Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

98th Giro d'Italia (2.UWT) etappe 19 » Gravellona Toce › Cervinia (236k)

Gepost door Cecchini 
Cecchini 28 mei 2015 22:14








Uitslag 18e etappe



1. Philippe Gilbert (BMC) in 4u04m14s
2. Francesco Bongiorno (Bardiani) op 47s
3. Sylvain Chavanel (IAM) op 1m01s
4. Matteo Busato (Southeast) z.t.
5. Amaël Moinard (BMC) z.t.
6. David de La Cruz (Etixx-Quickstep) z.t.
7. Rinaldo Nocentini (AG2R La Mondiale) z.t.
8. Kanstantin Siutsou (Sky) z.t.
9. Chad Haga (Giant-Alpacin) op 2m42s
10 Pieter Weening (Orica-GreenEDGE) op 3m55s

Klassement na rit 18:



1. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) in 72u23m05s
2.Mikel Landa (Astana) op 5m15s
3.Fabio Aru (Astana) op 6m05s
4. Andrey Amador (Movistar) op 7m01s
5. Yuri Trofimov (Katusha) op 9m40s
6.Leopold König (Sky) op 10m44s
7. Damiano Caruso (BMC) op 11m05s
8. Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) op 12m53s
9. Ryder Hesjedal (Cannondale-Garmin) op 13m01s
10.Alexandre Geniez (FDJ) op 14m01s
GillesEmanuel 28 mei 2015 22:26
Wat is er eigenlijk met Sonny Colbrelli aan de hand?
Sticky Bottle 28 mei 2015 22:32
Wat bedoel je? Qua presteren zit hij op exact hetzelfde niveau als in de giro van vorig jaar volgens mij ergens on middenmoot van klassement
Cecchini 28 mei 2015 22:32


Vanmiddag hintte ik op een stukje over de avonturen van Rini Wagtmans in de Giro Italia, maar eerlijk gezegd stond me dat bij voorbaat tegen. Zoals Toon Hermans een antipathie had tegen Sinterklaas ('ik mag die man niet" ) zo had ik dat altijd bij Rini Wagtmans. Een snoever van het zuiverste water. Daar hadden we er wel meer van in de Nederlandse wielersport. Jan Janssen was er ook zo één, bescheidenheid is die man altijd vreemd gebleven. Steeds als je interviews las met deze mannen (reken daar gerust Wim van Est, Gerrit Schulte ,Gerben Karstens. Gert Jacobs ook toe) dacht ik "God wat hebben al die mannen het toch erg goed met zichzelf getroffen waarbij een Jean-Marie Pfaff als nietige notoire opschepper nog bleek bij wegtrekt".


Gerben Karstens


Gelukkig viel me bij het doornemen van het klassement van de Giro van 1971 (waarin Rini Wagtmans16e werd) de naam van Ole Ritter op, die dat jaar de afsluitende tijdrit won.

De naam van deze Deen klonk me als jonge jongen al als muziek in mijn horen (wat ik nou niet bepaald heb bij de stripboekennaam Jasper Ockeloen) . Mocht ik ooit nog vader worden van een zoon dan zal de naam Ole een erg grote kans maken. Ole in combinatie met Cecchini lijken mij voldoende ingrediënten voor een winst in 3-tal klassiekers, zei hij in overmoedige bui.

Ole Ritter was in mijn herinnering een zesdaagse renner, die in dat onderdeel van de wielersport vele zeges samen met Peter Post heeft gevierd. Wikepedia ontnam me al snel die illusie. Ole heeft nooit met Post (ook zo'n snoever) op de baan gewonnen. Wel zag ik Ole's naam staan in combinatie met de veel te vroeg overleden Leo Duijndam en de ware meester in deze tak van sport, Patrck Sercu.

Ole Ritter won liefst 3 etappes in de Giro en eindigde ook nog eens 2x bij de eerste 10. In de Giro van 1973 was hij zelfs 7e in het eindklassement achter gevierde vedettes als Eddy Merckx, Felice Gimondi, Giovanni Battaglin, en Wladimir Panizza maar voor andere illustere grootheden uit die Giro als José Manuel Fuente, Francisco Galdos en Gianni Motta.

In een tijd waarin het weer helemaal in is je in te schrijven voor het specialisme werelduurrecord kan ik natuurlijjk niet eindigen zonder dat ik het "feitje" vermeld dat Ole Ritter in 1968 het werelduurrecord (48.653 meter) in handen kreeg en wat hem pas 4 jaar later door de grootste aller tijden (Eddy Merckx) werd ontfutseld. Over dat uurrecord van Ole Ritter vond ik nog een mooi filmpje.

[www.youtube.com]





1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/05/2015 23:02 door Cecchini.
JW 28 mei 2015 23:08
Grote kans dat de dagprijs weer naar een voor het klassement onbelangrijke vluchter gaat. Dat soort renners kan zich dagenlang sparen om dan één keer voluit te gaan. En krijgt aan het eind van zo'n loodzware ronde vaak gemakkelijk een grote voorsprong cadeau. Zo lang hij maar niet bedreigend is voor de verworven posities.

Grote kans ook dat de bergtrui ook naar een renner gaat die al veel punten heeft en vandaag een betrekkelijke "rustdag" heeft kunnen nemen. Zoals Intxausti die vandaag als 135e op ruim 20 minuten binnenliep.

Voor Kruijswijk rest er dan niet veel anders dan het verdedigen van zijn positie. En als het meezit, en de benen nog goed genoeg zijn, die misschien zelfs nog verbeteren.
En bovendien, als de koers gunstig uitpakt doordat de toppers nog steeds willen rijden, in plaats van consolideren, kan hij misschien toch ook weer bergpunten scoren. Maar dat zal ook erg van het koersverloop afhangen.

Dat iedereen echt moe begint te worden leek me vandaag wel heel duidelijk zichtbaar.
Zelfs Contador, die zonder de Garmins moeite zou hebben gehad de solo opgebouwde kloof vast te houden. Ook doordat bij Astana ook steeds meer renners beginnen te kraken.
De voorsprong van Contador lijkt groot genoeg om onbezorgd de laatste ritten in te gaan. Bij Landa lijkt me dat al minder zeker, om over de rest maar te zwijgen.

Ik voorspel een vermoeiende etappe. Niet in het minst voor de kijkers thuis winking smiley



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/05/2015 23:09 door JW.
Slimmerd 29 mei 2015 01:26
Eens!

Met Colbrelli lijkt mij weinig aan de hand, is gewoon een renner die in een grote ronde niet zal opvallen.
Slimmerd 29 mei 2015 01:33
Vermoeiend voor de kijkers, omdat de nationale ronde in België (terecht) voorrang krijgt en op Europsport hebben ze naast de Giro ook nog andere prioriteiten...

Leve de streams, want morgen een lekkere etappe
Volgen we het ritme van deze Giro en krijgen we vroeg oorlog (en dus de blauwe trui voor Kruijswijk) tussen de mannen van het klassement, Hesjedal/Trofimov/Kruijswijk lijken me renners die bloed ruiken en dus nog graag een sprong maken.
Liever geen luiwammes die deze fraaie rit 'kado' krijgt, types als Intxausti, Izagirre, Kreuziger, Bouet, Pellizotti moeten gewoon achter de grote namen eindigen
malheur 29 mei 2015 08:17
Stream RAI is super dit jaar. 0 stotteren en perfect beeld
marksi 29 mei 2015 08:51
JW Schreef:
-------------------------------------------------------
> Grote kans dat de dagprijs weer naar een voor het
> klassement onbelangrijke vluchter gaat. Dat soort
> renners kan zich dagenlang sparen om dan één
> keer voluit te gaan. En krijgt aan het eind van
> zo'n loodzware ronde vaak gemakkelijk een grote
> voorsprong cadeau. Zo lang hij maar niet
> bedreigend is voor de verworven posities.
>
> Grote kans ook dat de bergtrui ook naar een renner
> gaat die al veel punten heeft en vandaag een
> betrekkelijke "rustdag" heeft kunnen nemen. Zoals
> Intxausti die vandaag als 135e op ruim 20 minuten
> binnenliep.
>
> Voor Kruijswijk rest er dan niet veel anders dan
> het verdedigen van zijn positie. En als het
> meezit, en de benen nog goed genoeg zijn, die
> misschien zelfs nog verbeteren.
> En bovendien, als de koers gunstig uitpakt
> doordat de toppers nog steeds willen rijden, in
> plaats van consolideren, kan hij misschien toch
> ook weer bergpunten scoren. Maar dat zal ook erg
> van het koersverloop afhangen.
>
> Dat iedereen echt moe begint te worden leek me
> vandaag wel heel duidelijk zichtbaar.
> Zelfs Contador, die zonder de Garmins moeite zou
> hebben gehad de solo opgebouwde kloof vast te
> houden. Ook doordat bij Astana ook steeds meer
> renners beginnen te kraken.
> De voorsprong van Contador lijkt groot genoeg om
> onbezorgd de laatste ritten in te gaan. Bij Landa
> lijkt me dat al minder zeker, om over de rest maar
> te zwijgen.
>
> Ik voorspel een vermoeiende etappe. Niet in het
> minst voor de kijkers thuis winking smiley

Eens met je dat wat je schetst zeer waarschijnlijk is,maar ik zou het niet zo'n gek idee vinden om een dealtje met Tinkoff te sluiten en gewoon de kopgroep te controleren. Je hebt nog 6 man die allemaal in staat moeten zijn om op de heuvelachtige aanloop de vluchtgroep enigszins te controleren.Als dan aan de voet van de eerste berg het nog bij elkaar zit of in ieder geval binnen 3 minuten, dan heb je toch al een veel gunstigere uitgangspositie om het blauw te behouden. Dus gewoon een groep laten wegrijden, maar wel meteen een prima tempo rijden. Zware dag wordt het dan voor de heren, maar daar heb je ze voor toch?

183. FLENS Rick
184. HOFLAND Moreno
185. KEIZER Martijn
186. LINDEMAN Bert-Jan
187. TJALLINGII Maarten
188. VAN DER LIJKE Nick
Slimmerd 29 mei 2015 10:38
Aangezien het natuurlijk ook een fijne rit is van 236 km, is de start zojuist gegeven!
Slimmerd 29 mei 2015 11:23
Na 30km was er nog geen kopgroep, nu voor het eerst een groepje met nog een klein verschil vooruit. Hierbij oa Van der Lijke, Ulissi, Betancur en Visconti (laatste twee hebben al de nodige punten voor de bergtrui)
Bromertà 29 mei 2015 11:24
Gisteren werd er nog 'even' venijnig vol gas gegeven op de Ologno, waar Contador nu al de zoete wraak mocht smaken. Helaas konden de TV-beelden niet het juiste startpunt van de klim voor de voorsten tonen, maar we hebben Strava nog, ware het niet dat Kruijswijk sinds de Mortirolo ("No files today" ) zijn vermogensgegevens op nul doorseint. Maar ook hebben we Van der Lijke nog en kunnen zien dat hij gedurende 39'53" 305 watts verbruikt bij 61 kg, dus 5 w/kg. Kruijswijk deed er 33'39" over. Volgens [DRF] is er een lineair verband tussen w/kg en VAM waardoor Kruijswijks prestatie uitkomt op 5,9 w/kg. Zou dat de reden zijn waarom Steven niet langer al zijn kaarten op tafel durft te gooien: is het wat aan de hoge kant?
Wel was te zien dat bij het volgen van Contador Kruijswijks motor oververhit dreigde te raken en hij niet anders kon dan afzakken naar de bescherming van de Movistar/Astana groep, waarin ie net als JVDB af en toe een paar meter moest prijsgeven.

[www.sport.be]

Vandaag een nieuwe lijdensweg van 234km met meer dan 3400 hoogte meters. De lijven zijn moe en uitgeput aan het raken, waardoor de mentale factor icm een zuinige motor de kans voor een plaats voorin zal vergroten.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/05/2015 11:25 door Bromertà.
Slimmerd 29 mei 2015 11:24
Montaguti, Frapporti, Rutkiewicz, Ulissi, Visconti, Chaves, Betancur, Kochetkov, Kiryienka en Van der Lijke worden nu gegeven als de koplopers.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/05/2015 11:26 door Slimmerd.
Slimmerd 29 mei 2015 11:33
De koplopers, minus Frapporti, zouden nu 35'' voor hebben op het peloton.
Met Betancur en Visconti twee mannen die willen strijden om de bergtrui, al is er met vandaag 112 punten voor velen nog iets te halen natuurlijk.
El Mik 29 mei 2015 11:40
Lotto mag zelf wel gaan rijden op het vlakke, die ploegmaats zijn er bergop toch gelijk af. Verder hopen dat Tinkoff een goed tempo er in houdt als die van Lotto op zijn. Contador zal toch wel eens een Giro rit willen winnen (in 2008 won hij ook al geen rit en de zeges van 2011 zijn geschrapt)
Slimmerd 29 mei 2015 11:41
Na een uur koers is er 50 km afgelegd en de negen koplopers hebben 1'07 voorsprong
Sticky Bottle 29 mei 2015 11:42
Van der Lijke zal er dus alles aan doen om de punten weg te kapen
Slimmerd 29 mei 2015 11:46
Probleem is natuurlijk dat Van der Lijke niet als 1e, 2e en 3e boven kan komen, oftewel hij kan wel leuk steeds als 1e boven komen, er blijft nog genoeg over voor een Betancur of Visconti
myrd 29 mei 2015 11:56
Valt me niet tegen hoe Van der Lijke zich toch diverse malen laat zien deze Giro.
Die gaat vast met een goed gevoel op deze ronde terugkijken.
JW 29 mei 2015 11:56
Ruim 2 min inmiddels.
Dit scenario zat eraan te komen.

Intxausti heeft Visconti mee vooraan dus Movistar zal niet veel doen.
En het lijkt me een illusie te denken dat LTJ het gat met een paar man dicht kan rijden. Het hangt er dus allemaal vanaf wat andere teams doen.
Kuiperinho 29 mei 2015 12:05
Als je die bergtrui wil winnen, dan moet je daar een tactisch plan voor hebben. Maar op een of andere manier ik heb bij lotto en haar voorgangers altijd het gevoel dat de tactiek meer is; we zien wel hoe de koers verloopt. Ze zien het niet als een belangrijk iets en dat is het wel! Maar wellicht zit ik er helemaal naast
El Mik 29 mei 2015 12:15
Er valt tactisch niet veel aan te doen met zo'n zwakke ploeg.

Gewoon op het vlakke die groep kort houden, dat moeten ze best kunnen.. als het gat zo klein is dat de vluchters alleen op de eerste berg punten kunnen pakken is er weinig aan de hand. Dan moet Kruijswijk zelf zorgen dat hij de punten pakt op de andere twee bergen..
En morgen hetzelfde scenario (dubbele punten ook op de Finestre).

Al is de kans dan groot dat Contador of Landa nog een bedreiging gaat vormen.
Heisenberg 29 mei 2015 12:17
Met de verdeling van de bergpunten in deze Giro valt er haast niet te controleren. Iedereen is gevaarlijk (theoretisch kan Van der Lijke vanavond het blauw dragen). LTJ moet zich niet gek maken en gewoon zien hoe de koers verloopt. Als de kopgroep voor de eerste klim wordt teruggepakt, is de kans groot dat Landa of Contador vanmiddag de bergtrui krijgt.

Een mooie top-10 in het klassement blijft, denk ik, langer hangen dan een bergtrui (zeker als een renner als Geschke daar ook top-5 staat / eindigt.
GillesEmanuel 29 mei 2015 12:20
Daar waar Sonny vorig jaar in de Europe Tour toch redelijk wat zeges vergaarde en op het WK zelfs de kopman was van Italia. Maar er deze Giro op een 6e plaats na niet zo veel klaar speelt, had verwacht dat hij wel zou doorstoten naar een hoger niveau met zijn nog jonge leeftijd.

LTJ hoeft het gat niet dicht te rijden, maar consolideren rond een minuutje of 4-5 is beter dan weer een dergelijke voorgift als 12 minuten cadeau doen.
JW 29 mei 2015 12:24
Je kunt als ploeg een prachtig tactisch plan bedenken, maar het probleem is dat er meer ploegen meedoen die òòk hun plannen maken.
Als je alles op die blauwe trui wilt zetten had je afgelopen dagen rust moeten nemen, zoals sommige concurrenten voor de bergtrui wèl deden.
Dan was de toptien positie nu ver uit zicht, en is het veroveren van de bergtrui misschien kansrijker, maar beslist geen zekerheid.

Dat zelfde geldt als een aantal LTJ-renners het peloton nu terugbrengt naar de vluchters, dan gaat de volgende (Intxausti ?) en is de ploeg waarschijnlijk al te vermoeid om een tweede keer de klus te doen.
Meewerken om het gat overbrugbaar te houden lijkt me goed denkbaar. Maar uiteindelijk zal het er toch vanaf hangen wat de andere teams doen. Als die voor de etappe willen strijden komt dat LTJ - mits Steven goed genoeg is - goed uit, ook voor zijn bergtrui. Zo niet, dan rest er m.i. voor Kruijswijk weinig anders dan zich op zijn klassement concentreren. En ook daar liggen, met drie cols op het einde, nog mooie kansen.


3'18" na 70 km.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/05/2015 12:25 door JW.
Lobsen 29 mei 2015 12:32
4:08 nu



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/05/2015 12:32 door Lobsen.
Slimmerd 29 mei 2015 12:39
De voorsprong blijft nu rond de 4 minuten hangen, het is Astana dat de boel controleert
Slimmerd 29 mei 2015 12:44
Col van 3e categorie is voor Betancur, Visconti en Van der Lijke zitten er achter
Slimmerd 29 mei 2015 12:49
DNF Battaglin

Na twee uur koers ligt het gemiddelde in deze etappe op 48,5 km/h
testa della corsa 29 mei 2015 12:49
ik denk toch dat Kruijswijk de beste papieren voor de bergtrui heeft. Laatste twee cols zal er toch door de grote mannen gekoerst gaan worden, en morgen is het dak van de ronde aan de beurt. Als Steven rijdt zoals de afgelopen dagen dan moet hij genoeg punten kunnen sprokkelen.
El Chaba 29 mei 2015 12:58




1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/05/2015 13:34 door El Chaba.
Lobsen 29 mei 2015 13:16
4:40 nu. Eerste tussensprint gewonnen door Visconti
Slimmerd 29 mei 2015 13:55
Nog 92 km en dus naderen we de eerste klim, verschil is 3'55 tussen de negen koplopers en het door Astana aangevoerde peloton
Slimmerd 29 mei 2015 14:03
De kopgroep begint aan het drieluik, Visconti en Chaves gaan voorlopig wat sneller dan de andere en rijden vooruit
Slimmerd 29 mei 2015 14:14
Visconti is inmiddels alleen vooruit en op weg naar mooie punten voor zijn bergtrui-ambities.
Betancur kampte met mechanische problemen en rijdt al op 2'00 en dus maar 1'30 voor het peloton
Slimmerd 29 mei 2015 14:27
Visconti, Chaves, Kochetkov en Kiryienka rijden nu met zijn vieren op kop, Rutkiewicz volgt op 20'', vd Lijke zou op 1'00 rijden.

Betancur rijdt inmiddels weer in het peloton op 3'40
Slimmerd 29 mei 2015 14:44
Visconti komt als eerste boven, hij rijdt weer alleen.
Peloton rijdt op 2'10
Slimmerd 29 mei 2015 14:45
Intxausti is weggesprongen uit peloton en Kruijswijk is meegesprongen
Arsimo 29 mei 2015 14:46
Kruijswijk verliest sprintje voor de punten.
Slimmerd 29 mei 2015 14:48
Stand om de bergtrui is nu:
1. Intxausti 95
2. Kruijswijk 94
3. Visconti 90
Slimmerd 29 mei 2015 14:49
Er is nog 60km af te leggen, koploper nog heeft 1'57 op groepje Kruijswijk en 2'36 op groep Contador



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/05/2015 14:51 door Slimmerd.
Arsimo 29 mei 2015 14:50
Kruijswijk en Intxausti onder de 2 minuten op koplopers en ruim 40 seconden voor op peloton met Contador en co.

Edit: blijkbaar loopt mijn stream ineens veel achter. Negeer bovenstaande.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/05/2015 14:51 door Arsimo.
Slimmerd 29 mei 2015 14:52
Van der Lijke doet nu zijn werk voor Kruijswijk (en dus ook Intxausti)
Super Grover 29 mei 2015 14:52
Met van der Lijke als gangmaker.
JW 29 mei 2015 14:54
Het drietal op 1 min voor peloton.
Knap werk van Van De Lijke !
Slimmerd 29 mei 2015 14:55
Rutkiewicz, Kiryienka, Chaves, Visconti en Kochetkov zijn trouwens allemaal weer samen vooraan.

Groepje Kruijswijk is eerste achtervolgende groep op 1'48, daarna de groep Contador op 2'41
Slimmerd 29 mei 2015 15:03
olv Astana worden Kruijswijk en Intxausti bijna gegrepen, nog maar 20''.

Koplopers hebben 2'20
JW 29 mei 2015 15:06
Tot nu toe loopt de rit prima voor Kruijswijk.
Alleen al omdat Astana en Tinkof blijkbaar nog voor de etappe willen gaan.
Hangmat 29 mei 2015 15:08
qua klassement of qua trui?
Slimmerd 29 mei 2015 15:16
Visconti gaat er op de 2e klim weer snel vandoor, verschil nog immer 2'19 met de groep Contador
JW 29 mei 2015 15:16
In principe beide.
Dat die trui moeilijk wordt met die 2 Movi's was al duidelijk.
Astana brengt hem in elk geval voorin (mits hij bij kan blijven).
Bovendien, als het echt een harde koers wordt, heeft hij kans om zijn klassement nog te verbeteren.
Lauwerszz 29 mei 2015 15:19
Dan wordt het wel zaak om Visconti bij te halen voor de top.
Lauwerszz 29 mei 2015 15:22
Op dit moment loopt Visconti alleen maar uit op het peloton wat wordt geleidt door Astana. Op deze manier pakt Visconti weer de 35 punten
Slimmerd 29 mei 2015 15:25
Verschil loopt weer op tot 2'50
Inigo 29 mei 2015 15:31
Hoeveel km nog?
JW 29 mei 2015 15:31
Visconti duidelijk op weg naar de bergtrui.
Maar er komen nog meer cols, met morgen dubbele punten op de Finestre.
Daar zal de eindbeslissing vallen, mits Kruijswijk vandaag punten mee kan snoepen.
JW 29 mei 2015 15:32
Nog maar 38 km
Slimmerd 29 mei 2015 15:33
Visconti heeft 47'' op Kochetkov en 1'17 op Kiryienka.
Peloton volgt op 2'52
Rafael 29 mei 2015 15:35
Heeft iemand een linkje naar de Sporzastream? Dat Eurosport is tamelijk waardeloos
merijntje mortirolo 29 mei 2015 15:37
[www.bvls2013.com]

Wel even wachten, tis nog RvB...
Arsimo 29 mei 2015 15:39
Pssttt, niet verder vertellen, maar je kan beste de Italiaanse streams nemen..
merijntje mortirolo 29 mei 2015 15:42
Jaaa, psssst, die doet het godverruhdommuh de hele dag al niet.
Slimmerd 29 mei 2015 15:42
Visconti moet nog 35km, hij heeft 2'27 op de groep Contador.

Kochetkov hangt er nog ergens tussen
Arsimo 29 mei 2015 15:46
Ja, die op de Rai/Giro site zelf wil idd niet. Maar met er zijn er twee die het wel goed doen. Die met de minste kwaliteit loopt helaas wel 200m voor op die met het veel mooiere beeld.
merijntje mortirolo 29 mei 2015 15:48
Ach, ik kijk toch liever op de Belg, die Italianen praten constant alsof de finish twee kilometer verderop ligt.
Arsimo 29 mei 2015 15:50
Okay, snap ik. Maar ik kijk naar een hoekje op een van twee werk-monitors zonder geluid. Dus in mijn geval zal van welke zender ze het beeld rippen me worst wezen.
Tinuz 29 mei 2015 15:51
Vrezen met grote Vrees voor de bergtrui van Kruijswijk. Hij heeft nog een truc special nodig vandaag of morgen, anders kan hij wel fluiten naar die trui.
Slimmerd 29 mei 2015 15:55
Nog 3km tot de top voor Visconti, die 35 punten moet hij wel oprapen dus. Kochetkov volht op een ruime minuut en de groep nog altijd op 2'11
Lucho Herrera 29 mei 2015 15:56
Zo'n bergtrui is leuk, maar je bent het ook snel weer vergeten. Remember de puntentrui van Mollema tijdens Vuelta 2011. Erg knap, maar wie maalt daar nu nog om? Herinner ook dat Boogerd ooit de gele leiderstrui droeg in de ronde van Zwitserland. Dat feitje vind je echter nooit op zijn erelijst.
Arsimo 29 mei 2015 15:59
Precies. Leuk zo'n bergtrui als je er niet zo veel extra drukte om hoeft te maken, maar als het in de weg komt te zitten met je top 10 klassering dan is het gewoon jammer van die trui maar meer ook niet.
Erik S. 29 mei 2015 16:04
Visconti gaat op deze klim als het goed is geen 35 punten op Kruijswijk inlopen. Die pikt ook zijn puntjes nog wel mee. En dan als het goed is op de laatste klim weer meer dan Visconti, en wellicht ook Intxausti.
ton duk 29 mei 2015 16:06
Hij zou wel de 1e Nederlander worden ,aldus Traksel....extra leuk...
gr
Slimmerd 29 mei 2015 16:06
Visconti komt als eerste boven, Kochetkov volgt op 1'18, vervolgens Intxausti op 1'39 en dan Kruijswijk.
Groep Contador op 2'05
Sub Culture 29 mei 2015 16:07
Nutteloze inspanning van Kruiswijk.
Waarom zo vroeg aan gaan om dan uiteindelijk nog op seconden te worden gereden?
Fcdh 29 mei 2015 16:08
Als is de bergprijs geen hoofddoel is het toch een prijs.
Dit was de ideale etappe voor de ploeg om echt wat te doen (behalve waterdragen) voor Kruijswijk.
Op het vlakke waren er ongeveer 5 personen die niet weg mochten rijden en wat gebeurd er?
Zonder heel veel moeite had je hier gewoon in de bergtrui gebleven. Achja top 10 blijft de doelstelling.
Eazster 29 mei 2015 16:09
Niet volledig eens. Herinner me zo uit het hoofd dat bijvoorbeeld Arrendondo vorig jaar winnaar was van de Bergtrui en niet degene die achtste is geworden in het klassement. Juist dat Mollema die puntentrui won in de Vuelta en daarbij een goede klassering reed is wat ik me herinner van die geweldige Vuelta van Mollema.
Anyways het is ook gewoon een lastig parket voor Kruiswijk ,maar gewoon het beste er van maken. Klasering verdedigen lijkt me nu wel prioriteit nummer een ,aangezien dit ook zijn originele doelstelling was voor deze Giro.
Slimmerd 29 mei 2015 16:11
Tot nu toe is hij er op elke klim opgelegd door Intxausti, dus niks zekerheid over die trui...
Slimmerd 29 mei 2015 16:13
Visconti begint aan de slotklim van 19km met een bonus van net minder dan 2'.
Kochetkov rijdt op 1'35 en zal dus zo wel ingelopen worden
Lauwerszz 29 mei 2015 16:14
Hij kan beter de energie sparen voor de slotklim.. Tuurlijk wel voor zorgen dat je nog punten pakt maar laat Intxausti die punten maar pakken. Kruijswijk is toch niet explosief genoeg. Die moet gewoon proberen op de slotklim een strak tempo te blijven rijden en zo Intxausti eraf te rijden.
Arsimo 29 mei 2015 16:14
Klopt. Alleen als Contador en Astana gaan koersen voor de etappe en dus de slotklim echt hard maken dan kan (hopelijk) Kruijswijk beter mee dan Intxausti en dan zijn achterstand weer goed maken. Aldus in theorie.
Rafael 29 mei 2015 16:21
Jose is lachen
Slimmerd 29 mei 2015 16:22
Onder het doek van de 15km volgt het peloton met de favorieten op 1'36.

Tiralongo bepaalt nu het tempo en dan zorgt wel voor een versnelling
Clavan 29 mei 2015 16:28
Kruijswijk gaat er binnen nu en 5 km wel vanaf
Casa Lua 29 mei 2015 16:29
Naja stiekem hoop je op alles --> Vandaag winnen = goed voor klassement = goed voor bergtrui! Maar ik hoop toch niet dat het uiteindelijk 0 wordt ivm niet kunnen kiezen. 2 x half wegrijden/sprinten op de top kost energie die hij wellicht zo mist..
Slimmerd 29 mei 2015 16:31
Nog 11km en nog maar 10'' voor Visconti
Slimmerd 29 mei 2015 16:32
Visconti ingelopen
GillesEmanuel 29 mei 2015 16:33
Steven is goed vandaag, begin van de klim lekker in de luwte gezeten om bij de steilere delen meteen in het wiel van Alberto te kruipen. Steven Held!



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/05/2015 16:33 door GillesEmanuel.
GillesEmanuel 29 mei 2015 16:34
Zie Hesjedal zo wel versnellen, met zijn benen van de afgelopen dagen.
Slimmerd 29 mei 2015 16:35
Sivtsov gaat maar eens aanvallen op 9,5km van de streep
Slimmerd 29 mei 2015 16:35
Landa, Kangert, Contador en Hesjedal halen hem terug.

Kangert past daar nu, Aru en Kruijswijk in de achtervolging
Slimmerd 29 mei 2015 16:36
Ze sluiten aan, ook met Uran.

Nu poging van Hesjedal, maar Contador countert met de rest in het wiel
GillesEmanuel 29 mei 2015 16:37
Hup Steven! Haalt Hesjedal terug!
Slimmerd 29 mei 2015 16:37
Kónig heft de sprong ook nog gemaakt terwijl Uran moet passen
Slimmerd 29 mei 2015 16:38
Aru valt nu aan, Hesjedal sluit aan, maar Kruijswijk sluit aan met Contador en Landa.

König er nu ook weer af en er weer bij...

Nu Hesjedal weer met een aanval



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/05/2015 16:38 door Slimmerd.
Blueprint 29 mei 2015 16:39
Waar zitten Amador, Trofimov en Caruso?
Lucho Herrera 29 mei 2015 16:39
Vorig jaar ja. Maar weet je ook nog wie de bergtrui won in 2010 in de Giro? Ik heb geen flauw idee, maar weet wel dat Mollema toen 12e werd en Kruijswijk aanvallend reed en 3e in een etappe werd. Etappes en top 10 noteringen blijven volgens mij beter hangen dan een trui van een nevenklassement.
GillesEmanuel 29 mei 2015 16:39
Aru hangt aan de rekker
Slimmerd 29 mei 2015 16:39
Nog 8km voor Hesjedal die een lichte voorsprong heeft op Aru, Landa, Contador en Kruijswijk
Slimmerd 29 mei 2015 16:40
Gewoon gelost, maar volgens mij zijn de verschillen nog niet groot, al is er geen beeld van
Slimmerd 29 mei 2015 16:41
Aru in de achtervolging op Hesjedal.

König sluit aan bij Kruijswijk, Landa en Contador
Slimmerd 29 mei 2015 16:43
Aru sluit aan bij Hesjedal op 6,3km van de streep
Slimmerd 29 mei 2015 16:44
Aru met een versnelling en Hesjedal kan hem niet volgen
GillesEmanuel 29 mei 2015 16:46
-



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/05/2015 16:46 door GillesEmanuel.
Slimmerd 29 mei 2015 16:46
Nog 5km voor Aru
Inigo 29 mei 2015 16:47
Aru eindelijk 100% ?
Slimmerd 29 mei 2015 16:47
Hesjedal volgt op 13''
König, Kruijswijk, Landa en Contador op 42''
Hangmat 29 mei 2015 16:48
Astana is wel aan het huishouden op deze manier...
Slimmerd 29 mei 2015 16:49
Nieve, Kangert en Uran komen weer dicht bij de groep Contador.

Aru is zo trouwens weer op weg naar de 2e plek in AK.
Slimmerd 29 mei 2015 16:51
Uran gaat op en over de groep Contador en gaat op weg naar Hesjedal
Slimmerd 29 mei 2015 16:52
Kangert en Nieve zijn ook aangesloten bij groep Contador.

Aru moet nog 3km
Slimmerd 29 mei 2015 16:52
Hesjedal hangt op 20''
Slimmerd 29 mei 2015 16:55
Nog 2km voor Aru, Hesjedal blijft goed geven en lijkt zo Kruijswijk te gaan passeren in AK.

Uran rijdt nog altijd licht voor de groep Contador
Slimmerd 29 mei 2015 16:57
1. Aru
2. Hesjedal 28''
3. Uran 1'10
4. Landa 1'18
5. Kruijswijk
6. Contador
7. Kangert



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/05/2015 17:01 door Slimmerd.
Hangmat 29 mei 2015 17:01
jammer voor kruijswijk



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/05/2015 17:02 door Hangmat.
Slimmerd 29 mei 2015 17:01
8. König 1'21
9. Nieve 1'24
10. Geniez 2'24
11. Caruso 2'27
12. Amador 2'27
13. Monfort 2'49
14. Monsalve
15. Trofimov
16. JVDB
Hangmat 29 mei 2015 17:01
Amador, Trofimov en Caruso op achterstand dus....
Slimmerd 29 mei 2015 17:02
AK:
1. Contador
2. Aru
3. Landa
4. Amador
5. König
6. Trofimov
7. Hesjedal
8. Caruso
9. Kruijswijk
10. Geniez
11. Monfort
Hangmat 29 mei 2015 17:04
stand bergtrui?
Lucho Herrera 29 mei 2015 17:06
Kruijswijk zakt een plaats, maar heeft morgen nog volop kansen om te stijgen. Maar ook als hij 9e blijft heeft hij een zeer sterke giro gereden.
Weergaloos teruggeknokt na 8 minuten tijdverlies. Respect!

Ook respect voor Brieske trouwens! Een mooi dag gewenst vandaag!
Slimmerd 29 mei 2015 17:09
1. Visconti 125
2. Kruijswijk 109
3. Intxausti 107

Morgen maximaal 52 punten te verdienen, waarvan 45 op de Finestre
Curzio 29 mei 2015 17:10
Kruiswijk moet nog wel over Caruso heen kunnen in het klassement.
Veel te verliezen heeft hij niet, dus wellicht vroeg aangaan op de slotklim en kijken of je alleen weg kan komen?

Vraag is wel of er morgen opnieuw gecontroleerd gaat worden. Aru heeft z'n rit en Astana is denk ik tevreden met het podium. Contador lijkt geen ritzege na te streven. Movistar heeft belang bij een vluchtgroep. Dus weinig belangen voor een gesloten koers denk ik. Misschien alleen Garmin/Hesjedahl.
JW 29 mei 2015 17:11
Chapeau, Steven !

De bergtrui lijkt verspeeld, en zelfs (voor een dagje, hoop ik) die mooie achtste plaats.
Maar je reed vandaag opnieuw een geweldige etappe.
Opnieuw bij de besten in de koers.
Veel meer kun je niet wensen.

Op naar de Finestre voor een laatste meesterstukje !
arki 29 mei 2015 17:14
Mooie taak voor de lotto's om te zorgen dat Kruiswijk in kansrijke positie aan de finistere kan beginnen. Dan heeft hij een goede kans. Als er een vluchtgroep alle punten gaat pakken is hij kansloos.
Carlos Danger 29 mei 2015 17:17
A(ll) R(iders) U(se).
El Mik 29 mei 2015 17:24
Tja. Als een Nederlander daar de bergtrui had gewonnen en pakweg Cataldo 12e was geworden en pakweg Pirazzi aanvallend reed en 3e in een etappe werd dan had je het waarschijnlijk precies andersom onthouden.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/05/2015 17:25 door El Mik.
Slimmerd 29 mei 2015 17:25
Formolo ontdekt nu ook wat drie weken koers is, de laatste dagen al steeds moeilijker en nu vandaag in ieder geval niet binnen bij de eerste 50 (en dus op meer dan 23').

Aru gaat die jongerentrui met meer dan één uur verschil winnen, toch wel absurd. Al is Aru natuurlijk gewoon een wereldtopper daar niet van, maar geen enkele andere jongeren die binnen een uur kan blijven is toch frappant
Arsimo 29 mei 2015 17:33
Hopelijk wil Contador morgen toch nog een etappe. Dan wordt de koers heel hard op de Finestre en als Kruijswijk goede benen heeft is zowel de top 7, 8 als de bergtrui haalbaar.
JW 29 mei 2015 17:50
Mee eens, dan kan het nog alle kanten op.
Waarbij "niks" ook mogelijk blijft

Vandaag vond ik de moeilijkste dag voor Kruijswijk.
De bergtrui, het klassement, beide moeilijk te combineren. Dat zie je aan de beide Movistars.

Dat hij de bergsprint twee keer nipt verloor van Intxausti was geen schande.
Wèl verdienstelijk dat hij het probeerde !

In de slotklim won hij toch weer op zijn meeste concurrenten.
Bij die tempoversnellingen waar hij mee sprong hield ik mijn hart vast. Maar hij redde het. En deed er verstandig aan Hesjedal niet ten koste van alles te willen volgen. Je kunt ook te veel willen...
Dat hij een plaats inleverde lijkt me alleen van belang voor het scorebord..
merijntje mortirolo 29 mei 2015 18:00
"Dat hij de bergsprint twee keer nipt verloor van Intxausti"
drinking smiley
Kuiperberg 29 mei 2015 18:01
Kruijswijk wedde op twee paarden - de bergtrui en het klassement. Gevolg: trui kwijt en plaats gezakt in het alg.klassement. Het was ook balen dat Visconti alleen op kop zat en Kruijswijk heeft geen ploeggenoten die Visconti eventjes terughalen. Morgen moet ie gewoon volle bak naar boven net als Hesjedal en een beetje geluk hebben op welke wijze zich de koers ontwikkelt. Vandaag zat er niet meer in. Al met al, beetje teleurstellende dag voor Steven. Maar wie weet wat morgen brengt. Trofimov lijkt ook aan het eind van zijn Latijn, dus wellicht verliest die nog een paar minuten.
Bromertà 29 mei 2015 18:28
Aru lijkt z'n benen van de eerste week te hebben hervonden: laatste 5km in 10'20" licht bergop 202m hoogteverschil waar 6,5 w/kg [RST] voor nodig is. Dat belooft wat voor morgen. Alberto is nog niet thuis in het roze.
Blueprint 29 mei 2015 18:50
Is Hesjedal nou zo goed in de laatste week of zit hij gewoon te slapen in de eerste week?
Blueprint 29 mei 2015 18:58
Steven Kruijswijk moet de bergtrui gewoon vergeten. Hij heeft twee concurrenten van dezelfde ploeg, zijn eigen ploeg is bergop ronduit zwak en niemand zal hem de kans geven om zelf vroeg te gaan aanvallen. Gewoon voor het klassement gaan dus en dan maar zien wat er gebeurt...
ton duk 29 mei 2015 19:08
6x top 10 , wel knap van 'm

Eens en hopen dat of Tinkov of Astana hard de col opknallen morgen...
Aanklampen en dan moeten er genoeg punten en tijd te rapen zijn....
gr
Eazster 29 mei 2015 19:11
Lucho Herrera 29 mei 2015 16:39
Vorig jaar ja. Maar weet je ook nog wie de bergtrui won in 2010 in de Giro? Ik heb geen flauw idee, maar weet wel dat Mollema toen 12e werd en Kruijswijk aanvallend reed en 3e in een etappe werd. Etappes en top 10 noteringen blijven volgens mij beter hangen dan een trui van een nevenklassement. ""

Tja dat is wel even anders ,je bekijkt het nu vanaf het Nederlandse oogpunt. Weet jij nog zo (Zonder snel te wikipedien) wie vorig jaar 10 of 12 is geworden. laat staan in 2011 of 2012. Goed ieder z'n eigen dingetje wat ie mooi vind ,maar als ik Kruiswijk was zou ik liever 10e worden met bergtrui dan 7e ,8e of 9e in het AK zonder dat goedje. Morgen iig een mooie kans om wat punten te pakken als het vanaf het begin hard word op Finestre.

Harde koers lijkt in het voordeel van Kruiswijk tegenover de Movistars ,maar ook met het oog op AK tegenover Caruso en misschien nog wel Trofimov.
Van achteruit lijkt montfort van tever moeten komen ,dus er kan wat risico genomen worden. Zelf de controle beetje houden met LJ ploeg op het vlakke zeg maar de kopgroep niet meer dan 5 minuten weglaten gaan voor Finestre en dan op een akkoordje gooien met Bertje of Astana. Het een beetje FIFA achtig spelen dan morgen,met Deals en Politics kun je morgen wel wat klaarspelen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/05/2015 19:14 door Eazster.
Sticky Bottle 29 mei 2015 19:29
Hesjedal heeft net als Kruijswijk tijd verloren in etappe 4.
predator 29 mei 2015 19:31
Kan nog alle kanten uit morgen, maar een plek stijgen lijkt het hoogst haalbare. Bergtrui wordt moeilijk, zeker gezien de zwakke ploeg. Maar prima rit weer vandaag van Kruijswijk.
JW 29 mei 2015 19:45
Een banddikte, maar dan een vrij dikke. Dat blijft toch "nipt"?
Sticky Bottle 29 mei 2015 19:48
Kruijswijk wordt vijfde en verliest bergtrui

Steven Kruijswijk heeft de leiding in het bergklassement van de Giro d'Italia verloren. De klimmer reed wel een sterke 19e rit naar het Cervinia ski resort. Hij werd vijfde en staat na een plek te zijn gezakt in het algemeen klassement, nog altijd binnen de top 10. Fabio Aru (Astana) won de etappe.

"Het was heel erg zwaar vandaag", gaf Steven Kruijswijk aan. "Het was een lange dag met heel veel hoogtemeters. Ik probeerde opnieuw met de besten omhoog te rijden en hoopte onderweg nog wat puntjes te sprokkelen voor het bergklassement. Dat lukte helaas niet zoals ik wilde, maar uiteindelijk word ik wel weer vijfde. Dat is voor mij ook het belangrijkst. Ik wil sowieso in de top-10 van het algemeen klassement eindigen. Ik kan daarom ook niet aanvallen op de Cima Coppi, morgen. Ik ga me gedeisd houden en de besten weer proberen te volgen bergop."

Twee gedachten
"Dat Steven vandaag weer vijfde wordt, is heel goed", zei ploegleider Frans Maassen na afloop. "Het is een beetje hinken op twee gedachten op dit moment. Aan de ene kant wil je graag de bergtrui winnen en daarnaast probeer je natuurlijk zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement. De bergtrui is hij nu helaas kwijt. Het lukt niet meer om aan te vallen, omdat ze hem geen ruimte meer geven. Maar die bergtrui kan hij nog winnen."

Trots
In de etappe van zaterdag valt voor Kruijswijk nog veel meer te winnen. "Hij kan ook nog opschuiven in het algemeen klassement", vervolgde Maassen. "We zijn heel trots op Steven. Hij gaat de top-10 nu toch halen en dat heeft hij helemaal zelf afgedwongen. Eerst met aanvallend rijden en daarna blijkt dat hij ook kan wachten en bergop bij de besten hoort."
JW 29 mei 2015 19:51
Hesjedal verloor 5'25", Kruijswijk 3 min meer.
Blueprint 29 mei 2015 19:52
Zitten slapen dus. Verder maakte hij tot een paar dagen geleden ook een weinig bijzondere indruk, maar dat was vorig jaar eigenlijk ook zo in de Giro. Toch moeilijk te rijmen met het idee dat pieken in de derde week onmogelijk is, maar dat zal dan wel alleen gelden voor renners die voor Astana of Katusha rijden.
JW 29 mei 2015 19:57
"Ik wil sowieso in de top-10 van het algemeen klassement eindigen. Ik kan daarom ook niet aanvallen op de Cima Coppi, morgen. Ik ga me gedeisd houden en de besten weer proberen te volgen bergop."

Verstandige taal.
Nog één zo'n dag en hij eindigt toptien.
Vanachter dreigt weinig gevaar meer, en voor hem liggen wellicht nog mogelijkheden. De nr. 5 staat "slechts" 2 min op hem voor. Na etappe 4 was dat 8,5 min. Om de inhaalrace nog maar es te accentueren.

En als hij per ongeluk die bergtrui toch nog op kan rapen zal hij dat zeker niet laten winking smiley
Tinuz 29 mei 2015 20:21
Natuurlijk, we zijn al snel geneigd te denken dat de Verlosser is opgestaan bij een hoopgevende prestatie van een Nederlander, maar we moeten van Kruijswijk niet meer verwachten dan realistisch is. Een mooie Top 10 klassering in het AK binnenhalen en dan voorbereiden op de Tour, waarin hij ook een rol van betekenis kan spelen - als aanvaller en/of als steun voor de kopman.
JW 29 mei 2015 21:29
Tinuz Schreef:
-------------------------------------------------------
> Natuurlijk, we zijn al snel geneigd te denken dat
> de Verlosser is opgestaan bij een hoopgevende
> prestatie van een Nederlander, maar we moeten van
> Kruijswijk niet meer verwachten dan realistisch
> is. Een mooie Top 10 klassering in het AK
> binnenhalen en dan voorbereiden op de Tour, waarin
> hij ook een rol van betekenis kan spelen - als
> aanvaller en/of als steun voor de kopman.

Maar ... denk je dat het realistisch is om na deze loodzware Giro van Steven te verwachten dat hij nog een rol van betekenis kan spelen in Tour ?
Tinuz 29 mei 2015 22:25
Dat lijkt me wel realistisch. Hij heeft nog niet veel gereden dit jaar, hij heeft bewust rustig aangedaan tot de Giro, en is inmiddels op de leeftijd van een volwassen renner gekomen.
Goozzer 29 mei 2015 22:28
Eens. Morgen een praktisch vlakke aanloop, daar moet de ploeg (op de laatste serieuze dag) prima zijn steentje kunnen bijdragen. Zowel voor het klassement als de bergtrui zou het een goed scenario zijn om er eens werk van te maken, waarna het aan Kruijswijk is...
Goozzer 29 mei 2015 22:39
Ik zou niet weten waarom niet. Het herstel is geen enkel probleem en er is geen enkele druk. Hij moet er toe in staat zijn het op zijn 'Majka's' te doen, zich gewoon koest houden (in de hectische finales van vlakke etappes laten lopen), rustig in het ritme komen en uit zijn pijp komen wanneer er kansen liggen of dat vereist is.

Ik denk dat dit voor Kruijswijk, gezien het type renner dat hij is, veel haalbaarder is dan nóg eens (helemaal opnieuw) terug in vorm komen voor de Vuelta. Het is sowieso al niet zijn sterkste kant om helemaal 'gerodeerd' te raken, en de Vuelta is nog een eind weg...
JW 29 mei 2015 22:49
Ik heb er eigenlijk geen idee van of de ploeg vandaag in het eerste deel van de etappe in de weer is geweest om ongewenste vluchtpogingen te verijdelen, of de vluchters binnen afstand te houden.

Alleen de aanwezigheid van Van der Lijke in de vluchtgroep was opvallend.
Toch heel verdienstelijk dat hij na de eerste berg paraat was om Steven naar beneden te begeleiden.
Dat hij daarbij niet was opgewassen tegen de achtervolgende Astana's is geen schande.
Hij heeft zich deze Giro toch een paar keer goed laten zien.
Mooi Girodebuut voor hem.
Lucho Herrera 29 mei 2015 23:21
45 racedagen (nu al) is niet weinig voor de Tour. Je kunt dus niet stellen dat hij nog niet veel heeft gereden.
Blueprint 29 mei 2015 23:43
Vergeleken met Betancur valt dat reuze mee...
Andere Peter 30 mei 2015 08:38
Bullshit. Zo ligt het oorzakelijk verband helemaal niet. Het is andersom. Door op 3 paarden te wedden (ook nog etappezege) maakt hij nog steeds kans op alledrie. En rijdt hij hoe dan ook een weergaloze Giro.
Andere Peter 30 mei 2015 08:39
Curzio 30 mei 2015 09:39
Het zou kunnen, maar ik denk dat je de 'druk' wel onderschat. Vanuit het team is er wellicht weinig druk, maar vanuit de buitenwacht is er wel degelijk druk. De prestaties van Kruijswijk hebben de aandacht getrokken van de brede kring van Tourvolgers en die willen ditzelfde zien in de Tour (en velen hebben de flessen azijn ondertussen klaar staan op de middelste plank van de kelderkast).
JW 30 mei 2015 11:16
Dat "oneens" lijkt me strijdig met je opmerking hier net boven.

Als Contador, zoals aangekondigd, zijn kers op zijn taart wil, heeft Kruijswijk met zijn plan opnieuw drie kansen winking smiley
JW 30 mei 2015 11:17
Dat is precies het scenario dat ook ik vrees.
PVW 30 mei 2015 12:04
Hesjedal rijdt wel degelijk al drie weken heel goed. Ook in de beruchte vierde etappe waarin hij "zat te slapen". Hij en Kruijswijk zaten blijkbaar net te ver naar achteren op het moment dat het brak door het Astana-offensief, maar waren eigenlijk de enige twee die het verschil nog beperkt wisten te houden waardoor ze nu nog de top tien in hebben kunnen schuiven. Hesjedal deed dat in die etappe vond ik zelfs zeer indrukwekkend. Bleef lange tijd heel dicht achter de groep (+/- 1min) maar had de pech dat het daar helemaal nooit meer stilviel en hij geen hulp kreeg.
Goozzer 30 mei 2015 14:05
Ik denk dat dat wel mee zal vallen. Zelfs Mollema en zeker ook Kelderman kunnen relatief azijnvrij rondfietsen. Zolang Gesink rondrijdt vangt hij veruit het grootste deel van de klappen op. Zelfs hier, onder de meer nauwgezette volgers, is dat niet anders afgaand op een gemiddeld topic...
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen