Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Zowel Mathieu als Wout winnen nooit Parijs-Roubaix

Gepost door betuweracer 
betuweracer 19 april 2022 17:48
Peiling
Zie titel
Alleen geregistreerde gebruikers mogen deelnemen aan deze peiling.
Er zijn 31 stemmen ontvangen.
Ja 3
 
10%
Nee 24
 
77%
Ik ben nu toch ook ongesteld! 4
 
13%Wie begin april 2019 had gezegd dat eind 2022 de volgende winnaars van Parijs-Roubaix Gilbert, Colbrelli en Van Baarle zouden zijn, was voor gek verklaard (om meerdere redenen).

Nog meer een koers geworden waarin alles mee moet zitten: vorm van de dag, ploeg, ontbreken van (al te veel) pech) en een vleugje tactische mazzel - zover dat ter sprake komt.

Boonen en Cancellara wonnen in 10 jaar tijd samen 7 edities. Van Mathieu en Wout viel 2 jaar terug eigenlijk hetzelfde te verwachten. De teller staat nog op 0 en waarschijnlijk wordt één keer winnen überhaupt lastig door het daadwerkelijk Nieuwe Wielrennen, dat ze grotendeels zelf gestart zijn.

Voor beiden zal MSR ook een doel blijven en om dan alles op een koers te zetten die van geluk aan elkaar hangt is niet te verkopen aan de sponsor. Het zou zo maar kunnen dat de Colbrelli's en Van Baarlens blijven komen.

What say you?
De zwarte trui 19 april 2022 21:29
Meneer 60% 19 april 2022 22:46
Van Aert is gemaakt voor PR. Hij heeft alleen veel pech steeds. Zonder pech lijkt hij mij heel moeilijk te verslaan.

VDP is, zoals zijn vader laatst zei, minder geschikt voor PR dan de meeste mensen denken. Maar ook hij kan hem zeker winnen.

Mijn voorspelling voor de komende 6 jaar: 3x WvA, 1x MvdP, 2x iemand anders.
Andere Peter 20 april 2022 13:47
Scorebordjournalistiek.

En dan ook nog de toekomst voorspellen door enkel de lijn van het recente verleden door te trekken. Dat belooft niet veel goeds tgv inflatie, woningnood, ex-Sovjet-republieken, eikenprocessierups en nieuwe corona-virussen. Trek die lijnen ook door en er komt helemaal nooit meer een P-R.

Zowel MvdP als WvA heeft meer dan 50% kans om ooit P-R te winnen. WvA nog iets meer dan MvdP.

Wat zijn dat eigenlijk: de Gilberts/Colbrelli's/Van Baerles? Ik moeite om een overeenkomst te vinden.
betuweracer 20 april 2022 14:29
De overeenkomst is dat alledrie niet-specifieke Roubaix coureurs zijn (/waren) (of eigenlijk bloot leggen dat er nauwelijks zoiets bestaat als een kasseienrenner). Reden nooit top 10 reden voor hun zege. Dat gebeurt al niet vaak (zelfs 'verrassingen' als Hayman, Vansummeren en Backstedt reden al top 10 voor hun zege) en nu dus drie op rij.

Je kan nog aanvoeren dat Colbrelli hem niet eerder reed maar dat is onderdeel van het tendensje. Zonder enige ervaring even komen winnen. Het specialisme 'kasseien rijden' wordt al decennia overschat en doordat weer steeds meer soorten (en goede) renners meedoen komt het nu aan de oppervlakte.

Eens met Bjarne dat Wout nog meer dan Mathieu (zonder pech) haast wel een keer moet winnen, maar zonder overdrijving geen jolijt. Volgend jaar zit Van Aert in de tang doordat Laporte voorop ligt (maar verliest van Stuyven), jaar later Mohoric, dan Ben Turner, Girmay, Pogacar en dan zijn Mathieu en Wout 33 en mogen ze op gaan schieten.

Overigens zitten we aan de achtste unieke winnaar op rij. De langste streak sinds 1960.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/04/2022 14:29 door betuweracer.
Ron de Renner 20 april 2022 15:22
Ik zie de laatste drie winnaars inderdaad vooral als opvallend omdat het echte allrounders zijn. Ze kunnen allen ook meer dan aardig een berg oprijden en staan ook niet al te zwaar. En dan zou je GvA en Sagan (gaf vaak aan een hekel aan kasseien te hebben) nog bij kunnen zetten ook. Neem daarbij de laatste kassei-ritten uit de Tour waarin de kleine klassementsrenners prima mee konden en je kan inderdaad nauwelijks nog van kasseirijden als specialisme spreken. Of wellicht zegt het meer iets breders over het huidige wielrennen, waarin specialismes dreigen te verdwijnen? Van Aert wint immers ook weer bergritten en Pogi is bij zijn debuut in de Ronde meteen de sterkste man in koers.

Dat neemt niet weg dat WvA en MvdP hier nog vele kansen gaan hebben. Ze hebben ook nog altijd hun sprint achter de hand. Ik zie ook niet in waarom de factor geluk groter zou zijn geworden in PR, die was er altijd al. Voor Van der Poel lijkt het me goed dat hij nu eens wat grote rondes gaat rijden, want zijn enige minpunt nu lijkt inhoud te zijn aan het einde van een zware koers (zie ook sprint RvV en sprint PR vorig jaar) en dat wreekt zich wat meer in Roubaix dan op de Vlaamse klimmetjes.
Luijt 05 mei 2022 11:16
"Zowel MvdP als WvA heeft meer dan 50% kans om ooit P-R te winnen."

Dank voor de duiding! Fijn dat ik dit weet nu.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen