Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Remco Evenepoel: “Geen Vlaamse klassiekers voor mij”

Gepost door Hercule Poirot 
Hercule Poirot 09 december 2018 07:07
Quote


Remco Evenepoel: “Geen Vlaamse klassiekers voor mij”

Vandaag om 02:00 door Peter Malaise

Remco Evenepoel ontmoette gisteren zijn supporters in wielercafé Bar Gidon op de Markt in Geraardsbergen. R.EV 1703 Bar Gidon is zijn derde supporterslokaal. In de marge zei hij dat hij zich zal concentreren op de Waalse klassiekers en het rondewerk.
Remco Evenepoel. Het wielerfenomeen dat ook in het tussenseizoen de aandacht naar zich toe zuigt. 18 jaar, kersvers profrenner met een eigen kledinglijn, winnaar van wielertrofeeën en al drie supporterslokalen. En dan moet het allemaal nog beginnen. Vanaf januari in het blauw van Deceuninck-Quick.Step, de ploeg van Patrick Lefevere.

Hoeveel profrenners er in het peloton rijden zonder supporterslokaal weten we niet, maar ze zijn in de meerderheid. Evenepoel heeft er al drie: een in thuisbasis Schepdaal en een in Henegouwen. Een nu dus ook in Geraardsbergen, in de schaduw van De Muur. Het wielermonument dat geduldig wacht tot dat Evenepoel hem zal temmen in de finale van Omloop Het Nieuwsblad. Of tijdens de Ronde van Vlaanderen. “Maar dat zal niet gebeuren”, zegt Remco. “Geen Ronde van Vlaanderen of Omloop Het Nieuwsblad voor mij. Ik concentreer mij op de Waalse klassiekers en het rondewerk. Je mag de Vlaamse klassiekers bij de profs niet vergelijken met die van bij de junioren. Dat is totaal anders. Ik zal hier in een wedstrijd niet veel voorbij komen.”

Op stage

Uitbaters van het nieuwe lokaal Bar Gidon zijn Fred Penne en Els Ritserveldt, een echt wielerkoppel. Fred was profrenner en Els is de kleindochter van wielerlegende Albert Ritserveldt die in 1939 Luik-Bastenaken-Luik won. Gisteren hielden ze een meet&greet met Evenepoel. En het café zat goed vol. Remco zat met zijn vriendin Oumaïma Rayane eerst onwennig aan een voorbehouden tafeltje. Iedereen keek er wel naar, maar liet hen verder met rust. Achter-, achter-, achter-, achternicht Annemie gaat wel een praatje maken. “We zijn familie, ik heb een knuffel gekregen” zegt ze. “Zijn grootvader is mijn kozijn” legt ze uit. De supporters zijn allemaal realistisch. “Hij moet volgend jaar leren, we moeten hem laten groeien”, luidt het.

Remco zelf heeft geen verwachtingen. “Niks moet, ik zit in een goede ploeg en zie wel wat er gebeurt. Ik ga me ook niet laten opjagen. De voeten op de grond, zweven en dromen is niks voor mij. Morgenavond (vandaag, nvdr.) vertrek ik op stage, dit is mijn laatste optreden op de ‘nevenzaken’. Vanaf volgende week telt enkel de koers.”

Als bedanking kreeg hij een mand mattentaarten. En daar was hij zichtbaar blij mee. Fan Patrick overhandigde een fotocollage. Het startschot voor foto’s en selfies was daarmee gegeven.

[www.nieuwsblad.be]

De sympathieke Remco Evenepoel is een zeer gezegend persoon want alles wat hij aanraakt verandert in goud. Ter illustratie, eind september waagde hij een fiets aan te raken en Remco werd bedolven onder de gouden medailles, heel bijzonder. En juist deze Remco is naast fysiek eersteklas ook een uitermate verstandig persoon. Want nog voordat zijn prof carrière begonnen is geeft hij al aan dat hij zich moet specialiseren. De kassei-koersen zal hij namelijk links laten liggen zodat de focus komt te liggen op de Waalse klassiekers en de ronden. Dat is een keuze waar ik blij van word. Want voor de kassei-koersen heeft het kleine België al een topper in huis namelijk de sympathieke Jasper Philipsen die minstens zo getalenteerd is als Boonen was.

Quote

Nieuwe teammanager is wild van “absoluut fenomeen” Jasper Philipsen: “Hij lijkt heel erg op Tom Boonen”

05/12/2018 om 09:03 door vtvn

Volgend wielerseizoen zien we Jasper Philipsen aan het werk bij UAE Team Emirates. Het 20-jarige Belgische talent krijgt daar alle steun die hij nodig heeft. “Hij lijkt heel erg op Tom Boonen”, zegt teammanager Joxean Fernandez Matxin aan Marca.

Ons absolute fenomeen, misschien wel het beste van allemaal, dat is Jasper Philipsen”, aldus Matxin. “Ik kan niet anders dan zeggen dat hij een profiel heeft dat heel erg lijkt op dat van Tom Boonen. Met eenzelfde potentieel… Hij is een van de meest getalenteerde Belgische renners en kandidaat om dit seizoen het WK voor beloften te winnen.”

“Hij heeft dit jaar al gevochten met Fernando Gaviria in de Ronde van Californië. Hij is excellent goed. Kijk naar zijn afgelegde weg. Hij ging van junior naar de U23 en won meteen zijn eerste wedstrijd. En daarna ook nog de tijdrit en het algemeen klassement. Dit jaar deed hij zoiets opnieuw. Hij is dus een snelle renner die ook kan rijden op kasseien en als tijdrijder. Een fenomeen!”

Philipsen tekende bij UAE een contract voor twee seizoenen en reed vorig seizoen voor Team Hagens Berman Axeon, de opleidingsploeg van Axel Merckx. Afgelopen seizen pakte Philipsen al zijn eerste profzege. In de Ronde van Utah was hij de snelste in een massasprint. Met ook nog ereplaatsen in de Driedaagse, de Eurométropole Tour en de Primus Classic bewees hij klaar te zijn voor het grote werk.

[www.nieuwsblad.be]

En zo is België dus klaar om op elk terrein te domineren. En dat is voor zo'n klein landje eigenlijk heel bijzonder.
Slimmerd 09 december 2018 09:07
Op naar de koude kermis
lodjan 09 december 2018 09:29
Dank voor het plaatsen. Ik onthoud:
Malaise, wielerlegende Albert Ritserveldt, “Zijn grootvader is mijn kozijn” en Oumaïma Rayane.
Profkip 09 december 2018 10:17
Fameuze inhammen bij die kerel naast die jongeling.
merijntje mortirolo 09 december 2018 10:23
-
Lief meisje. [www.nieuwsblad.be]

Ik zal de Belgen en hun heldenverering (voornamelijk wat koers betreft) voor eeuwig belachelijk blijven maken, maar in deze jongen heb ik enorm veel vertrouwen: hij is nuchter, zijn omgeving is/lijkt nuchter en hij heeft nu eenmaal meer talent dan wie dan ook. (Of het moet Mathias Vacek zijn).

Remco is als Messi: iedereen weet dat hij de beste is en iedereen vindt hem sympathiek. Op wat domme Hollanders na dan. Zoals er ook Barcelonahaters zijn die Ronaldo beter vonden/vinden dan Messi.

Hoe de tijd ook gaat, op welk front dan ook, er komen altijd nieuwe fenomenen na de bestaande, na de vroegere. Mbappé volgt straks Messi op, Evenepoel Valverde. Of Merckx.

HUP Remco!
Leon 09 december 2018 11:52
Dat vechten met Gaviria, daar moet Philipsen komend jaar toch wat meer mee oppassen...
punt 09 december 2018 12:00
Het prikbord mag blij zijn dat we gezegend zijn met de bijzondere bijdragen van de sympathieke socialist. Hij heeft namelijk altijd iets zinnigs te zeggen over de genetisch superieure Belgen, die hij op elk terrein wil zien domineren. Best nationalistisch dus. Hij is taaltechnisch eersteklas en een verrijking voor het prikbord. En dat is voor een nationaal-socialist eigenlijk heel bijzonder.
Remko 09 december 2018 12:12
De nieuwe Merckx en de nieuwe Boonen, wat een weelde in België! Wielrennen wordt in de komende jaren heel saai. Met ook nog al die andere Vlaamse talenten zal de uitverkiezing van renner van het jaar toch net zo spannend worden als dit jaar.
Sub Culture 09 december 2018 12:53
Ik zie Ilian Van Wilder het verder schoppen dan Remco en eerlijk: ik zou hem ook liever pijpen. Maar dat is persoonlijk hé.
Nelis! 09 december 2018 13:06
Oké Sub, doe jij Evenepoel, dan doe ik zijn vriendin. Deal?
Sub Culture 09 december 2018 13:07
El Chaba 09 december 2018 14:10
Het is geen Belg maar een Nederlander..
Andere Peter 09 december 2018 14:44
Ik zie Evenepoel ook het pad volgen van illustere voorgangers als Daniël Willems, Johan de Muynck, Fons de Wolf, en natuurlijk d'n Eddy (Schepers).
Leon 09 december 2018 15:27
Ach, zolang hij het pad van zijn voorganger Igor Decraene maar niet volgt...
lodjan 09 december 2018 15:52
Je noemt hier toch de laatste Belgische winnaar van een grote ronde.
El Chaba 09 december 2018 16:15
Johan De Muynck past dan ook niet in dat rijtje. Wellicht een vergissing?
veluweracer 09 december 2018 17:01
Sub Culture Schreef:
-------------------------------------------------------
> homo!

Dat dacht ik ook toen ik hem hoorde praten. Dat klonk niet echt mannelijk. Door zijn kleutermurmellispel komt hij toch erg schattig en lief over. Wat natuurlijk bij een topsporter niet in zijn voordeel spreekt. Laat hem zich maar uitleven in dat verwijfde Wallonie en die nichterige grote rondes.
Sub Culture 09 december 2018 18:09
Wat is dit voor een wansmakelijke opmerking?
Sub Culture 09 december 2018 18:10
dat murmellispel is gewoon een Brabantse tongval.
Profkip 09 december 2018 20:02
Hij of zij is in ieder geval niet onzijdig, zoals jij taalkundig impliceert.
Leon 09 december 2018 21:39
Gewoon, om aan te tonen dat het als Belgisch jeugdtalent nog veel slechter met je kan aflopen dan met Willems, De Wolf of Schepers gebeurd is...
Westfalen 09 december 2018 22:39
Niet echt lollig meer.
Andere Peter 09 december 2018 22:54
Ik somde niet zozeer mislukkelingen op. Ze hebben allemaal best een aardige carrière gehad. Het ging mij erom de spreekwoordelijke 'Nieuwe Merckxen' op te sommen. Die daar meer onder geleden hebben dan dat ze er baat bij hadden. Ik dacht ze het in België afgeleerd waren, maar bij Evenepoel hoor je toch weer dat belachelijke 'Nieuwe Merckx'. Schepers kwam er alleen maar tussen vanwege zijn voornaam, vandaar dat ik schreef d'n Eddy. Ik had ook Cricquielion kunnen noemen. Die hoorde het als Waal nog, terwijl de Vlamingen daar al de onzin van inzagen.

Vooral dat wil ik met mijn post uitstralen. Alles, behalve Merckx. Zet die jongen in de voetsporen van elke redelijke renner. Maar niet in die van Merckx. Net zo waanzinnig overigens als onlangs De Telegraaf met Frenkie de Jong/Johan Cruijff. Omdattie ook zoveel om zich heen kijkt. Tsja.
Tjappie2 09 december 2018 23:11
Cruijff had geluk dat ie in zijn tijd speelde. Tegenwoordig zou ie maximaal bij FC Utrecht meekunnen. En Remco is inderdaad geen Eddy.
Horsie is back 10 december 2018 13:43
In de glazen bol van Horsie verschijnt nu het briefje op de ijskast van Remco Evenepoel.

14 1 7,14
55 23 41,82
72 28 38,89
72 24 33,33
74 13 17,57
95 20 21,05
113 26 23,01
129 32 24,81
129 43 33,33
138 52 37,68
120 54 45,00
127 50 39,37
136 51 37,50
140 38 27,14
151 38 25,17
111 15 13,51
119 17 14,29
5 0 0,00

1800 / 525 / 29,17%

Voor de doorgewinterde prikkers op dit bord behoeft deze wijnkaart geen uitleg.

Voor het gemak zijn de resultaten in het jaar van de overgang van amateur naar prof bijeen geteld.
Voor de goede orde: overwinningen op de baan en niet te vergeten het veldrijden (twee) zijn hier niet bij inbegrepen.
De overlevering vertelt er niet bij of den Kannibaal ook nog wel eens trainde.

Overigens was ook het eerste profjaar met slechts 9 uit 69 moeizaam.

Disclaimer:
Vele, zo niet alle vergelijkingen hebben de neiging te hinken.
Sjorsoll 10 december 2018 15:39
Top Oss. Maximaal. Cruijff kon niet eens hooghouden.
Sjorsoll 10 december 2018 15:43
.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/12/2018 15:43 door Sjorsoll.
Sjorsoll 10 december 2018 15:44
Dit is gunstig nieuws voor België. Door de cultuur in dat land hebben ze niemand voor de grote rondes, al decennia niet. Terwijl het daarom draait in het wielrennen m.i. Nu is er weer een klein beetje licht aan het einde van de tunnel.
El Chaba 10 december 2018 17:55
Zou je zeggen maar toch is ook dat geen eerlijke vergelijking. Als Cruyff in deze tijd was geboren had hij ook van jongs af aan toegang gehad tot de nieuwste trainingstechnieken, medische begeleiding, etc.
En zijn fenomenale (tactisch) inzicht had ook in deze tijd niet misstaan.
El Chaba 10 december 2018 17:58
De bal hooghouden is een voor het voetbal totaal zinloze 'circus' kwaliteit. Er zijn talloze jongens die dat duizenden keren kunnen, maar toch volstrekt kansloos zijn om professioneel (top)voetballer te worden.
Sjorsoll 10 december 2018 18:02
Het was een grapje. Cruijff kon sowieso hooghouden, heb het hem nooit zien doen maar dat weet ik gewoon.

Iemand met het talent van Cruijff was nu alsnog een van de beste voetballers (zo niet de beste).

Dus Top Oss = Barca/PSG/ManCity/Real Madrid
Profkip 10 december 2018 18:02
Vergelijkbaar met dat jij kan praten en schrijven maar dat er nooit iets intelligents mee geproduceerd wordt. Toch? cool smiley
Andere Peter 10 december 2018 21:38
Uiteraard.

Je kunt daarom iemands klasse alleen afmeten aan het verschil tussen hem en zijn tijdgenoten. Er heeft nooit een andere voetballer zo ver boven de rest uitgestoken als Cruijff. Er is er nooit meer eentje geweest, die zoveel vernieuwde inzichten bracht. Het was stilstaand voetbal. Niet alleen Barcelona, maar ook Real, Bayern, Man City, borduren nog altijd voort op wat Cruijff (ook de voetballer) in gang zette.
Andere Peter 10 december 2018 21:41
Even uitgezocht. Blijkt te gaan op klimatologische data uit Nebraska. Vermoedelijk is Evenepoel fan van Springsteen.

[books.google.nl]
Adje Wijnands 11 december 2018 22:20
Hercule, er liggen mooie jaren voor je in ‘t verschiet!
Horsie is back 12 december 2018 19:56
Tjappie2 Schreef:
-------------------------------------------------------
> Cruijff had geluk dat ie in zijn tijd speelde.

Het is andersom, Tjappie2.
Horsie is back 12 december 2018 20:03
Andere Peter Schreef:
-------------------------------------------------------
> Uiteraard.
>
> Je kunt daarom iemands klasse alleen afmeten aan
> het verschil tussen hem en zijn tijdgenoten. Er
> heeft nooit een andere voetballer zo ver boven de
> rest uitgestoken als Cruijff.

Tjuphof huilt zachtjes in zijn graf. "Zijn we er weer ingetuind".

Cruijf is natuurlijk absoluut top, maar om hem nu zo ver boven zijn tijdgenoten en voorgangers te stellen? Pelé is toch wel de Merckx van het voetbal, al hebben we dat jammer genoeg niet zo veel live kunnen meemaken.

> Er is er nooit meer eentje geweest, die zoveel vernieuwde inzichten bracht.

Dat ben ik wel met je eens. Maar ja, het is toch een kwestie van brain power, hoe kan de linker helft omgaan met de rechterhelft en vice-versa.
Of zijn er hier nog prikkers, die denken, dat je dat met 10.000 denkuren wel kunt goedmaken?
Andere Peter 14 december 2018 23:54
Pelé heeft meer gewonnen. Maar Pelé was gewoon een betere uitvoering van de voetballer dan er tot dan toe was geweest. Cruijff bracht een heel nieuw soort voetbal. Zijn bewegingen over het veld waren nog nooit gezien. En hij liet ook zijn medespelers op een geheel nieuwe manier voetballen. Een manier die wereldwijd navolging kreeg en krijgt. Gary Lineker (die door Cruijffs komst in Barcelona zijn basisplek verloor) noemde Cruijff het meest invloedrijke individu uit de geschiedenis van het voetbal. Het was voor die tijd stilstaand voetbal. Daarna heeft het voetbal nooit meer stil gestaan.

Brazilië was ook top zonder Pelé. Zet daar Bas Dost in de spits en ze waren in 1970 ook wereldkampioen geworden. Toen Cruijff bij Ajax debuteerde, verloor het NL-elftal nog van Luxemburg. Er waren alleen maar semi-profs. Een sigarenwinkeltje en 3x in de week een uurtje trainen. In 1963 werd de 17-jarige Cruijff na Piet Keizer de 2e full-prof van Nederland voor fl 15.000 brutop per jaar. Dáár kwamen we vandaan.
Snorfietser 16 december 2018 10:13
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen