Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

RIP, Jolien!

Gepost door Louise Michel 
Louise Michel 03 juli 2021 18:22
Quote

31-jarige veldrijdster uit Kruishoutem verliest strijd tegen kanker: RIP, Jolien!

Juli 2, 2021 5 Comments 2 Minute Read

Een donderslag bij heldere hemel is het helaas niet, maar toch hadden we niet verwacht dat Jolien Verschueren haar strijd tegen kanker net nu zou verliezen. Eind februari 2020, net voor corona uitbrak, organiseerde ze nog een persconferentie over haar sportieve toekomst. We zullen deze dappere vrouw missen in en ook buiten het veld.



Die bewuste persconferentie kon uiteindelijk niet doorgaan omdat het virus wild om zich heen sloeg. Maar dat bracht Verschueren niet uit haar lood. Meteen maakte ze haar nieuws bekend: na de niet-verlenging van haar contract bij Jurgen Mettepenningen zou ze individueel aan de slag gaan met persoonlijke sponsors. En dat onder de noemer van Tauris, een softwarebedrijf dat haar ten volle alle kansen wilde geven. Met een eigen team werd zo een kinderdroom werkelijkheid voor de Kruishoutemse. Er werd zelfs een hele fotoshoot ingeblikt. Vol trots en ook met veel liefde én bescheidenheid deelde Jolien dit nieuws. Zo was ze helemaal.

Terugvechten na hersentumor
Na haar hersentumor en de bijhorende lange revalidatie stond de wielercarrière van Verschueren op een laag pitje. Wellicht niemand had verwacht dat ze in de winter van 2019-2020 al terug in competitie zou treden. Maar ze bleef niet bij de pakken zitten. Na haar operatie in april 2018 volgde een lange periode waarin radiotherapie en chemobehandelingen mekaar opvolgden. Intussen bleef ze verder in beweging en maakte haast dagelijks haar fietstochtjes. In augustus 2019 kreeg ze haar in die periode laatste chemosessie en op 8 september stond ze aan de start van het nieuwe veldritseizoen in Eeklo.

Uiteraard mochten er geen resultaten verwacht worden, maar in haar gekende stijl, vol vechtlust en doorzettingskracht, werkte ze het hele seizoen af. Haar aanvankelijke doel – niet gedubbeld worden – lukte een aantal keren niet, maar ze zette naarstig door. Ook mede door de blijvende steun van haar vele supporters bleef ze er steeds een goed gevoel aan overhouden. De voorbije winter reed ze slechts 3 wedstrijden, want de kanker was opnieuw teruggekomen. Dat is ook de reden waarom haar biografie, die zou uitgewerkt worden door de Nederlandse commentator en lotgenote Jose Been (ex-Eurosport), er niet zou komen.

Bijzonder zwaar
Het voorbije half jaar was voor Verschueren bijzonder zwaar, begin april werd ze nog getroffen door een trombose in haar kuit en knieholte. Ze bleef echter knokken en hield zich vast aan haar geloof en haar ‘vzw Never Give Up by Jolien Verschueren’. Het heeft echter niet mogen zijn. Ze zal voor altijd de Keizerin van de Koppenberg blijven, zoals we haar noemden na haar indrukwekkende overwinning in november 2016.

Onze redactie betuigt zijn medeleven en wenst de nabestaanden veel kracht bij het verwerken van het verlies van Jolien.


[wielerverhaal.com]
Slimmerd 03 juli 2021 18:28
Ik mis een zinnig stukje onder dit artikel...
Luijt 03 juli 2021 20:13
Waarom? Ik mis niks.
Er wordt slecht nieuws gedeeld dat geen verdere duiding behoeft, wat mij betreft tenminste.
Frederik D. 03 juli 2021 21:52
Triest nieuws. Veel sterkte gewenst aan de nabestaanden.
Kilometervreter 03 juli 2021 22:11
Er bestaan situaties wanneer het niet gepast is bepaalde opmerkingen te plaatsen. Dit soort situaties dus.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen