Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Rustdag overpeinzingen

Gepost door lodjan 
lodjan 23 juli 2018 10:15
ton duk 23 juli 2018 10:20
lodjan 23 juli 2018 10:22
Met twee renners in de top-10 van het klassement en reeds twee ritzeges op zak staat LottoNL-Jumbo er zeer goed voor op de tweede rustdag van de Tour de France. “Of wij denken de Tour te kunnen winnen? We staan er goed voor zo, maar we bekijken het van dag tot dag”, aldus ploegleider Nico Verhoeven tegenover De Telegraaf.

Met dinsdag de etappe naar Bagnères-de-Luchon zal de Nederlandse formatie opnieuw een poging doen om te stijgen in het klassement. “We hebben in de winter getraind op afdalingen en Primoz is iemand die dat heel erg goed beheerst. Vorig jaar toen hij de rit naar Serre-Chevalier won, had hij op de top van de Galibier dik een minuut voorsprong op de rest, en aan de finish nog steeds”, beschrijft Verhoeven de kansen van zijn pupil.

Een samenwerking met het Sunweb van Tom Dumoulin om daarmee Sky onder druk te zetten is volgens Verhoeven niet aan de orde. “Tom is ook onze concurrent. We gaan vooral uit van onze eigen kracht”, is de ploegleider duidelijk. “Op dit moment is de situatie in ieder geval nog dat we met twee man meestrijden voor het Tour-podium”
WF
Brieske 23 juli 2018 10:28
Ik mis de 'T' in dat laatste woord...
Heisenberg 23 juli 2018 10:35
Lotto Soudal
Lotto Soudal had pech met het vroege uitvallen van Benoot en Greipel kwam net te kort in de sprints. Maar in totaal is het wel heel matig deze Tour. Na de ritzege van Wellens was de Giro ook al niet al te bijzonder.

Top-10 klassement
Best verbazend dat er zo weinig renners nog zijn met serieus uitzicht op de top-10. De nummer 11, 12 en 13 hebben al ongeveer 3 minuten achterstand op plek 9 en 10. Nummer 14 volgt al op meer dan 10 minuten.
Slimmerd 23 juli 2018 11:02
Strijdlust
Altijd een heet hangijzer, vraag maar aan De Gendt. Momenteel valt mij nog niet direct een renner op die hier voor in aanmerking komt, maar met het verdedigen van zijn bollentrui de komende week en zijn nationaliteit lijkt mij Alaphilippe een gedegen kanshebber.

Klassement
We staan dan wel met twee man in de top-10, het grootste gevaar voor deze Tour lijkt me de uitzichtloosheid voor andere op een top-10 plek (zoals Heisenberg al aan heeft gehaald) en voor hen in de top-10 lijkt het me ook een probleem dat het juist de tijdrijders zijn die op de plekken 1-4 staan. Dit hoeft uiteraard geen probleem te zijn, maar gezien het niveau van een Landa, Quintana, Fuglsang en Martin tot zover in het echte gebergte zie ik hen niet direct een voorsprong nemen. Voor Kruijswijk en Bardet wil ik nog een uitzondering maken.
Meneer 60% 23 juli 2018 11:11
Ik ben toch wel gefascineerd door het gegeven dat Froome en Dumoulin nu wel de dubbel Giro - Tour aan lijken te kunnen. Had ik vooraf niet verwacht. Het lukte alleen in het EPO-tijdperk of daarvoor, toen de concurrentie nog kleiner was en specialiseren veel minder gebeurde. Recent zagen Quintana en zelfs Contador dit soort pogingen stranden. En het is nu ook weer niet zo dat de Giro dit jaar makkelijk was of dat de concurrentie van frisse rijders in de Tour klein is.

Komt dat door de week extra die ertussen zit?
Zijn Froome en Dumoulin van een andere orde dan Quintana en zelfs Contador?
Of zakken ze er in de derde week nog doorheen?
Luijt 23 juli 2018 11:12
Behalve gisteren presteert Lotto Jumbo wat mij betreft boven verwachtingen deze tour. Bijna dagelijks doen ze mee voor de overwinning.
Zelfde geldt voor Dumoulin. Voorafgaand aan de tour vond ik het helemaal niks, dat wedden op 2 paarden, en begreep ik met name zijn keuze voor de Giro niet.
We zijn nu ver genoeg in de tour om die kritiek weer in te trekken. Wat een klasse.

De "controverse" tussen Thomas en Froome is vooral iets van de pers. Lijkt in de verste verte niet op Lemond-Hinault, Riis-Ullrich of andere knecht-kopman-vetes uit het verleden.

Groet, Luijt
Andere Peter 23 juli 2018 11:16
Interessant is vooral ook dat beiden tegelijk (en vooornamelijk los van elkaar) met een geheel verschillende aanpak in de ploeg, tot de conclusie zijn gekomen dat deze specifieke pupil het wèl moet kunnen. Na jarenlange overtuiging in het hele peloton dat het niet zou kunnen. Of hebben de beslissingen elkaar beïnvloed?
Luijt 23 juli 2018 11:18
Vrijwel iedereen die het probeerde zakte tot nu toe genadeloos door het ijs. Die overtuiging was dan ook wel ergens op gebaseerd.
Tjappie2 23 juli 2018 11:22
Luijt Schreef:
-------------------------------------------------------
> Zelfde geldt voor Dumoulin. Voorafgaand aan de
> tour vond ik het helemaal niks, dat wedden op 2
> paarden, en begreep ik met name zijn keuze voor de
> Giro niet.
> We zijn nu ver genoeg in de tour om die kritiek
> weer in te trekken. Wat een klasse.

Tom lijkt/is beter dan ooit. Betrap me er wel op dat ik regelmatig denk: "Wat als ie vol, vol, vol voor de Tour was gegaan?"

En ik denk regelmatig: "Fucking Mur de Bretagne." dat ook.
Inigo 23 juli 2018 11:24
Ik denk met name dat ze bij Sky vreesden dat Froome niet in de Tour zou mogen starten. Dumoulin wilde graag zonder druk naar de Tour en zal als titelverdediger aardig wat verdiend hebben aan de Giro. Rondrijden met nr 1 is natuurlijk ook wel mooi..
Andere Peter 23 juli 2018 11:34
Tuurlijk. Maar dat soort opvattingen wijzigen wel vaker in de geschiedenis. Voeding, trainingsopbouw, planbaarheid/maakbaarheid van piekvorm... heel veel onderdelen zijn permanent aan verandering onderhevig.
Andere Peter 23 juli 2018 11:35
Ron de Renner 23 juli 2018 11:37
Je kan je afvragen in hoeverre die Giro-Tour dubbel wel echt is geprobeerd door de echte toppers sinds Pantani. In de tijd van Armstrong en Ullrich waagde bijna niemand zich eraan, en ook bij de rondewinnaars erna zie je het vrij weinig. Zelfs Nibali heeft ze maar één keer allebei in een jaar gereden.

Contador is daarop wel de uitzondering, maar volgens mij liep die in 2011 bij een vroege val in de Tour een stevige knieblessure op. En de Contador van 2015 was dan toch net een niveautje minder dan Contador 2008-2011 of de Froome van nu. Ik heb dus vooral het idee dat iedereen het elkaar heeft aangepraat dat de dubbel niet kan.
Andere Peter 23 juli 2018 11:37
Dumoulin geeft zelf aan dat hij tot dusver iets beter is dan in de Giro. En een kilo lichter. Natuurlijk, hij kan door het ijs zakken. Maar vooralsnog is er geen enkele reden om aan te nemen dat Dumoulin er beter voor zou hebben gestaan zonder Giro.
Sjorsoll 23 juli 2018 11:46
Tom Dumoulin is ongelooflijk goed na de Giro inderdaad. Die lekke band is de enige keer dat hij écht tijd heeft verloren.

Dus verdient Eddy de credits, die was geloof ik de enige die hierin geloofde. Onder voorbehoud: er is nog een week te gaan, maar dit had ik al niet verwacht in ieder geval.
diravi 23 juli 2018 11:56
Potdium, poditum, podiumt?
ton duk 23 juli 2018 12:07
Ok , maar normaal zouden de vallers Uran, Majka, Mollema en Porte daar ook tussenstaan...en dan zou het gelijk weer "druk" zijn voor de top 10...
Alleen A Yates faalt echt (kan zijn dat ik een oorzaak gemist heb natuurlijk)
gr



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 23/07/2018 12:10 door ton duk.
Walnoot 23 juli 2018 12:13
Toch wel interessant is ook de fact-check. Contador heeft het twee keer geprobeerd en is uiteindelijk twee keer 5e geworden. Heb het net even bekeken: beide keren stond hij 4 minuten achter op de gele trui met aanvang van de laatste week. Komt nog bij dat Contador inderdaad bij zijn eerste poging last had van een vroege valpartij en de laatste keer uitendelijk al over zijn hoogtepunt heen was (maar misschien zeggen we dat over een paar jaar ook wel over Froome nu). Voorlopig doen Froome en Dumoulin het iets beter, maar dat moet nog maar eens doorzetten. Domineren doen ze totaal niet.

Quintana is een ander verhaal natuurlijk, dat was een mislukking. Maar ten opzichte van Contadors Giro-Tour dubbels valt het verschil met Froome en Dumoulin wel mee.
Tjappie2 23 juli 2018 12:18
Niet helemaal eens.

De reden om aan te nemen dat Dumoulin zonder Giro een betere Tour zou rijden is er wel. De meeste fanatieke wielervolgers waren/zijn er van overtuigd dat top zijn in beide rondes 'tegenwoordig' niet meer mogelijk is/was. Froome en Dumoulin logenstraffen dit nu, maar het verrast mij in elk geval (in positieve zin).

En ja, mijn reden is een aanname winking smiley
Walnoot 23 juli 2018 12:20
Luijt Schreef:
-------------------------------------------------------
> Behalve gisteren presteert Lotto Jumbo wat mij
> betreft boven verwachtingen deze tour. Bijna
> dagelijks doen ze mee voor de overwinning.
> Zelfde geldt voor Dumoulin. Voorafgaand aan de
> tour vond ik het helemaal niks, dat wedden op 2
> paarden, en begreep ik met name zijn keuze voor de
> Giro niet.
> We zijn nu ver genoeg in de tour om die kritiek
> weer in te trekken. Wat een klasse.
>
> De "controverse" tussen Thomas en Froome is vooral
> iets van de pers. Lijkt in de verste verte niet op
> Lemond-Hinault, Riis-Ullrich of andere
> knecht-kopman-vetes uit het verleden.
>
> Groet, Luijt


Ze staan met niet allemaal even goed bij (sommigen heb ik niet 'live' kunnen volgen), maar is het verschil met Thomas vs. Froome en de beroemde vetes niet vooral dat het nu de knecht is die de gele trui al heeft ipv de gele trui aan durft te vallen? Bij Wiggins-Froome was de grote controverse vooral dat Froome 'tegen' zijn kopman reed. Froome de underdog, de hemelbestormer zeg maar. Nu is Froome zelf de grote kopman, en valt hij de trui aan van zijn knechtje. Is toch een stuk minder controversieel.
Heisenberg 23 juli 2018 12:26
Majka niet gevallen, toch? Gewoon geen echte klassementsrenner. Zie ook [www.wielerflits.nl]

Het was inderdaad iets drukker geweest zonder valpartijen. Nu hebben alleen Movistar (3), Sky (2), Jumbo (2), Sunweb, AG2R, VAE, Astana, QS en Katusha nog interesse in het klassement, de andere 13 ploegen dus niet.
Horsie is back 23 juli 2018 12:40
Het Nationale Hitteplan is van kracht. Ik moet me niet zo druk maken, maar heb al een forse bijdrage on hold gezet.

In een sport als wielrennen in een Ronde gaat het om verhoudingen niet noodzakelijkerwijs om absolute prestaties.
Dafne gisteren vrij vlak voor de finish running on empty, wist na de finish dat ze 0,27 seconden sneller had moeten lopen om van plaats 7 naar plaats 1 te komen.

Top boksen over 12 ronden is ook gemakkelijk te doen, want de tegenstander zit in hetzelfde schuitje.
Laat je welke top bokser ook in de staat waarin deze verkeert in de twaalfde ronde boksen tegen een Sonny Liston (eerste ronde) dan is het direct game over.

Wat natuurlijk wel evident is, met dank aan evolutionair prikker AP, dat tegenwoordig prestaties vele malen beter gemonitored kunnen worden dan vroeger.
Vroeger had men dan weer het voordeel, dat de energie ruimer voorhanden was en het niet zo nauw kwam met het verspillen van de melk.
Pantasaurus kon op de Alp weide in feite na elke van de 21 bochten na harte lust accelereren als zat hij op een MV Augusta.

Wat het huidige wielrennen wel wat onsportiever maakt in mijn ogen is het ongegeneerd opofferen van ploeggenoten als kanonsvoer.
Je zit a.h.w. naar een 10 km atletiekwedstrijd te kijken waar elke ronde een superfitte atleet wordt ingezet om te pacen.
Het gekke is natuurlijk wel, dat je bij sommige wedstrijden niet de indruk hebt dat ze zoveel superfitte atleten kunnen vinden die de GOAT bij kunnen houden.
Hazen die de jager niet kunnen bijhouden, dat SCHIET natuurlijk niet op.
Vilein, zoals ik ben, denk ik meteen aan LTD. Maar wat een gebaar van dezelfde Lau, die de menigte orchestreerde voor nog meer enthousiasme.
We zullen hem gaan missen. De karavaan trekt zoals altijd weer verder (volgens JR met Holy Moses aan het hoofd) op weg naar het Beloofde Land.
Dus toch nog een religieuze connotatie?
lodjan 23 juli 2018 12:58
Koppizoektwachtwoord 23 juli 2018 12:59
Maar een 'normale' Tour, zonder vallende of falende kopmannen, komt dat wel eens voor? De 25 renners die vooraf kandidaat voor de top-10 zijn zullen toch nooit de nrs 1 t/m 25 worden.
Het gat achter Zakarin geeft de renners vanaf plek 14 wel meer rittenkaapkans en daarmee de mogelijkheid met stip in de top-10 te komen.
Vlaflip76 23 juli 2018 13:19
Ook Chavanel maakt m.i. kans op de strijdlust. Zat al in drie ontsnappingen (waarvan 1 solo) en als extra "verdienste": het is zijn laatste tour/jaar.
Curzio 23 juli 2018 13:26
In 2015 viel hij ook.
ton duk 23 juli 2018 13:38
Majka wordt ook als slachtoffer Rouubaix genoemd
gr
ton duk 23 juli 2018 13:42
Klopt...ik kwam (op rustdag 1,meen ik) dit jaar op zo'n 20 kanshebbers top10....misschien dat dat er al minder zijn dan in voorgaande jaren (of ik was streng in de selectie)

De lange ontsnapping naar de top 10...mooi fenomeen in de 3e week (dito de verdedigende partij)
gr



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 23/07/2018 13:42 door ton duk.
Orakel 23 juli 2018 13:45
Plus Wanty die uitzicht hebben op de Witte Trui.
Orakel 23 juli 2018 13:53
--)



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 23/07/2018 13:54 door Orakel.
Orakel 23 juli 2018 13:55
In 2016 Valverde 3e in Giro en 6e in Tour.

Dit jaar een weekje extra rust.
En in die Tour op dag 2 al een flinke punch (dit jaar op dag 6) en qua bergetappe destijds etappe 5 (flinke heuvels) en etappe 7 (1e categorie berg) tegenover in 2018 een echte bergrit in etappe 10.

Het is dit jaar dus makkelijker om 2 weken Tour goed door te komen na een Giro. Vooral een 2-weekse vormpiek past dit jaar perfect.
Of 3 weken ook lukt (met name frisheid) is een groot vraagteken. Ik denk toch dat Dumoulin wat gaat verliezen en dat Landa en Kruijswijk wat kunnen opschuiven.
Brieske 23 juli 2018 14:02
“Op dit moment is de situatie in ieder geval nog dat we met twee man meestrijden voor het Tour-podium”
WTF

Groet
Slimmerd 23 juli 2018 14:10
Yates sprak zelf over uitdroging in de Alpen, wil in de Pyreneeën zijn Tour redden met een etappe. Was gister al erg bedrijvig, maar miste de slag dan weer wel.
Bummetje 23 juli 2018 15:01
Ook altijd leuk op de tweede rustdag van een grote ronde: Wat zal de eind top-10 zijn?

Mijn voorspelling:
1. Froome
2. Dumoulin
3. Roglic
4. Landa
5. Bardet
6. Kruijswijk
7. Quintana
8. Thomas
9. Fuglsang
10. Zakarin
Orakel 23 juli 2018 15:10
Ben vooral benieuwd hoe het verder gaat tussen Froome en Thomas.

Froome heeft vele overwinningen te danken aan zijn ploegmakkers en het zou een steek in de rug zijn om Thomas aan te vallen.
Teamsport, dus neem je verlies met andere woorden.

Optie is dat Thomas een mindere dag heeft en Froome meespringt met Dumoulin, Roglic of Landa en zou richting geel gaat.

Wat ook kan is dat Froome echt aanvalt. Dat kan goed en slecht aflopen. In het slechtste geval blaast Froome zichzelf én Thomas op en gaat het geel naar een renner van een andere ploeg. Dan zijn de poppen écht aan het dansen. Zo'n scenario is qua PR desastreus voor Froome. Voor ons volgers natuurlijk genieten.
Cecchini 23 juli 2018 15:21
Wat ik mis deze Tour is een ouderwetse dopingrel, waarbij tijdens de Avondetappe de melding binnenkomt dat een Sky renner (maar natuurijk niet Froome of Thomas) is betrapt (ik zelf denk aan Kwiatkowski of Bernal) en de uitzending tot middernacht doorloopt, omdat onduidelijk is of de Sky ploeg in zijn geheel uit de Tour wordt verwijderd.
Slimmerd 23 juli 2018 15:28
Denk je echt dat G. Martin kans maakt op wit? Is volgens mij nog geen etappe beter geweest dan Latour en gaat in de tijdrit weggeblazen worden
Heisenberg 23 juli 2018 15:57
1. Froome
2. Thomas
3. Dumoulin
4. Landa
5. Bardet
6. Quintana
7. Roglic
8. Fuglsang
9. Kruijswijk
10. Valverde
Arsimo 23 juli 2018 16:03
Wegwielrennen is geen teamsport (behalve ploegentijdrijden en die Hammer-dingen dan) maar een individuele sport uitgevoerd in teamverband. Subtiel maar essentieel onderscheid.


Froome is zondermeer gerechtigd Thomas aan te vallen, hij moet alleen zorgen dat hij daarmee niet een ander [Dumoulin, Rolglic e.a.] aan het geel helpt. Dat wordt wel lastig natuurlijk, maar maakt het ook juist zo interessant. Voor ons hier helemaal omdat we uiteraard chauvinistisch Dumoulin supporteren maar ook als het een niet Nederlander zou zijn geweest zou ik op het puntje van mijn stoel gezeten hebben de a.s. dagen.
Kuiperberg 23 juli 2018 16:05
Mogelijk dat Roglic straks als lachende derde ervandoor gaat met de eindzege. Ben al het hele jaar onder indruk van zijn kunnen.

Jammer trouwens dat Lotto Jumbo geen coalitie wil vormen met Dumoulin. Als Nederlandse supporter zal dat zeker niet worden gewaardeerd als er op een bepaald moment tegen Dumoulin wordt gereden. Stel hij demarreert en Kruijswijk en of Roglic helpen Sky met de achtervolging. Direct maar een boycot van boodschappen halen bij Jumbo the finger smiley
Slimmerd 23 juli 2018 16:08
1. Thomas
2. Dumoulin
3. Froome
4. Bardet
5. Quintana
6. Roglic
7. Kruijswijk
8. Fuglsang
9. Zakarin
10. D. Martin
ton duk 23 juli 2018 16:10
Kuiperberg Schreef:
-------------------------------------------------------
> Jammer trouwens dat Lotto Jumbo geen coalitie wil
> vormen met Dumoulin.

Coalities ontstaan stilzwijgend in de koers....

Stel hij demarreert en Kruijswijk en of Roglic helpen
> Sky met de achtervolging.

Zolang Dumoulin voor Roglic en Kruijswijk staat ,zal dat sowieso niet gebeuren...


Direct maar een boycot
> van boodschappen halen bij Jumbo

Dat doe ik pas als van Aert en de Plus echt tekenen bij Jumbo
gr

ps: TLJ.NL heeft toch ook vorig jaar zijn steentjes bijgedragen aan Dumoulin's GIROwinst...al dan niet in coalitievorm danwel normaal koersverloop



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 23/07/2018 16:12 door ton duk.
Arsimo 23 juli 2018 16:31
Ik ben verre van de eerste die het zegt maar de Plus die voor Jumbo gaat rijden is echt brilliant. Is er ergens nog een (jonge) renner die A.Heijn heet zonder contract?

(Jammer ergens jammer dat Jurgen van den Broeck al is gestopt, die reed al voor de ploeg, maar goed die supermarkten heten nu ook anders [Dirk] en sowieso net iets andere spelling).
Ossegal 23 juli 2018 16:39
Thomas heeft tot nu toe meer geprofiteerd van Froome als ploeggenoot, dan andersom. Hij heeft eigenlijk niet veel meer hoeven doen dan in het wiel van Dumoulin zitten/komen, terwijl die aanviel, of terwijl Froome aanviel. Overnemen, kopwerk, etcetera, niets van dat. Ook in de rit naar La Rosière keken Nibali/Quintana/Bardet vooral naar Froome, zodat Thomas het gat dicht kon rijden op Dumoulin.

Hij is zonder meer goed, maar niet per se beter dan Froome/Dumoulin afgelopen week.
Curzio 23 juli 2018 17:10
Ik geef Dumoulin eigenlijk best een goede kans. Bardet en Kruijswijk zie ik ook nog wel opschuiven in het klassement gezien hun rijden bergop en gekende taaiheid.
PVW 23 juli 2018 17:27
Simoni-Cunego was ook een mooie
Sjorsoll 23 juli 2018 18:35
Mooie inderdaad. Als Froome aanvalt en Dumoulin meeneemt terwijl Thomas lost is dat totaal niet gunstig voor Sky. Dumoulin staat immers moreel gezien voor op Froome met die 11s verschil en de tijdrit die er nog aankomt.
PVW 23 juli 2018 18:39
Als ie dumoulin mee neemt zal ie zn benen stil (moeten) houden. Dan is t weer t dilemma van Tom: doorrijden met het risico van froome die je later achter laat if ook wachten. Niet veel anders dan andere jaren met top 3 uit verdchillende ploegen.
Horsie is back 23 juli 2018 19:04
Cecchini Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wat ik mis deze Tour is een ouderwetse dopingrel,
> waarbij tijdens de Avondetappe de melding
> binnenkomt dat een Sky renner (maar natuurijk niet
> Froome of Thomas) is betrapt (ik zelf denk aan
> Kwiatkowski of Bernal) en de uitzending tot
> middernacht doorloopt, omdat onduidelijk is of de
> Sky ploeg in zijn geheel uit de Tour wordt
> verwijderd.

De Mart
JW 23 juli 2018 19:05
Inderdaad.
Het is in elk geval nu nog te vroeg voor wat voor conclusie dan ook.
Wat me wèl zeker lijkt is dat, indien beiden of één van de twee, in de dubbel slaagt (2 x podium), het niet komt doordat Giro en Tour lichter zijn dan doorsnee. Die extra week rust, èn een vrij vlakke eerste Tourweek, zouden wel wat van invloed kunnen zijn.

De kans dat één van de twee zijn mooie positie nog verspeelt lijkt mij nog steeds vrij groot.
diravi 23 juli 2018 19:06
Is de voorsprong van Thomas groot genoeg voor de tijdrit?
Tjappie2 23 juli 2018 19:12
Op dit moment wel vrees ik.
JW 23 juli 2018 19:13
Die eerste zin ben ik het niet helemaal mee eens.
In de hele etappe viel me op hoe goed de TLJ-kopmannen en Dumoulin in het peloton meedraaiden.
We raken de laatste jaren steeds meer verwend, maar het blijft toch bijzonder om 2 Nederlandse renners zó significant in de voorste rijen van het peloton te zien.
Vergelijk dat es met die jaren van armoede na Breukink.

Inderdaad: grote klasse ! Elke dag weer !
Eddy Veen 23 juli 2018 19:19
In de Giro van vorig jaar is Thomas uiteindelijk uitgevallen door het motorincident dat Kelderman onmiddellijk uitschakelde. Hij reed nog enkele etappes door waaronder een lange tijdrit waarin hij slechts 49 seconden hoefde toe te geven op Dumoulin, die Nibali, Quintana en Pinot op veel grotere afstand reed. Thomas is in vorm nauwelijks de mindere. Dat hij op het WK niet meekon in de ploegentijdrit, is wel opmerkelijk.
Cyclad58 23 juli 2018 19:21
Het is glashelder. Thomas zal voor de tijdrit toch echt minstens een minuut moeten verliezen op Froome en Dumoulin, anders wint hij de Tour.
Ik zie hem het doen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 23/07/2018 19:21 door Cyclad58.
JW 23 juli 2018 19:21
Dat zal vooral afhangen van hoe komende week verloopt.
Het lijkt toch slopend te gaan worden, en dat zelfde geldt voor die tijdrit.
Zo'n rit aan het einde van zo'n Tour verloopt doorgaans niet volgens de "normale" verhoudingen.
Met de nu bestaande onderlinge verschillen is m.i. nog alles mogelijk.
Waarbij eindelijk met gelijke wapens wordt gestreden, en de Sky-mannen niet kunnen leunen op hun knechten.

Het is wèl de ideale dag voor Tom om de leiderstrui te pakken !
Horsie is back 23 juli 2018 19:50
Even persoonlijke prikpraat. Wie mist er eigenlijk nog Brommie? Ik weet, we hebben daarvoor als enige compensatie AP, die in schrijfvorm is, maar allebei was toch leuker geweest, of niet? grinning smiley
Eindhovuh 23 juli 2018 19:54
De zwaarste etappes zijn geweest en Thomas rijdt in de sterkste ploeg.
Daarbij lijken de uitdagers op Dumoulin na niet in enorme vorm.
Ik zie Thomas eigenlijk niet zomaar instorten.

Ik droom zelf van een instorting van Thomas op de laatste berg in de laatste bergrit. En dat Froome dan Dumoulin niet gelost krijgt....
Eindhovuh 23 juli 2018 19:55
Op Quintana na ben ik het met je eens. Die zie ik nog wat zakken.
ton duk 23 juli 2018 19:56
Eddy Veen Schreef:
-------------------------------------------------------
> In de Giro van vorig jaar is Thomas uiteindelijk
> uitgevallen door het motorincident dat Kelderman
> onmiddellijk uitschakelde.

Na Kelderman lijkt me nu LtD de aangewezen man om dat klusje uit te voeren...
gr
Slimmerd 23 juli 2018 20:03
Lijkt woensdag niet de zwaarste etappe...
ton duk 23 juli 2018 20:25
Ja, en toch ook de meest orginele die we ooit gehad hebben....
gr
Curzio 23 juli 2018 20:42
De aanval van Bardet op de Alpe d'Huez wordt mijns inziens een beetje onderschat. Hij reed daar kilometerslang voorop. Nu Moscon weg is, moeten Poels en Kwiat misschien eerder aan de bak en dan is het wachten op het moment dat Bernal er doorzakt waarna Thomas het zelf op moeten gaan knappen als bijvoorbeeld Bardet opnieuw gaat. Vergeet niet dat Geraint Thomas op de slotdag van de Dauphinee ook nog behoorlijk kraakte (terwijl hij de dag ervoor nog superieur leek).
ton duk 23 juli 2018 21:17
Als Poels morgen ineens wel functioneert in het rijtje Kwiat-Bernal....dan zou dat zeer opvallend zijn (zeg ik voorzichtig)
gr
Sub Culture 23 juli 2018 21:24
Neen, dat zou niet zeer opvallend zijn ,dat zou conform de voorgaande jaren de logica zelve zijn.
Kuiperberg 23 juli 2018 21:25
Morgen gewoon vanaf het begin koers maken, is mijns inziens de enige kans om Sky echt te aan te pakken. Sky mist toch Moscon. Dan moet Rowe alles oplossen en moeten de andere Sky renners al eerder aan de bak. Ik verwacht nog wel wat van Movistar. Ze hebben nog amper iets laten zien en moeten nu toch de handschoen oppakken.Wie weet gaat Quintana toch het licht zien. En inderdaad wat doet Bardet met zijn ploeg ? Ik hoop wel dat de toeschouwers zich gedragen richting Sky. Ben er nog niet gerust op.
Slimmerd 23 juli 2018 21:40
120km vlak koers maken? Dat gaat niemand doen lijkt mij
Eddy Veen 23 juli 2018 21:42
JW 23 juli 2018 22:11
Ja. Bromerta mis ik wel degelijk !
Walnoot 23 juli 2018 22:44
De renners van Ag2R die het in de vlucht zouden moeten doen liggen thuis voor de buis of ergens in het ziekenhuis. Heel zonde natuurlijk, met Bahrein en Movistar toch wel de ploeg waarvan je zou verwachten dat ze het Sky moeilijk zouden maken in deze fase. Blijft alleen Movistar over maar daar zijn de kopmannen simpelweg niet goed genoeg.
Carlos Danger 23 juli 2018 22:54
Kuiperberg Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik hoop wel dat de toeschouwers
> zich gedragen richting Sky. Ben er nog niet gerust
> op.


Daar heeft Brailsford vandaag niet veel toe bijgedragen.
Eindhovuh 23 juli 2018 22:56
Roglic en Kruijswijk?
Andere Peter 24 juli 2018 00:17
Precies. Dat gáát natuurlijk ook gewoon gebeuren. Het is zelfs zo gepland. Het is het meest logische.

Het moet voor Ton Duk ingewikkeld zijn. Vooraan lossen de aanvallen van Kruijswijk en Dumoulin elkaar af. Poels haalt ze steds weer terug. In zo'n strak tempo dat vroege vluchters Tolhoek, Mollema en Ten Dam worden terggehaald. Daarachter blijft Gesink bij de geloste Roglic.
Horsie is back 24 juli 2018 00:35
ton duk Schreef:
-------------------------------------------------------
> Als Poels morgen ineens wel functioneert in het
> rijtje Kwiat-Bernal....dan zou dat zeer opvallend
> zijn (zeg ik voorzichtig)
> gr

Poels heeft tot nu toe geen verpletterende indruk gemaakt, dus als ie morgen wel weer top of the bill zou zijn mag dat gerust opvallend genoemd worden.
"We" wachten af.
Sjorsoll 24 juli 2018 01:17
Hij is uit op een coupe en gaat voor geel.
Andere Peter 24 juli 2018 01:52
Sterker nog, je mag ervan uitgaan dat altijd ca éénderde copmpleet uit beeld verdwijnt door valpartijen of vormverlies. Dat loopt soms tot richting de 50%.
ton duk 24 juli 2018 07:18
Ingewikkeld is dan niet het goede woord...frustrerend wil ik zeker beamen

Over Poels...voorgaande jaren gaf ie ook blijk van goed rijden bij lossen ...nu zeker niet en mocht/moest ie van de week zelfs op het vlakke in de Rowe-trein plaats nemen...

gr
thja 24 juli 2018 10:29
Walnoot Schreef:
-------------------------------------------------------
> Blijft alleen Movistar over maar daar
> zijn de kopmannen simpelweg niet goed genoeg.


En die hebben tot nu Sky juist geholpen in plaats van aangevallen, denk bijv, aan het rijden achter Kruijswijk.
Luijt 24 juli 2018 11:23
Glazen bol crap.
Andere Peter 24 juli 2018 12:18
Jij miste dat dit geen serieuze voorspelling was?
Luijt 24 juli 2018 13:25
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen