Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Zouden Van Aert en Van der Poel ooit de Tour kunnen winnen?

Gepost door El Chaba 
El Chaba 07 juli 2021 18:19
Zouden Van Aert en Van der Poel ooit de Tour kunnen winnen, uiteraard mits ze zich daarop toe zouden leggen?
merijntje mortirolo 07 juli 2021 18:23
Ja.

Van der Poel zeker. Zeker zeker.

Wout ook. Zeker. Zeker zeker.

HUP koers!
Curzio 07 juli 2021 18:30
Ja. Teuns ook. En O'Connor. En Brice Feillu eveneens. Ik geloof erin.
Carlos Danger 07 juli 2021 18:32
Denk het wel, maar hoop dat ze dat niet zullen doen.
Wanny 07 juli 2021 18:33
Neen, de Tour is immers een individuele wedstrijd.
El Chaba 07 juli 2021 18:35
Ik denk beiden niet.
Van der Poel sowieso niet en Van Aert héél misschien als het parcours wat minder zwaar zou zijn qua zware bergetappes plus minimaal twee vlakke tijdritten, zoals bijvoorbeeld dit jaar.
El Chaba 07 juli 2021 18:41
Waarom denk je dat?
Horsie is back 07 juli 2021 19:01
Alleen als twee keer per jaar een TDF wordt gehouden, zoals nu toch wel degelijk het geval is. En kom niet met kalenderjaar. Dat zijn dus 10 TDF edities in de volgende 5 jaren. Pogi wil ook wel eens zowel de Giro als de Vuelta winnen, zodat er kansen voor anderen komen.

Je ziet toch steeds de winnaars van etappe's nadien relatief ver terugvallen. Relatief is hier het trefwoord. De TDF is een onwaarschijnlijk zware uithoudingsproef waar de "spaarmodus" heilig is. Ook in de EPO jaren vlogen ze er niet vanaf de eerste kilometers in, maar zodra het spel op de haverkar kwam werd het Gewiss bal. Nu maken renners de etappe's vanaf de eerste kilometers straf en door de sterk toegenomen capaciteit qua energie inname houden ze het langer vol. Stel je eens voor, dat de bergetappe van vandaag nog eens een flinke berg op het menu had staan en de wedstrijd 7 uur had geduurd, voor de winnaar natuurlijk.

Vandaag Vo2 max grootheid Gaudu pas 73., Simon Yates pas 82. De veelbesproken ongelovige Thomas pas 119. en sprintcanon Mark Cavendish 147., ooit het magische Froome getal, want het was zijn HF in een tijdrit, nu 10 jaar geleden. Lantaarndrager Kragh hield 3 seconden over.

Het gemiddelde lichaamsgewicht is 69 kg, de top-10 duikt daar dus fors onder. Dus alleen als Mathieu of Wout serieus overwegen een geheel andere kijk op het wielrennen te hebben en hun gewicht minimaal 5, maar liefst meer kunnen tweaken, than you're talking.
Frederik D. 07 juli 2021 19:04
Ik sluit me aan bij jouw antwoord. Ik wou die vraag ook stellen. Volgens mij wierp Ducrot/Dijkstra die vraag op. In elk geval, met wat mazzel kan Van Aert een Tour winnen. Eén tour. En laat hij vanaf nu in deze tour Vingegaard bijstaan. die minder goed daalde dan D/D opperde.

Ik heb nog een vraag. Er worden thans journalisten bedreigd. En zelfs zoals gister bleek, neergeschoten. Hebben wielerjournalisten ook te maken met intimidatie en bedreiging? Maar of onze medeprikkers D/D bedreigen? Nee, die monkelen maar wat en beseffen dat er veel ergere dingen zijn dan D/D, die ik best wel mag lijden, zeker ook vanwege hun flatertjes.
Sub Culture 07 juli 2021 19:17
Denk dat je sommige prikkertjes hier nog mag onderschatten, die zolen gevaarlijk veel frustratie met zich mee.
Op een bepaald moment loopt de emmer over.
Ga geen namen noemen, jullie weten wie jullie zijn.
We weten allemaal wie jullie zijn.
El Chaba 07 juli 2021 19:35
Ik luister zelden of nooit naar Ducrot (nu met Joris van den Berg overigens), tenzij er heel soms nergens anders dezelfde wielerkoers is te zien.
Dus daar had ik het niet van. De vraag kwam bij me op naar aanleiding van de geweldige zege van Wout Van Aert vandaag.
Prikdude 07 juli 2021 19:40
Van Aert heeft met zijn koersgedrag de afgelopen 3 ritten in deze Tour antwoord gegeven. Je vanuit 2e AK positie op een half uur laten rijden om de volgende bergrit dit te doen is wel humoristisch.

Van der Poel lijkt me ook teveel in korte termijn halleluja te leven om echt een rondeman te worden.

Eens met Darlos Canger. Laat ze maar lekker blijven klooien en voor fratsen in de rondemarge blijven zorgen. Aan grijze volgers geen gebrek.
Prikdude 07 juli 2021 19:44
Nota bene: wie was de laatste renner die een tijdrit, bergetappe en sprint in de Tour won? Merckx?
Frederik D. 07 juli 2021 19:55
Hinault in 1979 toen hij in de laatste etappe de sprint van Zoetemelk won?
Aerts 07 juli 2021 20:03
Dat ligt eraan of pogacar meedoet en of Evenepoel leert sturen/afdalen.
Remko 07 juli 2021 20:12
El Chaba 07 juli 2021 20:29
En niet te vergeten Juan Ayuso over twee à drie jaar..
Slimmerd 07 juli 2021 20:46
Niet eens podium
Marc 07 juli 2021 22:11
Jawel, allebei.
Daar zijn wel wat voorwaarden aan verbonden en een goede/betere voortraject (naast mazzel)
Voorwaarden: oa betere rondeploeg MvdP, minder gewicht beide, tijdrijden serieus nemen met name MvdP, volledige focus beiden,
Ze hebben het voor deze ronde, ieder op z’n eigen manier, al getoond in andere ronden en dat kwam in deze Tour er wel erg duidelijk uit (MvdP bleek toch te kunnen tijdrijden, hij doet dat zelfs als de beste en WvA kan de zwaarste klimetappe winnen).
Mazzel: zaken als niet ziek worden (geen blindedarm gedoe), geschikt parcours (niet slopend veel hoge bergen).

Kijk, het is een apart duo. En die zgn voorbereidingsrondes en klassiekers zijn gewoon altijd goede graadmeters. In al die klassiekers rijden beiden met de wereldtop mee (of ze winnen ze zelfs).
Itt wat Joris vdBerg vandaag beweerde is nu niet opeens gebleken dat WvA de betere ronderenner is dan MvdP. Ze ontlopen elkaar nauwelijks. Ze richten zich wel op andere zaken. Maar hun beider motor én hun gretigheid/panache/stuurmanskunst zijn uitzonderlijk.

Van Aert heeft zoals het nu gaat wel de betere papieren om dit traject te doorlopen.
En laat ik het nog eens anders zeggen: de kans dat Van Aert ooit de Tour wint is vele malen groter dan dat Evenepoel daar ooit mee gaat doen om de prijzen. Die heeft te veel handicaps.
Rudy t. 07 juli 2021 22:48
Hushovd…

Eervolle vermelding voor jaja, sprint en bergrit in de Tour en wk tijdrijden…
Rudy t. 07 juli 2021 22:49
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hinault in 1979 toen hij in de laatste etappe de
> sprint van Zoetemelk won?


Hushovd




Eervolle vermelding voor jaja, sprint en bergrit in de Tour en wk tijdrijden…
Horsie is back 07 juli 2021 23:03
Wout van Aert verloor in de klim 3:29 op Jonas Vingegaard, die daarbij tot het laatste deel op reserve reed en uiteraard het blijvend voordeel had van in een groep rijden, bergop ook voordelig maar aanmerkelijk minder dan op het vlakke. Als de leeuw helemaal volgevreten is kan een hertje het zich wellicht permitteren even voorlangs te lopen, maar niet tijdens lunchtime. Wout van Aert en Mathieu van der Poel torsen bergop continu een extra last van 10 kilogram met zich mee. Als we de compensatiefactor op basis van meer spiergewicht aka vermogen even buiten beschouwing laten, betekent dit 10 tot 15% tijdverlies bij een stevige klim. Je kunt dus onmogelijk dat blijvend compenseren. Het voorbeeld Miguel Indurain hoeven we niet uit de kast te halen omdat deze tijdens de klim toch een extra gewichtsloze proviandmand meetorste.

Dus als beiden een definitieve keuze willen maken ooit een TDF te willen winnen zal dat menselijkerwijs niet meer zomaar kunnen gebeuren, zoals in 1956 door Walkowiak en in 1966 in mindere mate door Lucien Aimar Johan Bruyneel vergat echter LA op te noemen als de laatste superieure renner vöör Tadej Pogacar. How come?

Dus alleen een echte transformatie à la Wiggo (geen prettig vooruitzicht) en Froome (nog onprettiger) kan echt soelaas bieden, afgezien van alle andere variabelen. Het leidt echter geen twijfel dat ze een goed klassement kunnen rijden, maar om eerste te kunnen worden komt er toch nog veel meer kijken.
Andere Peter 08 juli 2021 00:01
Ik zie het niet gebeuren dat ze zich er ooit volledig op zouden toeleggen.

Zou het kunnen? Ja, beiden hebben meer kans dan Pereiro of Walkowiak. Is het aannemelijk? Nee. Meest waarschijnlijk is in mijn ogen dat ze zouden stranden rond plek 4 t/m 6. Ik zie niet dat ze de wapens zouden hebben om de echte klassementstoppers te kloppen.
Cecchini 08 juli 2021 00:16
Hun eerste week hebben ze al veel van hun wapens laten zien, die anderen niet hebben (Pogacar misschien). Veel boni's, ze stonden dan ook 3 minuten voor op de rest, ze hebben ook de tijdritten, waaierritten. Meer wapens dan Kelderman, Mas en Lutsenko tezamen. Als van Aert zondag niet bewust had lopen, had ie hier moeiteloos top 5 in het AK gereden.
Horsie is back 08 juli 2021 01:00
Op km 69 waren we vandaag halverwege en hadden we nog 27,226m hoogteverschil te overbruggen. Faites vos jeux! Guess what. Vandaag zijn de baanrenners eindelijk ontwaakt en gaan ze voorlopig niet weg.
Carlos Danger 08 juli 2021 01:24
Als ze met het klassement gaan stoppen, dan maak je ze het wel extra lastig.
Aerts 08 juli 2021 06:52
Als van Aert vandaag in het peloton was gebleven had hij, mijn inziens, nog geen minuut verloren op pogacar.
Sub Culture 08 juli 2021 09:09
Ik hoop dat beiden gewoon nooit voor een grote ronde gaan en blijven doen wat ze nu doen.
Gewoon voor spektakel zorgen en de wielerwereld af en toe eens goed op zijn kop zetten.
Meneer 60% 08 juli 2021 09:51
Er is zoveel megatalent op groterondegebied. Pogacar staat er al, Evenepoel gaat die laatste stap echt nog wel maken, Vingegaard breekt nu door, Pidcock heeft alles wat nodig is om een goed ronderenner te worden, Ayuso doet bizarre dingen voor iemand die waarschijnlijk de baard nog in de keel moet krijgen. En dan heb je natuurlijk ook nog renners als Bernal, die nog piepjong is. En Roglic die nog heel wat jaren meekan.

Kunnen Wout en Mathieu het niveau halen van bijvoorbeeld Wiggins toen hij de Tour won? Ja. Van Aert zeker, Van der Poel ook. Als Wiggins het kan, dan zij ook. Als ze zich er op dezelfde manier op toeleggen en keuzes durven te maken. (Wat de grootste uitdaging wordt)

Zal dat genoeg zijn om de Tour een keer te winnen? Ik denk het niet. Of alles moet dan heel erg meezitten.
Luijt 08 juli 2021 11:15
Ik zie dat wel.
Luijt 08 juli 2021 11:18
Sean Kelly? Zal wel niet, maar die kon wel alles.
Luijt 08 juli 2021 11:19
Ja, en dan vergeet je nog een eerste jaars junior die volgende week mee gaat naar Aubel.
Orakel 08 juli 2021 11:48
Met een onaangekondigde klassementsambitie zie ik het wel gebeuren. Dus net als dit jaar hopen dat de ak-toppers hun laten rijden in de heuvels en er een gat van pakweg 5 minuten ontstaat. Dan (als verrassing voor de tegenstand) het klassement gaan verdedigen en daar ook op voorbereid zijn. Beetje zoals Alaphilippe in 2019, maar dan met nog meer marge starten.
Horsie is back 08 juli 2021 12:08
Ze zijn al weg, Bram. Verrek.
Marc 08 juli 2021 12:11
Toen bleek dat Dumoulin niet alleen heel goed kon tijdrijden maar ook bergop tot de wereldtop behoorde was er niemand die vond dat hij zich níet op het rondewerk moest richten.
Maar in het geval van WvA (en MvdP), in ‘t bezit van meer wapens en een ander karakter, zijn veel mensen weer conservatief,
Ik hoor Bobbie Traksel ook net, op z’n welbekende horkse wijze, zich tegen dit idee afzetten.

Ik verwacht dat ze bij Jumbo-Visma slimmer zijn. Gelukkig maar.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/07/2021 12:12 door Marc.
Curzio 08 juli 2021 12:15
Cancellara misschien, als je die demarrage in de laatste km als sprint meetelt. Of heeft hij niet in een waaiierrit nog eens een sprint gewonnen? Alaphil is ook een potentiele kandidaat.
Curzio 08 juli 2021 12:17
Dumoulin won geen klassiekers. En ook geen veldritten.
Andere Peter 08 juli 2021 12:45
De 'mits' die Chaba stelt is wel heel belangrijk in deze vraag. Maar waarom zouden ze zich er volledig op toeleggen? Vrijwel zeker zouden ze op hun sterksste onderdelen, waarmee ze veel prijzen binnenhalen, moeten inleveren om de besten te worden als klassementsrenner. Het is niet rationeel om de kip met de gouden eieren te slachten voor een kuikentje waar je maar van moet afwachten wat er van komt. Ze hebben nu in een seizoen winstkansen in een enorm breed spectrum aan koersen. Waarom zou je dat inleveren voor het smalste spectrum dat er is voor wielrenners: dat van de klassementsrenner. Met het risico dat het hele seizoen in één bocht mislukt is...

Of zijn er hier mensen die denken dat ze overal tegelijk de beste kunnen zijn? Dat ze via MSR en PR, na LBL zich doodleuk toeleggen op het ronderennen om even podium in de Tour te rijden?
Andere Peter 08 juli 2021 12:49
Met wapens bedoelde ik hier: een onderdeel waarin ze het structureel beter zouden doen dan Pogacar, Roglic, Bernal, voor mijn part Evenepoel, Vingegaard en de hele jonge generatie.

Ze pakten nu tijd omdat ze niet als klassementsbedreiging voor podium gezien worden. Die krijgen ze niet meer als een stuk lichter aan de start verschijnen.
Andere Peter 08 juli 2021 12:51
Pff, wat een wishful thinking. Als Van Aert zondag niet bewust had laten lopen, dan had hij de rit over Ventoux niet gewonnen.
Andere Peter 08 juli 2021 12:53
thumbs up

Zo taxeer ik het ongeveer ook.
Andere Peter 08 juli 2021 12:57
Ik denk niet dat Kelly ooit een tijdrit in de Tour won. Een echte bergetappe trouwens ook niet.
Curzio 08 juli 2021 12:57
Of iets bondiger ditzelfde te lezen in het berichtje erboven. drinking smiley
Andere Peter 08 juli 2021 13:05
De dag daarvoor won Hinault bizar genoeg ook. En dat was geen tijdrit. Finish in een voorstad van Parijs, na een rit in lijn over 205 km. Dat was een massasprint, met niet al teveel gespecialiseerde sprinters die de bergen overleefd hadden.

Hinault wint in 1979 dus zelfs:
- een bergrit (ik denk zelfs 2)
- een tijdrit (ik denk zelfs 2 of 3, incl een klimtijdrit)
- een massasprint
- een vlakke rit vanuit een lange ontsnapping

1. Bernard Hinault (Fra) en 5h52'56" (moy : 32.130 km/h)
2. Marc Demeyer (Bel)
3. Guido Van Calster (Bel)
4. Dietrich Thurau (All)
5. Jean Chassang (Fra)
6. Johan Van de Velde (Hol)
7. Jean-François Pescheux (Fra)
8. Sean Kelly (Irl)
9. Joseph Jacobs (Bel)
10. Stephan Mutter (Sui)
11. Jacques Bossis (Fra)
12. Pierre-Raymond Villemiane (Fra)
13. Didier Vanoverschelde (Fra)
14. Rudy Pevenage (Bel)
15. Jean-René Bernaudeau (Fra)
16. Joop Zoetemelk (Hol)
17. Bruno Leali (Ita)
18. Gilbert Le Lay (Fra)
19. Giovanni Battaglin (Ita)
20. Paul Sherwen (Gbr)
21. Lucien Van Impe (Bel)
22. Paul Wellens (Bel)
23. Jo Maas (Hol)
24. Gerrie Knetemann (Hol)
25. Hennie Kuiper (Hol)
26. Henk Lubberding (Hol)
27. Joaquim Agostinho (Por)
28. Jean-Louis Gauthier (Fra)
29. René Dillen (Bel)
30. René Martens (Bel)
31. André Chalmel (Fra)
32. Mariano Martinez (Fra)
33. Claude Criquielion (Bel)
34. Eddy Schepers (Bel)
35. Alessandro Pozzi (Ita)
36. Willy Teirlinck (Bel)
37. Patrick Friou (Fra)
38. Bernard Vallet (Fra)
39. André Mollet (Fra)
40. Lucien Didier (Lux) à 11"



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/07/2021 13:08 door Andere Peter.
El Chaba 08 juli 2021 13:13
Jouw zoon zeker? winking smiley
Luijt 08 juli 2021 13:49
Desneen, anders had ik dat hier uiteraard wel rond geblèrd.
Luijt 08 juli 2021 13:52
Ik zei al, "zal wel niet", maar als je podium in de Tour rijdt (mij staat bij dat ie dat in de jaren 80 wel eens heeft gedaan) ben je in alle disciplines wel een koning...
Andere Peter 08 juli 2021 13:58
Dar twijfelt niemand aan.

Kelly reed geen podium in de Tour (7e-5e-4e-9e). Hij won wel de Vuelta een keer.

Kelly's 4e plaats in 1985 was wel achter misschien het sterkste Tourpodium ooit: Hinault, Lemond, Roche. Ook grote namen daar kort achter: Delgado, Herrera, Parra, Millar, Zoetemelk, Anderson, Winnen...
El Chaba 08 juli 2021 14:02
Allemaal waar wat je zegt, je vergeet alleen te vermelden dat het hier gaat om Tourwinst. Voor zowel het merendeel van de renners als ook de supporters by far het hoogste wat je kunt bereiken in de wielersport.

Waarmee ik dus niet zeg, dát ze het ook moeten proberen, alleen dat dat de afweging een stuk moeilijker maakt/kan maken voor hen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/07/2021 14:03 door El Chaba.
Horsie is back 08 juli 2021 15:13
El Condor Paso van Tom & Jerry past wel bij dit topic.
Luijt 08 juli 2021 15:14
Van Aert wordt nu op de NOS ook met Kelly vergeleken. Daar wordt ook nog even gerefereerd aan zijn gewonnen Vuelta's.
El Chaba 08 juli 2021 15:28
Klopt, maar hij won wel één keer (1986) de GP Des Nations, dat was in die tijd een prestigieuze, zeer sterk bezette lange tijdrit, die zo'n beetje werd gezien als het officieuze WK tijdrijden (maar dat laatste weet jij ook nog wel winking smiley)
In die tijd ook alleen maar gewonnen door toptijdrijders als Hinault, Mottet, Fignon en Rominger.
Dus ik denk dat je zeker kan stellen dat hij ook absolute top was in het tijdrijden.

Dus als je Van Aert met iemand het beste kan vergelijken dan is dat wel Sean Kelly, ja.
Hoewel ook Laurent Jalabert heel dicht in de buurt komt.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/07/2021 16:10 door El Chaba.
Luijt 08 juli 2021 15:32
Andere Peter 08 juli 2021 16:33
Dat vind ik echt prima en gepast. Van Aert heeft wel iets weg van Kelly. Maar hij reed geen podium in de tour, won nooit een bergrit, won nooit een tijdrit. Dat was in dot draadje de vraag.

In het topic is de vraag of die twee de Tour kunnen winnen. Dat deed Kelly niet. Ik taxeerde ze elders in dit topic op de plaatsen 4 tot 6. Toevallig precies waar Kelly in de TdF strandde.

Overigens, als we het dan toch willen hebben over sprinters die zich ontpoppen als klassementsrenners, dan verdient Jan Janssen wel een eervolle vermelding. Naast klassiekers en sprints, groene trui, hebben Van Aert en Janssen ook nog het specialisme tijdrijden gemeen.
Andere Peter 08 juli 2021 16:34
En Kelly won 1x de Vuelta.
El Chaba 08 juli 2021 17:20
En Jalabert natuurlijk, die begon ook als sprinter.
Cecchini 08 juli 2021 18:04
Jan Janssen mag dan wel die tijdrit van van Springel hebben gewonnen, maar een specialist tijdrijden was ie absoluut niet. Hij won wel eens een proloog, en die in de Tour van 1968, maar van Aert is toch wel meer specialist.
El Chaba 08 juli 2021 18:15
En in 1980 in de Tour ook nog een etappe à la Parijs-Roubaix. Die kon écht alles.
El Chaba 08 juli 2021 18:20
Dat lijkt mij niet correct.
Van Aert heeft op dit moment nog totaal niet het lichaam om een hele Tour lang met de beste mee bergop te kunnen rijden, dat is hij veel te zwaar voor (zie ook de reactie van Horsie).

Een keertje zoals gisteren oké, maar niet heel de Tour.
Carlos Danger 08 juli 2021 18:32
Heb je de tijdrit-palmares van Janssen wel eens bekeken?
Die mag je gerust een specialist noemen.
Louise Michel 08 juli 2021 19:15
Wout kan dat wel. Het argument dat hij dat niet zou kunnen vanwege te zwaar kan eenvoudig weerlegt worden door te verwijzen naar sympathieke Indurain. Deze Spanjaard won 5 keer achterelkaar de Tour met een lichaamsgewicht dat hoger ligt dan die van Wout.

El Chaba 08 juli 2021 19:35
weerlegt

Serieus, hahaha?
Eerste keer in een jaar of (vijf)tien dat je op het wielerprikbord aan het trollen bent, dat ik je op een spellingfout of grammaticafout betrap.
Schaam je diep! grinning smiley
Curzio 08 juli 2021 20:06
Wuyts en De Cauwer stelden vandaag in het commentaar dat Van Aert per direct nooit meer in dienst zou mogen rijden bij Jumbo. Hij mag alleen nog starten om puur voor zijn eigen belangen en eigen carrière te fietsen. Jawel. Zo extreem werd het gesteld. Redelijk mesjogge?
Horsie is back 08 juli 2021 20:38
El Chaba Schreef:
-------------------------------------------------------
> weerlegt
>
> Serieus, hahaha?
> Eerste keer in een jaar of (vijf)tien dat je op
> het wielerprikbord aan het trollen bent, dat ik
> je op een spellingfout of grammaticafout betrap.
> Schaam je diep! grinning smiley

Je gaat onze Einstein toch niet kapittelen om een d/t fout?

Het stuk is behoorlijk gedateerd, want 8 jaar oud en er is door Antoine Vayer uitsluitend een rangvolgorde in Watts bepaald, zijnde een gemiddelde van een aantal uitgekozen trajecten, zogenaamde radarmetingen en op basis van zijn methode (étalon 70+8=78 kg). Er wordt dus herrekend. Daarbij wordt ook nog rekening gehoudern met de voorafgaande duurbelasting van 5 uur* (aantal cols en zwaarte) en uiteraard de tijdsduur van de klimbelasting zelf. Niet klimmetjes van een kwartier.

Het gewicht van Miguel Indurain in zijn hoogtijdagen lag toch echt rond de 80 kg en meestal eronder. Hij was een laatbloeier omdat hij langere tijd veel te veel woog.
Wout van Aert zit met zijn gewicht toch wel redelijk in de buurt, maar dat verandert dus niets aan de stelling.

De onderliggende vraag is natuurlijk: kan een ronderenner met een gewicht, dat toch zeker 10 kg hoger is dan de meeste kandidaten voor de zege, pure bergbeklimmers daargelaten, anno tegenwoordig nog een TDF winnen, los feitelijk nog van de persoon, want we hebben het over Wout en niet over andere renners met dat gewicht?

Op basis van de feiten, de bijna gelijkwaardige gewichtswaarden, zou je natuurlijk de vraag van Louise Michel met ja kunnen beantwoorden, ware het niet, dat ofschoon Indurain nooit betrapt is op dopinggebruik, insiders er wel degelijk van uitgaan, dat hij niet roomser was dan de spreekwoordelijke P van Power. Met andere woorden, in het Hagenees hing ie het heilige boontje uit.

Totdat een vel over been Adelaar van Hernig langszij kwam (wat schrok ik van de foto recent) en Miguel Indurain in 1996 zijn Waterloo vond. Bjarne Riis en Ras Mus behoren thuis in het rijtje van medische experimenten (aus der Retorte). Uiteraard waren zij niet de enigen, maar de foto van Dr. Frankenstein hing bij hen wel aan de muur.

Overigens, ook in de EPO tijd waren er extra ordinaire (exceptionele) prestaties te vinden, die boven het gangbare niveau uitstaken. M.a.w. er waren gradaties in de mate waarin bepaalde renners medicatie trouw bleken. Zelf, denk ik nog steeds, dat der Ulle, puur atletisch toch wel de allerbeste was.

Het leidt natuurlijk geen twijfel dat Miguel Indurain fysiologisch een absolute outlier was (bleek eens te meer bij een test op 46-jarige leeftijd off-road) en dan is het ook eenvoudiger te begrijpen, dat als zo iemand dan de doelpalen verzet er ook vaker wordt gescoord.

* De laatste bergetappe voldoet dus niet eens aan deze "eis". grinning smiley



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/07/2021 20:42 door Horsie is back.
El Chaba 08 juli 2021 21:13
Ja.
Compleet uit de bocht gevlogen die twee.
En gelukkig zit Van Aert anders in elkaar, die begrijpt hoe het werkt in een ploeg.

Uiteraard zal hij in de meeste wedstrijden waar hij start als kopman starten, dat is volstrekt logisch, maar in alle wedstrijden is echt bull shit.
Cecchini 08 juli 2021 21:28
Met een renner in de ploeg, die ook nog een grote kans op het podium maakt. En niet de conclusie trekken waarom van Aert zo goed is, zou het niet met die uitstekende ploegstructuur te maken kunnen hebben ?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/07/2021 21:28 door Cecchini.
Andere Peter 08 juli 2021 21:41
thumbs up

Ik dacht precies hetzelfde. Van Aert werd gepresenteerd als slachtoffer van uitbuiting door Jumbo-Visma. Geen moment: Wat een prettig huwelijk is dit voor Van Aert, wat gedijt hij goed bij de gemaakte keuzes.
Carlos Danger 08 juli 2021 21:54
Valt allemaal wel mee. Wuyts is aan zijn afscheidstournee bezig en draaft af en toe wat door en José is niet
zo van de confrontatie dus murmelt een beetje met hem mee.
Prikdude 08 juli 2021 22:29
Quote
El Chaba
Voor zowel het merendeel van de renners als ook de supporters by far het hoogste wat je kunt bereiken in de wielersport.

Goed dat je supporters gebruikt. De Michels, klompendragers, sportzomervoyeurs en andere leken of genen, die beleving ontlenen aan het verleden of quicksteppen naar de pijpen van de leemte.

Voor de fijnproevers, de connaisseurs van gegoede koers, waaronder je wellicht ook Van Aert, Alaphilippe en Van der Poel mag rekenen, is het nochtans duidelijk dat het betere eendagswerk zorgdraagt voor de schoonheid van de sport. De Tour is de Olympische Spelen. Iets waar je normaal je TV voor uit het raam zou smijten, waadt geriefelijk in de onontkoombare zomerse loomheid.

Al is dit slechts geprevel van een onverlaat, die in het Marseillaise getoeter gister bij elk groepje dat de streep overschreed, het voorlopig hoogtepunt van deze Tour ziet.
merijntje mortirolo 08 juli 2021 22:52
El Chaba is best een stakker, bedenk ik, nadat ik jouw antwoord lees.

Maar ach, we houden van hem.

Een van je tofste posts in eeuwen, trouwens, lekker Hollands trolletje van me.
El Chaba 08 juli 2021 23:21
Je gaat niet in op mijn pointe.
Het gaat er niet om wat jij of ik vinden van het feit dat de Tour de grootste wedstrijd is in het wielrennen. Het gaat er om dat dat in het algemeen zo gezien wordt.

En precies dáárom zal het voor beiden wellicht moeilijker zijn om een keuze te maken als die keuze hun op een dag zal worden voorgelegd.

Niks meer en niks minder heb ik geprobeerd aan te geven.
tvm 08 juli 2021 23:28
Luijt 08 juli 2021 23:31
Goed dat je de wiki er nog even op hebt nageslagen. Zo komen de punten toch weer op jouw i.
El Chaba 08 juli 2021 23:37
Jij moet je bek houden, maar dat weet je.
Prikdude 09 juli 2021 01:20
Daar gaat het wel om. Ik vertel toch, als mij op een wijnproeverij gevraagd wordt wat ik van deze heerlijke Bavaria wijn vindt, toch ook niet waarom iedereen gealcoholiseerde cassis zo briljant acht, teneinde een inschatting te maken wat dat lekkere wijf aan de andere kant van de ruimte er van denkt?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/07/2021 01:20 door Prikdude.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen