Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Kalender Wereldbeker veldrijden 2021-2022

Gepost door Louise Michel 
Louise Michel 12 juli 2021 20:22
Quote

Nederlands en Italiaans parcours vervolledigen nieuwe kalender Wereldbeker veldrijden 2021-2022

Juli 12, 2021 No Comments 2 Minute Read

De hervormde Wereldbeker Veldrijden zal komende winter voor het eerst volledig uitgerold worden. Met het aantal manches dat nu uitgebreid wordt naar 16, kunnen fans en atleten alvast uitkijken naar een dynamische en volle kalender die prestigieuze crossen en nieuwkomers samenbrengt in het internationale veldrijden. Naar traditie gaat het wereldbekerseizoen van start op 10 oktober in Waterloo (VS). Met Val di Sole (Italië) en Rucphen (Nederland) zijn nu ook de laatste 2 plekken op de kalender ingevuld.



Nadat ze vorig jaar hun events moesten cancelen door het coronavirus, zullen de Verenigde Staten dit jaar 3 manches organiseren. Op 10 oktober staat de 1e Wereldbekermanche in Waterloo op het programma. Amper 3 dagen later wacht in Fayetteville (Arkansas) een generale repetitie voor het WK van 2022. Het Amerikaanse avontuur kent z’n slot in Iowa City op 17 oktober 2021.

“Met een aanzienlijke toename van het aantal rondes zal de UCI Cyclo-cross World Cup een nog effectievere showcase zijn voor deze spannende en spectaculaire discipline”, klinkt het bij UCI-voorzitter David Lappartient. “Het zal fans meerdere mogelijkheden bieden om getuige te zijn van wedstrijden op het hoogste niveau, of het nu op traditionele populaire veldritlocaties is of op evenementen die nieuw zijn op de Wereldbekerkalender.”


Val di Sole
Bij terugkeer naar Europa staan er meteen enkele klassiekers op het programma. Zonhoven (België) wacht op 24 oktober 2021 en amper 1 week later is het al de beurt aan een andere legendarische veldritlocatie, met name Overijse. Midden november zoekt de Wereldbeker Veldrijden eerst het vaak vriezende Tábor (Tsjechië) op, om de week nadien helemaal thuis te komen in het zand van Koksijde. Eind november maken renners en fans kennis met de omloop in het Franse Besançon.

In de maand december volgen de wedstrijden elkaar in een sneltempo op. Na Antwerpen op 5 december gaat het een week later richting Val di Sole in het Italiaanse Trentino. “Dit is een bijzonder mooie aanwinst op onze kalender”, vindt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. “Val di Sole heeft tonnen ervaring in het offroad fietsen door de organisatie van de Wereldbeker Mountainbike én is host voor het WK Mountainbike eind augustus 2021. Ze zijn een betrouwbare organisatie die haar ervaring komende winter zonder twijfel zal kunnen gebruiken om een veldrit op het hoogste niveau te gaan organiseren.”


Flamanville
Een week later, op 18 december 2021, trekt het peloton opnieuw naar de Lage Landen. Dan luidt nieuwkomer Rucphen, waar het laatste NK veldrijden in 2020 georganiseerd werd, de eindejaarsperiode in. Een dag later al staat met Namen een klepper van formaat op de kalender. De week daarop trekken we dan weer naar Dendermonde, waar wind en modder afgelopen winter voor een loodzware wedstrijd zorgden.

Vlak na de jaarwisseling trekken de crossers net als vorig seizoen richting Hulst, maar staat ook de nieuwe manche in Flamanville in de Franse regio Normandië op het programma. We sluiten het seizoen 2021-2022 af in Hoogerheide met een 3e en laatste wedstrijd op Nederlandse bodem, 1 week voor het WK in Fayetteville, Arkansas.


[wielerverhaal.com]

Ik hoop dat er veel zware veldritten tussen zitten en dat de weersomstandigheden zeer onvriendelijk zullen zijn. Want dan wint Wout met zekerheid.
El Chaba 12 juli 2021 20:31
Quod erat demonstrandum
Tjappie2 12 juli 2021 20:43
Tempestas grata birotarius?
ton duk 12 juli 2021 20:47
Waar Rucphen twijfelde over het voortbestaan, zit het nu ineens in de Wereldbeker... Opmerkelijk
Gr
El Chaba 12 juli 2021 21:03
Quarantanove is een andere trol.
merijntje mortirolo 13 juli 2021 09:42
Ik hoop dat Wout en Mathieu er 'lekker' een of twee uitzoeken, omdat ze het nu eenmaal leuk vinden (en er vast van allerlei kanten een smak geld voor krijgen) en voor de rest hun NK-titel even pakken en gezamenlijk met Pidcock (van wie ik hetzelfde hoop) zullen gaan strijden om de regenboogtrui.

Sympathieke prutsers als Toon Aerts en Marcel Meisen en noem ze allemaal maar op (ik ken slechts twee andere veldrijders) mogen strijden om de coppa del nonno mondo.

(Wat weer niets met desserts te maken heeft, maar goed, grote kutbedrijven als Nestlé halen het fundament onder 'leuke' woordgrapjes weg. Hadden jullie ook maar Italiaans moeten leren. Met jullie carrières, IT- en/of (semi-)overheidsbaantjes. HUP taal-, geschiedenis- en cultuurstuderende nietsnutten!)

En vooral: HUP wegkoers!
Wanny 13 juli 2021 09:46
Wel jammer dat de beste veldrijders niet mee gaan spelen in dit klassement. Toon of Eli mag die hebben.
Sub Culture 13 juli 2021 10:49
Weg koers impliceert doorgaans veldrijden.
Helaas.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen