatste 350m van Battaglin: 29’ 46.4km/h 55.0km/h 96rpm 798W Max 1023W


Laatste 2km 4%

Wellens 65kg 3’36” 504w P = 7,75 w/kg
Visconti 63kg 3’34” 491w P = 7,79 w/kg
Battaglin 66kg 3’33” 439w P = 6,65 w/kg



.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/05/2018 22:51 door Bromertà.
Tinuz 09 mei 2018 22:51
Ik had die Batta al zo ongeveer afgeschreven. Blijkbaar wil LottoNL er graag een Italiaan bij, want presteren deed 'ie niet of slechts bij minimale vlagen, tot vandaag dan. Betaalt zich dan toch nog uit.
Tjappie2 09 mei 2018 23:14
Battaglin is toch wel een van mijn favoriete renners. Waarom? Geen idee.

Overigens grappig dat Jeroen Vanbelleghem tijdens een uitzending bijna letterlijk de voorbeschouwing van wielerflits de revue laat passeren. Wordt wel steeds beter onze Jeroen thumbs up
Bromertà 09 mei 2018 23:28
Het staccato en de monotonie van deze commentator is vermoeiender dan de stemcomputer van wijlen Hawking. Verder ving ik toevallig op dat ie zich afvroeg op welke afstand tot de finish Wellens z'n demarrage moest inzetten, waarna Kroon met moeite z'n lachen kon inhouden om hem te wijzen op het belang van positionering om pas in de eindsprint toe te slaan.

Weg met die gast.
Horsie is back 10 mei 2018 00:10
Bromertà Schreef:
-------------------------------------------------------
> Het staccato en de monotonie van deze commentator is vermoeiender dan de stemcomputer van wijlen Hawking.

Ik vind het wel apart.

> Verder ving ik toevallig op dat ie zich afvroeg op welke afstand tot de finish Wellens z'n demarrage moest inzetten, waarna Kroon met moeite z'n lachen kon inhouden > om hem te wijzen op het belang van positionering om pas in de eindsprint toe te slaan. Weg met die gast.

Meedogenloos de monotonie van deze prikker. Na Hoogland, Wellens is nu Vanbelleghem de klos om te worden afgefakkeld.
De zwarte trui 10 mei 2018 00:27
Kartsen en Jeroen zijn een prima duo. Een hele verbetering tov vorig jaar.
Sjorsoll 10 mei 2018 00:37
Vorig jaar wisselden Jeroen en José af dacht ik. En Bobbie en Karsten waren co-commentator toch? Of haal ik nu rondes door elkaar?

In ieder geval vond Bobbie zichzelf iets te leuk naar mijn mening.
valse trage 10 mei 2018 01:28
Curzio 10 mei 2018 07:02
Bobbie en Jose is allebei niks tot verschrikkelijk. Jeroen stelt zich dienstbaar op tov de analist. Vorig jaar wisselde Kroon Boogerd nig af dacht ik? Zoiets zou mooi zijn, allebei prima analisten.
ton duk 10 mei 2018 07:39
willen als in moeten
Sponsorbelang zorgt voor minimaal 1 Italiaan en 1 Amerikaan in de ploeg
gr
Fcdh 10 mei 2018 08:33
Bobbie en Jose samen is inderdaad verschrikkelijk en gaat het geluid uit.
Karsten en Jeroen vind ik een meer dan prima duo en Eurosport lijkt daarmee eindelijk een acceptabel niveau in huis gehaald te hebben.

Overigens mooie overwinning van Battaglin en andermaal een overwinning voor Lotto Jumbo in een grote koers. Ze zijn toch aardig bezig daar en hebben een goudhaantje in handen met Roglic. Verwacht hier ook nog wel een top 5 a 10 notering van Bennett.
Curzio 10 mei 2018 08:49
In de Giro die Kruiswijk won, pardon, bijna won, was Battaglin al van goud waarde. Roglic liet het daar afweten.
ton duk 10 mei 2018 09:18
Eens maar met alle minnen en plussen opgeteld...voldoet/voldeed ie niet aan de verwachtingen..
Maar ja, het laatste resultaat telt...en dat was een mooie etappe-overwinning in een Grote Ronde
gr
ton duk 10 mei 2018 09:21
wat mij dan weer verbaasd is dat Kroon met regelmaat lekrijdende en/of vallende renners NOOIT meer ziet terugkeren in het peloton en daar constant ongelijk mee heeft.........Als oud-renner zou hij dat toch beter moeten kunnen inschatten ??
gr
Wanny 10 mei 2018 10:45
Die Jeroen heeft vooral een wat vervelende manier van praten die gaat tegenstaan. En hij is uiteraard nogal op de Belgen gericht. Maar da's logisch voor een Belg.
Adje Wijnands 10 mei 2018 11:28
Sub Culture Schreef:
-------------------------------------------------------
> Er is hier maar een iemand die zich andermaal
> belachelijk maakt en dat ben jij.
> Nogmaals een warme oproep om het te houden bij
> openingsposts van rittentopics.


Nee hoor, jij doet even hard mee met je zelfvoldane trolletjesgedrag.
Adje Wijnands 10 mei 2018 11:33
Horsie is back Schreef:
-------------------------------------------------------
> Bromertà Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Het staccato en de monotonie van deze
> commentator is vermoeiender dan de stemcomputer
> van wijlen Hawking.
>
> Ik vind het wel apart.
>
> > Verder ving ik toevallig op dat ie zich afvroeg
> op welke afstand tot de finish Wellens z'n
> demarrage moest inzetten, waarna Kroon met moeite
> z'n lachen kon inhouden > om hem te wijzen op het
> belang van positionering om pas in de eindsprint
> toe te slaan. Weg met die gast.
>
> Meedogenloos de monotonie van deze prikker. Na
> Hoogland, Wellens is nu Vanbelleghem de klos om te
> worden afgefakkeld.

Ik heb wel eens het idee dat jij en Bromerta in werkelijkheid beste vriendjes zijn.
Bromertà 10 mei 2018 12:03
Bromertà 10 mei 2018 12:06
Dat paard is mij veel te bronstig, springt constant op m'n bagagedrager. Heb jij een afdoende middel? Ik wil onder geen beding geweld gebruiken. Teflon?
Tinuz 10 mei 2018 12:07
Ik snap die hosanna verhalen over Kroon niet zo.
Het gaat ook regelmatig gepaard met het afserveren van de gewaardeerde Bobbie Traksel. Het ABN van Kroon is allicht beter verzorgd dan van Traksel, maar verder zie ik niet in waarom Kroon zon'n goeie is.
Tjappie2 10 mei 2018 13:40
Wanny Schreef:
-------------------------------------------------------
> Die Jeroen heeft vooral een wat vervelende manier
> van praten die gaat tegenstaan. En hij is
> uiteraard nogal op de Belgen gericht. Maar da's
> logisch voor een Belg.

Zijm manier van praten is inderdaad wat apart. Maar ik merk dat het voor mij begint te wennen.
Hij had het gister wel erg veel over Wellens, maar ja: die had dan ook net de vorige etappe gewonnen dus dat vergeef ik hem wel.
Tjappie2 10 mei 2018 13:42
Tinuz Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik snap die hosanna verhalen over Kroon niet zo.
> Het gaat ook regelmatig gepaard met het afserveren
> van de gewaardeerde Bobbie Traksel. Het ABN van
> Kroon is allicht beter verzorgd dan van Traksel,
> maar verder zie ik niet in waarom Kroon zon'n
> goeie is.

Voor het grootste gedeelte is het denk ik gewoon persoonlijke voorkeur.
Adje Wijnands 10 mei 2018 15:06
Bromertà Schreef:
-------------------------------------------------------
> Dat paard is mij veel te bronstig, springt
> constant op m'n bagagedrager. Heb jij een afdoende
> middel? Ik wil onder geen beding geweld gebruiken.
> Teflon?


Ik heb eens een opmerking gemaakt maar toen begon dat paardje meteen te steigeren
en te piepen dat ik op de ‘man’ speelde. Iets wat hij gelardeerd met een songtekst-quoteje
en een metafoortje hier en daar continu doet.
Je moet er van houden en anders om lachen.
Horsie is back 10 mei 2018 15:30
Adje Wijnands Schreef:
-------------------------------------------------------
> Bromertà Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Dat paard is mij veel te bronstig, springt constant op m'n bagagedrager. Heb jij een
> afdoende middel? Ik wil onder geen beding geweld gebruiken. Teflon?
>
>
> Ik heb eens een opmerking gemaakt maar toen begon dat paardje meteen te steigeren en te piepen dat ik op de ‘man’ speelde. Iets wat hij gelardeerd met een songtekst-quoteje en een metafoortje hier en daar continu doet. Je moet er van houden en anders om lachen.

Zeg, Adje, je moet wel Man en Paard noemen.

> Horsie, voor een paard lul je aardig recht wat krom is. Als paard dan hè!
> Verder vraag ik me wel eens af of jij vroeger vaak werd gepest en of de weerbaarheidstraining die je toen hebt gevolgd er
> in resulteert dat je ook bij zinnige kritiek als door een horzel gestoken reageert en je je weer verstopt achter je telraam?
Adje Wijnands 10 mei 2018 17:57
Horsie is back Schreef:
-------------------------------------------------------
> Adje Wijnands Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Bromertà Schreef:
> >
> --------------------------------------------------
>
> > -----
> > > Dat paard is mij veel te bronstig, springt
> constant op m'n bagagedrager. Heb jij een
> > afdoende middel? Ik wil onder geen beding geweld
> gebruiken. Teflon?
> >
> >
> > Ik heb eens een opmerking gemaakt maar toen
> begon dat paardje meteen te steigeren en te piepen
> dat ik op de ‘man’ speelde. Iets wat hij
> gelardeerd met een songtekst-quoteje en een
> metafoortje hier en daar continu doet. Je moet er
> van houden en anders om lachen.
>
> Zeg, Adje, je moet wel Man en Paard noemen.
>
> > Horsie, voor een paard lul je aardig recht wat
> krom is. Als paard dan hè!
> > Verder vraag ik me wel eens af of jij vroeger
> vaak werd gepest en of de weerbaarheidstraining
> die je toen hebt gevolgd er
> > in resulteert dat je ook bij zinnige kritiek als
> door een horzel gestoken reageert en je je weer
> verstopt achter je telraam?

Thanks for the reminder, maar zet dan ook je reactie er bij als je het over Man en Paard hebt.
En nu weer je pijlen op een ander richten want ik heb geen zin in fitties.
Het valt me als enthousiast lezer van dit forum gewoon op dat er soms op de Man wordt
gespeeld en dat het Paard daar een actieve rol in speelt.
Vandaar mijn koekje van eigen deeg.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen