Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Hoe groot zijn de prestaties van Pogacar?

Gepost door Eindhovuh 
Eindhovuh 03 april 2023 16:54
Hij kwam in 2019 in het profpeloton.
In een ruime 4 seizoenen won hij o.a.
2x de Tour, 2x Lombardije en 1x RvV, Strade en LBL.
2x de Tireno en 1x Parijs-Nice.

Hij wint overal waar hij rijdt, op verschillende manieren, vaak aanvallend. Er gaat dit seizoen nog genoeg bijkomen denk ik.
Is dit buiten Merckx ooit vertoond?
El Chaba 03 april 2023 17:13
Nee. Jalabert en Valverde komen misschien een heel klein beetje in de buurt.

En gezien het feit, dat Pogacar in een veel groter en specialistischer peloton rijdt, vind ik zijn prestaties nog een stukje straffer dan die van Merckx destijds.
DeFin 03 april 2023 17:26
Gimondi won als neoprof de Tour en binnen 4 jaar ook de Giro, Roubaix en Lombardije, dat is denk het het indrukwekkendste naoorlogse lijstje
Fignon 2x de Tour en 1x de Giro.
Hinault Tour, Vuelta, LBL en Gent-Wevelgem
DeFin 03 april 2023 17:27
En ene Evenepoel Vuelta, WK, LBL en 2x San Sebastian o.a.
El Chaba 03 april 2023 17:37
[www.wielerflits.nl]

TADEJ POGACAR IS DE BESTE EN MEEST COMPLETE RENNER VAN DIT MILLENNIUM

ANALYSE
Het was een van de grootste nummers in de 111-jarige geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen. Tadej Pogacar is zichzelf aan het kronen tot de beste in het nieuwe millennium. Over de kasseien en de ‘kaskes’ van Vlaanderen wist de tweevoudig Tour de France-winnaar zijn vierde monument (drie verschillende) te winnen en demonstreerde hij bovenal zijn veelzijdigheid als renner.

Ronderenner, klimmer, tijdrijder, puncher en sinds de tweede april 2023 ook Flandrien. In het moderne wielrennen brengt Tadej Pogacar de oude stiel terug; een kampioen die op ieder terrein met de besten kan wedijveren. Van alle Tour de France-winnaars slaagden in het verleden alleen Louison Bobet en Eddy Merckx om ook de Ronde van Vlaanderen te winnen. Het benadrukt hoe bijzonder de prestatie van Pogacar is.

De nog altijd pas 24-jarige Pogacar heeft de afgelopen jaren straffe acties laten zien. Toch lijken zijn raids op de Oude Kwaremont alles te overtreffen. Oké, zijn klimtijdrit op La Planche des Belles Filles even buiten beschouwing gelaten. Vorig jaar zat hij bij de tweede keer dat het peloton richting het Kwaremontplein koerste totaal verkeerd gepositioneerd, maar slalomde hij zich met een moordend tempo langs alles en iedereen. Ditmaal liet hij op deze Vlaamse heuvelrug twee keer zien dat niemand in staat is om zijn wiel te houden.

Waar Edwig van Hooydonck na zijn twee zeges in de Ronde van Vlaanderen in 1989 en 1991 de bijnaam ‘Eddy Bosberg’, verwijzend naar een Vlaamse helling kreeg, daar mag de naam van Pogacar worden verbonden aan de Oude Kwaremont.

“Deze klim past het beste bij mijn mogelijkheden. Het is een lastige en daarbij ook de langste beklimming in de wedstrijd”, wijst de winnaar zelf nadrukkelijk naar de lengte van de 2,1 kilometer lange Oude Kwaremont. De andere Vlaamse hellingen zijn voor zijn karakteristieken, naar eigen zeggen, te kort om het verschil te maken. Toch danst hij op klimmen als de Koppenberg, Taaienberg en Paterberg ook probleemloos met de besten omhoog.

Aart Vierhouten was vorig jaar bij UAE Emirates zijn ploegleider voor de Vlaamse wedstrijden. “Het is een grote fout om Pogacar op de kasseien niet als topfavoriet te zien”, zei hij enkele weken geleden al tegen WielerFlits. “Tadej was vorig jaar al de sterkste in de Ronde van Vlaanderen, Mathieu de meest koelbloedige. Toen we ’s avonds de koers terugkeken, zei hij zelf al: ‘Ik kom hier terug. Om te winnen.’ De kasseien liggen hem goed. Pogacar heeft vorig jaar ook de snelste tijd ooit op de Oude Kwaremont gerealiseerd. Meer hoef ik toch niet te zeggen.”

Het bewijs leverde hij dit jaar opnieuw door op 55 kilometer van de finish op de Oude Kwaremont zijn eerste grote nummer op te voeren. Hij reed daar de rest al op een vijftiental seconden, maar besefte dat zijn poging in een ‘chasse patat’ zou eindigen wanneer hij alleen zou doorgaan. Zodoende konden Van Aert, Laporte, Van der Poel en Pidcock toen nog terug komen bij de Sloveen. Op ‘zijn’ Vlaamse heuvelrug gooide hij 37 kilometer later de laatste ballast van zich af om solo richting Oudenaarde te rijden. Want tijdrijden, dat kan ‘Pogi’ ook…

Het Belgische dagblad Het Laatste Nieuws liet Pogacar in de afgelopen week zijn ideale coureur samenstellen. In al zijn antwoorden noemde hij zichzelf niet.

Renner met beste acceleratie: Mathieu van der Poel. Renner met beste versnelling vanuit het zadel: Wout van Aert. Pogacar: “Ik zal ze moe moeten maken om hun versnelling af te botten.”

Beste sprinter: Jasper Philipsen en Tim Merlier. Beste stuurmanskunsten: Tom Pidcock, Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Matej Mohoric en Luca Mezgec. Pogacar: “All crazy guys.”

Beste ploegleider: Allan Peiper. Meest koersintelligente renner: Wout van Aert. Pogacar: “Wout rijdt meer berekenend dan Mathieu.”

Renner met de grootste motor: Filippo Ganna. Renner met de grootste parcourskennis: Matteo Trentin. Renner met de mooiste stijl: Mathieu van der Poel en Alejandro Valverde. Meest veelzijdige renners: “Julian Alaphilippe, Wout van Aert en Remco Evenepoel.”

Als de verslaggever van HLN constateert dat Pogacar zijn eigen naam nog geen enkele keer heeft genoemd blijft hij bescheiden: “Ik vind mezelf wel goed in veelzijdigheid. Of neem misschien mijn uithouding. Harde wedstrijden liggen me goed. Pfoe, ik weet eigenlijk niks.”

Wij kunnen het anders voor Pogacar wel invullen. Hij is simpelweg de beste wielrenner van dit millennium. Een renner die heerst in de grote en kleinere rondes. Iemand die op de lange klimmen moeilijk te verslaan is en die op de Ardennen-heuvels domineert. Een coureur die in alle klassiekers steeds beter tot zijn recht komt. Twee keer heeft hij ‘Il Lombardia’ al gewonnen, terwijl hij in 2021 de beste in Luik-Bastenaken-Luik was. De Ronde van Vlaanderen is zijn derde monument.

Of hij nu voor de vijf monumenten gaat? “De drie die voor mij het makkelijkst zijn heb ik nu gewonnen. Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix zijn voor mij een stuk moeilijker om te winnen.”

Wanneer Pogacar echter ergens zijn zinnen op zet, dan is niets onmogelijk. Hij is een koersdier, iemand die zijn adrenaline vindt in wedstrijden en onder druk het beste uit zichzelf haalt. Michael Matthews, die in Monaco zijn buurman en boezemvriend is, gaf tegen WielerFlits aan dat Pogacar weer plezier in het peloton brengt: “Tadej heeft gewoon ‘fun’ in het fietsen. Na een periode waarin alle renners gestrest waren en nauwelijks van de sport genoten, brengt hij de glimlach terug.”

Pogacar geeft het wielrennen echter veel meer dan alleen de glimlach terug. Hij durft te koersen met zijn hart en rijdt nooit met een calculator op zijn fiets. In het tijdperk van de ‘marginal gains’ waarin cijfertjes vaak bepalend zijn voor de koerswijze, durft hij met een open vizier te strijden zoals de grote, oude kampioenen.

Hij is een rouleur die strijdt als een Flandrien. Een klimmer die dokkert over de kasseien. Een ronderenner die piekt in de klassiekers. Een tijdrijder die zijn mannetje staat in de sprint. Kortom, Tadej Pogacar is de beste en meest complete renner in dit millennium tot dusver.
De zwarte trui 03 april 2023 17:54
5x buiten de top 5 al dit seizoen in 16 wedstrijddagen en slechts 8 keer als eerste over de meet, vrij matig zou ik zeggen.

Nooit geweten, maar zijn oudere broer Tilen reed ook wedstrijden. In 2020 tijdens het Sloveens kampioenschap tijdrijden was het verschil 8 en een halve minuut op 15.6 km. Primoz kreeg daar 9 seconden aan zijn broek en dat bleek een voorbode voor de Planche later dat jaar. Tilen stopte een jaar later met koersen op PCS niveau.

In de PCS head to head moet Tadej het voorlopig nog met 81.8% vs 18.2% afleggen tegen de Kanibaal. Hij zal er nog een paar moeten winnen de komende jaren. Remco staat op 35.6% vs Tadej.
Eindhovuh 03 april 2023 19:33
Ook indrukwekkend, maar die moet dit nog wel een aantal jaar volhouden.
El Chaba 03 april 2023 20:30
Hinault ook (o.a.) Paris-Roubaix aangezien het toch vooral ook om veelzijdigheid gaat. winking smiley
Horsie is back 03 april 2023 21:12
El Chaba Schreef:
-------------------------------------------------------

> En gezien het feit, dat Pogacar in een veel groter en specialistischer peloton rijdt, vind ik zijn prestaties nog een stukje straffer dan die van Merckx destijds.

U hebt een terugval. De prestaties in zijn totaliteit van de Kannibaal zijn vooralsnog ver buiten bereik. En dan de strafste kilometer van hem; daar kunnen geen 10 Pogacars heuvelop, die Tjappie2 tien gelukzalige momenten bezorgen.

Vergelijken in termen van kwantiteit tussen het wielrennen van meer dan een halve gemiddelde mensenleeftijd geleden met dat van het heden is een volstrekt zinloze exercitie geworden.

U kent toch ook wel de uirdrukking: "Leugens, grote leugens en statistieken".
Prikdude 03 april 2023 22:26
Meest koersintelligente renner: Wout van Aert.

Een hilarisch statement, al is het in de waan van de E3-dag.
DeFin 03 april 2023 23:42
Het ging om de eerste 4 profjaar.
El Chaba 03 april 2023 23:56
predator 04 april 2023 00:46
Het is een bijzonder kind
Spaak 04 april 2023 09:51
Ik vind daar wel wat voor te zeggen eerlijk gezegd, van de Grote Drie (vier als je Flipje meerekent) vind ik Wout toch wel de meest "intelligente". Ik zou ook geen coureur weten te noemen met meer koersintelligentie om eerlijk te zijn
Frederik D. 04 april 2023 09:52
Staat achter sommige wonderkinderen geen wonderdokter?
Eindhovuh 04 april 2023 10:54
Valverde is gestopt inderdaad.
Koersintelligentie is vaak ook wel een achteraf discussie. Omdat iemand wint was het dus intelligent.
Ik zag ooit van der Poel alles "fout' doen wat je maar kan bedenken in de AGR. Te vroeg aanvallen, daardoor bij de "beslissende" ontsnapping niet mee kunnen, daarna alles alleen doen in de achtervolging, de sprint van veel te ver aan gaan. En winnen. Met "intelligenter" koersen had hij waarschijnlijk niet gewonnen.
Dus tja.
DeFin 04 april 2023 11:13
Het is ook makkelijk "intelligent" te koersen als je een goede sprint hebt en een sterke ploeg.

Ik kan mij geen bijzondere voorbeelden van Van Aerts's intelligentie herinneren. Wel voorbeelden van een foute tactiek, zoals afgelopen zondag in mijn ogen (niet dat ze met de in mijn ogen goede tactiek waarschijnlijk gewonnen hadden).
lodjan 04 april 2023 11:16
Het goed zijn dat een koersintelligente renner weinig wint, zoals bijvoorbeeld José de Cauwer. Hij kan wel de ploeg of zijn kopman helpen winnen.

* Het KAN goed zijn dat....



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/04/2023 18:34 door lodjan.
valse trage 04 april 2023 12:01
.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/04/2023 12:01 door valse trage.
valse trage 04 april 2023 12:02
Tja, wat versta je onder koersintelligentie?

Is Stefan Küng een domme renner omdat hij met zijn motorinhoud zo weinig wint, of komt het gewoon omdat hij geen demarrage en geen sprint heeft?
Of is het juist een slimme renner omdat hij bijna nooit de slag mist?

Sowieso vallen onder het begrip koersintelligentie voor een klassiek renner andere skills dan voor een klassementsrenner,
en voor een knecht is het anders dan voor een kopman. Bij de helpers valt het een stuk minder op.
Inderdaad, JdC lijkt me ook een voorbeeld van een knecht met veel koersintelligentie.

Bij "koersintelligentie" denk ik vooral aan het woordje "leep".
Van die renners die naast hun eigen klasse ook bijzonder bedreven waren in het bordje van een ander leegeten:
bijvoorbeeld Andrei Tchmil, Rebellin, Van Petegem, Erik Dekker, ...

Koersintelligentie heeft ook niks te maken met intelligentie is mijn ervaring.
Vroeger bij de amateurs heb ik me er vaak over verbaast hoe het kwam dat zo'n bebrild wiskunde- of informaticagenie
zo ontiegelijk veel dommer koerste dan de loodgieters, glazenwassers en schilders (in wording).
Horsie is back 04 april 2023 12:04
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Staat achter sommige wonderkinderen geen
> wonderdokter?

Milan not San Remo
Horsie is back 04 april 2023 12:09
valse trage Schreef:
-------------------------------------------------------

> Vroeger bij de amateurs heb ik me er vaak over verbaast ...

Kan iemand eens al is het vals en traag een poll opzetten, zodat ik weet hoeveel percent op deze prik ook ooit een echte wielrenner was. smiling smiley

Zelf ben ik een non-renner en daarom de snelste non-renner.
Meneer 60% 04 april 2023 14:18
Vergelijken met Merckx is niet te doen. Zo'n andere tijd, in heel veel opzichten.

Wat ik kan zeggen is dat ik hem de beste renner vind sinds ik wielrennen volg en dat is sinds ongeveer 1990. Zelfs als je alle dopingbetrapten meeneemt. Alleen de vergelijking met Armstrong is dan een lastige. Puur getalsmatig moet je Armstrong dan misschien nog het voordeel van de twijfel geven, al is de erelijst van Pogacar nu al een stuk veelzijdiger. Maar voor de rest is het voor mij geen discussie. Veel allrounder en attractiever dan Indurain, veel oppermachtiger en gewoon beter dan de genoemde allrounders zoals Jalabert of Valverde.
Luijt 04 april 2023 16:24
Frederik D. 04 april 2023 18:30
Want?

Ik stel slechts een vraag. Ik suggereer niets. Want ik weet echt niet door welke dokters, verzorgers en misschien zalvende kwakkers Pogacar wordt omringd. En volgens mij zijn er ook geen signalen dat die het boeltje flest.

Anderzijds, wie won in 2022 de Tour? Als Pogacar echt vals speelt, dan had hij die Tour toch wel gewonnen.

Pogacar, eerlijk of niet, toch een fenomeen.

Bij Armstrong had ik altijd al zo mijn kriebels. Een onsympathiek ventje. Vond ik. Ik mag daarentegen Pogacar wel. Maar ben ik niet te naïef?
Halve Belg 04 april 2023 19:02
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Want?
>
> Ik stel slechts een vraag. Ik suggereer niets.
> Want ik weet echt niet door welke dokters,
> verzorgers en misschien zalvende kwakkers Pogacar
> wordt omringd. En volgens mij zijn er ook geen
> signalen dat die het boeltje flest.
>
> Anderzijds, wie won in 2022 de Tour? Als Pogacar
> echt vals speelt, dan had hij die Tour toch wel
> gewonnen.
>
> Pogacar, eerlijk of niet, toch een fenomeen.
>
> Bij Armstrong had ik altijd al zo mijn kriebels.
> Een onsympathiek ventje. Vond ik. Ik mag
> daarentegen Pogacar wel. Maar ben ik niet te
> naïef?


Het feit dat hij de Tour niet won zegt niet zoveel... Denk niet dat er met ongelijke wapens gestreden wordt in de top (zoals dat nooit geweest is).

30 jaar koers volgen heeft me wel wat minder naief gemaakt op medisch gebied. En het grotere plaatje bekijken levert ook geen geruststellend beeld op. Record na record dat sneuvelt, (duur)sport breed, doet weinig goeds vermoeden als je het mij vraagt. Maar misschien dat het dit keer echt aan de vooruitgang op het gebied van begeleiding (voeding) en materiaal (wattagemeters) ligt.....

Overigens.... ik geloof echt dat er in het wielrennen een vrij schone periode is geweest, waarin renenrs echt maar 1 pijl op de boog hadden, en die cash betaalden. Periode 2010/2016 zeg maar. Vond ik niet de meest enerverende periode in het wielrennen eerlijk gezegd. Dus doe mij maar wielrennen zoals het was in de epo tijd of zoals het nu is.
El Chaba 04 april 2023 19:52
Eens met je hele betoog, alleen die laatste alinea doet mijn wenkbrauwen een beetje fronsen.

Dat was namelijk de tijd van o.a. Gilbert (wonderjaar 2011!), Wiggins, Valverde op zijn absolute top, Quim Rodriguez, Froome, Van Avermaet, Sagan, Quintana, Nibali en Aru
Horsie is back 04 april 2023 20:03
De allerbesten zijn zij, die zelf de machinist zijn van de eeuwige progressietrein en daarom niet zo afhankelijk zijn van omstandigheden, die op een bepaald moment geheel in hun voordeel moeten uitwerken. Ide Schelling had vandaag zo'n dag, zij het op een veel lager niveau. Of dat Tadej Pogacar ook zo'n machinist is? Daar zijn we nog lange niet, want in elke sport through the ages zijn er sporters en sportsters, die tijdelijk de dienst uitmaken.

Hoe goed daarentegen Eddy Merckx bijvoorbeeld ook was: ook in retrospectie zou hij geen partij meer zijn tegen de allerbesten van onze tijd. En dit is dus relatief bedoeld, want in absolute zin werd hij al heel vroeg door ene Zoe, om nog maar niet te spreken van ene Chloe dik in het pak gestoken. Dat is de crux van topsport.Tot nu toe heeft echter nog nooit iemand het in zijn hoofd of brein zogezegd gehaald om Albert Einstein zijn koppositie te ontzeggen.

Vooralsnog is Tadej Pogacar te licht bevonden (eigen woorden), in elk geval voor Parijs-Roubaix.

Disclaimer: De edele wielersport wordt aanmerkelijk minder dan de moeder der sporten gedomineerd door de meetlat, het meetlint, de chrometer, alhoewel er nog altijd finishapparatuur met ongehoorde precisie nodig is om de aanstormende rennerd op tijd te kunnen vastleggen.
Cecchini 04 april 2023 21:31
Pogacar moet dit jaar in de Tour laten zien, of hij daadwerkelijk als de wielergod van deze eeuw moeten worden gezien. Mocht ie het weer afleggen tegen Vingegaard dan is er toch een smetje op zijn blazoen van onoverwinnelijkheid.
ton duk 05 april 2023 07:33
Cecchini Schreef:
-------------------------------------------------------
Mocht ie het weer afleggen
> tegen Vingegaard dan is er toch een smetje op zijn
> blazoen van onoverwinnelijkheid.

Om daarna zijn troon af te staan aan Evenepoel...
De koning is dood,leve de koning
Gr
De zwarte trui 05 april 2023 10:09
MvdP ziet dat graag gebeuren. Grote kans dat Pogi zich (al dan niet door UAE 'gedwongen') meer op de Tour gaat focussen en niet meer of net wat minder goed aan de start van Vlaanderen komt.

Wout overigens ook... zo kan Vingegaard hem een grote dienst bewijzen. Dan is het alleen nog wachten op wat tegenslag voor Poel om eindelijk de Ronde te kunnen pakken.

Om zijn grootsheid te 'bewijzen' mag hij ook een Contadortje of Froompie doen, 2 rondes in 1 jaar winnen en alle drie de rondes op zijn palmares krijgen, alle 3 in 1 jaar mag natuurlijk ook, einde discussie grinning smiley

Contador 3x Giro, 3x Tour en 3x Vuelta was ook geen misselijke renner... Op klasiek vlak natuurlijk niks gewonnen behalve 1 Milaan-Turijn.
Meneer 60% 05 april 2023 10:22
Ik heb wel het idee, maar het is puur een gevoel, dat de Tour minder ver op eenzame hoogte staat voor veel renners dan vroeger. Pogacar heeft al eens gezegd dat hij een zo divers mogelijke erelijst wil, niet zoveel mogelijk Tourzeges. Roglic laat zijn Tourdroom nu zonder heel veel pijn in het hart (zo lijkt het) schieten. Evenepoel weerstaat de roep om dit jaar al mee te doen. Dumoulin had de Giro qua prioriteit op gelijke hoogte staan. Froome liet ooit ook een Tourzege schieten doordat hij eerst de Giro reed en won. Van der Poel zag de Tour als mooie training voor het olympisch mountainbiken. Zelfs Fransman Bardet verkoos vorig jaar in eerste instantie de Giro boven de Tour.
Frederik D. 05 april 2023 11:01
Is Pogacar niet in dit voorseizoen te gretig? Verschiet hij niet teveel kruit? Anderzijds, hij vrolijkt dit voorseizoen wel lekker op. Neem dit item. smiling smiley
Horsie is back 05 april 2023 12:10
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Is Pogacar niet in dit voorseizoen te gretig?
> Verschiet hij niet teveel kruit?

Wel eens van herladen gehoord, Frederik D.? smiling smiley Had Wim de Bie ook niet zo'n kruidenvrouw in zijn repertoire?
Halve Belg 06 april 2023 11:11
El Chaba Schreef:
-------------------------------------------------------
> Eens met je hele betoog, alleen die laatste alinea
> doet mijn wenkbrauwen een beetje fronsen.
>
> Dat was namelijk de tijd van o.a. Gilbert
> (wonderjaar 2011!), Wiggins, Valverde op zijn
> absolute top, Quim Rodriguez, Froome, Van
> Avermaet, Sagan, Quintana, Nibali en Aru


Ik had het over een schonere periode winking smiley. Niet over een volledig schone periode. Wat je in die tijd niet zag was een tweedeling in het peloton. En om record(gemiddelde) te bereiken heb je veel meer renners nodig die bovengemiddeld hard rijden. Overigens heb ik deze renners (muv Sagan, Cancellara, Gilbert en Boonen in hun tropenjaren) geen dingen zien doen die ik nu zie. En dan doel ik vooral op het koersverloop.
El Chaba 06 april 2023 11:34
GillesEmanuel 06 april 2023 12:06
Deels eens. Van welke andere koers kan je zo opnoemen dat mensen dit als trainingskoers zagen of bewust voor een andere koers kozen?

Daarbij zie je steeds meer specialisatie in de Tour. Geen klassementsploegen met nog een sprinter erbij of een sprintploeg met een serieuze klassementstopper.

Maar ik denk dat in het kader van de mondialisering ook de bekendheid van andere koersen groter wordt. De gravel hype die een strade bianche en PR groter maken en de Sky trein die het verpestte voor anderen (kijker als deelnemer)
Horsie is back 06 april 2023 12:17
De mondialisering is volgens mij al een paar decennia aan de gang al komt aan de mondialisering van de bergen geen einde. Gisteren werd de hikkende berg Hika Bodega ineens wereldberoemd. Een nieuw VAM record van 2773m/h. Ga daar maar eens aanstaan.

Recent onderzoek wees uit dat ons kortermijngeheugen nog korter is dan gedacht. De span of attention houdt ook niet veel over. Dus een 3 weken Grand Tour is wel wat veel voor de gemiddelde wielervolger.
pirke 06 april 2023 15:08
Had iemand het stuk van Frank Heinen over Pogi's Ronde in HP/De Tijd al achter de betaalmuur vandaan getrokken misschien? [ingevoegd: smiley met aureooltje]
Eqquipo 06 april 2023 16:16
Horsie is back Schreef:
-------------------------------------------------------
> Frederik D. Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Staat achter sommige wonderkinderen geen
> > wonderdokter?
>
> M
> ilan not San Remo


Opmerkelijk verhaal toch? Waar het adagium nu toch (grofweg) veelal is; de duurtrainingen 80% in zone 1 en 20% in zone 2 uit te voeren. En vooral niet teveel / tevaak zone 2.
Geeft Dr. Ingico, de performance dokter van team UEA en persoonlijk van Pogacar aan juist wél veel in zone 2 te rijden.
Dat is wel een gigantisch verschil in training en trainingsaanpak. Iemand hier ideeën bij?


(En beide strategiën melden niet voortdurend volle bak trainingen uit te voeren, zoals genoegzaam bekend).
Horsie is back 06 april 2023 20:02
Ik vraag me af of gepolariseerd trainen (80% versus 20%) in welke duursport dan ook al niet in de Slimmer Presteren Podcast besproken is. Vast wel. Bij Tadej Pogacar is er natuurlijk sprake van een variatie hierop. Maar ik heb me ook nooit beziggehouden met zone's (A Coggan en consorten) en de daarbijhorende hartfrequenties, dus verwacht van mij geen opzienbarende zaken. Bovendien zit ik zelf in heel ander vaarwater, namelijk hard hollen en stilstaan. Volgens mij is deze Millan ook helemaal geen klassieke coach, maar een fysiologische kamergeleerde, die in een oude Ferrari rondrijdt, en dus wel vaak in de garage te vinden zal zijn.

Toch maar even gecheckt. Aflevering 89 en wonder boven wonder, naar aanleiding van de Zweedse van der Poel.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/04/2023 20:55 door Horsie is back.
Eqquipo 06 april 2023 22:32
Bedankt voor het nazoekenthumbs up

Maar zoals gezegd, beide trainingsleren gaan uit van gepolariseerd. Het opmerkelijke aan Inigo San Milan (kamp UAE) is dat hij de duurtrainingen, de 80% rustige, aan een fors hogere intensiteit voorschrijft.
Dus, zo lijkt het in elk geval, niet de zoveel lange rustige duurtrainingen, zone 1, we kunnen nog met elkaar babbelen, waar zowat alle trainingsleer voor wielrenners nu vanuit gaan. Specifiek dát deel werd helaas in de vele vragen vanuit GCN niet opgepikt.

(Even los van de aanpak van Nils van der Poel)



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/04/2023 22:59 door Eqquipo.
Sjorsoll 08 april 2023 18:08
Nogmaals een verwijzing naar De Rode Lantaarn podcast. Ik vind hem persoonlijk leuker dan In het Wiel. Ik ben inmiddels 'Vriend van de show', wat betekent dat ik een x-bedrag per maand betaal, puur vrijwillig. Maar ik betaal helaas niet voor Hp de Tijd. Ik kan je dus niet helpen hiermee.
pirke 10 april 2023 15:38
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen