Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

La Course 2020

Gepost door Luijt 
Luijt 29 augustus 2020 22:17
Jammer dat Vos veel te vroeg aan ging. Onbegrijpelijk eigenlijk voor een renster met zoveel ervaring.
Prikdude 30 augustus 2020 00:44
Luijt betast het hoefbestaan. De wonderen gaan de ronde.

Verder eens.
Anony 30 augustus 2020 01:18
Het was natuurlijk fantastisch gespeeld door de Trek-dames. Je ziet ze net voor de aanzet van Longo nog met elkaar communiceren, waarna Lizzie perfect afwacht. En gelukkig voor hen ging Vos inderdaad 20 meter te vroeg aan.
predator 30 augustus 2020 01:54
Kon Vos heel veel anders? Slim gedaan door Longo, die Vos opeens op kop zet.
Horsie is back 30 augustus 2020 02:21
Als we er altijd maar vanuit moeten gaan, dat degene wint, die op het meest optimale moment de sprint aangaat, dan zouden we nog vele verschillende winnaars kennen. In dit veld waren er maar twee sprintsters, der Dritte im Bunde, de ooit door Luijt aan Horsie voorgestelde Demi Vollering, was al "gekookt". De eigenlijke sprint duurde hier maar zo'n 18 seconden, waarbij de laatste 4 seconden cruciaal waren, want daar had Marianne Vos een enorme power drop alsof ze met een Wingate test bezig was. De meest gruwelijke sprinttest, die er bestaat, uitgezonderd de torque test met het Britse marteltuig en niet te vergeten Horsie's Wattbeest in de magnetische inductie modus. Marianne Vos had al een jasje uitgedaan, veel moeten reageren op dare-devil Longo Borghini en nu wat minder Annemiek van Vleuten, en voor haar was deze 18 seconden sprint er te veel aan. Johnny Highlander haalde de minuut nog in Apeldoorn 2018, maar moest daarna heel lang uitpuffen.

Marianne Vos en Lizzie Armidstead, nu Deignan zijn al heel lang aartsrivalen, maar Lizzie heeft een vrij lange drooglegging sterk overleefd.
Marianne Vos levert in en vandaag had ze, dat is evident, sluwer moeten zijn. Als een vos of desnoods wise as a serpent.

Kristoff had van het podium het allerlaatst zijn topsnelheid, maar moest qua topsnelheid liefst 3 rijders voor laten gaan.
Jammer was er bij de vrouwen geen analyse van @letourdata.
Horsie is back 30 augustus 2020 02:42
Een déjà-vu gevoel. In 2010 in Pruszkow dacht (toen nog niet Sir) Chris Hoy, dat hij mr. Nobody, ene Felix English, wel even kon jonassen. Op de 200 m streep al 10 meter voorsprong en met het momentum in gedachten, wat kon hem gebeuren? Totdat "Unknown" dacht, ik waag het er toch op en hij klopte Chris Hoy op de eindstreep klopte. Alsof Zeno de schildpad Zoef de Haas versloeg. Als Harrie Arnoldus van kop af sprint haalt niemand hem meer terug.

Het verschil met Marianne Vos is natuurlijk, dat zij het niet zo lichtvaardig opnam als Chris Hoy, maar desondanks op het laatst heel veel inboette.
Curzio 30 augustus 2020 08:40
Eigenlijk deed Vos alles goed in de laatste 10 km: aanvankelijk vaart erin houden in het groepje, nadien benen sparen en iedereen gemakkelijk controleren, zat ook in de juiste positie. Vervolgens zette Longo te vroeg aan, Vos reageerde terecht. Het enige wat ze had kunnen doen is nog iets langer proberen te wachten met de echte versnelling nadien.
Op de OS 2012 was het ook nog best krap tov Armitstead als ik me niet vergis?
Horsie is back 30 augustus 2020 15:09
Curzio Schreef:
-------------------------------------------------------
> Eigenlijk deed Vos alles goed in de laatste 10 km:
> aanvankelijk vaart erin houden in het groepje,
> nadien benen sparen en iedereen gemakkelijk
> controleren, zat ook in de juiste positie.
> Vervolgens zette Longo te vroeg aan, Vos reageerde
> terecht. Het enige wat ze had kunnen doen is nog
> iets langer proberen te wachten met de echte
> versnelling nadien.

> Op de OS 2012 was het ook nog best krap tov
> Armitstead als ik me niet vergis?

Nog even bekeken. Situatie identiek aan gisteren, behalve dat het Cats and Dogs regende. Marianne Vos ging 13 seconden voor de meet aan, Armitstead zal nu veel dichter (ook in lijn) op Vos dan gisteren, maar zij was degene, die te maken kreeg met een stevige powerdrop in de laatste seconden. Kansloos.

Het nadeel van kop af sprinten is dat je beter moet zijn dan het voordeel dat je de ander gunt.
Slimmerd 30 augustus 2020 17:43
..



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/08/2020 17:43 door Slimmerd.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen