Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Geen WK (in Zwitserland)

Gepost door Anony 
Anony 12 augustus 2020 16:04
Verdorie toch. Spijtig nieuws.
Bevestigd door Wuyts tijdens de uitzending van de Dauphiné.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 12/08/2020 17:18 door Anony.
Anony 12 augustus 2020 17:10
Het WK wielrennen gaat dit jaar niet door in Zwitserland. De regering van het Alpenland verbiedt evenementen met meer dan 1.000 personen. Ten laatste op 1 september komt de Internationale Wielerunie UCI met een alternatief. Liefst in Europa, op dezelfde data en met een gelijkaardig klimparcours.

Het WK wielrennen vond dit jaar normaal gezien plaats van 20 tot en met 27 september in en rond Aigle en Martigny, in het zuiden van Zwitserland, maar de coronamaatregelen gooien roet in het eten.

Vandaag heeft de Zwitserse regering het verbod op grote evenementen met meer dan 1.000 toeschouwers verlengd tot en met september.

"Op die manier kunnen we het wereldkampioenschap onmogelijk organiseren", klinkt het vanuit Aigle en Martigny. "Met 11 wedstrijden op het programma wordt het ook onoverkomelijk om de sociale afstand te bewaren en om de stroom toeschouwers in goede banen te leiden."

"Bovendien geldt voor 45 van de 90 deelnemende landen quarantaineplicht. Op die manier zullen heel wat renners hun kansen niet kunnen gaan", redeneert de organisatie.

"Dit nieuws stemt ons treurig. Twee jaar lang hebben we aan een kampioenschap op een buitengewoon parcours gewerkt. Ook tijdens de coronapandemie deden we voort. Uiteraard beseffen we dat de nationale en de wereldgezondheid primeren", besluit het organisatiecomité.

UCI: "Zoeken naar alternatief met gelijkaardig parcours in Europa"
De Internationale Wielerunie UCI laat weten dat het volop aan een alternatief werkt, met de voorkeur voor een evenement in Europa op dezelfde data.

Of hem om het om alle WK-wedstrijden (junioren, beloften en elite) of enkele races gaat, kan de UCI nog niet zeggen.

"We zoeken naar een parcours met een soortgelijk profiel als in Zwitserland. Op die manier kan hetzelfde type renners deelnemen aan het WK", klinkt het bij de UCI. "Ten laatste op 1 september beslissen we."

Het noorden van Italië zou een optie zijn. Volgens onze commentator Michel Wuyts is de regio Emilia-Romagna WK-kandidaat, maar niet voor alle WK-wedstrijden.


Bron: Sporza.be
Clavan 12 augustus 2020 18:17
Ik zal eens navragen of we weer een leuk stadparcours in Alkmaar kunnen organiseren. Uitstapje naar wat duintoppen en voila.
Sub Culture 12 augustus 2020 18:46
Laat maar zitten, trok vorig jaar al op de kloten.
Clavan 12 augustus 2020 21:44
Ik ken de uitdrukking niet. Maar ik vermoed dat het ietwat negatief is.
Lobsen 13 augustus 2020 09:20
rekken, op (n)iets ~
De beschrijving van deze term werd 7 keer aangepast.

Versie 7
trekken, op (n)iets ~ (uitdr.)
op niets trekken: niet om aan te zien zijn, nergens naar lijken, op niets slaan
antoniem: op iets trekken (dat begint er op te trekken, dat trekt er al op, …)

varianten: dat trekt op niks, dat trekt op geen zier, dat trekt op geen kloten,
(Haspeng.) dat trekt op geenen orgel, dat trekt er toch niet op, op wat trekt dat nu?

Van Dale 2014 online: Belgisch-Nederlands

Dat trekt op niks wat gij daar gemaakt hebt!

Wannes zingt over de verloedering van de stad, over de kortzichtigheid van een bepaald soort flamingantisme (’t is Vlaams, ’t trekt op geen kloten).

“De Antwerpenaren zijn altijd een zeer kritisch publiek geweest. ’t Trekt allemaal op niks, totdat iemand van buiten Antwerpen dat zegt. Dan is Antwerpen plots de schoonste stad van de wereld.”(B. De Wever in HN 26/01/2016)

Ha, eindelijk zijt ge op tijd. Dat begint er al beter op te trekken se.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen