Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

101st Giro d'Italia (2.UWT) 20e etappe

Gepost door Cecchini 
Cecchini 26 mei 2018 00:50
Stage 20 » Susa › Cervinia (214k)



Parcours
Vijftig kilometer aan klauterwerk, bijna vierduizend hoogtemeters en een totale afstand van 214 kilometer. De Giro-organisatie noemt de voorlaatste bergetappe naar Cervinia niet voor niets Il Tappone (de koninginnenrit). De nog overgebleven Giro-matadoren moeten – zeker in vergelijking met de afgelopen dagen – vroeg uit de veren. Ze dienen namelijk om 10:20 op het appèl te verschijnen in startplaats Susa.

Susa


Het in de regio Piemonte gelegen Susa is niet meer dan een uit de kluiten gewassen gehucht, met een inwoneraantal dat nauwelijks de zevenduizend ontstijgt. Toch vervulde Susa in de middeleeuwen en vroegmoderne tijd een belangrijke rol als knooppunt én transsportcentrum tussen Italië en Zuid-Frankrijk. Volgens de in de elfde eeuw levende monnik en geschiedschrijver Rodulfus Glaber geniet Susa de eer van het zijn van oudste Alpendorp. Een lofuiting waar de lokale inwoner mee kan pronken, mocht hij een toerist tegenkomen.

Vanuit dit bergdorpje gaat het over maar liefst 130 nagenoeg vlakke kilometers richting Turijn – waar de renners overigens niet doorheen zullen rijden – naar de eerste Alpenreus van de dag. Het betekent dat een kopgroep met baroudeurs voldoende tijd heeft om er vanonder te muizen. Eenmaal het dorpje Verrès gepaseerd, begint men aan de beklimming van de Col Tsecore. Dit is ook meteen de zwaarste beklimming van de dag, althans op papier. Over een afstand van zestien kilometer moeten 1242 hoogtemeters worden overwonnen, wat neerkomt op een gemiddelde stijgingsgraad van 7,7%. De benen zullen vooral vollopen tijdens de laatste vijf kilometer, als percentages boven de 10% elkaar in rap tempo afwisselen.

Inmiddels is de vallei van Dora Riparia ingeruild voor die van Aosta, maar dat zal niks afdoen aan de schoonheid van de omgeving. De Aosta vallei ziet zich omringd door de hoogste Alpentoppen, kliffen, meren en uiteraard de op een heuvel geplante pittoreske kastelen. De renners zullen weinig tijd hebben om zich te vergapen aan dergelijk schoon, want direct na de afdaling van de Col Tsecore wacht de Col de Saint-Pantaléon. De cijfers? 16,5 kilometer klimmen aan een gemiddelde van 7,2%. De Saint-Pantaléon is in tegenstelling tot zijn voorganger gelijkmatiger, maar kent in het begin én aan het einde nog enkele steilere stroken.

Na de top te hebben gerond, volgt een kortere afdaling naar de slotklim naar Cervinia, dat vooral dienst doet als wintersportgebied. Enige respijt wordt de coureurs met andere woorden niet gegund, wat opblazingsgevaar aan de voet van de slotklim in de hand werkt. Cervinia, dat gelegen is in het bergdal Valtournenche, ligt aan de zuidelijke voet van de maar liefst 4478 meter hoge Matterhorn. De Giro-karavaan is al driemaal eerder naar boven gereden tot Cervinia. In 1997 wist de Italiaanse klimmer Ivan Gotti hier de basis te leggen voor zijn eerste Girozege na een geslaagde coup op titelverdediger Pavel Tonkov. In 2012 en 2015 wonnen respectievelijk Andrey Amador en Fabio Aru.

De laatste klimopdracht in deze Giro is zeker niet de lastigste. De slotklim naar Cervinia mag dan wel achttien kilometer lang zijn, het gemiddelde van 5,3% zal weinig angst inboezemen bij de nog overgebleven klimgeiten. We moeten dan maar hopen op een cocktail van opgestapelde vermoeidheid, de naar een kookpunt stijgende stress en ‘de dood of de gladiolen’ mentaliteit. De beklimming is onregelmatig, maar kent halverwege wel een zevental kilometer aan ruim 6%. Kan Dumoulin hier een ultieme gooi doen naar Girowinst?




Weer en TV
De renners kunnen zich tijdens de eerste koersuren opmaken voor temperaturen van bijna dertig graden Celsius. Op de toppen van de Tsecore, Saint-Pantaléon en Cervinia zakt het kwik flink. De kans op neerslag is – vooral in het dal – niet ondenkbeeldig.

De start en finish van de etappe zijn redelijk vroeg. De rit zal om 10:20 in gang worden geschoten, terwijl de aankomst wordt verwacht tussen 16:04 en 16:49. Eurosport is er vanaf 13:15 live bij met commentaar van Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon

Algemeen Klassement
1 Froome Christopher Team Sky 20 80:21:59
2 Dumoulin Tom Team Sunweb 0:40
3 Pinot Thibaut Groupama - FDJ 4:17
4 op 4:57
5 Carapaz Richard Movistar Team 5:44
6 Pozzovivo Domenico Bahrain Merida Pro Cycling Team 8:03
7 Bilbao Pello Astana Pro Team 11:08
8 Konrad Patrick BORA - hansgrohe 12:19
9 Bennett George Team LottoNL-Jumbo 12:35
10 Oomen Sam Team Sunweb 14:18

Cecchini 26 mei 2018 00:58
Froome slaat toe in Giro; Dumoulin verliest meer dan drie minuten en blijft tweede in klassement

door Rob Gollin Volkskrant



De coup was tot in detail uitgedacht. Zijn ploeg verricht het sloopwerk, kopman Chris Froome maakt het af. Hij pakte vrijdag de roze trui af van Simon Yates, die afzakte naar de 18de plaats. Tom Dumoulin: ‘Een verschrikkelijke dag.’

Voor zo’n vroeg ingezette en succesvolle eenmansaanval van een favoriet in een grote ronde moet zeker een decennium in de geschiedenis van de wielrennerij worden teruggebladerd. Flloyd Landis greep in de Tour de France van 2006 het geel na een monsterontsnapping, maar dat werd hem later afgenomen wegens dopinggebruik.

Op de flanken van de Alpen speelt zich vrijdag een gevecht af waarin de wielersport zich in alle schoonheid en wreedheid ontvouwt. Achter Froome, wederom herrezen na zijn onvoorziene zege op de Zoncolan, slaagt Dumoulin er niet in het gat te dichten. Zijn metgezellen na de Finestre – Thibaut Pinot, Richard Carapaz en Miguel Ángel Lopéz – laten hem ploeteren, om hem vervolgens tijdens de slotklim met een reeks aanvallen te bestoken. Pas in de allerlaatste meters plooit hij.

De machtsgreep was tot in detail uitgedacht, vertelt Brailsford. Donderdag waren alle disciplines in het team betrokken bij de opstelling van het aanvalsplan, tot aan de voedingsspecialisten aan toe. De hele race was in parten geanalyseerd, met bijbehorende taakopdrachten voor alle betrokkenen.

Froome geeft na de wedstrijd toe dat zo’n vroege aanval ook riskant is. ‘Maar het was wel een berekend risico.’ Toen hij vertrok, was de groep niet groot meer en de meeste favorieten waren hun helpers al kwijt. ‘Dan moeten de andere klassementsrenners hetzelfde doorstaan als ik.’

Het was van meet af aan duidelijk dat de Finestre, met sneeuwmuren nog langs de weg, het decor van de coup moest vormen. Hij kent de berg op zijn duimpje, hij was er eerder op trainingskamp. ‘Het had ook geen zin om te wachten tot de laatste klim. Daar pak je geen drie minuten.’
In de eerste 27 haarspeldbochten sleurt zijn ploeg onbarmhartig aan kop, met Yates als het belangrijkste slachtoffer. Die bekent na de wedstrijd dat hij zich al sinds de laatste tijdrit uitgeput voelt. Daarna wordt Dumoulin op de proef gesteld. Kenny Elissonde is de laatste Sky-renner die sloopwerk verricht, waarna Froome in zijn eentje het karwei voltooit.

Dumoulin spreekt van ‘een verschrikkelijke dag’. Hij had het scenario wel voorzien. ‘Ik wist dat ze met iets speciaals bezig waren voor vandaag. Maar ik had de benen niet om te volgen. Ik reed goed, hij reed supergoed.’ Dat hij tot twee keer op toe wachtte op aansluiting van Sébastien Reichenbach, een ploeggenoot van Pinot, in de hoop dat die wat zou kunnen bijdragen aan de achtervolging, noemt hij ‘achteraf misschien een verkeerde keuze’. De Zwitser was van weinig nut. ‘Hij daalt als een ouwe oma.’ Maar hij betwijfelt of hij in zijn eentje de schade had kunnen beperken.

Als Froome de vraag krijgt of deze demonstratie de scepsis over hem zal beïnvloeden, aangewakkerd na de ontdekking vorig jaar van een te hoge concentratie salbutamol in zijn urine, blijft hij op de vlakte. ‘Of ik nu achterin of voorop rij, er zal altijd commentaar zijn.’ Is manager Brailsford ervan overtuigd dat deze zege na een monsterontsnapping wel blijft staan? Het antwoord laat aan stelligheid niets te wensen over. ‘Honderd procent.’







1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/05/2018 01:00 door Cecchini.
Andere Peter 26 mei 2018 02:17
De lifeline voor Dumoulin zit hem erin, dat daags na zijn exploot op de Zoncolan Froome fors inleverde. Daar tegenin kun je brengen dat Froome - conform planning - sindsdien lijkt te zijn verbeterd. Zeker in relatieve zin, maar misschien zelfs in absolute zin.
Prikdude 26 mei 2018 02:51
Vanwaar die wazige foto van Yates? Rugnummer (van)1(naar)18?
merijntje mortirolo 26 mei 2018 08:08
-
Als Tom Dumoulin vandaag de eerste plek overneemt, dan heeftie enkel de eerste en de laatste maglia rosa van de ronde te pakken (gehad). Best kek.

Het wordt in ieder geval weer een interessante dag. Dunkt mij.

Aardig rondje, dat Giro d'Italiaatje.
Eindhovuh 26 mei 2018 09:48
JW 26 mei 2018 10:30
El Chaba was gisteren nog behoorlijk optimistisch over de kansen van Dumoulin vandaag.
Mede omdat Froome na de Zoncolan ook een slechte dag had.

Ik hoop dat hij gelijk krijgt maar de kans op een slechte dag van Froome schat ik zelf in op 0,000005 %

Alleen al de ervaring die Froome en zijn ploeg hebben met het verdedigen van de leiderstrui (het belangrijkste manco van Yates) maakt hem al bijkans onklopbaar.
Bovendien is het een andere Froome dan vorige week; alleen al zijn fitte interview gisteren na de race.

De verklaring voor Froome 2.0 laat ik graag aan anderen over. Dat ik zelf mijn twijfels heb is van geen enkel belang.
Cecchini 26 mei 2018 10:40
Er missen nog een aantal nulletjes JW als goed geteld heb
Slimmerd 26 mei 2018 11:09
We lijken naar een kopgroep van ruim 20 renners te gaan, inclusief Gesink
Kuiperberg 26 mei 2018 11:10
Laat er maar een wonder gebeuren ( in positieve zin voor Dumoulin). Ook Froome is een mens ( tenminste daar gaan we vanuit) ...wat zou het mooi zijn als ie met een ultieme aanval toch nog het roze pakt. Alleen ben ik net als JW er bang voor dat dit een wonderscenario is, maar wie had bijvoorbeeld de totale ineenstorting van Yates verwacht ??
Slimmerd 26 mei 2018 11:11
Gavazzi, Frapporti, Ciccone, Barbin, Grossschartner, Morabito, Neilands, Kreuziger, Nieve, Woods, Martin, Bouwman, Gesink, Brambilla en Laengen vormen een achtervolgende groep op Montaguti, Ballerini, Visconti, Viviani, Mosca en Mohoric



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/05/2018 11:13 door Slimmerd.
Slimmerd 26 mei 2018 11:14
We zouden nu 23 koplopers hebben, dus mis nog twee namen.

Een viertal met o.a. Lindeman wil de oversteek nog maken.
Slimmerd 26 mei 2018 11:18
Peloton op reeds ruim 2'30.
JW 26 mei 2018 11:24
Om eerlijk te zijn: ik heb in de eerste week van deze Giro de verwachting uitgesproken dat Yates dit geen drie weken vol zou kunnen houden.
Ik was ook best tevreden met zijn vroege roze trui, met elke dag alle bijkomende poespas en druk.

Dat hij zó volledig in zou storten was wel wat verbazend.
Slimmerd 26 mei 2018 11:39
Kopgroep: (27 man sterk)

Androni (4): Gavazzi, Ballerini, Belletti, Frapporti
LottoNL (3): Bouwman, Gesink, Lindeman
Bahrein (2): Mohoric, Visconti
Bardiani (2): Ciccone, Barbin
BORA (2): Grossschartner, Schillinger
Groupama (2): Ladagnous, Morabito
Katusha (2): Lammertink, Martin
Mitchelton (2): Kreuziger, Nieve
UAE (2): Conti, Laengen
AG2R: Montaguti
EF Education: Woods
ICA: Neilands
Quickstep: Viviani
Trek: Brambilla
Willier: Mosca



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/05/2018 11:43 door Slimmerd.
Slimmerd 26 mei 2018 11:47
Voor mij het meest opvallende aan deze kopgroep, geen Astana en Movistar. Vaak ploeg die erg actief zijn in dergelijke ritten, houden ze hun manschappen bij elkaar voor de strijd om het wit of gaan deze ploeg nog iets opzetten (en de kopgroep redelijk in schot houden) voor een alles-of-niets naar podiumplek?
shake 26 mei 2018 11:49
Geen Sky, Sunweb, Astana en Movistar. Van eerste ploeg te begrijpen maar van overige drie had ik mannetje(s) mee verwacht.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/05/2018 11:50 door shake.
Bromertà 26 mei 2018 11:53
De dag na de dag waarvan je hoopte dat ie nooit zou komen. In de nacht een Fin die de rit uitdrukt in secondjes tellen. Betekenisloos. Deze morgen de kater, die met heel veel moeite omgezet moet gaan worden in een rit met nieuwe kansen.

Mijn bewondering voor de sportman Tom Dumoulin groeit nog elke minuut. Tom, probeer het nog minstens een keer, een gooi naar Roze. Want in de strijd met anderen, maar vooral in een strijd met de eigen natuurlijke beperkingen, zie ik de bewegende mens het liefst.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/05/2018 11:56 door Bromertà.
Fashionisto 26 mei 2018 11:55
Appeltje-eitje voor Nieve.
Slimmerd 26 mei 2018 12:07
Voorsprong loopt niet echt hard meer op, inmiddels is het wel 4'00
Curzio 26 mei 2018 12:07
Veelwinnaar Nieve? Meh. Sterke kopgroep. Kan alle kanten op.

Wat ik niet snap is dat Ben Hermans zijn goeie vorm vergooit aan een kansloze ontsnapping op woensdag en een 17e stek gisteren (of iets dergelijks), maar nu weer in geen velden of wegen te bekennen is.
Cecchini 26 mei 2018 12:08
De Giro d’Italia is een geïmproviseerd toneelstuk in 21 afleveringen. Je hoeft niet eens heel veel van sport te houden om toch gefascineerd de dagelijkse ontwikkelingen te volgen. Winnaars veranderen zomaar in verliezers; verloren gewaande helden beleven een mysterieuze wederopstanding, hijsen zich triomfantelijk in een roze trui en worden gekust door de rondemissen – in Italië houden ze die traditie voorlopig nog even in ere.

Bizarre scenario’s genoeg, in de sport: die leeft van de verrassing. Zodra sport voorspelbaar wordt, verliest zij snel aan waarde. In de Champions League, schreef Willem Vissers gisteren, is iedereen wel klaar met Real Madrid. Dat wint te vaak. De sympathie in de finale van vanavond ligt bij Liverpool. Sport leeft bij het drama van de held die van zijn schild wordt geduwd. De winnaar wordt toegejuicht, maar tussen de juichkreten door klinkt altijd het verlangen naar de vernedering, naar de nieuwe held die op zijn beurt weer van z’n sokkel valt. Het sportpubliek is wreed, de verliezer is altijd populairder dan de winnaar.

Chris Froome is een schuldige held. Hij fietst door Italië met een aanklacht op zijn schouders, en die leek hem de eerste tweeënhalve week behoorlijk te hinderen. Hij werd in de Ronde van Spanje van 2017, die hij won, betrapt op een illegale overdosis van het astmamiddel salbutamol. Niet dat je daar meteen veel harder van gaat fietsen, maar het mag niet. En behalve improvisatietheater is sport ook een perfide systeem van rigide regels en draconische straffen – sport heeft soms ronduit fascistoïde trekjes. Het wemelt in de besturen niet voor niets van kleine mussolini’s en hun ijverige premiejagers. Het credo ‘regels zijn regels’ gaat altijd boven de vraag of de regel wel redelijk is en werkelijk bijdraagt aan een eerlijke strijd.

Maar Froome hangt dus een schorsing boven het hoofd. De advocaten van zijn steenrijke ploeg Sky doen er alles aan hem vrij te pleiten – een kleine renner was allang opgehangen. Gisteren lag de schuldvraag meteen weer op tafel. Wie wint is sowieso verdacht in de sport, zeker in een historisch belaste sport als wielrennen. Maar wat hier gebeurde was uitzonderlijk, spectaculair en dus verdacht. Lazarus won de rit.

De beschuldiging is gemakkelijk gemaakt, behalve wanneer nationalisme scherpe oordelen in de weg staat. Onlangs was ik op een avond waar het weer eens over doping ging. Ik zei dat de clubarts van het grote Ajax van Cruijff en Neeskens uit de jaren zeventig een beruchte dopingarts was, die zijn kennis op dat terrein graag inzette voor de eer en glorie van de club. Met veel succes: drie Europa Cups op rij. Ik dreigde al te worden gelyncht vanwege deze heiligschennis, toen een oudere heer achter in de zaal zijn stem verhief: hij bevestigde wat ik had gezegd. En hij kon het weten, want hij was erbij. Eddy Merckx, de grootste wielrenner aller tijden, is in zijn eentje het grote Ajax van België. Wie hem in Vlaanderen beticht van het gebruik van stimulerende middelen, kan ook beter een goed onderduikadres zoeken.

Het kwaad, dat zijn de anderen. Froome bijvoorbeeld, de Britse kopman van het onaantastbare Sky, pion van het grootkapitaal dat de sport in zijn greep houdt. Sky is het Real Madrid van het wielrennen: iedereen hoopt dat de ploeg eindelijk eens flink op haar sodemieter zal krijgen. Iedereen wil dat de reus wordt verslagen door een Klein Duimpje.

Dat leek twee weken lang te gaan gebeuren; vrijdag bleek het een illusie. Maar Froome te zien toeslaan was ondanks alles prachtig. Hij trok zijn verloren gewaande krachten los met moed en grote risico’s. Hij was de gedoemde in het onheilspellende gebergte, de hoofdpersoon in een Wagner-opera. Hij zette alles op het spel om de werkelijkheid zijn kant op te dwingen.

Net als overal blijft ook in de sport veel meer verborgen dan er aan de oppervlakte komt. Je kijkt je ogen uit, maar je ziet maar een fractie. Dat is niet erg, maar juist mooi, want het laat ruimte voor speculaties en veronderstellingen bij de koffieautomaat. Volledige transparantie zou het einde van de sport betekenen of in elk geval de absolute saaiheid: niets interessanter dan het duistere raadsel van de wonderbaarlijke zege.

Door Bert Wagendorp
Andere Peter 26 mei 2018 12:24
Merckx gebruikte. En is ook betrapt. Net als bv Zoetemelk. Dat is een stuk zekerder dan dopinggebruik bij bv Froome. In het heldendom werkt het kennelijk maar vreemd. Zoetemelk, Merckx, maar ook Pantani en VDB blijven helden. Indurain blijft buiten schot maar wordt ook nooit echt held. Armstrong, Froome zijn wellicht te dominant na de waterscheiding van 1998. Landis, Riccò, Vino: misschien maakten ze het te bont om held te blijven. Interessant onderzoek. Wat maskt dat de betrapte wel/niet held blijft?

Je hoort altijd "Merckxiaans" bij zo 'n raid als Froome. De associatie die iedereen (ook ik) had was echter Landis. Dat is niet helemaal fair. Landis was 1 of 2 dagen eerder door het ijs gezakt. Froomes wederopstanding was allang gepland en aangekondigd. Hoe ze het ook doen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/05/2018 12:38 door Andere Peter.
Andere Peter 26 mei 2018 12:27
Mooie kopgroep. Ik hoop dat ze de ruimte krijgen. De kans dat Dumoulin straks precies de boni tekort komt is nihil.

Gesink is natuurlijk niet de favoriet in deze kopgroep. Maar toch even aanstippen dat hij gisteren prima finishte: 20e. Hij komt goed uit de Giro.
Curzio 26 mei 2018 12:29
Dat optimisme gaat uit van een Froome zonder hulpmiddeltjes natuurlijk. Als dat niet zo is dan is het kansloos. Het belang van de ploeg lijkt me niet zo groot. Op de slotklim zou je een duel moeten krijgen tussen Dumoulin en Froome en dan heeft Dumoulin 31 seconden nodig en wat medestanders, oftewel, Froome zou zo moeten kraken als afgelopen zondag.
Curzio 26 mei 2018 12:33
Nihil niet natuurlijk, integendeel. Misschien moet Sunweb de kopgroep wel controleren (als Sky het niet doet), juist met dat oogmerk. Als je 40 seconden achterstand hebt dan moet je elke kans grijpen op 10 secondjes extra winst. Lukt het Dumoulin niet om Froome te lossen dan wint hij sowieso niet. Lukt dat wel dan kunnen de boni's een grote rol spelen.
JW 26 mei 2018 12:33
Nog onduidelijk of de vluchtgroep echt de ruimte gaat krijgen.
Onder impuls van Astana was de voorsprong teruggebracht naar 3'30"
Inmiddels bij de door Viviani gewonnen tussensprint weer opgelopen naar 5'04"
Bromertà 26 mei 2018 12:36
Het elixer van testosteron en cortisonen katalyseert de geest tot roekeloos gedrag. De euforie een kunstmatig aangewakkerde chemische reactie in de bovenkamer.
Bromertà 26 mei 2018 12:39
Zeker. Elke seconden telt en kan doorslaggevend worden.
Andere Peter 26 mei 2018 12:41
De kans dat die paar tellen beslissend zijn acht ik nihil. Er is echt veel voor nodig om t exact zo uit te laten komen. Als Froome door het ijs zakt dan gaat het in korte tijd heel hard.
merijntje mortirolo 26 mei 2018 12:54
-
Rai Sport [www.firstonetv.net]
Voor later, Rai due: [www.firstonetv.net]
Curzio 26 mei 2018 13:05
Ik heb Froome nog nooit zo finaal zien parkeren als Yates gisteren. Wel heb ik hem geregeld zien kraken en op 30-40 seconden achterstand zien raken. Zowel deze Giro als eerdere Vuelta's en zelfs Tours.
Cecchini 26 mei 2018 13:06
Waarom zou Astana nu wel rijden en gisteren niet ?
Slimmerd 26 mei 2018 13:06
Om Lopez nog naar het podium te krijgen
Cecchini 26 mei 2018 13:09
Dat kon gisteren toch ook al, met misschien een etappe zege als extra bonus.
JW 26 mei 2018 13:10
Tsja...
Er gebeurden gisteren wel meer opzienbarende dingen...

Feit is in elk geval dat ze nog steeds de vluchtgroep op vrij korte afstand houden.
Met drie zware klimmen voor de boeg geef ik de vluchters weinig kans.
Astana kunnen ze misschien nog wel verslaan.
Maar het zal ook afhangen van de toppers in het klassement.
merijntje mortirolo 26 mei 2018 13:14
-
Een zooi onverlaten heeft afgelopen nacht olie (over een lengte van 200 meter in de buurt van Caselette) en glas (stukgegooid glas op een rotonde in Villardora) op het parcours gepleurd, de olie wordt opgeruimd en het glas is dat al. Yes.

Verdenking gaat uit naar de No Tav-beweging die tegen de komst van de hogesnelheidstrein tussen Turijn en Lyon is.

[www.tuttobiciweb.it]
Eindhovuh 26 mei 2018 13:22
Fundamentalistische milieubeschermers hebben wel vaker de neiging wetten te overtreden voor hun morele gelijk.
LD88 26 mei 2018 13:27
Gisteren waren Yates en Pozzovivo nog niet door het ijs gezakt en leek het podium onhaalbaar.
En gisteren reed Sanchez in de kopgroep, toen hij werd bijgehaald was Sky al bezig met hun plan.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/05/2018 13:28 door LD88.
Andere Peter 26 mei 2018 13:36
Tov Zoncolan, toen hij al won.
Curzio 26 mei 2018 13:37
Mohoric probeerde een Froompje. Maar wordt na een paar kilometer teruggepakt.

Bouwman, Ciccone, Brambilla, Woods, Gesink, Nieve, Grosschartner, Conti en Mohoric nog aan de leiding.
Slimmerd 26 mei 2018 13:37
Nog 4km op de eerste col, kopgroep bestaat nog uit:

Bouwman, Gesink, Ciccone, Brambilla, Woods, Nieve, Grossschartner, Conti en Mohoric
Slimmerd 26 mei 2018 13:39
De tijdswaarneming schommelt weer enorm, maar denk dat Villella er namens Astana zeker geen tijd vanaf rijdt. Zal dus nog altijd rond de 4.40-5.00 schommelen
Andere Peter 26 mei 2018 13:39
Dat lijkt mij niet de foute reflex van fundamentalistische milieubeschermers alléén.
Eindhovuh 26 mei 2018 13:42
Dat zeg ik toch ook niet? Ik moet alleen altijd meewarrig glimlachen om mensen met het grote morele gelijk doe de rechtstaat aan de kant willen schuiven voor hun onwelvallige zaken.
Ps ik heb ook niets op met klimaatontkenners etc.
Curzio 26 mei 2018 13:44
Na een seintje van Lopez, naar het schijnt, werd het tempo in het peloton naar beneden bijgesteld.
Eindhovuh 26 mei 2018 13:46
Yates er al af.
Slimmerd 26 mei 2018 13:46
Aldus Kroon, volgens mij is het meer dat Astana nog met vijf over deze klim wilt komen en dus klimmen we op tempo Villella (en dat is minder dan eerst Kreuziger en nu Bouwman)
Andere Peter 26 mei 2018 13:50
Ik vulde je aan. Ik zei niet dat je iets verkeerd zei.
Slimmerd 26 mei 2018 13:54
Ciccone verzamelt 35 punten op de col en komt nu op 36 punten van Froome. Noodzakelijk voor de bergtrui is dus dat hij op de slotklim in de punten rijdt en voor Froome eindigt (rekeninghoudend dat hij de volgende 35 punten zeker op weet te rapen)
Slimmerd 26 mei 2018 13:59
Groep roze trui volgt op 5'32

Deze groep is een renner of 40 groot en volgens mij is er nog niemand in problemen (op niet verrassend Yates na)
Tinuz 26 mei 2018 13:59
"Klimaatontkenner", deze dooddoener is onderdeel van het vocabulaire van fanatieke milieudominees.
Niemand ontkent het klimaat of klimaatsverandering.
Andere Peter 26 mei 2018 14:02
Mwoahh... dat klopt wel, maar wanneer je bij een sneeuwstorm tweet dat je deze ziet als bewijs tegen 'global warming', dan kom je dicht bij het ontkennen van klimaatverandering en zelfs klimaat.
Curzio 26 mei 2018 14:03
Of hij speculeert op het verkrijgen van de blauwe trui via de groene tafel.
Slimmerd 26 mei 2018 14:04
Uiteraard is Mohoric er vandoor gegaan in de afdaling
Tinuz 26 mei 2018 14:07
Zo een sneeuwstorm past dan in een groter plaatje. Jij lijkt hier dat grotere plaatje bewust weg te laten en te suggereren dat klimaatsceptici of klimaatrealisten kortzichtig zijn, wat vaak niet het geval is naar mijn ervaring.
Slimmerd 26 mei 2018 14:15
Nog 46km voor Mohoric, hij heeft 40" op de negen achtervolgers (Visconti weer aangesloten). Groep roze trui op 6'30



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/05/2018 14:17 door Slimmerd.
Curzio 26 mei 2018 14:25
Sunweb laat zich in slaap sussen doordat Astana op kop rijdt. Met 40 km en 6 minuten moet het tempo in het peloton omhoog willen de klassementsrenners hier nog om de overwinning en boni's kunnen rijden. Met drie Sunweb-knechten aan boord zeg ik: voor de draad ermee.
Curzio 26 mei 2018 14:28
Pinot staat stil!
Slimmerd 26 mei 2018 14:28
Daar gaat Pinot, parkeert compleet op 41km van de streep
Horsie is back 26 mei 2018 14:34
Er heeft weer iemand cold turkey gegeten.
De cave man wist al, dat je een vuurtje moest stoken om niet alleen de dino's weg te houden, maar ook om het vlees te verwarmen.
Slimmerd 26 mei 2018 14:34
Vooraan gaan we versnellen, Nieve neemt Brambilla, Woods, Ciccone en Grossschartner mee
Slimmerd 26 mei 2018 14:35
Nog 39km voor de vijf vooraan, 6'05 verschil met groep roze trui
Slimmerd 26 mei 2018 14:37
Ook Ciccone en Woods kunnen niet meer volgen
Slimmerd 26 mei 2018 14:43
We krijgen in ieder geval een vluchter die gaat winnen? Astana denkt niet aan de dagzege en Pinot zijn ze al kwijt.

Op de slotklim dus een dubbele strijd, dagzege en enkele minuten daarachter de top-10
Fcdh 26 mei 2018 14:44
Ritten kapen gaat ook weer goed.
Fashionisto 26 mei 2018 14:46
Curzio 26 mei 2018 14:48
Lijkt me dat Pinot gaat afstappen. Kan bijna niet meer recht blijven.
Orakel 26 mei 2018 14:48
Nog 15 km klimmen. De uitslag wordt op de streep bepaald, niet halfweg de bergen.
Fashionisto 26 mei 2018 14:53
Orakel Schreef:
-------------------------------------------------------
> Nog 15 km klimmen. De uitslag wordt op de streep
> bepaald, niet halfweg de bergen.

Wat een wijsheid. Boert het nog een beetje, orakel-zijn?
Andere Peter 26 mei 2018 15:32
Gesink lek in de achtervolgende groep met Grossschartner, Ciccone, Brambilla, Woods. Vogel Nieve lijkt wel gevlogen. Peloton gaat hem niet meer achterhalen: dik 9 minuten aan de voet.
Curzio 26 mei 2018 15:44
Movistar gaat ervoor en voert het tempo flink op om Lopez onder druk te zetten. Dumoulin oogt prima.
Curzio 26 mei 2018 15:50
Drie sterke pogingen gehad van Dumoulin, eentje met hulp van Oomen. Mooie strijd. Oomen nu op kop van elitegroepje.
Kuiperinho 26 mei 2018 15:50
Grote klasse wat Dumoulin en Oomen hier laten zien. Diep respect!
Fashionisto 26 mei 2018 15:52
Fashionisto Schreef:
-------------------------------------------------------
> Appeltje-eitje voor Nieve.

Goed gegokt, man!
predator 26 mei 2018 15:53
Oomen is erg ok hot smiley
Andere Peter 26 mei 2018 15:54
Oomen + Poels met de top-5 van de Giro.

Stabiele Gesink naar plaats 2 in de etappe, over Grossschartner heen. Nieve lijkt onbereikbaar, maar geen tijdverschillen gezien.
Curzio 26 mei 2018 15:54
Druk houden nu met Oomen en over een paar minuten nogmaals proberen? Moeilijk om hier een goeie strategie te ontplooien.
Curzio 26 mei 2018 15:56
Dumoulin betaalt de tol voor zijn laatste wanhoopsaanval en moet de rol lossen. Maar kan op eigen tempo en met hulp van Oomen waarschijnlijk gewoon naar boven rijden. Eindwinst zit er niet in.
Eindhovuh 26 mei 2018 16:01
Nee de eindwinst is voorbij. Dumoulin heeft er alles aangedaan, meer zit er niet in.
Dat je dan verliest van het advocaten-team van Sky(en wie weet watvoor medicijnen en andere pakketjes) vind ik erg wrang.
Het zij zo.
predator 26 mei 2018 16:01
Prima Giro gereden.
Fcdh 26 mei 2018 16:01
Dumoulin op kop voor Oomen toch mooi.
Laatstgenoemde komt op 22 jarige leeftijd wel heel goed uit deze Giro en daar hebben we het laatste nog niet van gezien.
Fashionisto 26 mei 2018 16:01
Rijdt Dumoulin nu voor het klassement van Oomen?
Curzio 26 mei 2018 16:01
Ha, Dumoulin gaat knechten in dienst van de top-10 plek van Oomen. Na eerst tot over het maximale te hebben gepoogd voor de overwinning te strijden. Heel mooi dit.
Curzio 26 mei 2018 16:13
Froome kucht voor de vorm wat om z'n astma te etaleren, en wordt ondertussen genegeerd door Tom Dumoulin. (Disclaimer: dit is een speculatieve interpretatie.)
diravi 26 mei 2018 16:17
Remko 26 mei 2018 16:25
cazzo (pl. cazzi) [ˈkattso]: literally dick, cock, prick. Used in countless expressions to express a variety of feelings like anger, frustration or surprise in a similar way in which "fuck" and "fucking" are used in English.
Fcdh 26 mei 2018 16:26
Blijft nog wel even wennen om zoveel Nederlanders op de voorgrond te zien in bergritten, wat een generatie zeg.
Cecchini 26 mei 2018 16:34
Carapaz en Lopez Moreno waren weer het lachertje van de etappe.
Eazster 26 mei 2018 16:35
Dumoulin heeft tot op het laatst moedig gestreden. Hij was de meest stabiele man van deze ronde, helaas niet de sterkste.
De ploeg hoeft zich niets te verwijten en met een plek 2 (gouden randje) en plek 9 in het algemeen klassement van een piepjonge sterke renner stemt dat tot veel trots en tevredenheid. Grazzie Mille Tom&Sam .
Cecchini 26 mei 2018 16:36
Dat meende ik ook te zien, maar wel goed dat je zegt dat het een speculatieve interpretatie is, want anders heb je voor je het weet Andere Peter weer op je nek, die zijn grote morele gelijk weer komt halen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/05/2018 17:07 door Cecchini.
Eddy Veen 26 mei 2018 16:37
Dumoulin zal achteraf vast de overwinning toebedeeld krijgen, maar het zou natuurlijk leuker geweest zijn als hij de beker meteen mee had gekregenwinking smiley
Inigo 26 mei 2018 16:48
Klasse sportmanschap van Dumoulin om het toch te proberen tegen beter weten in (als je ziet dat Froome al mee gaat sprinten voor bergpunten weet je dat hij geen off-day heeft) en vervolgens nog even voor Oomen te rijden. Genoten.
Carlos Danger 26 mei 2018 16:48
ton duk 26 mei 2018 16:54
Met een 1e,8e en 11e plek in het AK is DUK natuurlijk zeer tevreden met deze Giro
HUP HOL
gr
Ger 26 mei 2018 17:02
ton duk Schreef:
-------------------------------------------------------
> Met een 1e,8e en 11e plek in het AK is DUK
> natuurlijk zeer tevreden met deze Giro
> HUP HOL
> gr

Heel goed Ton. Precies mijn gedachte. thumbs upsmileys with beer
Vortax 26 mei 2018 17:04
Dumoulin hele Giro erg sterk en constant. Ik vind zijn prestatie van dit jaar nog knapper dan die van vorig jaar. Toen was hij underdog, nu werd er vanaf de eerste bergrit specifiek tegen hem gekoerst. Alleen die gekke Froome kwam gisteren als een duveltje uit een doosje. Dumoulin zijn tweede plek dit jaar voelt bijna als een overwinning... spinning smiley sticking its tongue out
Luijt 26 mei 2018 17:05
Hoe bedoel je "stabiele" Gesink?
Luijt 26 mei 2018 17:14
Hebben ze goed gedaan, 1, 8, 11. Die nr 8 is klaar om volgend jaar kopman te zijn in een grote ronde.
Cyclad 26 mei 2018 17:15
Opvallende etappe weer. Na Yates gisteren zakt Thibaut Pinot vandaag onverwacht finaal door het ijs.
Tom Dumoulin vecht als een bezetene, doet wat hij moet doen maar treft een sterkere Froome. Dan houdt het op.
Niet met vorige sprekers eens dat we Froome in het klassement maar moeten vergeten.
Er speelt heel misschien alleen iets in de Vuelta 2017, zijn eerdere zeges hebben toch geen enkel smetje? Deze zege is verdiend, hij was de beste.
Dumoulin heeft inderdaad indrukwekkender gepresteerd dan vorig jaar, daar ben ik het wél mee eens.
Sam Oomen grandioos. 9e op zijn 22e, echt prima. Daar zit ook nog zeker rek in
Ger 26 mei 2018 17:28
Ton, Luijt en ik hebben zojuist besloten dat hij 8e staat. Geen flauwekul.
Cyclad 26 mei 2018 17:38
Ik sluit me vrijwel altijd bij jullie aan, maar nu even niet smiling smiley
diravi 26 mei 2018 18:04
Ja ja, en Armstrong heeft ook nooit positief getest en moet zijn zeges terugkrijgen. In normale omstandigheden (voorlopige schorsing Froome) had Tom nu twee grote rondes beet.
LD88 26 mei 2018 18:07
Dat mag je niet zeggen, dan ben je een kortzichtige chauvinistische Nederlander. En jij wilt toch zeker geen Nederlander genoemd worden?
Nomath 26 mei 2018 18:11
Cecchini Schreef:
-------------------------------------------------------
> Carapaz en Lopez Moreno waren weer het lachertje
> van de etappe.

Waarom die sneer? Omdat ze gisteren niet voor Dumoulin wilden rijden? Niet hun belang, dat begreep Dumoulin zelf al.
Derde en vierde in het AK is op hun leeftijd fantastisch. Ruim voor Oomen, ook dat doet kennelijk pijn.
ton duk 26 mei 2018 18:14
Cyclad Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik sluit me vrijwel altijd bij jullie aan, maar nu
> even niet smiling smiley
smileys with beer
Andere Peter 26 mei 2018 18:16
Een voor de slachtofferrol typerende reactie. Zelfs een afgewogen rationele post van Cyclad, eindigt in dit soort gehuil.

Er is niks mis met wat Diravi zegt. Je mag sowieso alles zeggen. Dopingverwijten aan buitenlanders zijn ook niet per se afkomstig van slecht verliezende Nederlanders of Belgen. Het verwijt wordt wel sterker naarmate er meer argumenten worden geleverd en er minder onderbuikgejank is van het kaliber 'dit is mij te wonderbaarlijk'.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/05/2018 18:16 door Andere Peter.
Carlos Danger 26 mei 2018 18:21
Wonderbaarlijke reactie.
El Chaba 26 mei 2018 18:27
Zo is dat, Cyclad.
El Chaba 26 mei 2018 18:29
LD88 26 mei 2018 18:32
Ik denk omdat Astana veel op kop heeft gereden en in de finale Movistar op kop ging rijden, maar dat de echte aanval van de twee (te) lang uitbleef.
Al zou ik het woord lachertje niet gebruikt hebben.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/05/2018 18:32 door LD88.
LD88 26 mei 2018 18:33
Er is nog nooit in de historie van dopingbeschuldigingen een beter argumentatie geweest dan de argumentatie tegen Froome.
Nog nooit. Hij is betrapt. Dat is al meer dan alles dat er van Ricco, Sella en anderen te zeggen was nadat die neergesabeld werden zonder dat er een Nederlander in het spel was.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/05/2018 18:36 door LD88.
El Chaba 26 mei 2018 18:33
Tinuz 26 mei 2018 18:36
Moe word je van dat decadente wegkijken. Het is de Zeitgeist, vrees ik.
Cecchini 26 mei 2018 18:39
Oomen is overigens 2 jaar jonger. Tegenwoordig ben je als 24 jarige klaarblijkelijk nog steeds goed voor een witte trui. Ze hadden gisteren bijvoorbeeld voor een etappe zege kunnen gaan.

Vandaag ging Astana stoer op kop rijden van een peloton in een overigens redelijk gezapig tempo, want de voorsprong van de kopgroep liep alleen maar op. Dat Pinot vandaag eraf moest was puur toeval. En toen Dumoulin op de slotklim even gelost werd reden ze wel (welk belang hadden ze daar dan bij, 4 minuten maak je namelijk ook nooit meer goed). Nee Astana en Movistar zaten duidelijk in het kamp Sky (LLS en Froome zijn al dagen opzichtig de beste vriendjes). En dan vandaag op een paar kilometers voor de finish even de zgn. Grote Aanval inzetten, en godbetert op de streep worden bijgehaald door de rest van de oorspronkelijke kopgroep. Carapaz kan ik nog wel hebben, etappe gewonnen, en een totale verrassing, maar Lopez Moreno één van de grote favorieten vooraf heeft werkelijk niets bijzonders laten zien. Okay derde, maar vooral door kleurloos mee te rijden.
Luijt 26 mei 2018 18:41
Net nog even de etappe van vandaag teruggekeken, inclusief nababbel van Dione en die lieve Maarten Tjallingii. Jammer toch dat die jongen niet te betrappen is op één originele gedachte. Maar goed, ze blijven ´m er maar bijhalen, ook op de radio. Vreemd.

Ten aanzien onze jongens in de etappe van vandaag:

Zouden ze bij LtJ deze ene mislukte poging van Robert Gesink nou genoeg vinden om 'm een voldoende voor deze ronde te geven? Ik kan het me niet voorstellen.
Zeker knap, deze 2e plaats, maar de rest van de drie weken was het totaal anoniem rondkoersen.

Het siert Dumoulin dat ie het is blijven proberen. Bij poging 3 had Froome voor mijn gevoel toch echt veel moeite om er bij te komen. Wederom een fantastische etappe van Tom. De prestatie van Tom dit jaar sla ik hoger aan dan die van vorig jaar, maar misschien zegt het watt metertje van Brommer wel wat anders.
Leuk de andere kant op gekeken toen Froome langs kwam.

Vrolijke Poels: opnieuw sterk in week 3. Ga toch eens voor jezelf rijden man!

En dan Sam Oomen: die verdient een kopmanschap volgend jaar in een grote ronde. Wat een taaie.
Luijt 26 mei 2018 18:42
Joehoe, we hebben er weer 1 bij.
El Chaba 26 mei 2018 18:51
@LD88

Waarop? Niet op een dopingmiddel in ieder geval..

De stof salbutamol is toegestaan voor sporters met (inspannings)astma, maar omdat het de ademhaling bevordert is er door het WADA besloten wel een maximale waarde vast te stellen van 1.000 nanogram salbutamol per milliliter urine. Overigens zijn er onder experts grote twijfels of het wel echt een prestatiebevorderende werking heeft, maar dit terzijde. De regel is er nou eenmaal dus moet je je eraan houden.

Froome had weliswaar het dubbele in zijn urine maar in de reglementen staat dat de sporter in dit soort gevallen het recht heeft om te bewijzen dat het afwijkende resultaat het gevolg is van het gebruik van een therapeutische geïnhaleerde dosis. Tot die tijd heeft hij gewoon het recht om te koersen.

Ook dat is gewoon een regel die in het dopingreglement staat, dus wellicht is het handig voor jou - en ook anderen - om die regels eerst eens goed te bestuderen voor je met een (i.c. ongefundeerd) oordeel komt.
Cecchini 26 mei 2018 18:52
Wat Tjallingii betreft helemaal met je eens Luijt, en ook al je andere bijdrages kunnen vaak op mijn waardering rekenen. Tjallingii is zo vreselijk saai, met al die Yoga jeuktaal in zijn vocubalaire. Waar is Henk Lubberding, als je Henk nodig hebt. Ik heb Henk ook al een tijd niet meer op zijn racefiets voorbij zien komen op de Posbank. Zeker bang om Arnhemmer Tjallingii voorbij zien te komen.
Curzio 26 mei 2018 19:09
Voor alle middelen geldt dat er onder experts grote twijfels zijn over of het een prestatiebevorderende werking heeft (tot en met EPO toe), simpelweg omdat zoiets nooit fatsoenlijk onderzocht is. Wat ook niet zal gebeuren.
Dat het heel waarschijnlijk is dat salbutamol, dat de luchtwegen verwijdt, leidt tot betere sportprestaties, dat lijkt mij dan weer geen rocket-science. Petacchi, Trentin en Ulissi en Gonzalez de Galdeano werden ook allemaal geschorst op dit middel.

Als renner weet je dus dat een te hoge waarde van dit middel kan leiden tot een schorsing. Als er desondanks een véél te hoge waarde wordt geconstateerd, dan ben je zeer waarschijnlijk bewust over de limiet gegaan.

Juridisch had Froome het recht om te koersen. Net zoals bankiers juridisch het recht hebben om zichzelf een bonus van 10 miljoen te geven. En je als VVD-voorzitter ook juridisch een bedrijf waar je manager bent mag verkopen aan jezelf voor een appel en een ei. Maar met een sport waar zoveel gebeurd is de afgelopen decennia, en een gangbare praktijk waarin renners door hun ploeg zelf aan de kant worden gehouden bij een positieve test op verboden middelen, is het wel wrang dat juist de renner die deze mores aan de laars lapt (sic), de eindoverwinning in deze ronde voor zich opeist met een monstersolo die in het moderne wielrennen ongezien is.
opperman 26 mei 2018 19:19
Geweldige Dumoulin en een handvol andere Nederlanders. De luxe!

En ook genoten van Froome; wat een coureur! Hopelijk was ik niet de enige, jammer dat het dopinggebazel hier het respect voor deze renner overstemt. Toch één van de grootste ronderenners ooit. En bij wie van de andere groten komt er geen dopingluchtje voorbij gewaaid.
ton duk 26 mei 2018 19:21
Cecchini Schreef:
-------------------------------------------------------
> Oomen is overigens 2 jaar jonger.

en reed 3 weken volledig in dienst...
gr
Eindhovuh 26 mei 2018 19:29
Wiggins ligt onder vuur vanwege dubieuze medicijnen tijdens zijn touroverwinning, wie was toen zijn secondant? Dezelfde man die vorig jaar betrapt werd op een dosis waarvoor andere renners geschorst zijn. De ploeg van die renner is echter zo rijk en machtig dat zij de uci in de houdgreep nemen. Vervolgens laat diezelfde renner een eenzame aanval van 80km zien die de afgelopen 30 jaar buiten Landis niet vertoond is.
Ook als zo een niet-Nederlandse renner de zege was ontnomen had mij dat gestoord. Slecht voor de wielersport dit, qua uitstraling. Ik hoor van alle niet echte volgers alleen dingen over doping.
Maar van een aantal wegkijkers hier is het benoemen van bovenstaande zaken huilen en jezelf een slachtofferrol aanmeten.
Andere Peter 26 mei 2018 19:35
Is iets voor te zeggen, al sta ik dichter bij Cyclads taxatie. Open het topic maar, er zit een redelijk debat in. Maar het punt is: geef dan die argumentatie als je Yates of Froome iets wil verwijten. Dan zal ik er ofwel niet op reageren, ofwel inhoudelijk. Ik heb tot dusver gereageerd op mensen die (tot dan toe) zonder argumentatie van alles insinueerden, meestal midden in een wedstrijdteleurstelling.

Kom je alleen maar tot: wat een wonderbaarlijke wederopstanding (Froome, over een aangekondigde en geplande vormpiek), of tot: wat is hij wonderbaarlijk dominant (Yates, na een regelmatige groeicarrière en vóór een ineenstorting), dan zet ik daar mijn gevoel tegenover.



3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/05/2018 19:43 door Andere Peter.
Andere Peter 26 mei 2018 19:40
Dit is het type inhoudelijke discussie die ik wèl waardevol acht. Ongeacht waar je staat. Geldt dus voor zowel de indoudelijke post van El Chaba als die van Curzio. Als we het dan over doping moeten hebben, dan graag op die manier.
Eindhovuh 26 mei 2018 20:02
Kuiperberg 26 mei 2018 20:17
Zege Froome is een nederlaag voor deze prachtige sport. En dat gelul over chauvinisme is onzinnig. Froome had nooit mogen starten, maar Sky is te machtig en de UCI een stelletje lamstralen. Chapeau voor Dumoulin, voor zijn houding en vechtlust.
Curzio 26 mei 2018 20:31
Hij had het er zelf over dat hij in de luwte kon rijden van Dumoulin...
diravi 26 mei 2018 20:35
thumbs up



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/05/2018 20:36 door diravi.
diravi 26 mei 2018 20:37
Eazster 26 mei 2018 21:00
Het blijft in elk geval wel schuren. Maar voor het debat of Froome hier mag starten valt in beide gevallen wel iets te zeggen.
De UCI die tegenover het advocatenleger van het rijke SKY niet zomaar tot uitspraak overgaat kan verstandig zijn. Echter werden Ulissi&Co in vergelijkbare zaken pardoes op non-actief gezet. Gelijke Monikken,gelijke kappen? Dacht het niet.
De inhaler van Froome zal geen levensgrote verschillen tov van EPO teweeg brengen. Echter alle kleine marginal gains beginnen nu verdacht te irriteren.Waarom zo'n inhaler gebruiken als het geen ademhalingsvoordeel geeft? Dan ga je automatisch denken wat zit hier nog meer aan kleinschalige overtredingen.
Ze moeten eens beginnen met attesten van ploegartsen niet geldig verklaren en hier eens een externe arts gedragen door een UCI comissie laten keuren.
Zo'n Astmaverhaal geloof ik echt niet.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/05/2018 21:01 door Eazster.
JW 26 mei 2018 21:01
Eens !
Froome hoort hier niet.
Slimmerd 26 mei 2018 21:16
Ze reden tegen elkaar nadat Pinot was geëlimineerd, de rest maakte niet uit. Lachtertjes waren ze allerminst, grotere talenten dan Oomen denk ik dan weer wel.
Slimmerd 26 mei 2018 21:17
In dienst? Niet overdrijven graag
Slimmerd 26 mei 2018 21:19
Haal die nummer 11 dan ook weg, of ben je echt zo'n PVV-nazi en Calimero (zij zijn fout en wij zijn goed)
Eazster 26 mei 2018 21:25
In dienst? Niet overdrijven graag

Hoezo overdrijven .Meerdere malen is Oomen nuttig geweest voor Dumoulin. Of je moet het hele knechtengebeuren als overschat fenomeen beschouwen.
Na Haig en Poels en enkele Astana rammers toch een paar mooie kopbeurten gedaan ,alleen vandaag al! Een meesterknecht doet nu eenmaal een paar keer maar een forcing.
Wel eens met je tweede punt. Poels dan ook in het vijandige kamp neerzetten als je SKY toch zo onethisch vind.
ton duk 26 mei 2018 21:25
in dienst betekent niet perse hard werkend voor iemand...
gr
ton duk 26 mei 2018 21:26
Ik meen dat er geen dopingonderzoek loopt tegen nr 11....wel tegen degene die nu op 1 staat
gr

ps: uwes neemt mijn posting veel te serieus om daarna zelfs met schelden uit te pakken,,,



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/05/2018 21:37 door ton duk.
ton duk 26 mei 2018 21:32
In dienst ...daarmee probeerde ik te zeggen dat ie zeker geen vrije rol had en niet kon doen en laten wat hij wilde zoals Carapaz en Lopez . Oomen was , zo ongeveer,3 weken lang in wiel van Dumoulin of andersom...of gelost..
gr
Luijt 26 mei 2018 21:37
Ben er morgen. Zal ff kijken of Henk er ook is.
Eazster 26 mei 2018 21:38
Laten we er het op houden dat hij het deze ronde gewoon beresterk heeft gedaan. Echt knap op die leeftijd. Ik verwacht een nieuwe wereldtopper.
Luijt 26 mei 2018 21:39
Nou Chaba en Curzio. Steek die maar in je zak. AP approves!
Luijt 26 mei 2018 21:42
Het recht om te koersen had m met recht ontzegd kunnen, nee, moeten worden.
Slimmerd 26 mei 2018 21:44
Als je het als schelden opneemt, mijn excuses (in mijn beleving niet en zeker niet zo bedoeld)

Poels; tsja geen onderzoek, maar verleden bij Vacansoleil zegt eigenlijk al genoeg
Luijt 26 mei 2018 21:45
Juist. En toch vond ik die Froome, die idd nooit had mogen starten, eigenlijk voor t eerst als renner wel te pruimen in deze Giro. Diepe dalen, hoge pieken.
LD88 26 mei 2018 22:37
Ik heb nooit iets verkeerds over Yates gezegd behalve gekscherende opmerkingen dat hij wel een wisseltruc met zijn broer zou doen. Het was een goede renner die een stap maakte (leek te maken), elke topper moet ergens die stap maken en hij kwam niet vanuit het niets. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een Froome bij zijn Vuelta-doorbraak.

Froome daarentegen is los van hoe hij ooit doorbrak, los van deze solo en los van alle verhalen rondom Sky gewoon een betrapte renner die zijn straf (vooralsnog) ontloopt, ieder ander had hier niet gestart. Dat is al het hele seizoen een thema in de gehele wielerwereld en staat totaal los van dat hij een Nederlander van een grote ronde zege houdt.
En natuurlijk wordt het nu dat gebeurd benoemd en zou men het er op dit forum minder over hebben als Dumoulin de Giro had gewonnen. Als Neymar in de 12e minuut van de WK finale een schandalige overtreding maakt en geen rood krijgt om vervolgens in de 87e minuut de winnende goal te maken dan wordt er ook meer ophef over die overtreding gemaakt dan wanneer Brazilië de wedstrijd verliest. Dat betekent niet dat de ophef onterecht of ongefundeerd is.
JW 26 mei 2018 22:39
Curzio Schreef:
-------------------------------------------------------
> Voor alle middelen geldt dat er onder experts
> grote twijfels zijn over of het een
> prestatiebevorderende werking heeft (tot en met
> EPO toe), simpelweg omdat zoiets nooit fatsoenlijk
> onderzocht is. Wat ook niet zal gebeuren.
> Dat het heel waarschijnlijk is dat salbutamol, dat
> de luchtwegen verwijdt, leidt tot betere
> sportprestaties, dat lijkt mij dan weer geen
> rocket-science. Petacchi, Trentin en Ulissi en
> Gonzalez de Galdeano werden ook allemaal geschorst
> op dit middel.
>
> Als renner weet je dus dat een te hoge waarde van
> dit middel kan leiden tot een schorsing. Als er
> desondanks een véél te hoge waarde wordt
> geconstateerd, dan ben je zeer waarschijnlijk
> bewust over de limiet gegaan.
>
> Juridisch had Froome het recht om te koersen. Net
> zoals bankiers juridisch het recht hebben om
> zichzelf een bonus van 10 miljoen te geven. En je
> als VVD-voorzitter ook juridisch een bedrijf waar
> je manager bent mag verkopen aan jezelf voor een
> appel en een ei. Maar met een sport waar zoveel
> gebeurd is de afgelopen decennia, en een gangbare
> praktijk waarin renners door hun ploeg zelf aan de
> kant worden gehouden bij een positieve test op
> verboden middelen, is het wel wrang dat juist de
> renner die deze mores aan de laars lapt (sic), de
> eindoverwinning in deze ronde voor zich opeist met
> een monstersolo die in het moderne wielrennen
> ongezien is.

Zó simpel is het.
Die discussie woedt al maanden en hoeft in feite niet elke keer opnieuw te worden gevoerd.
Maar blijkbaar is herhaling nodig om aan te geven waarom Froome hier niet hoort te rijden.
Dat hij hier (reglementair) kon starten omdat Sky de zaak eindeloos traineert (en blijft traineren) legitimeert zijn deelname niet.
Dat is puur een kwestie van veel geld, en de duurste advocaten.
Vrijwel geen enkele renner zou onder deze omstandigheden hier mogen rijden.
ton duk 26 mei 2018 22:51
Dat schrijf ik hier al wat jaartjes winking smiley
gr
ton duk 26 mei 2018 22:58
Natuurlijk aanvaard

Grappig, dat over Poels zat ik later ook te bedenken in relatie tot De Gendt en Marzcynski (en Hoogerland) in dat magisch VAC-jaar..
Hoogerland (die dit weekend zijn hotel opende) die toen onder curatele van de UCI kwam...ja,dat gebeurde toen ook al
gr

ps: Mocht ik ooit een opmerking over een verdachte zegetrein minus 2 wagons...ook niet serieus hè
Slimmerd 26 mei 2018 22:59
Elke renner met dergelijke advocaten had hier gestart
Slimmerd 26 mei 2018 23:00
Vergeet Ruijgh en Westra niet...
Adje Wijnands 26 mei 2018 23:12
Tom Dumoulin heeft bevestigd dat hij een grote rondenrijder is en vanaf nu
altijd terecht tot de favorieten behoord, een fijn vooruitzicht voor een man die
opgroeide in een straal van 500 meter van de échte Ad Wijnands en Tom Dumoulin.
In Biesland, tussen het volkse Blauwdorp van Wijnands en het sjiekere Sintpieter.
Adje Wijnands was meer dan een goede knecht, 2 tour-étappes en de op dit moment
verreden Ronde van België sieren een goed gevuld palmarès. Maar als Dumoulin
ook nog de ervaring van deze wonderlijke Giro gaat verzilveren (uhh..) kan dat nog wel
eens epische proporties aan gaan nemen.
Dan moet hij wel nog meer een killer worden en vertrouwen op zijn eigen krachten.
Hij heeft veel tijd verloren aan mislukte pactjes met onwillige en onmachtige trawanten.
Dumoulin merkte terecht op dat het achteraf mooi wonen is maar als hij dat grapje niet
meer hoeft te maken licht er nog veel moois in het verschiet!
JW 26 mei 2018 23:14
Zeker.
Maar het aantal renners (of teams) dat zich dergelijke top-advocaten kan veroorloven is bijzonder klein.
Ger 26 mei 2018 23:16
Ben benieuwd wat er gaat gebeuren als er voor de tour geen uitspraak komt in het geval van Froome. Denk toch dat hij dan geen startrecht krijgt en dat volkomen terecht. Zo wel gaat hij hij heel wat voor zijn kiezen krijgen bij het Franse volk. En terecht.
Curzio 26 mei 2018 23:31
Als je team lid is van de MPCC al niet toch?
Bromertà 27 mei 2018 00:12
Moment van de dag. Thibault Pinot vindt zijn Waterloo op een manier waarbij de Griekse tragedie ineenschrompelt tot een uitgeknepen eend naast een wc-pot. Omringd door bijna zijn hele team verloor hij in elke kilometer bergop een minuut. Hij ging staan op de pedalen, sleurde krachteloos aan z'n stuur, slingerde als een dronkenman op zoek naar huis, om uiteindelijk in de laatste bus over de meet te komen. Toch bewonder ik deze Fransman, omdat hij zijn trainingsgegevens zo openlijk publiceert, omdat hij een voorliefde voor Italië heeft, omdat hij getraind wordt door zijn broer, omdat hij geitjes melkt in de Vogezen, omdat hij bovenal als een uitermate aimabel mens overkomt, en omdat hij net als Dumoulin van een onbesproken gedrag is.

Ik hoop dat Thibault Pinot ooit nog een grote ronde zal gaan winnen. Ik zal en kan daar net zo intens van genieten als wanneer het een Nederlander zou zijn ( van onbesproken gedrag, uiteraard ). Wout Poels voldoet daar niet aan. Maar de kans is miniem, want het zal duren tot de UCI alle attesten verboden heeft verklaard: wie medicijnen nodig heeft, fietst niet !

Werd het peloton in het verleden in twee snelheidsgroepen verdeeld, vandaag de dag moet iedere niet-naïeve wielerliefhebber zelf maar uitdokteren wie wel of niet met een attest rijdt, óf wie wel of niet van onbesproken gedrag is. De grote misvatting van de naïeve wegkijker ( lees: met gebrek aan historisch besef of nog immer verkerend in de ontkenningsfase en 't voordeel boven de twijfel prefereert ) die beweert dat "het bij een attest" om niet prestatiebevorderende middelen gaat, begrijpt niet veel van de wielrenner tijdens een herstelperiode; zij het in de trainingsperiode, zij het in een ( grote ) ronde.
Tinuz 27 mei 2018 00:17
Mooie overdenking en analyse, Brommie. Geheel mee eens.
Bromertà 27 mei 2018 00:30
Tinuz 27 mei 2018 00:36
Cecchini 27 mei 2018 02:33
En ja ik ben ook altijd een fan van Pinot. Deze straalt een en al onbesprokenheid uit, en bij Poels (en ook Terpstra) heb ik altijd zo mijn bedenkingen. Poels zijn carriere speelt zich af bij Vacansoleil, Quick Step en Sky.

Slimmerd 27 mei 2018 08:02
Volgens mij kan de ASO hem het startrecht niet ontzeggen, het is dan aan Sky/Froome zelf om te beslissen. Wie weet hakt deze Giro er wel te zwaar in om nog door te gaan in de Tour
Fcdh 27 mei 2018 08:02
Adje Wijnands Schreef:
-------------------------------------------------------
> Dumoulin merkte terecht op dat het achteraf mooi
> wonen is maar als hij dat grapje niet
> meer hoeft te maken licht er nog veel moois in het
> verschiet!

Dumoulin is in alle 3 de grote rondes die hij gereden heeft voor het klassement in die rot positie gekomen dat hij in een groepje beland en meerdere niet rijden.
Toeval?? Nee ik denk het niet over het algemeen zie je dit bij andere toppers veel minder. Kwestie van een betere ploeg (koers in handen nemen en initiatief) en misschien nog net iets meer interval trainingen zodat hij die punches bergop iets beter kan verteren? Wat als hij bijvoorbeeld op de Finestre meteen in Froome zijn wiel had gezeten? Dan had Froome zijn benen meteen weer stilgehouden.
Orakel 27 mei 2018 09:03
Sunweb is sterk genoeg, maar wedt op te veel paarden.
Oomen rijdt een klassement, Matthews en Kelderman niet opgesteld.
Een Giro win je niet met 95% dedicatie, daar moet vrijwel alles kloppen wil je niet van geluk afhankelijk zijn.
Fashionisto 27 mei 2018 09:19
Fcdh Schreef:
-------------------------------------------------------
> Adje Wijnands Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Dumoulin merkte terecht op dat het achteraf
> mooi
> > wonen is maar als hij dat grapje niet
> > meer hoeft te maken licht er nog veel moois in
> het
> > verschiet!
>
> Dumoulin is in alle 3 de grote rondes die hij
> gereden heeft voor het klassement in die rot
> positie gekomen dat hij in een groepje beland en
> meerdere niet rijden.
> Toeval?? Nee ik denk het niet over het algemeen
> zie je dit bij andere toppers veel minder. Kwestie
> van een betere ploeg (koers in handen nemen en
> initiatief) en misschien nog net iets meer
> interval trainingen zodat hij die punches bergop
> iets beter kan verteren? Wat als hij bijvoorbeeld
> op de Finestre meteen in Froome zijn wiel had
> gezeten? Dan had Froome zijn benen meteen weer
> stilgehouden.

In de Giro van vorig jaar is hij juist gered doordat een groep renners (Mollema, Jungels en Adam Yates nota bene) wél met hem reed en zo de schade beperkte. Het enige belang dat deze renners hadden was de ritzege, en die was uit zicht.
JW 27 mei 2018 11:02
Fcdh 27 mei 2018 12:26
Fashionisto Schreef:

> In de Giro van vorig jaar is hij juist gered
> doordat een groep renners (Mollema, Jungels en
> Adam Yates nota bene) wél met hem reed en zo de
> schade beperkte. Het enige belang dat deze renners
> hadden was de ritzege, en die was uit zicht.

Klopt en juist daarom zeg ik dat Dumoulin te vaak in dit soort situaties beland. Zonder Jungels had hij de Giro vorig jaar niet gewonnen. Dit soort situaties moet je proberen voor te zijn (initiatief nemen) en andere toppers komen toch veel minder vaak in dit soort situaties. Waarom? Volgens mij puur door een betere ploeg en meer explosiviteit bergop zodat je meteen in iemand zijn wiel zit en die de benen stilhoud
Bromertà 27 mei 2018 12:35
Helemaal mee eens. Vorig jaar had Tom het geluk dat Jungels en Mollema gingen rijden in achtervolging op Nibali, Quintana en Zakarin. Daar en toen had Dumoulin de Giro kunnen verliezen. Zijn ploeggenoten waren in geen velden of wegen te zien. Al moet aangetekend worden dat Kelderman door een val al heel vroeg in de ronde was uitgeschakeld.

Dat het dit jaar nog veel en veel moeilijker zou worden was op voorhand uit te tekenen. Dan kan je niet anders dan met de sterkste opstelling van start gaan en alles en iedereen met slechts een doel de weg opsturen. Alles voor Tom, elke dag, iedere seconde.

Die 9e stek voor Oomen is fantastisch, maar Dumoulin had er meer aangehad dat Oomen zich met regelmaat had gespaard, ten koste van klassement, maar met het oog op wat nog komen zou.

Niet gebeurd, achteraf ... en mooi wonen.

Tweede. Ook mooi. Achter een pufman. Dat is dan weer minder, al kan het later theoretisch nog één worden. Maar die kans lijkt nihil.

.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/05/2018 12:36 door Bromertà.
Andere Peter 27 mei 2018 12:41
Hmmm... dat te zwaar inhakken lijkt mij aannemelijker bij Yates & Pinot dan bij Froome die er toch echt sterk uit lijkt te komen.
Horsie is back 27 mei 2018 15:08
Horsie is back en vindt omdat de ene renner veel besproken wordt niet de niet besproken (onbesproken) renner automatisch de besproken renner moet worden.
De cijfers wijzen uit, dat het Giro peloton dit jaar het minst besproken peloton aller tijden is op de Vuelta edities van 2017 en 2016 na.
Giro 2018: 12 van 176 is 6,8%. De Vuelta edities kwamen bij 12 van 198 is 6,1% dus nog lager uit.
De statistieken van cyclisme-dopage.com mogen misschien her en der wat arbitrair zijn, omdat ze steeds op dezelfde leest geschoeid worden, hebben ze wel degelijk hun waarde. Het peloton wordt steeds minder besproken. Voor de top geldt dit in mindere mate. Horsie kan snel lezen, maar de twitterbrei over Froome moest hij op een gegeven moment laten gaan.

Thibaut Pinot is nu ineens niet alleen maar de oogappel van vroegere trainer en tegenwoordig Performance Director, Fred Grappe, die Pinot's langjarige progressie openbaarde. Pinot ging vrijdag in de gezamenlijke achtervolging op Froome dus (ver) over zijn limiet en herstelde daar overnight niet meer van, in analogie van een oudere dame, die daar dan wel wat langer over doet om in een zo acute toestand van uitputting en hydratatie te geraken. Te veel vocht- en gewichtsverlies leidt tot prestatieverlies. Maar Pinot is duidelijk door de bodem gegaan en dan is topsport voorbij.

Maar om nu, zoals Bromertà eerder deed, het peloton ineens weer in twee snelheidsgroepen te verdelen op basis van het wel of niet benutten/misbruiken zo U wilt van (zogenaamd) prestatiebevorderende attesten, gaat me veel te ver.

De 19. renner finisht op een uur; de 34. op 2 uur; de 61. op 3 uur; de 88. op 4 uur en de 138. op 5 uur.
Hoeveel tricheurs hebben we dan, Bromertà?

Evident is, dat deze Giro vooral is beslist op uithoudingsvermogen en zorgvuldig bewaakte vocht- en elektrolytenbalans aka gewicht. Niet op pure kracht.
Maar zo'n laatste week met dagelijks het vijfvoudige aan energieverbruik van Otto Normalburger, de daarbij horende immense voedsel- en vochtverwerking, kan ontaarden in een martelgang, zij het nog altijd met verschillende snelheden. Hersteltijd was steeds nog geen 20 uur.

Ook de toppers lagen zaterdag op het rooster. De 80 km raid van vrijdag was niet voor herhaling vatbaar.
De vier speldenprikken van Dumoulin konden natuurlijk onmogelijk de demarrage waarmee hij wel Yates aan het wankelen bracht vergeten.

De grote vraag is toch, is Froome zo'n alcoholist, dat hij alleen rijdend weer niet de verleiding kan weerstaan, stiekem uit een paars flesje te sippen.
Weer zo'n gevalletje dat de linkerhand niet mag weten wat de rechterhand aan het doen is? Of Upstairs wil men niet weten wat er downstairs gebeurt?
Dylan zingt tenminste nog It always hit me from below.

Hebben we met Froome een medisch experiment aan de hand, die de UFO adepten toch steeds weer aan Roswell doen denken?

Ik ben er niet gerust op. Als je Einstein na de beroemdste formule aller tijden zou vragen, maar hoeveel is dan 1 + 1 (denk daarbij aan Ulle) en Einstein zou nu nog steeds met zijn mond vol tanden zitten, tja ...
Curzio 27 mei 2018 17:07
Ja, ik denk dat als Sunweb de ronde over mocht doen, de beste strategie zou zijn om Oomen te laten sparen vanaf de tijdrit tot en met de donderdag van de laatste week, in de hoop dat hij er dan vrijdag op de Finestre kort bij zou zitten. Een alternatief was om ook Kelderman mee te nemen, maar dan blijkt Sunweb toch wel wat mager gestoffeerd en heb je weinig over voor de Tour.

Op zich is het niet raar dat Dumoulin en Sunweb kleine foutjes maken, zo lang betwisten ze nog geen grote rondes, maar dat de onderbezetting en het verkeerd inzetten van knechten dit jaar eigenlijk niet echt verbeterd is t.o.v. vorig jaar, is wel zorgwekkend.
Pyama 27 mei 2018 20:38
ASO kan natuurlijk iedereen weigeren. Dat hebben ze in het verleden al genoeg gedaan. Onafhankelijk van de UCI.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen