Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Muur van Emmen

Gepost door Louise Michel 
Louise Michel 27 mei 2021 20:50
Quote

Vlieg mee over de Muur van Emmen, de nieuwe fietsberg van Drenthe

Jeroen Kelderman • Vandaag, 17:42 • Drenthe

Drenthe heeft na de VAM-berg bij Wijster een nieuwe fietsberg, de Muur van Emmen. Vrijdag wordt het nieuwe parcours van 1200 meter lang geopend.

Verslaggever Willem Dekker trotseerde het miezerige weer en reed een testrondje op de berg. „Vooral het laatste stukje de berg op voel je aan je kuiten”, is de conclusie van Dekker. De Muur van Drenthe is net als de VAM-berg een voormalige vuilstort.


Video:
Vlieg mee over de Muur van Emmen, de nieuwe fietsberg van Drenthe

Quote

Opening 'Muur van Emmen': de hoogste berg van Drenthe

25 mei 2021, 18:09 • Emmen

Gedeputeerde Henk Brink en wethouder René van der Weide openen vrijdag officieel de ‘ Muur van Emmen ’: voorheen de vuilnisbelt aan de Schansstraat.

De bestaande wandelpaden en de trap aan de achterzijde van de muur zijn gerenoveerd, meld gemeente Emmen. Ook zijn fietspaden over de berg aangelegd en geasfalteerd, en zijn aanpassingen gedaan aan de wielerbaan op sportpak Meerdijk.

Vrijdag wordt de Muur van Emmen officieel geopend.
Er komen nog een koffiecorner, uitkijkpunt en rodelbaan, schrijft de gemeente. Daarvoor wordt het bestemmingsplan aangepast.


[www.dvhn.nl]


De Muur van Emmen zal op 16 juni deel uitmaken van het NK tijdrijden parcours.

ton duk 27 mei 2021 21:08
Mooi, een Drentse bergetappe in de BB-tour
Gr
Frederik D. 27 mei 2021 21:31
En zouden Belgen hun hand omdraaien voor deze muur? smiling smiley
Clavan 27 mei 2021 21:33
Nu nog een Nutella winkel en het is helemaal af.
Frederik D. 27 mei 2021 21:41
Alles wordt uitgemolken. Straks kun je nog op de top rondemissen van velerlei kunne inhuren om er mee op de foto te gaan.
El Chaba 27 mei 2021 21:47
Nee, maar is dat belangrijk voor het Nederlands NK tijdrijden? winking smiley
Kilometervreter 27 mei 2021 21:53
De finish in Dalen en het feest is inderdaad compleet
*malheur* 27 mei 2021 21:54
Wat zou Freud van zoiets vinden?
El Chaba 27 mei 2021 21:55
Ter herinnering, Ton. Dat het nooit mag worden vergeten.
[wielerprikbord.nl]
Clavan 27 mei 2021 21:59
De laatste keer dat ik in Emmen was heb ik alleen Missbaksels gezien.
Eindhovuh 27 mei 2021 22:03
Ik dacht door de titel even dat dit een voetbalverslag was van vorige week donderdag.
Kilometervreter 27 mei 2021 22:07
Nou, Freud en het surrealisme gaan hand in hand, veel kunstenaars in die stroming zeggen te zijn beïnvloed door de kronkels in onze ziel. Nu wil ik een berg bij Emmen geen zielekronkel noemen, maar het is wel Freudiaans surreëel. Aan de andere kant: ze hebben er ook al een savanne met leeuwen en tijgers liggen, een berg zou derhalve niet misstaan. Blij wel dat Bartje dit niet meer mee hoeft te maken.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/05/2021 22:07 door Kilometervreter.
Kilometervreter 27 mei 2021 22:09
Zit u wel hoog he?
Cecchini 27 mei 2021 22:17
Wat zijn we weer subtiel.
ton duk 27 mei 2021 22:26
Hoe hoog deze Muur boven NAP is, mis ik dan weer in de verslagen
Gr
Horsie is back 27 mei 2021 22:33
ton duk Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hoe hoog deze Muur boven NAP is, mis ik dan weer in de verslagen
> Gr

Ik kom bij meerdere bronnen 23m tegen, dus kennelijk komt men daar van down under. Want hoogteverschil zou 48,05m bedragen (5 cm meer dan de beroemdste VAMberg). De finishklim stijgt over 500m gemiddeld met 7% met een uitschieter van 24%, elders wordt gesproken over 16%. Elke huishoudtrap heeft immers schier onoverbrugbare stijgingspercentages. Het belangrijkste voor mij is of Tom hier instapt. In de 32km tijdrit wordt deze Muur van Emmen twee keer beklommen.
Frederik D. 27 mei 2021 23:29
Dat niet natuurlijk. Maar was er hier niet iemand die het had over superieure genen? Afijn. Een aardige herbestemming van die berg. De Hoop van Emmen. Maar ja, Nederland kan zo trutten. smiling smiley Ligt die Hoop van Emmen niet aan de schansstraat? Met wat sneeuw zou men er kunnen schansspringen. Is er geen wielrenner die schanssprong?



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/05/2021 23:35 door Frederik D..
Louise Michel 28 mei 2021 05:23
Quote

De Stoempers wijden Muur van Emmen in: 'Echt een mooie berg'

WIELRENNEN - Trainingsgroep De Stoempers heeft de nieuwe fietsberg, de Muur van Emmen, ingewijd. En dat is geen toeval. Want in deze groep, die bestaat uit voormalig Drentse wedstrijdrijders, komen we ook de naam van Ben Timmermans tegen. Samen met Bert Fuhler is hij de bedenker van deze nieuwe trekpleister.

VRIJDAG 23 APRIL 2021, 18:00
GESCHREVEN DOOR
Karin Mulder Karin Mulder

"Onder het genot van een biertje, aan de bar bij FC Emmen, hebben Bert Fuhler en ik dit plan gesmeed en drie jaar later is het toch tot uitvoering gekomen", zegt Timmermans die directeur is van Avitec en een rijk wielerverleden heeft. Het bedrijf uit Nieuw-Buinen is gespecialiseerd in grond-, weg- en waterbouw en werd vorig jaar uitgeroepen tot Drentse onderneming van het jaar. Samen met Fuhler zorgde Avitec ook voor de metamorfose van de VAM in Wijster.

"Wij hebben het grote grondverzet gedaan. Wij verzorgen het transport en leggen met de bulldozers alles aan. En het fijnere werk, zoals het aanleggen van buizen, heeft Avitec gedaan", vult Michel Fuhler aan. Hij is mede-eigenaar van de Fuhler groep en fietst zelf ook. "Het eerste stuk hier achter ons is twaalf procent en het steilste stuk is twintig procent. Dat ga je toch wel merken in je benen."

Hoger dan de VAM?
Heet hangijzer is nu: welke berg is hoger; de VAM of de Muur van Emmen? Timmermans heeft het antwoord. "Het hoogste punt is hier 48 meter en 5 centimeter boven NAP. En de top van de VAM ligt op dit moment op 48 meter. Maar er komt daar nog een fase twee. Dan gaat de VAM naar 63 meter geloof ik. Maar op dit moment is dit het hoogste punt van Drenthe waar met de fiets overheen kan."

Over drie weken klaar
Op de voormalige vuilstort van Emmen slingeren twee weggetjes omhoog. Het laatste asfalt is begin deze week gelegd. "Ik denk dat we nu een week of zes bezig zijn. En in die tijd hebben we dit resultaat al geboekt. Daar ben ik wel heel trots op", zegt projectleider Berend Snoek. "Binnen een week of drie moet hij helemaal klaar zijn. Dus dan kan het publiek er vrij toegankelijk op."

'Het is een lastig dingetje'
De trainingsgroep van de Stoempers is vandaag niet compleet. Allard Engels, Jeff Vermeulen en burgemeester Marco Out ontbreken. Maar de overige renners bijten zich aardig stuk op de venijnige klimmetjes. "Het is een lastig dingetje hoor", zegt Arend Dubbelboer. "Lastig, maar wel een uitdaging", vult oud-wielerprof Berden de Vries aan. Hij werkt tegenwoordig bij Avitec.

"Ja, het deed zeer", verzucht Johan Boxem. "Er zitten wel hele steile stukken in, misschien nog wel steiler dan de VAM", denkt Freddy van der Werff. "Hij is hoger en ook pittiger", concludeert Erwin Huiting. "Maar als ze een keer geweest zijn, komen ze weer terug. Het is echt een mooie berg", sluit Jeroen Kamphuis de analyse af.

Koersen
Zowel het NK tijdrijden op 16 juni als de PWZ Zuidenveldtour op 18 september gaan over de nieuwe Muur van Emmen.


[www.rtvdrenthe.nl]

Een wat ouder artikel over De Muur van Emmen waarin wordt vermeld dat de top van deze muur het hoogste punt van Drenthe is. Nog wel want de VAM-berg gaat naar 63 meter toe. Zo zou er een mooie competitie tussen deze twee "bergen" kunnen ontstaan en voor je het weet staat die er dan toch en is de droom van Thijs Zonneveld werkelijkheid geworden.
Eqquipo 28 mei 2021 06:28
"Alles wordt uitgemolken. Straks kun je nog op de top rondemissen van velerlei kunne inhuren om er mee..."

Tot dan toe spitste ik mijn oren/ogen.

"...op de foto te gaan." Ja daar ga ik niet helemaal voor naar Emmen afreizen he?
Eqquipo 28 mei 2021 06:31
Ideaal! En direct een oplossing voor het afval van de overige provincies, de concurrenede bergen zullen er om leuren! Beetje zoals kerstbomen rauschen in vroeger tijden, om een groter vuur dan het andere plein te krijgen.
Frederik D. 28 mei 2021 07:15
En met fietskettingen iets kleinere jochies richting ziekenhuis en laatste rustplaats meppen.
Eqquipo 28 mei 2021 09:43
Frederik D. 28 mei 2021 10:51
Kerstbomenjacht was in mijn tijd nogal gevaarlijk voor bleue jochies als ik. En heus, er waren jongens die toen met een fietsketting liepen. Zo gezellig waren die gezellige volksbuurten niet. Soms echter was een volksjongen die eng leek, eigenlijk helemaal niet eng. Ook dat, hoor. Maar misschien ben jij in een dure buurt opgegroeid en kende je de kerstbomenjacht slechts als een enigszins verfraaid verhaal. Thans zie ik na Oud en Nieuw in de openbare ruimte kerstbomen liggen en vraag me af: waar is toch de kerstbomenjacht van weleer gebleven? Het kan verkeren.
Curzio 28 mei 2021 11:48
Waar is de kolenboer?
Frederik D. 28 mei 2021 14:00
We moesten met zijn allen aan het gas en de kolenmijnen moesten dicht. Maar met mijn geestesoog zie ik ze nog: de beroete kolenboer met een zware zak kolen op zijn rug, de melkboer met zijn melkkar die omviel, de bakker met zijn deels houten broodkar. Ja, de tijd toen Sunlight uitgesproken werd als Sunligt en je als jochie uren in de rij stond bij de slager. Zinloze herinneringen, dat wel. En dan Jan Janssen. Ik volgde die Tour van 1968 niet. Maar ik ving er wel iets van op. En blijkbaar prikkelde het me. Mannen in een vreemd land dagenlang op de fiets. De Tour van 1969 volgde ik ook nog niet. Maar wel de Ronde van de Toekomst van dat jaar. Waarschijnlijk mede uit verveling las ik het wielernieuws in De Telegraaf. Zoetemelk won die ronde en werd mijn eerste wielerheld. Ach, je moest wat als kind. En nu hebben we Bernal. En in plaats van De Telegraaf dit wielerprikbord. Toch een kleine vooruitgang. Babbelen over wielrennen, kwam er vroeger maar om. smiling smiley
Clavan 28 mei 2021 14:09
Ik werd vorige week zaterdagmorgen rond 0430 uur glimlachend wakker door de jeugd die met blikken achter fiets door de straten fietsend Luilak 'vierden'. Misschien is er toch nog hoop....
Frederik D. 28 mei 2021 14:40
Paar jaar geleden kwam er tijdens Sint Maarten een meisje aan de deur en zij zong heel moedig een stout liedje over een kale kop. Ik glimlachte, zei "prachtig gezongen" en liet haar wat extra uit de schaal pakken. "Wie zo mooi zingt, verdient iets extra".
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen