Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Gesink en Kelderman speerpunten Team LottoNL-Jumbo tijdens Tour de France

Gepost door Vittal 
Vittal 22 juni 2015 16:35
Gesink en Kelderman speerpunten Team LottoNL-Jumbo tijdens Tour de France

Team LottoNL-Jumbo vertrekt met negen strijdlustige renners naar de Tour de France. Wilco Kelderman en Robert Gesink zijn de speerpunten van de ploeg, terwijl ook Steven Kruijswijk en Laurens ten Dam voor een goed klassement kunnen gaan.

“We hebben voor een evenwichtige samenstelling van onze ploeg gekozen”, verklaart ploegleider Nico Verhoeven. “Met oog op de aard van het parcours, hebben we minder naar de massasprints gekeken. We nemen dit jaar meer klimmers mee. Robert en Wilco zijn de kopmannen, maar ook Laurens en Steven hebben zich bewezen in een grote ronde. Daarbij weet je dat er zeker in de eerste tien dagen van de Tour de France veel kan gebeuren. Met dit blok van vier, lopen we minder risico om na die beginfase ons klassement volledig kwijt te zijn. We kunnen onze kansen spreiden en zetten niet alles op één kopman. Het venijn zit hem in de tweede helft van de wedstrijd, dus als dat gedeelte aanbreekt, moeten we er nog goed bij zitten.”

Alpe d’Huez
Voor Wilco Kelderman wordt het zijn debuut in de Tour de France. “Ik kijk er heel erg naar uit”, zegt de jonge klassementsrenner. “Ik heb me de laatste vijf weken specifiek op de Tour de France voorbereid. Ik ben op hoogtestage geweest en heb het Criterium du Dauphiné gereden in aanloop naar de Tour. Ik kijk vooral uit naar de start in Utrecht en naar de etappe naar Alpe d’Huez. De komende anderhalve week ga ik nog wat specifieke trainingen doen op mijn tijdritfiets en hou ik verder rust, zodat ik fris aan de start verschijn.”

Plateau de Beille
“Dat we in Nederland beginnen, is schitterend en ik ben erg blij dat ik daar bij ben”, zegt Robert Gesink. “Ik heb prachtige herinneringen aan de vorige Tourstart in Nederland en kan niet wachten tot we in Utrecht van start gaan, maar daarnaast snak ik ook bij voorbaat al naar het moment waarop we Nederland weer uit zijn om naar de bergen te vertrekken. Haha. Voor mij is het nu zaak om uit te rusten van mijn zware inspanningen in de Ronde van Zwitserland. Daarnaast probeer ik vanuit Girona de etappe naar Plateau de Beille nog te verkennen.”


Bijzondere editie
"Iedereen is er klaar voor”, vervolgt Verhoeven. “De meeste renners hebben op hoogte naar de Tour de France toegewerkt. Voor Sep Vanmarcke was dat de eerste keer. Hij heeft zich in de Ronde van Zwitserland verder ontwikkeld. Robert en Laurens hebben voor een trainingskamp in de Verenigde Staten gekozen en ook dat is goed gegaan. Daarnaast rijden Wilco en Robert geen NK in het kader van hun voorbereiding op de Tour. We kijken met elkaar uit naar een Tour de France die voor ons extra bijzonder is door de start in eigen land.” Wilco Robert

Team line-up:
Robert Gesink, Wilco Kelderman, Laurens ten Dam, Steven Kruijswijk, Sep Vanmarcke, Bram Tankink, Tom Leezer, Jos van Emden en Paul Martens.

Ploegleiding:
Louis Delahaije, Frans Maassen, Nico Verhoeven en Merijn Zeeman.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/06/2015 16:36 door Vittal.
Blueprint 22 juni 2015 16:42
Ze kunnen zomaar met een renner rond de tiende plaats eindigen. Verder zie ik weinig kansen op succes voor deze ploeg.
myrd 22 juni 2015 16:53
De oude bank mentaliteit van risico spreiding zit er nog steeds in!
ik heb genoten van de aanvallende houding van kruiswijk in de giro. Hopelijk zien we TLJ dat in de tour ook doen.
Eindhovuh 22 juni 2015 17:03
Ik snap k die klassementsambities niet zo. Waarom gaan Gesink en ten Dam niet volle bak aanvallen voor een etappeoverwinning, dat zou veel losmaken qua publiciteit.
Ik zie niemand van de LottoNl renners in de top 5 eindigen. Hooguit eentje in de top 10.

Contador, Quintana, Froome, Nibali, Pinot, Bardet, van Garderen, Valverde, Rodriguez, Rui Costa, Mollema en Peraud, schat ik allemaal hoger in op dit moment.
Nou laat er van dat rijtje 3 of 4 door het ijs zakken, dan nog moeten Kelderman en de rest echt boven zich uitstijgen om in de top 7 a 8 te komen.
Nog los van een verassing/wederomstanding/toch-voor-eigen-kansen-mogen, die ik over het hoofd zie van bijvoorbeeld een Majka, Kwiatkowski, D. Martin, Spilak, Wellens, o.i.d.
Tinuz 22 juni 2015 17:13
Als er één een etappe kan winnen, dan is het Zjoske van Emden, mijns aanvoelens.
Eindhovuh 22 juni 2015 17:21
Ja inderdaad, als er één een etappe kan winnen dan wel deze bewezen veelwinnaar. Dat hij sinds de Eneco-tour van 2011 zelfs nooit top 10 in een etappe op WT-niveau heeft gereden zegt dan niets.
Cecchini 22 juni 2015 17:24
Mollema, Peraud ? Op dit moment ?
Eindhovuh 22 juni 2015 17:28
Ik wist dat er vast mensen 1 of 2 namen uit het rijtje zouden halen om vraagtekens te zetten of die beter zijn dan Kelderman en consorten.
Maar wanneer hebben die dan meer laten zien dan Mollema en Peraud de afgelopen tijd? Die hebben in ieder geval de afgelopen jaren op tour-niveau bewezen wel top 7 te kunnen rijden.
En zelfs als die 2 namen niet goed genoeg zouden blijken zijn er 10 namen in die rij over.
Wanny 22 juni 2015 17:41
Als de kopmannen niet zo heel goed zijn, zal het ook niet zo gemakkelijk zijn om even een ritzege te pakken. Makkelijk gezegd om voor ritzeges te gaan, maar zo eenvoudig is dat tegenwoordig niet.
ton duk 22 juni 2015 18:16
Op zich wel logisch dat de kampioen stokbroden halen meegaat...
gr
AK 22 juni 2015 18:27
Mooi dat ze het nu al bekend maken.
En ook leuk voor Martens dat hij een keer de tour mag rijden.
rustdag 22 juni 2015 18:42
Prima ploeg toch, ik snap het gezeur niet zo.

Zoveel smaken zijn er nou ook weer niet..
Cyclad 22 juni 2015 18:51
Ik vind het ook een prima ploeg. Niets op de selectie aan te merken, helemaal niets zelfs.
Siem 22 juni 2015 19:00
Ron Meijers 22 juni 2015 19:10
Vier mannen die samen hoe vaak top 10 reden in een grote ronde? Gesink 4x. Kruijswijk 2x. Kelderman 1x. Ten Dam 2x.

9xtop 10 in een GT. Hoeveel andere ploegen kunnen dat zeggen? Astana wellicht, met Nibali, Fuglsang en Scarponi.Oké, en bij Katjoesja heeft Rodriguez alleen 10x op het podium van een grote ronde gestaan. Movistar zal ook een heel eind komen, maar ik betwijfel of het jonge Sky aan 10xtop 10 komt.

Oké, dat zegt lang niet alles natuurlijk. Alleen dat de ploeg ervaren en sterk in de breedte is. Maar als Kelderman 'opeens' à la Kruijswijk in de Giro presteert, is het op z'n minst handig dat-ie drie man bij zich heeft die 'm lang kunnen bijstaan in het hooggebergte.
Rudy t. 22 juni 2015 19:22
Froome en nieve allebei een keer of vijf. Roche, konig en henao ook een keer of drie? En dan porte poels en Thomas erbij. Dat gaat lotto toch echt afleggen.
Walnoot 22 juni 2015 19:33
Best indrukwekkend inderdaad, maar denk dat de meeste grote teams toch beter doen, na Saxo lijkt Sky me juist de uitschieter, ik tel bij beiden zes man.

Movistar (Valverde, Quintana),
Saxo (Contador, Kreuziger, Rogers, Basso, Majka, Kiserlovski),
BMC (Sanchez, TJ, Caruso),
Trek (Mollema, Zubeldia, Schleck),
Astana (Nibali, Scarponi, Fuglsang),
Sky (Froome, Porte, Henao, Roche, Nieve, Konig)
Katusha (Rodriguez, ?)

Edit: denk dat dit het ook wel is, andere teams doen slechter.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/06/2015 19:34 door Walnoot.
Goozzer 22 juni 2015 19:36
Valverde in zijn eentje toch al netjes 12 keer top tien (waarvan een gewonnen en vijf maal podium). Quintana doet er nog een overwinning en tweede plaats bij...

Verder mogen we Tinkoff-Saxo natuurlijk niet vergeten. Contador heeft er al negen gewonnen, zelfs. Ook nog een keer vierde en vijfde (nooit 'gewoon podium' dus, opvallend genoeg). En voor de puristen die er twee overwinningen af willen halen, vult Basso ze weer aan (geen disclaimer) en voegt hij er nog een zevental toptienplaatsen (waaronder wat podia) aan toe. En Kreuziger (vier stuks), Majka (twee), Rogers (twee) en Kiserlovski (twee) verhogen dat tot een tamelijk duizelingwekkend aantal. En toch zal het vermoedelijk weer niet de sterkste ploeg zijn...
Rudy t. 22 juni 2015 19:43
Hoe dan ook een statistiek die niet zoveel zegt. Lijkt een leuk uitgangspunt, maar staat tegenover dat ze niemand hebben die top 5 gereden heeft en de meeste andere ploegen wel. Ze zijn de enige ploeg van wie nooit iemand een rit in een grote ronde gewonnen heeft en de enige zonder tourrit overwinning (samen met Cofidis denk ik??)

Ze hebben vier man die top tien kunnen rijden. Uiteindelijk verwachting dat er 1 van de 4 dat ook wel gaat doen. Dan kan de pr machine daarna z'n werk weer doen.
AK 22 juni 2015 20:12
El Chaba 22 juni 2015 20:18
Zeg nooit 'nooit' maar die kans lijkt me bijzonder klein. Jou niet dan?
Rudy t. 22 juni 2015 20:19
Jij doelt op die 6e plek van gesink?
Arsimo 22 juni 2015 20:31
Cannondale-Garmin (Hesjedal 4x, D.Martin 1x, Talansky 1x)
Europcar ( Voeckler 1x, Rolland 3x)
El Chaba 22 juni 2015 20:59
Ik mis nog de reacties van Michael B. en punt om een beetje nuance aan te brengen.
Lucho Herrera 22 juni 2015 21:21
Prima selectie. 4 klimmers en Tankink die ook nog vaak lang kan ondersteunen in de bergen. Vanmarcke met kans in de kasseienetappe. Martens die wellicht iets kan laten zien op een vlakke etappe met een heuveltje op het einde. En dan nog de 2 betrouwbare knechten Leezer en van Emden.
Leon 22 juni 2015 22:17
Het gaat om het gevoel, dat zegt meer dan duizend uitslagen...
Leon 22 juni 2015 22:17
De ontvanger van die stokbroden blijft wel thuis in Limburg...
Linkebal 22 juni 2015 22:20
Ben vooral benieuwd of Kruijswijk zijn Giro-vorm kan doortrekken.
Massimo 22 juni 2015 22:33
Ik vraag me af waarom Wynants er niet bij is, hij was de afgelopen keren toch vrij nuttig en lijkt me nu ook wel van waarde op de kasseien voor de kopmannen, er vanuitgaande dat Sep Vanmarcke daar een vrije rol krijgt zoals vorig jaar.
clootje 22 juni 2015 22:46
Ik vond dit zinnetje opvallend:
“Met oog op de aard van het parcours, hebben we minder naar de massasprints gekeken. We nemen dit jaar meer klimmers mee.

Hoezo minder naar de massasprints gekeken? Kon het nog minder dan? Ik kan me niet herinneren dat Rabo/blanco/belkin, na het vertrek van Freire, wel iemand die iets te zoeken had in de massasprint heeft meegenomen.
El Mik 22 juni 2015 22:49
Renshaw mocht een keertje mee
Michael B. 22 juni 2015 23:34
Jos van Emden en Tom Leezer zijn geen klimmers hoor, dat zijn ordinaire waterdragers! 100+ in de uitslagen. Geeft toch wel de zwakte van de ploeg aan om dit soort renners op te stellen. Als je alleen al kijkt naar hun uitslagen van dit jaar. Hoevaak ze wel niet DNF achter hun naam hebben gehad.... Die 2 komen geen berg over. Als we maar geen Kenny van Hummel show krijgen dit jaar.
sijbriskie 22 juni 2015 23:39
Wellicht werd er bedoeld: "(...) hebben we minder naar de massasprints gekeken dan we gedaan zouden hebben als het parcours een andere aard had, namelijk te weten: meer geschikt voor massasprints."
AK 23 juni 2015 00:19
4e in 2010.

Vind het wel mooi dat hij in dat NOS interview gewoon zegt dat hij vierde is geworden.
Hangmat 23 juni 2015 01:14
Elke ploeg heeft waterdragers keihard nodig. Wat voor een uitslag ze zelf rijden os ondergeschikt.
Hangmat 23 juni 2015 01:16
Trouwens onnodig arrogant om het woord ordinair ivoor waterdragers te zetten.
Cecchini 23 juni 2015 01:18
Elke serieuze reactie op Michael B. is er één teveel. Gewoon geen energie meer aan besteden,
Andere Peter 23 juni 2015 02:34
Michael B. is pelotonvulling. Dat is erger dan waterdrager hoor.
Andere Peter 23 juni 2015 02:50
Leuk ploegje. Het kan eigenlijk alleen maar meevallen. Er is niemand bij rondom wie de verwachtingen hooggespannen zijn.

Ik hoop vooral dat ze onthouden hoe Kruijswijk aan een succesvolle Giro kwam. Niet door elke dag hetzelfde te doen als de mannen voor hem. Maar door er lekker in te vliegen en maar te zien waar het schip strandt. Daarbij in mijn ogen geholpen door dat forse tijdverlies vroeg in de ronde.

Ik voel ook meer voor een etappedoel dan voor conservatief rijden voor het klassement, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Tour doorgaans maar een paar ritzeges over laat aan niet-specialisten. Die spoeling is heel dun. Daarbij telt een explosief klimmetje van Dan Martin of Quim Rodriguez ook als specialisme.

4 man die misschien top-10 kunnen rijden, maar wellicht is het voor elk van die 4 individueel waarschijnlijker dat ze de top-10 niet halen. Er doemt een beeld op dat ze straks met zijn vieren pakweg 11e, 12e, 15e en 18e zijn. Het zou mij verbazen als Kruijswijk nog even goed is als in de Giro. Hem zie ik liever voor een Moncoutieetje gaan.

Vanmarcke: graag carte blanche in de kasseienrit. Dat verdient hij wel. In de voetsporen van Boom. Mooi dat enkele van die stroken nog bergop of vals plat zijn ook. Eens met Massimo dat de afwezigheid van helper Wynants zich in die etappe zal doen gevoelen. Toch moeten Leezer en Van Emden ook genoeg vuil werk op kunnen knappen om de schade daar te beperken.

Maar vooral, zoals Kruijswijk in de Giro toonde: daar een paar minuutjes verliezen hoeft helemaal niet funest te zijn.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 23/06/2015 02:52 door Andere Peter.
Cyclad 23 juni 2015 06:24
Maak je geen zorgen, die 2 gaan relatief goed omhoog, zonder pech halen zij Parijs gemakkelijk. Lekker hè, dat trappen naar renners?
Prikdude 23 juni 2015 08:08
Waterdrager ( benchwarmer ) is het laagste wat er is. Het zijn slechts twee verschillende woorden voor de überkneus in de wielrennerij. Eigenlijk is waterdrager erger want de medelijdende betutteling en tevens schijnfunctionaliteit in de betiteling is veel pijnlijker en gemener dan het eerlijke en klare (hooguit) peletonvulling (zijn)...

Voor peletonvulling onderscheidt Milton Bradley zich overigens behoorlijk. Zichtbaarder, zelfs origineler dan een Leezer of Van Emden.

Zijn gelijk is helder en zolang er lieden zijn die hem weg zetten als een trollende clown en serieus in de voormalige Rabonaise blijven stoethaspelen heeft hij verlichtende rol.
Rudy t. 23 juni 2015 08:13
Tja wmb was hij gewoon 6e.
ton duk 23 juni 2015 09:14
Andere Peter Schreef:
-------------------------------------------------------
>
>
> Vanmarcke: graag carte blanche in de kasseienrit.
> Dat verdient hij wel. In de voetsporen van Boom.
>

Waaraan verdient hij dat ?
Als Vanmarcke vorig jaar niet was lek gereden, had Boom (en Belkin) die etappe niet gewonnen....
Na die lekke band heeft hij (volgens mij bekende info) geen enkele moeite gedaan om Mollema en/of Ten Dam te gaan helpen ....!!??
Je neemt 'm mee als knecht (wat hij al diverse malen heeft geweigerd,zie Eneco2014) of je neemt 'm niet mee...lijkt mij

gr
Eindhovuh 23 juni 2015 10:46
Precies en Andy heeft de tour ook nooit gewonnen.
Chuparuedas 23 juni 2015 11:01
Prima selectie van een uitermate magere ploeg. Ik zou alleen Kelderman thuislaten en klaarstomen voor Vuelta. Die rijdt achteruit op het moment. En ik laat hem graag mijn ongelijk bewijzen.
Andere Peter 23 juni 2015 13:41
Zijn gelijk is helder en zolang er lieden zijn die hem weg zetten als een trollende clown

Ha. Nu snap ik ook het motief achter jouw herhaalde blablabla.
Andere Peter 23 juni 2015 13:57
1) Ik vind dus dat Vanmarcke een volledige carte blanche moet krijgen in die etappe. Vanmarcke maakt op die dag meer kans op ritwinst dan enig andere renner van de ploeg op enig andere dag.

2) Vorig jaar was er ook die discussie over wat Vanmarcke deed na die lekke band. Ik vond het chauvinistische huilerij. Vanmarcke mocht net als Boom aanvallen. Dat was perfect succesvol. Vanmarcke reed laat lek. Deed misschien nog enkele kms een reflexpoginkje om te kijken of hij terug kon komen bij de eersten. Had op zijn best een km of 10-15 op kop kunnen rijden, in de laatste fase met maar 1 of 2 stroken. Wynants (en ik meen langdurig ook Tankink of nog anderen) was voortdurend bij de kopmannen. In een groepje waar meer renners werkten (andere ploegen). Wat Vanmarcke daar had kunnen doen was verwaarloosbaar. Ze wonnen die etappe door Boom en Vanmarcke geheel te vrijwaren van knechtverplichtingen.
predator 23 juni 2015 21:12
Vanmarcke en Kruijswijk kunnen hopen op een etappe. De rest lijkt me aardig kansloos.
cyclingfreakske 24 juni 2015 22:17
een aardige ploeg voor het klimwerk. al zijn klassementambities wat overschat.
hier zou ik eerder 1 tot 2 renners uitspelen voor een goed klassement, maar in eerste instantie... een rit willen, en daarna nog een, en eventueel tijdelijk de bergtrui bemachtigen voor het gebergte en behouden.
eens het grote klimwerk eraan komt, zijn ze daarin kansloos. ten Dam komt ver met zijn ervaring, Gesink is een goed klimmer maar kent minstens 2 rotslechte dagen met veel tijdverlies. Kruyswijk zou ik laten gaan voor ritwinst, Kelderman vooral een beschermde rol geven zonder verplichtingen en gewoon van dag tot dag bekijken, vooral in eerste instantie mikkend op ritwinst inde 2e week. de 3e week zal het hem te zwaar zijn, al kan hij misschien mikken voor een 12 a 20e plaats.
wat nog zeer mooi is.
naar mijn gevoel is hij ook veel meer een renner voor de Vuelta, aangaande zijn capaciteiten. lastige ronde alsnog, maar kan denk ik wel een podium halen of top 5, en minstens 1 rit winnen.
Vanmarcke is vooral de man van de eerste week, zeker die kasseirit.
in week 2 kan hij nog wel een dagje uitpikken, en dan denk ik ook aan Van Avermaet als vluchtgezel.
Prikdude 25 juni 2015 05:06
Inhoudelijk erg sterke reactie waarop ik niets kan antwoorden maar de vorm behoeft nog wel wat aandacht.
Hangmat 25 juni 2015 16:26
Dat achteruit rijden lijkt wel mee te vallen...
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen