Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Jumbo-Visma

Gepost door Heisenberg 
Heisenberg 11 december 2018 15:32
Ziet er goed uit voor de toekomst van deze ploeg. Met Amund Grøndahl Jansen heeft Jumbo al de derde beste Noor van afgelopen jaar in de ploeg (bron: [cqranking.com])

Quote
Wielerflits
Lotto-Jumbo zal vanaf 2019 verder gaan onder de naam Jumbo-Visma. De onderhandelingen met het Noorse IT-bedrijf Visma zijn succesvol afgerond, zo meldt de ploeg zelf. Het bedrijf heeft een contract voor minimaal vijf jaar getekend.

Visma – dat zijn hoofdkantoor in Oslo heeft – is een privébedrijf met liefst 8500 werknemers. De firma richt zich op bedrijfssoftware, en is onder meer actief in de detailhandel. Visma biedt echter ook HR- en IT-oplossingen voor het bedrijfsleven. In Nederland én België is men actief onder de naam Raet.

Visma was al langer geïnteresseerd om in de wielersport te stappen, om zodoende meer naamsbekendheid te krijgen in Europa. Afgelopen zomer voerde het bedrijf gesprekken met Jumbo, waarbij het te horen kreeg dat Lotto zou afhaken als sponsor. Hierop nam Visma – met succes – zelf het initiatief.

Het IT-bedrijf hoopt – door het sponsoren van de WorldTour-ploeg – hun marktaandeel in de lage landen te vergroten. Zowel de wieler- als de schaatsploeg zullen vanaf 2019 door het leven gaan als Jumbo-Visma. Eerder wist de ploeg al contracten af te sluiten met Vifit, Agu, Tacx en Mercedes.

De CEO van Visma – Øystein Moan – is duidelijk in zijn nopjes. “We zijn zeer verheugd de nieuwe sponsor te zijn van één van de beste wieler- en schaatsteams ter wereld.” Teammanager Richard Plugge vult aan. “Visma had al langer interesse. Het is het eerste Noorse bedrijf dat op deze schaal wielrennen ondersteunt. Daar ben ik erg trots op.”
El Chaba 11 december 2018 15:42
Goed bezig inderdaad.. thumbs up
Blueprint 11 december 2018 15:42
Ik had Jumbo-Crelan verwacht, maar dit is ook prima. Vanaf 2020 Kristoff in de ploeg?
lodjan 11 december 2018 15:52
Of Boasson Hagen, maar ze willen een hoger marktaandeel in de lage landen. Daar hebben ze niet meer Noren voor nodig.
opoeepo 11 december 2018 17:17
Klinkt als een Friese schaatser.
Pyama 11 december 2018 21:17
Ik hoor Thor zuchten... daar gaat zijn Noorse team.
Blueprint 12 december 2018 09:29
Misschien is Wout van Aert iets voor deze ploeg dan smiling smiley
Leon 12 december 2018 17:45
Leon 12 december 2018 17:48
Dat zie je steeds vaker: ambitieuze teams die een sponsor uit eigen land zoeken maar niet vinden, omdat die bedrijven juist buiten hun land of meer in specifieke andere landen naamsbekendheid willen verwerven...
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen