Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

8th La Course by Le Tour de France (1.WWT) One day race»Brest›Landerneau(107.4km)

Gepost door Clavan 
Clavan 26 juni 2021 09:04



Startlijst: PCS
Voorbeschouwing: WF




De Tour de France wordt geassocieerd met de zomer, maar tijdens La Course zal het peloton naar verwachting nog niet te maken krijgen met verzengende hitte. Het zal volgens de meeste Franse meteorologen wel droog blijven, maar veel warmer dan een graad of vijftien zal het niet worden. In de openingsfase van de wedstrijd zal de temperatuur eerder rond de tien graden liggen.

Zoals u weet wordt het vroeg dag voor de rensters. TV-kijkers hoeven er iets minder tegen op te staan, maar de uitzending op de kanalen van NOS, Eurosport en GCN begint reeds om 08.00 uur. Sporza zal er vanaf 09.00 uur rechtstreeks bij aanwezig zijn op Eén.
merijntje mortirolo 26 juni 2021 09:15
De commentatoren hameren er ook al een paar keer op, maar het is belachelijk dat er geen seingevers staan bij soms levensgevaarlijke verhogingen/middenbermen.

KutFransen. Zullen we zien dat er bij de mannen straks bij elk grassprietje een seingever staat.

HUP Rox! Met je "als mij."
ton duk 26 juni 2021 10:09
Bed-bad-bank...
Dit wordt een zware koersdag
Gr
Kilometervreter 26 juni 2021 10:15
Praktische oplossing is het bad over te slaan, heb je over een tijdje de bank ook voor jezelf.
merijntje mortirolo 26 juni 2021 10:23
Wel tof om het slotparcours van vanmiddag vast goed te kunnen zien. Die Fosse aux Loups komt hierna nóg een paar keer.

En fijn voor de dames dat er gelukkig best nog wat volk langs de kant staat. Gekke term eigenlijk: langs de kant.
Frederik D. 26 juni 2021 10:49
Zeer fout, die koers. Want er is geen transkoers en geen travokoers. Bovendien, ik mis de rest van de diversiteit en de inclusiviteit. Maar hopelijk doet mevrouw De Vries verslag. En doen ze Johan Derksen in de ban, net zoals de voetballers dat doen, getuige die prachtige docu over Memphis. Ja, lieve mensen, al probeert Johan Derksen op zijn blote knieën Orban te bekeren en met een knuppel alle oerwoudgeluiden makend tuig uit de stadions te weren, hij blijft een vuile homo hatende racist. Sorry dat ik ietsjes verder wil kijken dan de politieke wind waait.
Tjappie2 26 juni 2021 11:11
Tja, wat verwacht je in een wereld waar zelfs op een wielerprikbord mensen al op de vingers getikt worden wanneer ze een Vlaamse ploegleider durven vergelijken met een willekeurige Duitse großadmiral. Zo ver zijn we inmiddels gekomen.
predator 26 juni 2021 11:33
predator 26 juni 2021 11:34
Mooie overwinning
Frederik D. 26 juni 2021 11:45
Ik zou zo'n vergelijking, die riekt naar een zekere gelijkstelling, zelf niet maken. Ik hou toch van nuances. Mensen dien je niet te gauw weg te zetten als nazi-admiraal, homofobe racist, boze witte man, seksist en dergelijke. Op dit prikbord heerst enig nationalisme. Maar onze nationalisten alhier zijn zeker geen nationaal-socialisten, hoor. Kortom, zoekt de nuance ende overdrijft niet. En gun mensen hier hun onschuldig chauvinisme. smiling smiley
Tjappie2 26 juni 2021 12:03
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik zou zo'n vergelijking, die riekt naar een
> zekere gelijkstelling, zelf niet maken.

Dat siert jethumbs up

Soms zou ik willen dat ik zelf ook zo zou kunnen zijn, maar op de een of andere manier lukt het me niet zo politiek correct te worden.
Eerlijk gezegd kan ik niet wachten tot Bora een slogan op het shirt kleeft waaruit blijkt dat wanneer je goed je best doet voor de ploeg financiële onafhankelijkheid in de toekomst je deel is.

Ach, weet je: het is ook voor een groot deel zelfhaat. Ik heb het mezelf nooit vergeven dat mijn voorouders, zwoegend als landarbeiders voor de herenboeren uit Bronckhorst, op zo'n walgelijke manier van de slavernij hebben geprofiteerd. Dus ja, met zo'n besmet verleden word je natuurlijk bijna als vanzelf wel wat ongenuanceerd.

Voor mij en mijn persoonlijke ontwikkeling is het dus een zegen om (bijvoorbeeld op een prikbord) wat meer politiek-correcte mensen als jij tegen te komen. Hoewel ik er - ja, inderdaad - wel wat weerstand bij ervaar. Maar goed, niet iedereen wordt met een gouden lepel in z'n mond geboren zullen we maar zeggen winking smiley .
Frederik D. 26 juni 2021 14:12
Mijn voorouders waren zwoegende landarbeiders met als enig vermaak de Bijbel en daarvoor waarschijnlijk horigen over wie niets bekend is en die waarschijnlijk niet eens de Bijbel mochten en konden lezen. Een monument voor de onbekende horigen, dat zou ook wel iets zijn. Maar kom er maar eens om. Toen ongehoord, nu ongehoord. In elk geval, in deze o zo politiek "correcte" tijden hoor ik niets meer over klassen en standen. Geschiedsvervalsing dus. Overigens, mijn identiteit wordt niet bepaald door mijn voorouders. Ik doe niet aan voorouderverering. Aandacht voor het verleden is heel mooi maar het heden is niet het verleden. Zeker niet het ingebeelde verleden. Maar wat er gebeurd is in Canada, dat mag uiteraard niet onder het tapijt worden geveegd. Dat gaan we hier niet bespreken want anders wordt het te lang. Sorry maar leve de koers, leve het homohuwelijk, leve de opa's, al is het in respectvolle nagedachtenis. smiling smiley
ton duk 26 juni 2021 14:29
Dacht bij (schrikbeeld) ingaan laatste ronde ff dat er geen HOL bij de top 12 maar gelukkig ging TJV rijden

Mooie overwinning weer van Vollering
Met Wiebes, vAnrooij onze nieuwe lichting
Gr
Clavan 26 juni 2021 18:20
Hebben jullie al telefoonnummers uitgewisseld? En een no-go area lijst? smileys with beer
Frederik D. 27 juni 2021 09:50
En ik heb iets tegen bier drinkende mensen. smiling smiley
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen