Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Nadal versus Pinot/Martin

Gepost door ton duk 
ton duk 08 juni 2022 10:30
Nadal :ik speelde de finale Roland Garros met injecties in de voet
Pinot/Martin : Dat mag bij wielrennen terecht niet. Dit is weer meten met 2 maten in de topsport

Alles vrij vertaald door DUK
De heren wielrenners hebben gelijk


Gr tv[www.wielerflits.nl]

Gr



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/06/2022 10:33 door ton duk.
Eindhovuh 08 juni 2022 11:34
Inderdaad.
Nadal was toch ook een klant van fuentes?
Eqquipo 08 juni 2022 11:56
Per 2022 zijn in-competitie (corticosteroïden) injecties (en varianten daarvan) grotendeels verboden door WADA. De voorbije jaren gemeengoed in oa de voetballerij.
Een wassen-neus regel zo blijkt dus, want als je pijn hebt mag het kennelijk alsnog via een TUE, terwijl rust-fysio en/of operatie voor Nadal natuurlijk de weg naar verbetering zijn. Ook voorafgaand aan RG al.

Het zou wel aardig zijn als WADA eens zou reageren op het verhaal van Nadal en op welk moment hij de TUE heeft aangevraagd, met welke argumenten en waarom dat goedgekeurd is. Maja.. daar zal wat meer voor nodig zijn dan een tweet van Pinot.
Andere Peter 08 juni 2022 12:03
Het zal wel. En Messi kreeg groeihormonen in zijn puberjaren.

Maar het is net zo zinnig als bij een hockeyveld staan en zeggen: dit zou bij voetbal buitenspel zijn.

Wielrennen is nu eenmaal een van de sporten die het meest gevoelig is voor beeldvorming rond doping. Voor een deel door het verleden. En er zal wel weer iemand gaan roepen dat de media dit beeld versterken (klopt, maar hier ligt de oorzaak niet). Het is echter vooral inherent aan de tamelijk extreme duursport die het wielrennen is. Nadal en Messi worden primair bewonderd om andere kunstjes dan hun pure fysiek. Da's anders bij Froome of Pogacar.
Horsie is back 08 juni 2022 13:20
Even uit de losse pols. Wat het injecteren van Nadal betreft. Het is simpelweg onsportiviteit van de hoogste orde. Als Nadal een ordinary citizen was geweest met een super passie voor tennis zou deze al jaren in een sanatorium hebben gezeten, bij Sint Maarten als U begrijpt wat ik bedoel. In het toptennis zie je al jaren de snelheid van twee dottore's, the famous rich and the damned poor. En hoe komt AP erbij, dat tennis op topniveau geen duursport is. Dat is het wel en bovendien niet wat het wielrennen overigens wel is, een non-bearing sport! Bij the 96Queen werd al gesuggereerd, dat er sprake was van een hologram. Binnenkort komt daarbij 35Nadal.
veluweracer 08 juni 2022 13:40
Van de corticosteroïden scheen je op een Chinees te gaan lijken. Een gelige huidskleur en samengeknepen ogen.
Maradona 08 juni 2022 14:12
Het WADA heeft als uitgangspunt voor het verbieden van verboden stoffen, zelfs om blessures of ziektes te behandelen, het adagium genomen dat je bij ziekte of blessures geen topsport kan/mag bedrijven.
Zo bezien maakt het natuurlijk helemaal niks uit wat voor soort sport je dan beoefent.
Carlos Danger 08 juni 2022 14:54
Andere Peter Schreef:
-------------------------------------------------------
> Het zal wel. En Messi kreeg groeihormonen in zijn
> puberjaren.

Zo zie je maar, dat het niet altijd werkt.
Maradona 08 juni 2022 16:35
Cecchini 08 juni 2022 19:59
Toch grappig (?) dat een andere toptennisser (misschien wel de grootste allertijden) vanwege het weigeren van bepaalde medicatie juist geweigerd wordt om deel te nemen aan de grootste toernooien, en notabene als een soort van crimineel werd vastgezet.
Horsie is back 08 juni 2022 20:16
Ga geen lance breken voor Nadal, want ik heb niet zulke sterke armen. Hoe schattig en vooral hoe fanatiek zag Nadalleke er al uit als 11-jarige voor een jeugdtoernooi in Hilversum. Evident, dat zijn carrière niet zal beantwoorden aan de hoogste vorm van fairness. Steal a little and they throw you in jail, steal alot and they make you King, valt dan uiteraard weer onder de eindeloze rij van hinkende vergelijkingen. De verwijzing naar de medicatie van @Cecchini vind ik wel wat over de top. Nobody stands above the Law, hoor ik de Amuricans altijd zeggen. Maar @Cecchini denkt wel na, en dat is ook mooi. smiling smiley
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen