Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

101st Giro d'Italia (2.UWT) 12e etappe

Gepost door Cecchini 
Cecchini 16 mei 2018 21:51
Stage 12 » Osimo › Imola (214k)



Parcours - bron Wielerflits

Adriaantje Zee, zo blauw, zo blauw! Dat zong clown Bassie toen hij in de reis door Europa langs de Adriatische kust verbleef. Helder blauw. Die beelden zullen we tijdens de twaalfde etappe van de Giro ook gaan zien. Koersen langs de Adriatische Zee geeft televisiestation Rai namelijk alle gelegenheid om Oscarwinnende plaatjes te schieten. In totaal zelfs 214 kilometer.

Het startschot klinkt even na het middaguur in de finishplaats van de elfde rit, Osimo. Imola, ooit Forum Cornelii geheten, is de finishplaats van de dag. Het is een grotendeels vlakke etappe, met pas in de ultieme slotfase wat spanning met hoogtemeters rond Imola. Imola? Imola! Bekend vanwege zijn geschiedenis met de Formule 1. Opmerkelijk genoeg werd van 1981 tot en met 2006 daar de Grand Prix van San Marino verreden. Het dwergstaatje ligt ruim honderd kilometer verderop. De laatste coureur die er wist te winnen was Michael Schumacher.

Onderweg zoekt de organisatie ook nog steden op met een verhaal. Na ruim honderd kilometer doorkruist het peloton namelijk Rimini, de plek waar Pantani het leven liet en tevens een van de meest bekende badplaatsen van het land. De finale wordt ingeluid door een slotronde van zestien kilometer. De streep ligt uiteindelijk op het F1-circuit. Wellicht dat de beklimming van Tre Monti (4,3 kilometer aan 4,2%), met de top op 7,4 kilometer van de streep, nog voor vuurwerk kan zorgen. Wie krijgen Schumacher en Ilnur Zakarin, die hier in 2015 een solo afrondde, als opvolger?



Start: 12.10 uur
Finish: Tussen 17.00 en 17.28 uur

Weer en TV
In en rond Imola wordt wisselvallig weer voorspeld op donderdag. De temperatuur schommelt rond de 15 à 16 graden Celsius, terwijl het bij de start nog warmer is dan 20 graden. De wind komt met kracht twee uit het zuidwesten en de kans op neerslag is wel degelijk aanwezig. Zeker in de middag, rond 16.00 uur worden enkele millimeters aan regen verwacht. Bij tijd en wijlen zal ook de zon door het wolkendek breken. Eurosport begint om 13.00 uur met de uitzending, vanaf 13.15 uur zijn er live-beelden.

Beelden van onderweg


Imola


Algemeen Klassement
1 Yates Simon Mitchelton-Scott 20 47:08:21
2 Dumoulin Tom Team Sunweb 0:47
3 Pinot Thibaut Groupama - FDJ 1:04
4 Pozzovivo Domenico Bahrain Merida Pro Cycling Team 1:18
5 Carapaz Richard Movistar Team 1:56
6 Bennett George Team LottoNL-Jumbo 2:09
7 Dennis Rohan BMC Racing Team 2:36
8 Bilbao Pello Astana Pro Team 2:54
9 Konrad Patrick BORA - hansgrohe 2:55
10 Aru Fabio UAE-Team Emirates 3:10

Cecchini 16 mei 2018 21:52
Danilo



De afgelopen week stond de Giro stil bij de dood van Pantani en Scarponi. Als helden werden ze geëerd, terwijl het toch notoire slikkers waren. Hoe zou het Danilo di Luca vergaan als hij het tijdelijke voor het eeuwige verwisselt. Ik gun hem het beste, maar voor je populariteit kan je heengaan soms geen kwaad, zo lijkt het wel, ofwel van de doden niets dan goeds.

Om het karakter van deze Giro winnaar van 2007 nog eens te schetsen heb ik 2 verhalen van het Nieuwsblad en de Volkskrant gecombineerd.

‘How can you be that fucking stupid?’, twittert Lance Armstrong vlak voor de Giro in 2013 van start gaat. Een paar uur eerder is de Italiaanse wielrenner Danilo Di Luca betrapt op doping - niet voor de eerste keer, niet voor de tweede keer, maar voor de derde keer. Danilo één van de grootste dopingzondaars van deze eeuw. Voor het leven geschorste en ex-Girowinnaar Danilo di Luca. Plaaggeest ook van Michael Boogerd.

Di Luca, de 42-jarige ‘Killer van Spoltore’ heeft na al die turbulente wielerjaren zijn leven eindelijk weer op orde. Dat komt vooral door wat hij hier doet, zegt hij, in deze werkplaats net buiten Pescara. Hier sleutelt Di Luca niet alleen aan zijn eigen fietsmerk Kyklos. Hij probeert vooral weer iets van zijn leven te maken.

‘Ik begin met een leeg vel en een teken een fiets. Daar komt het op neer’, vat Di Luca dat nieuwe leven samen. Af en toe reist hij naar zijn Chinese fabriek om wat aanpassingen te doen aan bijvoorbeeld het carbon, de lak, of de vorm.

Twee jaar geleden verscheen ook zijn autobiografie ‘Beesten van het succes’ (Besti di Vottoria). In die biografie schrijft Di Luca hoe hij al als amateur in 1997 begon met verboden middelen. In de jaren daarna werd liegen als ademhalen.



Di Luca windt er geen doekjes om. “Als ik mij niet gedopeerd had, zou ik nooit gewonnen hebben. Doping verbetert de prestaties met 5 à 7 procent. Tot 10 à 12 procent tijdens de piek van je vormpeil. Doping is niet verslavend, maar het is een machtsinstrument: wie wint trekt het geld aan. Voor zichzelf, voor het team en voor de sponsors.”

Di Luca vertelt in zijn boek dat hij met doping begon in 2001 nadat hij verslagen werd door een renner die hij als amateur nog regelmatig klopte. “Ik gebruikte testosteron, EPO, cortisone. Je kan daarvoor geen voorschrift krijgen bij de dokter, dus je zoekt het spul zelf bij elkaar. Via het fitnesscenter of het internet. Binnen de sport weet iedereen dat. Het hoort er nu eenmaal bij. Als je gepakt wordt, dan heb je een foute timing gehanteerd want iedereen weet hoeveel uren er moeten verstrijken vooraleer een test niet meer positief is”, klinkt het schaamteloos.

Nooit stond hij erbij stil dat hij, als gedrogeerde Icarus die te fiets richting de zon klimt, wel eens heel diep zou kunnen vallen. Want hij viel. In 2004 was hij betrokken bij de enorme Italiaanse dopingzaak Oil for Drugs, met in de hoofdrol een bevriende huisarts bijgenaamd Ali Chemicali. In 2009 werd hij twee keer gepakt na gebruik van het verboden middel cera en in 2013, vlak voor de Giro begon, smolten zijn vleugels voor het laatst.

Di Luca: 'Wielerfans die ons hebben laten vallen, begrijpen niets van fietsen. Mannen als Jan Ullrich, Danilo di Luca, Michael Boogerd, Lance Armstrong – dat zijn nu eenmaal kampioenen, met of zonder epo.'

Als iedereen aan de doping zit, wint nog steeds de sterkste, snap je? Sterker nog: als er geen doping was geweest, had ik meer gewonnen omdat doping nivelleert. Kampioenen zijn kampioenen omdat ze de beste zijn. Ik was de beste.’





1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/05/2018 22:00 door Cecchini.
Cecchini 16 mei 2018 23:04
Grove berekeningen wijzen uit: Dumoulin pakt ruim negentig seconden op Yates in tijdrit

Voor wie de spanning nu al te groot wordt, en de zware bergetappes van komend weekend even voor het gemak worden vergeten.

Door Marijn van den Berge/ In de leiderstrui

Tom Dumoulin mag in de komende etappes van de Giro d'Italia tot maximaal anderhalve minuut verliezen op Simon Yates. Die berekening maakte journalist Cillian Kelly. Natuurlijk is het slechts een berekening en kan de realiteit heel anders uitpakken, maar het is een interessante beredenering.

Gezien de vorm van de huidige klassementsrenners lijken Yates en Dumoulin de enige twee kandidaten voor een Giro-eindzege. Het is geen geheim dat Yates de betere klimmer is en Dumoulin de betere tijdrijder. Daarom zal veel afhangen van de tijdrit die volgende week dinsdag op het programma staat.

Kelly legde de tijdritten die Simon Yates en Dumoulin tegen elkaar reden naast elkaar en kwam tot de conclusie dat de Brit in die zeven tijdritten gemiddeld 2.68 seconden per kilometer op Dumoulin verloor. Dat betekent dat de wereldkampioen tijdrijden over iets meer dan 34 kilometer zo’n 92 seconden wint.

Dumoulin heeft een achterstand van 47 seconden op Yates en dat betekent dat hij in de twee bergritten van dit weekend maximaal 40 tot 45 seconden extra prijs mag geven. Lukt dit en de berekeningen kloppen, staat Dumoulin in dat geval dinsdag weer in het roze. De voorsprong die hij dan heeft zal hij nog wel in de laatste week moeten verdedigen, wanneer er drie bergritten op het programma staan.

Maar nogmaals: het is slechts een beredenering. Goede of slechte dagen, mee- of tegenwind, druk, positie in het klassement, weersomstandigheden, valpartijen en niet te vergeten: de dag na de rustdag. Het gaat allemaal meespelen en dan kunnen koude cijfers misschien van tafel worden geveegd.
Rough calculations (excluding any context regarding what position they were on GC, or what motivation the may have had).

But this suggests Dumoulin will take about 90 seconds back from Yates in the 34.2km TT on Stage 16

[pbs.twimg.com]
Man zonder hamer 16 mei 2018 23:26
Resultaten uit het verleden, etc... In de eerste tijdrit van deze Giro verloor Yates ‘slechts’ 20 sec. Omgerekend naar 34 km zou dat dan tegen de 70 seconden worden. Weliswaar betrof dat een ander soort tijdrit met bovendien een kortere lengte. Toch zie ik Yates in zijn huidige vorm daar beslist toe in staat.
Snorfietser 16 mei 2018 23:34
Ik las op Wielerflits dat Dumoulin zelf denkt 2 minuten op Yates te kunnen winnen. Yates zou dan in de bergen incl. bonificaties nog 1.13 moeten winnen om in seconden gelijk te komen. Op basis van van Yates tot nu toe bergop heeft laten zien zou hij dat wel moeten kunnen halen. Belangrijkste factor lijkt me het recuperatie en het exacte moment van de vormpiek. Dumoulin lijkt beter te worden / relatief minder verval te tonen. Kan heel spannend worden!



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/05/2018 19:30 door Snorfietser.
Horsie is back 16 mei 2018 23:47
Het kan zijn dat de Giro niet belangrijk genoeg is, maar anders komen www.bestbikesplit.com of www.trainingpeaks.com of Guido Vroemen beslist om de hoek kijken met hun voorspellingen, maar hebben we hier niet ene prikker vandaag door mij wat onhandig vanwege zijn fascinatie voor links omschreven als grinning smiley
Horsie is back 17 mei 2018 00:37
De etappe eindigt op de oprijlaan van de dottore. Het profiel van de etappe doet me echter denken aan een haai, die ligt te zonnebaden in de zon.
De Italiaan eert zijn helden. Gisteren was het tenminste nog Michele Scarponi.
Sjorsoll 17 mei 2018 00:57
Interessante stukjes plaats je, Cecchini! Dank ook van mijn kant smiling smiley
ton duk 17 mei 2018 07:37
Ik hoop op Viviani # Zegetrijn
gr
lodjan 17 mei 2018 08:01
Vlaflip76 17 mei 2018 08:04
Foto van het circuit is van het circuit van Mugello (het thuiscircuit van Ferrari)
Dit is het Circuit van Imola:
foto
En die heeft Ferrari als naam, verwarrend dat wel.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/05/2018 08:35 door Vlaflip76.
Vlaflip76 17 mei 2018 08:05
.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/05/2018 08:35 door Vlaflip76.
Vlaflip76 17 mei 2018 08:06
.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/05/2018 08:35 door Vlaflip76.
Vlaflip76 17 mei 2018 08:28
Netjes hoor, iemand dood wensen. Sommige mensen zouden dat als bedreiging zien, gelukkig is dit geen twitter.
Onderdeel van de heroïek van Pantani en Scarponi is natuurlijk ook de manier waarop ze stierven. Wat gun je Danilo?
Cecchini 17 mei 2018 09:56
Ach, daar gaan we weer. Ik wens niemand dood. Ik probeer alleen maar aan te geven, dat als je vroeg komt te overlijden, er schijnbaar een proces ontstaat, waarbij iemand een heldenstatus krijgt, maar helemaal voorbij wordt gegaan aan het feit, dat we gewoon te maken hebben met ordinaire valsspelers. Di Luca was volgens mij niet beter of slechter dan Pantani en Scarponi, wel eerlijker (uiteindelijk). Ik vrees echter dat Di Luca in de populariteitspolls erg laag scoort.

Ik gun Di Luca een normaal en gelukkig leven, alleen hoop ik niet dat hij een heldenstatus t.a.v. zijn sportverleden verwerft, maar als hij zich overmatig inzet voor de zwakkeren in de samenleving, mag hij wat mij betreft voor het Italiaanse equivalent van een lintje in aanmerking komen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/05/2018 09:59 door Cecchini.
Cecchini 17 mei 2018 10:00
Dank je voor de verbetering. In de autosport ben ik niet zo thuis.
Eindhovuh 17 mei 2018 10:29
Mee eens, je moet wel slecht lezen wil je in jouw stuk een doodswens lezen.
Vroeg overlijden draagt bij aan mythevorming.
Senna is bijvoorbeeld ook veel populairder dan Prost.
Carlos Danger 17 mei 2018 10:38
Spannende aanloop.
Frederik D. 17 mei 2018 10:47
Siem 17 mei 2018 10:56
Eindhovuh Schreef:
-------------------------------------------------------
> Senna is bijvoorbeeld ook veel populairder dan
> Prost.

Peter Prost?
Slimmerd 17 mei 2018 11:02
.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/05/2018 11:18 door Slimmerd.
lodjan 17 mei 2018 11:19
Thus, because of a small improvement over the last night, Tanel Kangert wants to try to start today's stage 12. Since he is a little bit better today, Astana Pro Team decided to allow the rider to continue @giroditalia #Giro101 #AstanaProTeam
Meneer 60% 17 mei 2018 11:25
Dumoulin is sterker in lange tijdritten dan in kortere. En een niet-tijdrijder als Yates verliest altijd relatief minder op een korte tijdrit, zeker als die ook bochtig is (wat vaak het geval is). Dan kan een specialist zijn voordelen veel minder goed uitbuiten.

Op het WK tijdrijden (44 minuten) won Dumoulin 1,5 minuut op tijdritspecialisten als Froome, Dennis en Martin.
In de eerste tijdrit van de Giro vorig jaar (50 minuten) blijven er vier andere renners binnen de 2 minuten.
In de Tour van 2016 (50 minuten) bleven er vijf rijders binnen de 2 minuten.
In de Vuelta van 2015 (44 minuten) bleven er maar twee anderen binnen de 1:30.

Nu is het wsl. een kleine 40 minuten. Ietsjes korter dus. Als Dumoulin zijn niveau haalt van de tijdritten hierboven dan zal Yates zichzelf enorm moeten overtreffen om binnen de 1:30 te blijven. 2:00 ligt dan meer voor de hand en daar hoeft hij niet eens slecht voor te rijden.
Slimmerd 17 mei 2018 11:37
Dus eerst communiceren dat hij niet start, dan toch starten, benieuwd hoe lang het duurt tot hij af stapt
Sjorsoll 17 mei 2018 12:08
Amy Winehouse, dat was een junk op hakken in de opinie. Nu vinden mensen het tragisch. Raar hoe dat werkt.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/05/2018 13:19 door Sjorsoll.
Walnoot 17 mei 2018 12:17
Als het van het "Wolfpack" moet komen (en nee, ik bedoel niet die nazi's of die Spaanse groepsverkrachters die laatst in het nieuws waren), dan zal het toch eerder voor Stybar of Schachmann zijn, lijkt me zo. Het is toch best nog een fors klimmetje en er is nauwelijks tijd om een achtervolging op te zetten.
Slimmerd 17 mei 2018 12:27
Frapporti, Maestri, Senni, Zhupa en Mosca voor de vlucht van de dag
Horsie is back 17 mei 2018 12:44
Sjorsoll Schreef:
-------------------------------------------------------
> Amy Winehouse, was een junk op hakken in de
> opinie. Nu vinden mensen het tragisch. Raar hoe
> dat werkt.

Het is hier wel een wielerforum, ja, voor je het weet raken we in een discussie op NAP verzeild over de (on)berekenbare kronkels van de hersenen bij hevige stress onder de bezielende leiding van de niet aan attention deficit lijdende professor Eric Scherder. Hoe je geen pijn kunt voelen als je midden in de nacht onder immense stress een arm wordt afgerukt en je ineens een verklaring hebt voor de dwang neuroten op de weg, die met gebroken ledematen voortploeteren om ja, waarnaar toe te rijden. Ben ik helder als Horsie? grinning smiley
Bromertà 17 mei 2018 12:49
Tjappie2 17 mei 2018 13:09
Een dag in de Giro begint met een mooie blik in het roemruchte verleden van het Italiaanse wielrennen, met daarbij ook nog even de kaartjes van de etappe. Echt helemaal top!

Kopje koffie erbij, heerlijk! Ben je van plan om dit ook in de Tour te doen Cecchini? Zou tof zijn.

(Di Luca vond ik overigens altijd wel een mooie renner)
Orakel 17 mei 2018 13:21
Bennett, Battaglin en vd Sande mag je ook zien als sprinters en kunnen dit prima aan.
Eindhovuh 17 mei 2018 13:25
Ik vond gezien de etappe van vandaag mijn formule1 vergelijking wel gepast.
Cecchini 17 mei 2018 13:29
Ik geef toe, dat Danilo een mooie jongen/man is om te zien. Je hoeft je er in ieder geval niet voor te schamen als je hem voorstelt aan je vrienden. Voor de Tour twijfel ik nog. In die periode heb ik wat meer drukte, ik kijk het nog even aan. Dank voor de complimenten
Fcdh 17 mei 2018 13:36
Om 1 of andere reden was ik altijd fan van Di Luca en moet altijd denken aan zijn duel met Boogerd in het begin van zijn carriere. 3x gepakt met doping? Het zal alle renners zaten aan de rotzooi en ik heb nu niet de illusie dat dit anders is. Morgen een stuk over Rico?

Etappe verder tot nu toe geen reet aan en dat is logisch na de afgelopen dagen. Zet om kwart voor 5 de TV wel weer aan.
JW 17 mei 2018 13:38
Rustdag voor Michelton Scott.
Beetje jammer, maar elke dag oorlog is ook te veel gevraagd.
El Chaba 17 mei 2018 13:42
Koppi 17 mei 2018 13:50
Begrijpend lezen is soms moeilijk. 'Wat gun je Danilo?' vraagt Vlaflip. Lees nog eens:'Ik gun hem het beste...' Daar zit echt geen doodswens in. Cec filosofeert alleen even over wat als... En dat zeg ík!
Sub Culture 17 mei 2018 13:51
Tjappie2 17 mei 2018 13:53
JW Schreef:
-------------------------------------------------------
> Rustdag voor Michelton Scott.
> Beetje jammer, maar elke dag oorlog is ook te veel
> gevraagd.

In Syrië bewijzen ze al een tijdje dat het wel kan, als je maar wilt.
Curzio 17 mei 2018 13:57
Ik vond Di Luca dan weer een van de antipathiekste renners die er was. De doping droop van zn arrogante gelaat. Kan me ook nog goed zn gretige blik herinneren toen Menchov ondereind gleed in die slottijdrit. Blijkens het bovenstaande stuk blinkt hij ook niet uit in zelfreflectie. Geef mij dan Boogerd maar (die ook niet berouwvol is overigens).
Cecchini 17 mei 2018 15:27
Ik zit aan Frigo te denken
ton duk 17 mei 2018 15:32
Leuk zo'n ontboezeming...enigszins frigide
gr
ton duk 17 mei 2018 15:34
Sprintersploegen geven weinig weg...2,5 minuut met nog een 70+ km te gaan
hup DANNY
gr
Ridder Kale Knikker 17 mei 2018 15:42
Ik sluit me aan bij DUK, laat de zegereeks van Danny vandaag maar beginnen. Hup Danny!
Tjappie2 17 mei 2018 15:47
Als ze de echte topsprinters er af weten te kletsen op dat klimmetje liggen er zeker kansen. Al hoewel Sam Bennett vrij goed klimt de laatste tijd is mijn indruk.
veluweracer 17 mei 2018 15:47
Cecchini Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ach, daar gaan we weer. Ik wens niemand dood. Ik
> probeer alleen maar aan te geven, dat als je vroeg
> komt te overlijden, er schijnbaar een proces
> ontstaat, waarbij iemand een heldenstatus krijgt,
> maar helemaal voorbij wordt gegaan aan het feit,
> dat we gewoon te maken hebben met ordinaire
> valsspelers. Di Luca was volgens mij niet beter of
> slechter dan Pantani en Scarponi, wel eerlijker
> (uiteindelijk). Ik vrees echter dat Di Luca in de
> populariteitspolls erg laag scoort.
>
> Ik gun Di Luca een normaal en gelukkig leven,
> alleen hoop ik niet dat hij een heldenstatus
> t.a.v. zijn sportverleden verwerft, maar als hij
> zich overmatig inzet voor de zwakkeren in de
> samenleving, mag hij wat mij betreft voor het
> Italiaanse equivalent van een lintje in aanmerking
> komen.

Sterven werkt louterend voor de pakhaas van weleer.
veluweracer 17 mei 2018 15:49
Cecchini Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik zit aan Frigo te denken

Niet aan Casagrande?
Andere Peter 17 mei 2018 15:56
Ook eens.

Maar doe er maar weer 15 sec vanaf als Yates nog in het roze rijdt. Ik denk tevens dat in de staatjes ondervertegenwoordigd is dat Yates nu mogelijk beter is dan hij ooit was.

Als ik Dumoulin was dan zou ik toch niet gokken op het goedmaken van 2 minuten.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/05/2018 15:57 door Andere Peter.
Fcdh 17 mei 2018 16:29
Aardige breuken in het peloton mede door het baggerweer.
Nog even afwachten welke klassementsrenners achter de breuk zitten.

edit Carapaz de eerste
edit Pozzovivo de tweede
edit Lopez Moreno de derde.

Sunweb nu op kop. 25 seconde verschil



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/05/2018 16:36 door Fcdh.
Remko 17 mei 2018 16:31
Sub Culture Schreef:
-------------------------------------------------------
> zonder -n

Oei, die stijlfout heeft echt heel erg veel pijn gedaan. Laat je niet zo kennen, iedereen maakt wel eens een foutje!
shake 17 mei 2018 16:34
Breuke in het peleton. Noch geen informatie over Dumoelen
Heisenberg 17 mei 2018 16:35
Viviani de slag gemist. Van Poppel wel opgelet? Er zaten aardig wat Jumbo's in de groep Carapaz, maar ze maakten zich niet druk, dus dan ga ik er van uit dat G. Bennett en Van Poppel in de goede groep zitten.
shake 17 mei 2018 16:36
Pozzo Vivi Lopez en Carapatser in achtervolging
Sjorsoll 17 mei 2018 16:36
Die regenboogtrui motiveert ook prima hoor.

En wat valt er te gokken? Hij moet gewoon zo hard mogelijk naar de streep. Je kunt die dag ook niet weten wat genoeg is, er volgen daarna nog drie loeizware bergetappes.
shake 17 mei 2018 16:38
Froome, Aru, Yates, Dumoulin et Pinot sont dans le premier groupe !
rustdag 17 mei 2018 16:38
Ze gaan denk alleen rijden voor Bennett. als Pozzo er achter zit
shake 17 mei 2018 16:41
De restanten van de vroege vlucht worden opgepeuzeld en ook de twee groepen smelten - net voor het circuit - weer samen. #Giro101
Remko 17 mei 2018 16:41
en de tweede groep sluit weer aan lijkt het....
Curzio 17 mei 2018 16:42
Wellens gaat, weer te vroeg lijkt me.
Curzio 17 mei 2018 16:54
Hij wordt teruggepakt op het moment dat hij had moeten aangaan.
Sub Culture 17 mei 2018 16:59
Pijn?
Neen, ik vond het vooral amusant hoe iedereen er zo gretig op sprong.
Andere Peter 17 mei 2018 17:04
De regenboogtrui zit al verrekend in een aantal van de verschillen. En is juist minder bijzonder in dit opzicht: hij draagt hem bij alle tijdritten. Motiverend, het zal wel. Dat bedoelde ik niet zo. Ik denk dat Yates zich mede door die trui sterker dan ooit zal voelen.
Remko 17 mei 2018 17:05
Sub Culture Schreef:
-------------------------------------------------------
> Pijn?
> Neen, ik vond het vooral amusant hoe iedereen er
> zo gretig op sprong.

Maar ik neem aan dat je niet verbaasd bent dat ze net bij jou er zo opsprongen?
# stijlfout
predator 17 mei 2018 17:09
Sam met overmacht.
Curzio 17 mei 2018 17:10
Wat een finale. Wat een sprint.

Dat we nog net het cynische schouderklopje van de formidabele Mohoric op de rug van Betancur te zien kregen was de kers op de taart.
Luijt 17 mei 2018 17:13
Prachtige bespiegelingen, maar zullen we eerste ven kijken hoe men de Zoncolan op fietst. Ik vond het persoonlijk de zwaarste col van allemaal.
1.30 of 2 minuten is helemaal niets als je daar slecht bent. Die berg zou Yates beter moeten liggen dan Dumoulin. Aan de andere kant houdt Yates dit niveau nooit vast in de 3e week. Heeft ie in ieder geval nog nooit gedaan.

Ach wat een glazen bollen gelul allemaal.
Luijt 17 mei 2018 17:14
Van Poppel machtig en machteloos tegelijk.
Fashionisto 17 mei 2018 17:14
Curzio Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wat een finale. Wat een sprint.
>
> Dat we nog net het cynische schouderklopje van de
> formidabele Mohoric op de rug van Betancur te zien
> kregen was de kers op de taart.

Zinloos cynisme: ze schoten in een rotvaart naar de finish (want dalende lijn) en om dan 500m voor de meet te gaan linkeballen, ipv het tempo te onderhouden en de sprint te laten beslissen, maakt hem net zo medeplichtig in het falen van de missie.
Sub Culture 17 mei 2018 17:21
Fashionisto 17 mei 2018 17:28
Opvallend om te zien dat Yates een gaatje dichtte op Carapaz en Dennis.
Carlos Danger 17 mei 2018 17:33
shake Schreef:
-------------------------------------------------------
> Froome, Aru, Yates, Dumoulin et Pinot sont dans le
> premier groupe !


Is het al tijd voor 'Le Tour'?
shake 17 mei 2018 17:37
Curzio 17 mei 2018 17:40
Betancur probeerde te opzichtig om te profiteren van Mohoric. Die vroeg in de laatste km nog een keer over te nemen. Maar Carlos dacht slim te zijn, en zo verliezen ze allebei.
rustdag 17 mei 2018 17:43
Ja en Oomen dichte dat gaatje weer. deed hij goed,was scherp.
ton duk 17 mei 2018 18:22
Na de mislukte sprint in Tel Aviv (15e) rijgt D v Poppel de ereplaatsen aaneen ...5e,5e en 2e thumbs up
Lammertink ook aardig voorin vandaag (11e)
gr
Cyclad 17 mei 2018 18:25
Zonder meer knap gereden van Van Poppel. Viviani en Bennett zijn sneller, Viviani werd vooraan gemist, dan doet Van Poppel het goed met plaats 2.
Curzio 17 mei 2018 18:32
Leuk dat hij van de rest wint, maar de snelste sprinter vsn het pak haalt een ttuc uit door heel vroeg asn te gaan. Bennett hoeft dat niet eens te doen, hij is immers de snelste, maar doet het toch. Danny moet zoiets wel doen, maar doet het niet. Leuk dat hij de sprint vsn de rest wint maar dat was eerlijk gezegd voor des keizers baard.
Fashionisto 17 mei 2018 18:39
Zou Bennett niet langzamerhand spijt krijgen van zijn afwezigheid in de tussensprints?
3x3e en 2x1e tegenover 1x2e en 2x1e van Viviani.
Eazster 17 mei 2018 19:06
Verklaring waarom Danny niet meteen aanging toen Bennet dat wel deed,ws dat van poppel dacht dat het een lead-out man van Bennet was.
Massimo 17 mei 2018 19:57
Adje Wijnands 17 mei 2018 20:25
Sub Culture Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hoge bomen..

Betweterige Belgen..
Wanny 17 mei 2018 21:00
Had Battaglin hier niet wat meer voor Van Poppel moeten doen? Die rijdt nu zelf top 10, maar had van grote waarde kunnen zijn voor toen Bennett ging. Of net daarvoor door het tempo omhoog te gooien.
ton duk 17 mei 2018 22:41
Volgens mij reed iedereen, behalve Bennett , al op zijn limiet...
gr
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen